Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 19 november 2020

Gemeente Boom: Ophokplicht voor pluimvee en vogels

Ophokplicht voor pluimvee en vogels
Sinds zondag 15 november moeten nu ook particuliere houders van pluimvee hun dieren ophokken of afschermen. Dit zijn onder meer alle mensen die in hun tuin kippen of siervogels houden, maar ook duivenmelkers.
Lees verder

Boomse winkels met webshop en/of andere bestelmogelijkheden
De winkels zijn opnieuw gesloten. Gelukkig hebben heel wat Boomse handelaars ook een webshop of de mogelijkheid om telefonisch of via mail te bestellen.
Lees verder

Online gemeenteraad en OCMW-raad op 19 november
Op 19 november is er een digitale OCMW-raad om 19.30u en een digitale gemeenteraad om 20u.
Lees verder

Bib blijft open maar levert nu ook aan huis
Onze bib verwelkomt jullie in deze moeilijke tijden nog steeds heel graag. Maar ook wie liever in zijn kot blijft of verplicht thuis moet blijven, kan blijven lezen, want we brengen ook bib-pakketjes aan huis.
Lees verder

Burgemeestersconvenant 2030: Lokaal bestuur Boom gaat strijd tegen klimaatopwarming aan
De Boomse burgemeester Jeroen Baert ondertekent het Burgemeestersconvenant 2030. Met deze ondertekening engageert het Lokaal bestuur Boom zich om het hoofd te bieden aan één van de grootste uitdagingen van deze tijd: de strijd tegen de klimaatopwarming en de gevolgen die daarmee gepaard gaan.
Lees verder

Hobbyschrijvers uit de Rupelstreek brengen Winterse verhalenbundel uit
De verhalenbundel 'Wintersprokkels' geschreven door de hobbyschrijvers De Rupelpenners is verkrijgbaar via de Rupelbibliotheken: Ivebica, Boom en in de bib van Aartselaar.
Lees verder