Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 20 november 2020

Gemeente Koksijde: Koksijde maakt videochatten met patiënten az West, KEI en woonzorgcentra mogelijk

Koksijde maakt videochatten met patiënten az West, KEI en woonzorgcentra mogelijk
Door de coronacrisis geldt er een beperkte bezoekregeling in het az West in Veurne. Een maatregel die voor zowel patiënt als bezoeker zwaar is. Daarom slaan Lokaal Bestuur Koksijde en AZ West de handen in elkaar zodat inwoners van Koksijde - die geen smartphone, computer of tablet hebben - toch kunnen videochatten met patiënten in het ziekenhuis.
Lees verder

Koksijde schittert tijdens het eindejaar
De kerstverlichting in Koksijde heeft een ijzersterke reputatie. Veel mensen komen speciaal naar Koksijde om zich onder te dompelen in de sfeer met lichtjes. Ook deze winter wordt een voltreffer. De dienst Technieken o.l.v. Neal Baelen maakt alles zelf en is al sinds mei bezig met de blikvangers. Een extra reden om tijdens de donkere dagen toch die levensbelangrijke buitenlucht op te snuiven. Je...
Lees verder

Mondmaskerplicht blijft gelden op het volledige grondgebied van PZ Westkust tot na de kerstvakantie
Een mondneusmasker blijft verplicht op het volledige grondgebied van PZ Westkust (Nieuwpoort – Koksijde – De Panne) tot na de kerstvakantie. Daarna volgt een nieuwe evaluatie. Dit is een gezamenlijke beslissing van de 3 Westkustburgemeesters Marc Vanden Bussche (Koksijde), Geert Vanden Broucke (Nieuwpoort) en Bram Degrieck (De Panne).
Lees verder