Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 17 november 2020

Gemeente Mol: Grote Griezeltelling: Lore, Jozefien en Otis winnen 20-beurtenkaart Vita Den Uyt

Grote Griezeltelling: Lore, Jozefien en Otis winnen 20-beurtenkaart Vita Den Uyt

Lore, Jozefien en Otis Eykmans winnen de wedstrijd rond de 'Grote Griezeltelling'. In de herfstvakantie gingen zij op zoek naar griezels. Elke griezel noteerden zij op hun griezelkaart. Tijdens hun zoektocht namen ze een foto van hun griezelwandeling en stuurden deze door naar de sportdienst. Uit alle ingezonden foto's trok een onschuldige hand de winnaar van de familie-20-beurtenkaart van zwembad Vita Den Uyt. Proficiat Lore, Jozefien en Otis, veel plezier ermee!

Lees verder

Fietsostrade tussen Heistraat in Geel en Merelstraat in Mol klaar voor gebruik

De fietsostrade tussen de Heistraat in Geel en de Merelstraat in onze gemeente is klaar voor gebruik. Op vrijdag 13 november werden de werfhekken aan de kant gezet en opende deze gloednieuwe fietsweg. Alweer vijf kilometer gerealiseerd van de in totaal 36 kilometer lange fietsostrade F105 Herentals-Balen. Ook op dit nieuwe stuk fiets je over een 3,5 meter brede en verlichte fietsweg.

Lees verder

Spoorwegovergang Statiestraat sinds 16 november weer open

Sinds maandagmorgen 16 november is de spoorwegovergang in de Statiestraat weer open en is doorgaand verkeer weer mogelijk. Enkel de Leenhofstraat is nog tot maandagmorgen 7 december tijdens de weekends volledig afgesloten voor het in- en uitrijden van het werfverkeer, uitgezonderd bewoners. Een omleiding is voorzien. De maatregelen zijn nodig voor vernieuwingswerken aan de overweg en het spoor door spoorwegbeheerder Infrabel. Tijdens het weekend van 4 tot 6 december gaat de spoorwegovergang in de Statiestraat nog een extra weekend dicht. Infrabel verontschuldigt zich voor de overlast en geluidshinder en dankt de bewoners voor hun begrip.

Lees verder

Scouts Ginderbuiten tovert perceel tegenover lokaal om tot avontuurlijk speelbos

Scouts Ginderbuiten tovert momenteel een klein perceel, gelegen tegenover hun lokaal, om tot een avontuurlijk speelbosje. Het perceel op de hoek van de Vekeblok met de Singellaan is eigendom van het gemeentebestuur. Om de werken te financieren, diende de vereniging een project in bij Dokter Jules (Koning Boudewijnstichting), goed voor een subsidie van 1.000 euro. Met het speelterreintje willen de scouts, kinderen uit de buurt, aanmoedigen om buiten te spelen. Eenmaal de werken afgerond zijn en de nodige veiligheidscontroles zijn uitgevoerd, is iedereen er welkom om er naar hartenlust te ravotten.

Lees verder