Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 27 november 2020

Gemeente Boom: Extra parkeerplaatsen in Boom Centrum

Extra parkeerplaatsen in Boom Centrum
De garages aan de Kaai, ter hoogte van de Windstraat, worden binnenkort gesloopt om plaats te maken voor extra parkeerplaatsen.
Lees verder

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint!
De Sint kwam dit jaar in alle stilte aan in Boom met zijn stoomboot. Geen zingende kindjes, geen plechtige overhandiging van de sleutel aan de Kaai… Wat hebben we alle Boomse kindjes gemist!
Lees verder

Boomse verenigingen krijgen Vlaamse steun
De impact van de coronacrisis op onze verenigingen is groot. Zij moesten heel wat activiteiten annuleren. Het lokaal bestuur Boom tracht het verenigingsleven te ondersteunen om deze moeilijke periode te overbruggen en heeft hiervoor nu ook subsidies gekregen van de Vlaamse overheid.
Lees verder

Hoe maak je een afspraak in de triagepost?
Moet je een coronatest laten afnemen? Je kan online een afspraak inplannen bij de triagepost.
Lees verder

Windmolenpark van Renewi Puurs-Sint-Amands: infosessie
Ook in tijden van Corona blijft de klimaatverandering een uitdaging van formaat. En dat zowel voor burgers, overheid als … bedrijven. Willen we de opwarming van de aarde stoppen, dan zijn extra windmolens hard nodig. Maar dat is niet alles.
Lees verder

#BeleefBoom-route brengt kunst naar het centrum
In december nemen we je in Boom graag op pad op onze nieuwe open kunstroute #BeleefBoom. Graffitikunstwerken in het centrum van Boom, aangevuld met tijdelijke kerstschilderingen, een Tomorrowland-gevel en een lichtprojectie op het gemeentehuis moeten ons centrum in deze donkere dagen opvrolijken.
Lees verder