Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 30 november 2020

Gemeente Beernem: Proefopstelling met parkeervakken in de Knesselarestraat - geef je mening

Proefopstelling met parkeervakken in de Knesselarestraat - geef je mening
In samenwerking met Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) staat er momenteel een proefopstelling met parkeervakken in de Knesselarestraat, dit in het gedeelte tussen de Beernemstraat en de Oudezakstraat. Opmerkingen en suggesties over deze proefopstelling zijn welkom en kan je mailen naar mobiliteit@beernem.be. Dit kan nog tot dinsdag 15 december.
Lees verder

Toekomst gemeenteschool De Notelaar
Begin maart werd op de Facebookpagina van gemeente Beernem aangekondigd dat MPI-GO De Bevertjes op termijn zou verhuizen naar Brugge. Dit bood opportuniteiten om eventueel een deel van de site van De Bevertjes aan te kopen voor de bouw van de nieuwe gemeenteschool. Goed nieuws! Er is een samenwerkingsovereenkomst met GO! waarbij Beernem een deel van de grond van site De Bevertjes kan verwerven. In 2022-2023 kunnen de werken voor de nieuwbouw van de gemeenteschool De Notelaar starten.
Lees verder

Groen licht voor opening niet-essentiële winkels en coronaregels eindejaarsperiode
Het Overlegcomité heeft op vrijdag 27 november de epidemiologische situatie in besproken. Ondanks de lichte verbetering van de gezondheidssituatie, bevindt ons land zich nog steeds op COVID-alarmniveau vier. Het Overlegcomité nam volgende beslissingen:
Lees verder