Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 13 november 2020

Gemeente Mol: Renteloze coronalening van 6.000 euro voor duivenbond De Vlugge Vlieger

Renteloze coronalening van 6.000 euro voor duivenbond De Vlugge Vlieger

Duivenbond vzw De Vlugge Vlieger krijgt van het gemeentebestuur een renteloze coronalening van 6.000 euro. De vereniging gebruikt deze financiering voor de huur van het lokaal. Door de coronacrisis mist de vereniging heel wat inkomsten. Daarom diende de vereniging bij het gemeentebestuur een aanvraag in voor een renteloze coronalening. Jeugd, sport- en cultuurverenigingen die door de coronacrisis in financiƫle nood zitten, kunnen een aanvraag indienen voor een coronalening.

Lees verder

Gloednieuw project 'Kinderkunst': maak een kunstwerk en win een prijs

Het Jakob Smitsmuseum lanceert 'Kinderkunst', een project voor de jongste kunst- en knutselliefhebbers. Samen met kunstdocente Marjolijn Van Gorp maakten ze een aantal knutselfilmpjes. Hier leggen ze in enkele eenvoudige stappen uit hoe je thuis een echt kunstwerk kan maken. Je kan vanaf woensdag 18 november de filmpjes bekijken op www.jakobsmits.be. Marjolijn werkt alleen met materialen die de meeste gezinnen in huis hebben. Zo kan iedereen meedoen. Maak een foto van je kunstwerk, mail hem en win een prijs!

Lees verder

Kerstgeb(e)uren:  op zoek de mooiste kerststraat van Mol

Deze winter gaan we op zoek naar de mooist versierde straat of het mooist versierde pleintje in onze gemeente. Sla samen met je buren de handen in elkaar en zorg voor creatieve versieringen aan jullie huizen! Maak het extra sfeervol in deze moeilijke tijden en ga voor de titel van 'Kerstgeb(e)uren: De mooiste kerststraat van Mol'. Inschrijven kan voor 1 december via www.visitmol.be/kerstgebeuren.

Lees verder

Leerkracht in kleuter- of lagere school? Vul bevraging in over 'Taal op school'

Ben jij leerkracht in een Molse kleuter- of lagere school? Wil je vijf minuutjes vrijmaken voor het invullen van een bevraging rond taal op school? Jouw bijdrage is belangrijk om gerichte acties binnen het taalbeleid te ontwikkelen. Beantwoord hier voor 18 november zestien stellingen door een score van 1 tot 5 aan te duiden. De bevraging is anoniem.

Lees verder