Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 november 2020

Gewezen UGent-professor en assistent moeten voorlopig niet voor de rechter verschijnen na omstreden livestream

HLN
Gewezen UGent-professor en assistent moeten voorlopig niet voor de rechter verschijnen na omstreden livestream
De gewezen professor en een assistent van de vakgroep communicatiewetenschappen moeten voorlopig niet voor de rechtbank verschijnen. Tijdens de lockdown in april organiseerden ze een livestream die stevig uit de hand liep. De politie kwam uiteindelijk ter plaatse met 8 agenten, die verbaal belaagd werden door beide heren. Het parket van Oost-Vlaanderen heeft beide mannen een 'bemiddeling in strafzaken' voorgesteld: er werd een overeenkomst afgesloten waaraan beide mannen zich moeten houden. Ze gaan onder andere gemeenschapsdienst doen.
Lees verder

wtFOCK-acteur Nathan Bouts (22) brengt eerste hiphop-single uit: "Muziek maken om twijfels en angsten te overwinnen"
Naast acteren richt wtFock-ster Nathan Bouts (22) zijn pijlen nu op de muziekwereld. Onder invloed van grote hiphopsterren als A Tribe Called Quest en J Dilla ging hij zelf aan de slag in zijn studio met beats en tekst. Zijn eerste single met videoclip 'WATERS' kwam vrijdag uit. "Ik kocht een tijd geleden mijn eerste drumcomputer en ben beginnen prutsen op mijn slaapkamertje."
Lees verder

"Chill, Donald, chill!" Greta Thunberg recycleert spottende woorden van Trump aan haar adres en gaat viraal
Greta Thunberg heeft de Amerikaanse president Donald Trump een stevig koekje van eigen deeg gegeven op Twitter. De 17-jarige Zweedse klimaatactiviste raadde de president aan om iets aan zijn woedeproblemen te doen. Ze deed dat in exact dezelfde woorden als de spottende tweet die zij van hem kreeg, zo'n 11 maanden geleden.
Lees verder

Postbedrijf VS vindt 1.700 achtergebleven briefstembiljetten in Pennsylvania
Het Amerikaanse staatspostbedrijf US Postal Service (USPS) zegt dat het nog ongeveer 1.700 achtergebleven briefstembiljetten heeft teruggevonden in sorteercentra in de cruciale swing state Pennsylvania. De stembiljetten werden bij twee controles aangetroffen en zijn al bezorgd bij de telbureaus.
Lees verder

Vlaanderen geeft 71 miljoen euro schadevergoeding na droge zomer 2019
Vlaanderen gaat 71 miljoen euro schade vergoeden na de uitzonderlijke zomer van vorig jaar. Dat antwoordt minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) op een vraag van Vlaams Parlementslid Steven Coenegrachts (Open Vld). In juni erkende de Vlaamse regering de uitzonderlijk warme en droge periode van 15 juni tot 30 september 2019 als landbouwramp.
Lees verder

Tomas en Arne bouwen oud vrachtschip om tot unieke vakantiewoning met bar
Jarenlang vervoerde Junoboat steenkool. Nu ligt de 70 jaar oude 'spits' aangemeerd op de Stropkaai in Gent. Na een grondige renovatie doet ze dienst als hippe vakantiewoning en gezellige bar op het water. Architect Tomas Vandaele (27) en aannemer Arne Vanneste (26) bundelden hun krachten voor dit opvallende renovatieproject en delen fier het resultaat van anderhalf jaar zwoegen en zweten met bouwsite Livios.
Lees verder

Pieter Timmers zwemt zijn laatste race: hoe 'laatbloeier' in Rio eeuwige roem haalde en naast Deburghgraeve de beste Belgische zwemmer ooit werd
Deze namiddag duikt Pieter Timmers de laatste keer het water in op de International Swimming League in Budapest, en dan is het écht afgelopen. Hij zwaait een mooie carrière uit met zijn 'eeuwige' zilver in rio 2016 als absolute piek. Die medaille overstijgt alles. Samen met Fred Deburghgraeve gaat 'Turbo Timmers' de Belgische zwemannalen in als beste ooit.
Lees verder

Flaporen, een wijnvlek of hazenlip: 4 vrouwen over de imperfectie die hen uniek maakt. "Ik wil niet op die inwisselbare influencers lijken"
In Japan bestaat de filosofie wabi sabi, niet te verwarren met de pikante wasabi. Volgens dit eeuwenoud principe zit echte schoonheid in de imperfectie. Onvolmaaktheid is mooi, en daar zijn deze vier vrouwen het voluit mee eens. Flaporen, een spleetje tussen de tanden, een wijnvlek of een hazenlip: het maakt hen net helemaal uniek. "Op een bepaald moment moet je jezelf leren accepteren zoals je bent."
Lees verder

Franse taxiplatform Heetch start in Antwerpen, Gent en Leuven
Het Franse Heetch, concurrent van taxiplatform Uber, start vrijdag met zijn taxi-app in Antwerpen, Gent en Leuven. Het bedrijf was eerder al actief in Brussel. Donderdag raakte bekend dat Heetch zich opmaakte voor een lancering in Antwerpen.
Lees verder

Sneltesten prioritair naar ziekenhuizen, eerstelijnszorg en testcentra
"De nieuwe sneltesten zullen om te beginnen worden gebruikt in ziekenhuizen, eerstelijnszorg en testcentra. Dat zal geleidelijk aan uitgerold worden." Dat zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke vandaag voor aanvang van het kernkabinet.
Lees verder

Op zoek naar een tweede verblijf in de zon? Hiermee moet je rekening houden
Door corona zijn Belgen massaal op zoek naar een tweede verblijf onder de zon. Op Spanje na kennen alle populaire landen een goed tot zelfs uitstekend jaar en het ziet er naar uit dat de verkoop nog zal toenemen. Ben je ook van plan een tweede verblijf in het zonnige zuiden te kopen? Onze woonexpert legt uit hoe je dat het best aanpakt en wat de valkuilen zijn. "Baseer je nooit alleen op beelden van de makelaar."
Lees verder

KIJK LIVE (12u). Roept bondscoach Roberto Martínez voor het eerst Charles De Ketelaere bij de selectie, en wat met Lukaku?
Opnieuw drie interlands op het menu voor de Rode Duivels. Tussen 11 en 18 november speelt de nationale ploeg achtereenvolgens tegen Zwitserland, Engeland en Denemarken. Die laatste twee zijn wedstrijden in de Nations League. Bondscoach Roberto Martínez moet enkele knopen doorhakken. Roept hij voor het eerst Charles De Ketelaere (Club Brugge) en Hannes Delcroix (Anderlecht) bij de selectie? En kan Romelu Lukaku aanpikken of houdt Inter hem in Italië?
Lees verder

Dermatoloog over gevaren van huidkanker: "Door coronacrisis zijn tumoren aan het groeien"
Het nieuws dat Goedele Liekens aan huidkanker lijdt, brengt ook de gevaren van de ziekte weer onder de aandacht. Huidkanker is, ook bij uitzaaiingen, goed te bestrijden, maar minder mensen trekken de laatste maanden naar de huisarts. Dermatoloog Thomas Maselis roept om dat wél te doen en benadrukt hoe belangrijk het is om je te beschermen tegen de zon.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Dany Verstraeten, Martine Tanghe en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Klimaatonderzoek VUB schetst doemscenario: bij scenario met hoge uitstoot ligt Vlaanderen over 10.000 jaar volledig onder zeeniveau
Een nieuwe studie van glacioloog Jonas Van Breedam van de Vrije Universiteit Brussel voorspelt een natte toekomst voor Vlaanderen. Bij projecties voor de stijging van het zeeniveau voor de komende 10.000 jaar is het duidelijk dat Vlaanderen zo goed als volledig onder het zeeniveau komt te liggen. Het verschil tussen een scenario met lage en hoge uitstoot van broeikasgassen is bovendien groot.
Lees verder

Goedele Liekens heeft huidkanker. "Laat je huid checken, ook tijdens corona", vragen dermatologen
Naar de dokter gaan als je een gek huidvlekje hebt gezien? Veel mensen aarzelen, want ze willen de zorgsector niet extra belasten in coronatijd. Daarom roept Euromelanoma, een organisatie van dermatologen, op om tóch actie te ondernemen. Een oproep die onderstreept wordt door Goedele Liekens, die bekendmaakte dat ze huidkanker heeft.
Lees verder

Twijfel je tussen een iPad en een Samsung Galaxy Tab A7? Dit moet je weten voor je je keuze maakt
Dat Apple en Samsung rivalen op de smartphonemarkt zijn is algemeen geweten, maar ook bij de tablets bekampen de twee elkaar. Onze techredacteur vergeleek de toestellen die ze de afgelopen weken lanceerden: de nieuwe iPad en de Samsung Galaxy Tab A7.
Lees verder

iPad of Samsung Galaxy Tab A7: welke is vandaag de beste tablet om te kopen?
Dat Apple en Samsung rivalen op de smartphonemarkt zijn is algemeen geweten, maar ook bij de tablets bekampen de twee elkaar. Onze techredacteur vergeleek de toestellen die ze de afgelopen weken lanceerden: de nieuwe iPad en de Samsung Galaxy Tab A7.
Lees verder

Zet jij ook nu al je kerstboom? 5 trends voor durvers en voor wie liever op safe speelt
Zelfs al mogen de adventskalenders nog een tijdje in de kast blijven liggen en zit de sint nog in de Spaanse zon, toch zetten veel mensen nu al een kerstboom. Kan je ook niet wachten, maar heb je nood aan wat inspiratie? Check dan deze vijf trends voor 2020, zowel voor durvers als voor zij die graag vasthouden aan tradities.
Lees verder

Waar zit 'Super Mario'? Werkloze Balotelli vindt maar geen club en traint mee bij Italiaanse vierdeklasser
Mist u hem ook? Alle voetbalcompetities in Europa hebben zich al een poosje terug op gang getrokken, maar van Mario Balotelli (30) is er geen spoor. Het Italiaanse 'enfant terrible' zit sinds afgelopen zomer zonder club nadat zijn contract bij Brescia werd beëindigd. Wat blijkt: Balotelli traint sinds vandaag mee bij de Italiaanse vierdeklasser Franciacorta.
Lees verder