Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 30 november 2020

Gemeente Mol: “Tijdens kerstdagen niet weggooien wat we samen bereikten”

"Tijdens kerstdagen niet weggooien wat we samen bereikten"

Het Overlegcomité besliste vrijdag 27 november welke coronaregels de komende weken van kracht zijn. Vandaag is de situatie minder dramatisch dan vier weken geleden, maar we mogen niet in enkele dagen verknoeien waarvoor we samen hebben gewerkt. Daarom beperken we de kerstdagen tot een gezellig samenzijn met ons eigen huisgezin. Alleen voor alleenstaanden geldt een beperkte versoepeling tijdens kerstavond 24 en kerstdag 25 december. Wél mogen vanaf dinsdag 1 december ook de niet-essentiële winkels, zwembaden en musea onder strikte voorwaarden de deuren openen. Alle regels gelden tot 15 januari. Begin januari volgt een eerste evaluatie.

 

Lees verder

Coronavirus verjagen? Raam open & trui dragen: scholen zetten in op ventileren

Het coronavirus blijft zweven in de lucht en hoopt zich stapsgewijs op in binnenruimtes. Daarom moeten we maximaal ventileren en verluchten. Dat is meteen ook de reden waarom onze scholen inzetten op goede ventilatie in de klaslokalen. Met de slogan 'Coronavirus verjagen? Raam open & trui dragen' en een bijhorend beeldmerk helpt het gemeentebestuur de scholen om de boodschap kracht bij te zetten en ouders en leerlingen te informeren.

Lees verder

Stel dokters- of tandartsbezoek niet uit door corona

Tijdens deze coronacrisis stellen nog steeds heel wat mensen hun zorg uit, dat merken ook de huis- en tandartsen in onze gemeente. Dokters- en tandartspraktijken nemen alle mogelijke maatregelen om besmetting door het coronavirus te vermijden. Een bezoek aan de huis- of tandarts is dus absoluut veilig. Wie dit jaar niet meer bij de tandarts terecht kan voor een preventieve screening, hoeft zich bovendien niet ongerust te maken over de terugbetaling in 2021.

Lees verder

Nood aan medewerkers en sociaal voelend? Start een sociale tewerkstelling

Heeft je onderneming nood aan extra medewerkers? Heb je bovendien oog voor sociale doelstellingen? Dan is een werkervaringstraject art.60§7 misschien iets voor jou! Met een beperkte loonkost én onder intensieve begeleiding van de dienst activering bied je één van onze inwoners een werkervaring aan. Wie weet hou je er een gemotiveerde en ingewerkte werkkracht aan over! Neem vrijblijvend contact op met de dienst activering op het nummer 014 33 16 00 of teamactivering. socialedienst@gemeentemol.be. Of surf naar www.gemeentemol.be/socialetewerkstelling.

Lees verder