Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 2 november 2020

Gemeente Sint-Katelijne-Waver: Covid-19 dwingt ook BKO Dijkstappers te sluiten

Covid-19 dwingt ook BKO Dijkstappers te sluiten
Ook de buitenschoolse kinderopvang Dijkstappers moet tijdelijk sluiten door het Covid-19-virus. Eén kind en één begeleidster legden een positieve coronatest af. Alle kinderen die met de besmette personen in contact gekomen zijn, moeten tien dagen in quarantaine.
Lees verder

Resultaten Straatvinken bekend
In mei deden we een oproep om het verkeer in je straat te tellen tijdens de Straatvinken-campagne. Enkele tientallen personen in onze gemeente deden mee. De resultaten zijn nu bekend en beschikbaar op de website van Straatvinken.
Lees verder

BKO's extra open voor noodopvang op 9 en 10 november
De Vlaamse regering besliste om de herfstvakantie te verlengen tot en met 10 november. Het gemeentebestuur zal noodopvang organiseren in de filialen van de buitenschoolse kinderopvang Robbedoes, Kikiwikies, Dijkstappers en Speelhuis. De inschrijvingen starten op donderdag 29 oktober, 9 uur.
Lees verder

OV/2020/250/ME - Bekendmaking melding voor het plaatsen van een bronbemaling - Sint-Libertusstraat 7 - Bert De Winter
Lees verder

OV/2020/204 - Bekendmaking omgevingsvergunning voorhet opbreken van de bestaande asfaltverharding, het bouwen van een sas, het aanleggen van nieuwe laadkades en het heraanleggen van een deel van de parkeerplaatsen voor wagens-Drevendaal 1-Greenyard
Lees verder

OV/2020/171/VK - Bekendmaking weigering omgevingsvergunning voor het wijzigen van een verkavelingsvoorschrift betreffende de bouwdiepte op de verdieping - Kempenarestraat 10A en 10B - Peter Van den Eede en Marijke Serneels
Lees verder

OV/2020/187 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het herbouwen van een vrijstaande woning - Offendonkstraat 2 - Tim Stuyck en Nathalie Bal
Lees verder

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning - OV/2020/266 - Slameuterstraat 41 - Hilde Verbinnen en Geert Vanmarcke
Lees verder

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning - OV/2020/254 - Bosstraat 140 - Jan Van den Wijngaert en Sophie Van den Brande
Lees verder

OV/2020/250/ME - Bekendmaking melding voor het plaatsen van een bronbemaling - Sint-Libertusstraat 7 - Bert De Winter
Lees verder

Vacature: poetswonder met oog voor detail
Hou jij van orde en netheid? En werk je graag in teamverband? Momenteel zijn wij op zoek naar een poetshulp voor 19 uur per week in onze scholen.
Lees verder

Verkeershinder Clemenceaustraat
Van woensdag 4 tot en met vrijdag 6 november vinden op enkele plaatsen in de Clemenceaustraat tussen de Liersesteenweg en de Ekelenhoek herstellingswerken aan de riolering plaats. Drie dagen lang geldt in dat stuk eenrichtingsverkeer.
Lees verder

Ga mee op Halloween-wandeling in Sint-Katelijne-Waver
Halloween-tochten zijn vaste prik eind oktober, begin november. Helaas, dit jaar steekt dat verdomde virus er een stokje voor. Maar we laten ons niet ontmoedigen! Als we met z'n allen ons huis versieren, dan kunnen we met onze gezinsbubbel op Halloween-wandeling in onze eigen gemeente.
Lees verder

Agenda gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn 9 november 2020
Op maandag 9 november vergaderen de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn. Als gevolg van de corona-epidemie vergaderen de raadsleden van thuis achter hun computer. Je kan de vergadering rechtstreeks bekijken via ons Youtube-kanaal. De agenda's vind je op onze website.
Lees verder

Bibliotheek schakelt weer over op afhaalbib
Naar aanleiding van de nieuwe federale maatregelen in de strijd tegen het coronavirus, zal de bibliotheek op zaterdag 31 oktober gesloten blijven. Vanaf dinsdag 3 november start net als in het voorjaar met een afhaalbib.
Lees verder

Bibliotheek blijft gewoon open ondanks nieuwe coronamaatregelen
Ondanks eerdere berichten zal de bibliotheek vanaf dinsdag 3 november gewoon open blijven. De nieuwste maatregelen tegen het coronavirus leggen dan toch geen sluiting van bibliotheken op. Onze bib blijft open, met inachtneming van de al gebruikelijke voorzorgsmaatregelen.
Lees verder