Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 november 2020

Gemeente Koksijde: Go-carts voor MPI, Rozenkrans en Rozenwingerd

Go-carts voor MPI, Rozenkrans en Rozenwingerd
Op de crisiscel van 5 november gaf Lokaal Bestuur Koksijde de goedkeuring om de go-carts van de jeugddienst van Koksijde tot bij de jongeren en bewoners van het MPI, de Rozenkrans en de Rozenwingerd te brengen. Het idee kwam van schepen van Jeugd Lander Van Hove in overleg met de jeugddienst en is bedoeld om deze kinderen, jongeren en bewoners tijdens deze (wat onvoorziene) verlengde...
Lees verder

Voorleesweek 2020
Van 21 tot 29 november 2020 is het Voorleesweek! Het thema is dit jaar 'ouderbetrokkenheid', met als motto 'Lezers maak je samen'. Om er een fantastische week van te maken krijg je elke dag een nieuw verhaaltje te zien via de facebookpagina van de bib!
Lees verder

Vogelgriep: informatie aan de hobbyhouders van pluimvee en vogels
Als gevolg van het aantreffen van vogelgriep bij wilde vogels in enkele kustgemeenten, zijn er voorzorgsmaatregelen genomen die ook hobbyhouders van pluimvee en andere vogels in gans Belgiƫ betreffen. Onder hobbyhouders worden de gezinnen verstaan die enkele kippen in de tuin houden, maar ook sierpluimveehouders en vogelliefhebbers die soms honderden dieren hebben, en duivenmelkers.
Lees verder