Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 2 november 2020

Gewapende rebellen plegen massamoord in Ethiopië: “Tientallen doden”

HLN
Gewapende rebellen plegen massamoord in Ethiopië: "Tientallen doden"
Vermoedelijke gewapende rebellen hebben een massamoord gepleegd op burgers in in de Oromia-regio van Ethiopië. Dat hebben lokale overheidsambtenaren gezegd.
Lees verder

Sneltestbus coronatests in Oost-Vlaanderen is onwettig
Volgens het Agentschap Zorg en Gezondheid is de sneltestbus, die sinds vorige week in Oost-Vlaanderen rondrijdt, onwettig. Dat meldt VRT NWS en het nieuws wordt bevestigd door het agentschap. "De bus moet gezien worden als een bevolkingsonderzoek, en daar is toestemming voor nodig, maar die is niet gevraagd", aldus woordvoerder Joris Moonens. Zorg en Gezondheid heeft de initiatiefnemers intussen een brief gestuurd hierover.
Lees verder

Zidane laat in het midden of Hazard opnieuw speelt in Champions League-duel tegen Inter: "Hij is belangrijk voor ons"
Real Madrid treft dinsdagavond op de derde speeldag van de groepsfase van de Champions League Inter Milaan. Bij Real lijkt Eden Hazard na zijn eerste goal in meer dan een jaar, afgelopen zaterdag in het competitieduel tegen Huesca (4-1), opnieuw op dreef te komen. Bij Inter ontbreekt Romelu Lukaku hoogstwaarschijnlijk met een bovenbeenblessure. Lukaku miste zaterdag ook al de competitiewedstrijd tegen Parma (2-2).
Lees verder

Trouwen in tijden van corona: "Die openingsdans hielden we dan maar op restaurant"
Door het verbod op dansfeesten en natte wangzoenen zouden we het soms vergeten, maar natuurlijk wordt er nog getrouwd. En ja, deze 'coronatrouwers' moesten hun verwachtingen bijstellen - geen bus maar een riksja, geen toeschouwers maar een livestream - en nee, ze hadden het achteraf niet anders gewild. "Zelfs zónder knuffels voelden we alleen maar liefde rondom ons."
Lees verder

Strenge controles op iedereen die land binnenkomt en héél snel schakelen: zo pakken laatste drie landen die nog niet rood kleurden in Europa het aan
Met amper drie zijn ze nog, de Europese landen die nog niet rood kleurden op de coronakaart van het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Finland, Noorwegen en Estland slagen erin om iets te doen wat alle andere landen maar niet lijkt te lukken: het virus onder controle houden. Dit zijn enkele ingrediënten van hun succesrecept.
Lees verder

Kunstmatige economie zorgt voor daling van faillissementen: -38 procent in oktober
De kunstmatige economie zorgt momenteel voor een daling van het aantal faillissementen in België. Dat meldt handelsinformatiekantoor Graydon. In oktober gingen 645 bedrijven over de kop in België, een daling met 38,3 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.
Lees verder

Corona slaat toe bij Ajax: één dag voor CL-duel tegen Midtjylland "testen 11 spelers positief"
Volgens De Telegraaf hebben in totaal elf spelers uit de A-kern van Ajax en de beloftenploeg positief getest op het coronavirus. Dusan Tadic, Davy Klaassen, André Onana, Maarten Stekelenburg en Ryan Gravenberch reisden niet mee af naar Denemarken. Daar neemt de Nederlandse kampioen het morgen op tegen FC Midtjylland in de Champions League.
Lees verder

Wensvader emotioneel na maandenlange strijd om zoon: "De draagmoeder heeft mijn kind ontvoerd en aan een andere man gegeven"
"Ik ben zwart op wit de biologische papa, maar toch wil niemand zijn mouwen omhoog trekken." Wensvader Ben L. (25) vecht al maanden om zijn zoon, nadat die door de draagmoeder aan een andere man werd beloofd. En die man wil het kindje van negen maanden niet meer afstaan. Ben stapte naar de rechtbank, maar omdat er in ons land geen wettelijk kader bestaat rond draagmoederschap, werd het een werk van lange adem.
Lees verder

Dylan Groenewegen traint goed, maar "wat gebeurd is, heeft zijn impact gehad"
Zien we Dylan Groenewegen volgend jaar terug in de Tour? De 27-jarige Nederlander kwam na de horrorcrash met Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen dit seizoen niet meer in actie. Merijn Zeeman, sportief directeur van Jumbo-Visma: "Wat er is gebeurd, heeft zijn impact gehad op hem."
Lees verder

Camera van de iPhone 12 vervangen? Dat lijkt enkel Apple nog te kunnen doen
Het lijkt erop dat Apple het wederom moeilijker maakt om bepaalde onderdelen in zijn smartphones zelf te vervangen. iFixit, een doe-het-zelf reparatiewebsite rond technologie, meldt problemen bij het vervangen van de camera in iPhone 12.
Lees verder

Als je plots 230.000 euro moet betalen: Johan (59) vecht al meer dan tien jaar om fout van fiscus recht te zetten
Te betalen: 229.080,81 euro. Het kostte Johan Daelemans (59) vijf minuten om te vinden hoe de vergissing gebeurd was, maar na meer dan tien jaar is het hem nog steeds niet gelukt om die recht te zetten. Hij kan er intussen een dik boek over schrijven en dat heeft hij ook gedaan. "De overheid heeft mijn gezin een financiële enkelband omgedaan. Of het ooit opgelost geraakt? Ik weet het niet."
Lees verder

De belastingaanslag die je nooit wil krijgen: "230.000 euro belastingen voor een vennootschap die de mijne niet is. Hoe is dat in godsnaam mogelijk?"
Te betalen: 229.080,81 euro. Het kostte Johan Daelemans (59) vijf minuten om te vinden hoe de vergissing gebeurd was, maar na meer dan tien jaar is het hem nog steeds niet gelukt om die recht te zetten. Hij kan er intussen een dik boek over schrijven en dat heeft hij ook gedaan. "De overheid heeft mijn gezin een financiële enkelband omgedaan. Of het ooit opgelost geraakt? Ik weet het niet."
Lees verder

Amateurvoetbal ten vroegste begin januari 2021 terug opgestart, eindrondes zijn geschrapt
Door de verstrengde overheidsmaatregelen die gelden tot 13 december 2020 kunnen enkel de professionele competities nog blijven doorgaan, evenals de trainingen en vriendschappelijke wedstrijden van U6 tot en met U13.
Lees verder

Voetbalcompetities worden ten vroegste begin januari 2021 opgestart. Enkel 1A, 1B en Women's Super League blijven doorgaan zonder publiek
Door de verstrengde overheidsmaatregelen die gelden tot 13 december 2020 kunnen enkel de professionele competities nog blijven doorgaan, evenals de trainingen en vriendschappelijke wedstrijden van U6 tot en met U13.
Lees verder

Russische 'worstkoning' vermoord met een kruisboog in sauna
Gemaskerde inbrekers hebben maandag de Russische vleesmagnaat Vladimir Maroegov, ook bekend als de 'worstkoning', met een kruisboog vermoord. De moord gebeurde in de sauna van zijn landgoed buiten Moskou in de vroege uren van de dag, meldt The Moscow Times.
Lees verder

Een weekendje Center Parcs, net voor de lockdown: "Straks is het weer alle dagen thuiswerken"
Door het gedecimeerde herfstverlof zagen vakantieparken heel wat bezoekers op vrijdagavond hun kar keren. Wie toch voor een driedaagse koos, hinkt op twee gedachten door Center Parcs Vossemeren. "We hadden dit gewoon echt even nodig."
Lees verder

Nieuwe lockdown terwijl iedereen op zijn tandvlees zit: hoe zorg je dat mensen doorbijten?
Het land gaat opnieuw in lockdown, maar de Belg is een stuk minder gemotiveerd dan in maart. Hoe krijg je de bevolking weer paraat om de komende weken door te bijten?
Lees verder

Videoboodschap van Sinterklaas: "Al moet ik dit jaar in een ruimtepak over de daken lopen, ik zal er staan"
Het is een bijzonder jaar en ook voor Sinterklaas is het even wennen dat de Intrede er dit jaar anders zal uitzien. Daarom stuurt hij een videoboodschap vanuit Spanje om de kleine kijkers en hun ouders gerust te stellen: op 14 november zal te zien zijn hoe hij zijn intrede maakt in Antwerpen. De kinderen kunnen veilig van thuis uit volgen hoe de Sint en zijn entourage voet aan wal zetten omstreeks 14 uur op Ketnet en Eén.
Lees verder

Chirurg Bellemans verwacht dat Vanheusden volledig zal herstellen: "Voor een jonge twintiger mag dat geen probleem zijn"
Brute pech voor Zinho Vanheusden. De verdediger van Standard zakte in de wedstrijd tegen KV Oostende door z'n rechterknie en scheurde daarbij de kruisband. De kersverse Rode Duivel staat voor een lange revalidatie, maar orthopedisch chirurg Johan Bellemans ziet die gunstig verlopen. "Vanheusden moet nu door een zure appel bijten, maar hij heeft al bewezen dat hij het kan."
Lees verder

Dertien jaar cel voor Duitser die eigen kinderen misbruikte
Een Duitser die jarenlang zijn eigen kinderen, onder wie een peuter en een stiefkind misbruikte, moet dertien jaar de cel in.
Lees verder