Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 2 november 2020

Gemeente Mol: Sociale lockdown vanaf maandag 2 november: “Maatregelen van de laatste kans”

Sociale lockdown vanaf maandag 2 november: "Maatregelen van de laatste kans"

Het overlegcomité kondigde vrijdagavond 30 oktober 'maatregelen van de laatste kans' aan. Een sociale lockdown is absoluut noodzakelijk om de steile opgang van het virus zo snel mogelijk te breken zodat ons systeem van gezondheidszorg niet volledig instort. Onze ziekenhuizen overschreden de 'pijngrens' al ruimschoots, onze zorgverleners leveren al weken bovenmenselijke inspanningen. De nieuwe maatregelen richten zich op het binnenshuis beperken van fysieke sociale contacten tot het eigen huisgezin, zonder dat alleenstaanden in een totaal isolement belanden. De regels gelden vanaf maandag 2 november voor een periode van minstens anderhalve maand (tot en met zondag 13 december).

Lees verder

Welke winkels mogen open voor welke producten?

Het gemeentebestuur verstuurde maandag 2 november een uitgebreide mailing naar alle Molse handelaars met alle informatie over de sluiting van de niet-essentiële winkels. Daarnaast informeren we de essentiële winkels wat er moet gebeuren met de producten die ze niet mogen verkopen. Als gemeentebestuur leven we enorm mee met onze handelaars in deze moeilijke tijden. We wensen hen alle sterkte en proberen hen te ondersteunen met alles wat binnen onze mogelijkheden of bevoegdheden ligt. Zo zullen we zo snel mogelijk de website www.molblijftwinkelen.be heractiveren en actualiseren.

Lees verder

Uitsluitend nog essentiële producten op onze dinsdagmarkt

Alleen de marktkramers die essentiële producten verkopen, zijn vanaf dinsdag 3 november nog toegelaten op onze wekelijkse dinsdagmarkt. De toegelaten marktkramen verkopen uitsluitend voeding, onderhouds- en huishoudproducten en bloemen.

Lees verder

Overzicht van coronamaatregelen in onze gemeente vanaf maandag 2 november

Sinds vandaag, maandag 2 november, zijn er bijkomende coronamaatregelen van kracht. Om het overzicht te bewaren, zetten we alle actuele regels op een rij.

Lees verder