Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 4 november 2020

Gemeente Balen: Jeugdverenigingen vieren Dag van de Jeugdbeweging (foto's)

Jeugdverenigingen vieren Dag van de Jeugdbeweging (foto's)
Ook de jeugdverenigingen vierden afgelopen weekend de Dag van de Jeugdbeweging. Door corona kon de Jeugdraad helaas geen Speldag organiseren, maar de bestuursleden bezorgden alle verenigingen wel coronaproof buitenspeelpakketten, polsbandjes en ballen. Bekijk de foto's.
Lees verder

Balen, Dessel, Mol en Retie breiden Vlaamse maatregelen uit naar -12-jarigen
De gemeentebesturen van Balen, Dessel, Mol en Retie breiden de Vlaamse coronaverstrengingen ook uit naar -12-jarigen. Dit gebeurt op verzoek van de medische experts die de gemeentelijke crisiscellen begeleiden. Alle regels gaan in vanaf donderdag 29 oktober om 9 uur tot en met donderdag 19 november.
Lees verder

Nieuwe strengere maatregelen voor Vlaanderen vanaf donderdag 29 oktober
De Vlaamse overheid heeft bijkomende strengere maatregelen genomen op vlak van cultuur, economie, sport, onderwijs, zorg en jeugd die zullen ingaan vanaf vrijdag 30 oktober om 18u, zolang het nodig is om de druk op de ziekenhuizen te verminderen. De bestaande maatregelen blijven ook van kracht.
Lees verder

Maak afspraak voor bloedinzameling Olmen (6 november)
Lees verder

Lokale ondernemers: bereid je voor op de brexit
Vanaf 1 januari 2021 wordt de brexit een realiteit die voor bedrijven heel wat gevolgen heeft. Daarom is het uiterst belangrijk jouw onderneming zo goed mogelijk voor te bereiden. De Brexit Impact Scan van de FOD Economie helpt je om alles in kaart te brengen.
Lees verder

Lessen tekenacademie en muziekschool afgelast tot 19 november
De lessen van de Academie voor Beeldende Kunsten en de Academie voor Muziek en Woord gaan niet door tot 19 november.
Lees verder

GBS De Bosmier opent openluchtklas (foto's)
GBS De Bosmier (Rijsbergdijk) heeft op vrijdag 23 oktober haar openluchtklas officieel geopend. De klas in het speelbos van de school kwam er dankzij subsidies van CERA, extra financiƫle steun van enkele firma's en hulp van ouders. Bekijk de foto's van de opening en de eerste rekenles in openlucht.
Lees verder

Foto's Dag van de Jeugdbeweging
Lees verder

Skatepark en bmx gesloten omwille van coronamaatregelen
Lees verder

Dringend gezocht: mensen met medische achtergrond voor ondersteuning ziekenhuis
Het H. Hartziekenhuis is dringend op zoek naar vrijwilligers met een medische achtergrond en ervaring in de zorgsector. Ben je momenteel niet aan het werk door bijvoorbeeld loopbaanonderbreking of pensioen, of ben je student verpleeg- of geneeskunde? Meld je dan aan!
Lees verder

Waterkraantjes begraafplaatsen afgesloten vanaf 1 november
Van 1 november t.e.m. 15 mei worden de waterkraantjes op de begraafplaatsen afgesloten, om te vermijden dat de leidingen bevriezen en barsten.
Lees verder

In dienst: Elisa Thierfeldt
De dienst schoonmaak wordt opnieuw versterkt met de inzet van Elisa Thierfeldt. Elisa zal deeltijds (24/38) prestaties leveren in verschillende gemeentelijke gebouwen. Elisa was in het voorjaar al enkele maanden actief in de poetsdienst en keert nu terug in onze organisatie.
Lees verder

Start nieuw openbaar onderzoek omgevingsvergunning: project Massenhoven-Van Eyck (Elia)
Van 30 oktober t.e.m. 28 november loopt een nieuw openbaar onderzoek over de versterking van de hoogspanningslijn in de provincies Antwerpen en Limburg, het zogenaamde project Massenhoven-Van Eyck. Dit na een aanvulling op het dossier. De doelstellingen en dimensie van het project blijven gelijk.
Lees verder

Afvalkalender week 45
• vrijdag 6 november: GFT
Lees verder

Maximumsnelheid Ongelberg verlaagd tot 50 km/u
In de straat Ongelberg wordt de maximumsnelheid verlaagd naar 50 km/u. Het wegdek ligt er momenteel slecht bij en de situatie voor de zwakke weggebruikers werd te gevaarlijk.
Lees verder

Kruierie sluit deuren, maar blijft bereikbaar
Om het coronavirus niet verder te laten verspreiden, sluiten VC De Kruierie en de andere locaties van het gemeenschapscentrum de deuren vanaf zaterdag 31 oktober. De centrale balie en de vrijetijdsdiensten blijven wel telefonisch, via mail en op afspraak bereikbaar (ma 14u-17u & di-vr 10u-17u).
Lees verder

Oproep: spreid je bezoek aan de begraafplaatsen over een week en draag een mondmasker
Om de bezoekersaantallen op de begraafplaatsen laag te houden, vragen we je met aandrang om je allerheiligenbezoek te spreiden over het komende weekend en de daaropvolgende week. Het dragen van een mondmasker is verplicht.
Lees verder

Steun onze coronahelden: brand een kaarsje op zaterdag 31 oktober om 20u
We kennen allemaal wel iemand die een extra tandje bijsteekt in deze crisis. Daarom roepen we IEDEREEN op: steek deze coronahelden een hart onder de riem! Toon je solidariteit. Zet op zaterdag 31 oktober om 20u een brandend kaarsje aan je voordeur of op je balkon.
Lees verder

Reserveer plaatsje voor weekend- en Allerzielenvieringen
Lees verder

Bib schakelt over op afhaal- en brengservice vanaf 31 oktober
Om de verspreiding van het coronavirus in te perken, blijft de Bib van Balen vanaf zaterdag 31 oktober gesloten, voorlopig t.e.m. 19 november. Maar geen nood, we starten in die periode de afhaalservice opnieuw op. En bij mensen die zich niet kunnen/mogen verplaatsen, brengen we de boeken aan huis.
Lees verder

Bubbel-bedverhalen van Bib (20 nov) geannuleerd
Lees verder

Sportkampen herfstvakantie afgelast
Lees verder

'Gemeente Balen komt naar je luisteren' tijdelijk stopgezet wegens corona
Lees verder

Vacature: coƶrdinator COVID-19 eerstelijnszone BalDeMoRe
Lees verder

Vind snel een boek in onze bibcatalogus en maak gebruik van de afhaalservice
Lees verder

Bib schakelt over op afhaal- en brengservice vanaf 31 oktober
Om de verspreiding van het coronavirus in te perken, blijft de Bib van Balen vanaf zaterdag 31 oktober gesloten, voorlopig t.e.m. 19 november. Maar geen nood, we starten in die periode de afhaalservice opnieuw op. En bij mensen die zich niet kunnen/mogen verplaatsen, brengen we de boeken aan huis.
Lees verder

Doe mee met 2e winterzoektocht VVV
Na het grote succes van vorig jaar, is de winterzoektocht terug! In deze vreemde tijden bieden VVV Balen & dienst toerisme hun tocht (4 km en toegankelijk voor buggy's en rolstoelen) gratis aan. Download het formulier op www.ontdekbalen.be en ontdek al wandelend de mooiste plekjes van het Centrum.
Lees verder

Verstrengde lockdown vanaf 1 november om middernacht:
Omdat het aantal ziekenhuisopnames op dit moment al hoger ligt dan op de hoogste piek tijdens de eerste coronagolf in het voorjaar en dit aantal nog altijd sterk blijft stijgen, zijn er bijkomende maatregelen afgekondigd om ervoor te zorgen dat ons gezondheidssysteem niet instort.
Lees verder

Reserveer plaatsje voor Allerheiligenviering
Lees verder