Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 19 november 2020

Gemeente Hooglede: Vogelgriep : informatie aan de hobbyhouders van pluimvee en vogels

Gemeente Hooglede
Vogelgriep : informatie aan de hobbyhouders van pluimvee en vogels
Als gevolg van het aantreffen van vogelgriep bij wilde vogels in enkele kustgemeenten, zijn er voorzorgsmaatregelen genomen die ook hobbyhouders van pluimvee en andere vogels in gans België betreffen. Lees hier meer over de voorzorgsmaatregelen.
Lees verder

Nieuwe raamgedichten
Samen met schrijvers uit #8830 en onze lokale handelaars slaan we de handen in elkaar. Cultuur en economie, hand in hand. Ook deze week kregen kregen heel wat ramen een mooi gedicht.
Lees verder

Online infosessie composteren (25 nov 2020)
Wist je dat compost krachtvoedsel is voor de bloemen, planten en bomen in je tuin? En dat je compost zelf kan produceren door uw groente,- fruit- en tuinresten thuis te composteren? Je tuin krijgt niet enkel een vitaminekuur, je bespaart er zelfs geld en afval mee.
Lees verder

Weer helemaal mee met PMD
De meeste mensen wéten wel dat plastic bakjes en zakjes ook PMD zijn, maar toch zijn er nog verpakkingen die je kunnen verrassen. Wist je bijvoorbeeld dat ook netjes van citroenen en uitgebrande theelichtjes of noveenkaarsen ook in de blauwe zak mogen?
Lees verder

Online infosessie: haal meer uit je frigo (3 dec 2020)
Een nuttige sessie, zeker met de feestdagen in aantocht. Onze frigo zit vaak vol, maar af en toe vergeten we toch iets uit het oog, blijft een stuk fruit er iets te lang in liggen of belandt er iets in de vuilnisbak waar best nog iets mee te doen was.
Lees verder