Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 16 november 2020

Gemeente Sint-Katelijne-Waver: Wij vormen mee het Grootste Lichtpunt tegen Kanker

Wij vormen mee het Grootste Lichtpunt tegen Kanker
Kanker is afzien. Nu nog meer dan anders. Lichtpuntjes maken kanker dragelijker. Kom op tegen Kanker wil zaterdag 14 november het Grootste Lichtpunt tegen kanker vormen. Wij van Sint-Katelijne-Waver doen mee.
Lees verder

Daar is ze dan: de nieuwe identiteitskaart mét vingerafdruk
Vanaf maandag 16 november reiken we de nieuwe elektronische identiteitskaart mét vingerafdruk uit. De nieuwe identiteitskaart heeft een andere lay-out en bevat vingerafdrukken om de strijd tegen identiteitsfraude op te voeren. De nieuwe kaart is dus een nog veiliger en universeler reisdocument.
Lees verder

OV/2020/230 - Bekendmaking weigering omgevingsvergunning voor het bouwen van 2 vrijstaande woningen - Goorboslei 8J - Caes - Smets BVBA
Lees verder

OV/2020/247/ME - Bekendmaking melding voor het plaatsen van een bronbemaling - Kuikenstraat 54 - Gert Geenen
Lees verder

OV/2020/202 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het bouwen van een tuinhuis - Hertstraat 12 - Robin de Coninck
Lees verder

OV/2020/198 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het bouwen van een carport met gekoppelde tuinberging - Van Reynegomstraat 2 - Jolien Gooijers
Lees verder

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning - OV/2020/290 - Fermerijstraat - Frank Van de Plas en Carine Vansant
Lees verder

Drie extra gemachtige opzichters
Vanaf maandag 16 november kunnen we rekenen op de inzet van drie extra gemachtigde opzichters. Zij gaan vanaf dan aan de slag om op cruciale punten leerlingen te helpen om veilig over te steken.
Lees verder

Digitale kernraden in december en januari
Begin december pikken we de draad van de kernraden weer op. In december en januari organiseren we voor de vier kernen een kernraad. Door het coronavirus kunnen we niet fysiek samenkomen. Daarom brengen we de kernraad digitaal tot bij jou thuis. Vragen kunnen meteen gesteld en beantwoord worden.
Lees verder

WIe wint een Katelijnse Kei? Kijk live
Ondanks alle hindernissen zijn we erin geslaagd om ook in dit vreemde jaar een verrassende uitreiking te organiseren van onze Katelijnse Keien. Benieuwd naar het resultaat, maar vooral naar wie de Katelijnse Keien 2020 zijn? Kijk live op vrijdag 20 november om 19.30 uur.
Lees verder

Herbekijk de gemeenteraad van 9 november via Youtube
Op maandag 9 november vergaderde de gemeenteraad. Dat gebeurde, als gevolg van het coronavirus, van thuis via Zoom. De vergadering was live te bekijken via Youtube. Heb je het gemist? Je kan de zitting herbekijken.
Lees verder

Bekendmaking retributie op het ter beschikking stellen van feestmateriaal van heden tot en met 31 december 2025
Het besluit van de gemeenteraad genomen in zitting van 9 november 2020 betreffende de retributie op het ter beschikking stellen van feestmateriaal wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 13 november 2020.
Lees verder

Bekendmaking belasting op beschikbare bedrijfsruimten van ondernemingen, handelszalen en beoefenaars van vrije beroepen van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2025
Het besluit van de gemeenteraad genomen in zitting van 9 november 2020 betreffende belasting op beschikbare bedrijfsruimten van ondernemingen, handelszaken en beoefenaars van vrije beroepen wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 13 november 2020.
Lees verder

Bekendmaking coronamaatregelen - Vermindering van de belastingdruk in crisistijd: gratis inname openbaar domein voor tenten
Het besluit van de gemeenteraad genomen in zitting van 9 november 2020 betreffende coronamaatregelen - vermindering van de belastingdruk in crisistijd: gratis inname openbaar domein voor tenten wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 13 november 2020.
Lees verder

Bekendmaking coronamaatregelen - Gratis kinderopvang tijdens de verlengde herfstvakantie
Het besluit van de gemeenteraad genomen in zitting van 9 november 2020 betreffende coronamaatregelen - Gratis kinderopvang tijdens de verlengde herfstvakantie wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 13 november 2020.
Lees verder

Bekendmaking coronamaatregelen - Terugbetaling en annulatie van dienstverlening
Het besluit van de gemeenteraad genomen in zitting van 9 november 2020 betreffende coronamaatregelen - Terugbetaling en annulatie van dienstverlening wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 13 november 2020.
Lees verder

Ophokplicht voor pluimvee
Na vaststelling van het vogelgriepvirus in ons land moeten vanaf 15 november alle pluimvee en vogels die in gevangenschap leven opgehokt worden. Dat geldt ook voor kippen, duiven en ander pluimvee van particulieren.
Lees verder

OV/2020/177/VK - Bekendmaking stilzwijgende vergunning-herverdelen van de kavelgrenzen-Beatrijsstraat 79-Landmeter en Expertisekantoor Verbeeck bvba
Lees verder

OV/2019/343 - Bekendmaking weigering omgevingsvergunning-het regulariseren van Feestzalen 'De Lemenhoek'-Leemstraat 121
Lees verder