Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 14 november 2020

Gemeente Mol: Maak kennis met deelnemende kunstenaars expo ‘MONO. Come up and see my prints!’

Maak kennis met deelnemende kunstenaars expo 'MONO. Come up and see my prints!'

Tom Liekens, curator van de expo 'MONO. Come up and see my prints!' laat je vanaf 17 november kennismaken met de deelnemende kunstenaars van deze expo. Tot midden januari post Tom Liekens elke dinsdag en donderdag een kort filmpje waarin hij één artiest voorstelt. Stem dus af op 'MONO: The artists' op www.jakobsmits.be.

Lees verder

Jubileumeditie 'nieuwsbrief senioren' verbindt 2.000 senioren met elkaar

2.000 senioren ontvangen in de 'Week van de Ouderen' die loopt van 16 tot 22 november, de 25ste editie van de 'nieuwsbrief senioren' met een extra jubileumbijlage vol interessante Molse weetjes en leuke spelletjes. Deze keer niet enkel digitaal, maar ook op papier. De seniorenraad wil met deze editie alle ouderen met elkaar verbinden en hen een beetje warmte brengen in deze bijzondere tijden. Een speciale dank aan de seniorenverenigingen die de nieuwsbrieven zelf in de brievenbussen verdelen. Een bewijs dat samenwerken mooie dingen oplevert!

Lees verder

Ophok- of afschermingsplicht voor alle pluimvee, siervogels, duiven,...

Vanaf zondag 15 november geldt een algemene ophok- of afschermingsplicht voor alle vogels en pluimvee.  De preventieve maatregel is nodig tegen de vogelgriep. Wie als particulieren kippen heeft, moet deze dieren dus ophokken of afschermen met netten. Het eten van eigen eieren of kippenvlees vormt geen enkel gevaar. De verplichting geldt ook voor particuliere houders van siervogels en duivenmelkers. Het gemeentebestuur roept alle inwoners op om zich strikt aan de regels te houden.

Lees verder

Vrouwen gezocht voor duurzaamheidsraad. Stel je nu kandidaat!

Hoe zit het met de duurzaamheid van onze gemeente? Daar gaan we graag dieper op in met de duurzaamheidsraad. Momenteel bestaat de raad grotendeels uit mannen. Om rechtsgeldig samen te komen moet minstens 1/3de van de raadsleden bestaan uit personen van het andere geslacht. Daarom zoeken we vooral nog vrouwen die willen meewerken aan het gemeentelijke beleid rond milieu, natuur en duurzame ontwikkeling. Interesse? Stel je kandidaat via het e-formulier op onze website https://www.gemeentemol.be/eloketdetailv2.aspx?id=990. De eerstvolgende duurzaamheidsraad vindt plaats op 18 november.

Lees verder