Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 9 november 2020

Geen reisverbod voor Lukaku, spits komt naar België en sluit aan bij Duivels

HLN
Geen reisverbod voor Lukaku, spits komt naar België en sluit aan bij Duivels
Hij mag komen. 'Big Rom' wachtte zondagavond niet op opheldering van de Italiaanse autoriteiten om naar België te reizen. De Italiaanse televisie zorgde even voor verwarring: dat naast internationals van Roma en Fiorentina nu ook die van Inter een reisverbod zouden krijgen wegens een coronabesmetting in hun ploeg. In Milaan ging het licht echter niet op rood.
Lees verder

Wat gebeurt er de komende weken en maanden vooraleer Joe Biden ook echt president is?
Joe Biden wordt de volgende president van de Verenigde Staten. Of dat is althans wat de grote Amerikaanse persbureaus en tv-zenders berichten op basis van de voorlopige uitslagen. Want officieel zijn die uitslagen nog niet. Vooraleer de Democraat ook echt de eed kan afleggen als nieuwe president, moet er nog heel wat water naar de zee vloeien.
Lees verder

Hooverphonic stopt samenwerking met Luka en haalt Geike Arnaert terug aan boord
Verrassing van jewelste in het Vlaamse muzieklandschap: Hooverphonic gaat opnieuw samenwerken met Geike Arnaert, de zangeres waarmee de groep monsterhit 'Mad About You' uitbracht. Dat betekent dat de samenwerking met Luka Cruysberghs (19) na 2,5 jaar stopgezet wordt. "The Magnificent Three are back", meldt de band in een persbericht.
Lees verder

Disney zorgt met ontroerende kerstreclame voor warmte tijdens lastige coronatijden
Disney kondigt maandag de lancering aan van zijn nieuwe kerstadvertentie, een korte animatiefilm van drie minuten die een ontroerend verhaal vertelt over een grootmoeder, haar kleindochter en de familietradities die hen door de jaren heen met elkaar verbinden. Als onderdeel van Disney's feestelijke retailcampagne, 'De Magie Van Samen Zijn', viert de kortfilm de 40-jarige samenwerking met Make-A-Wish.
Lees verder

Véél goals, weer late opdoffer voor Anderlecht en de heerlijke winner van Bongonda: alle samenvattingen van speeldag 12
Speeldag 12 in de Jupiler Pro League leverde knappe, maar vooral véél goals op. In elk duel werd door beide ploegen gescoord - dat is straf. KV Mechelen en Charleroi deden dat elk drie keer, KV Kortrijk en Beerschot zelfs vijf keer. Een knotsgekke doelpuntenkermis was het, in het Guldensporenstadion. Hieronder kunt u de samenvattingen van alle matchen van afgelopen weekend bekijken:
Lees verder

Weg met de muur en terug naar het klimaatakkoord: dit gaat Biden doen
Zodra Joe Biden in januari zijn intrek heeft genomen in het Witte Huis gaat het roer flink om. Hij heeft al laten weten dat hij allerlei presidentiële decreten van Trump zal terugdraaien met eigen decreten. Voor andere koerswijzigingen is hij afhankelijk van de Senaat. Welke veranderingen zijn op til?
Lees verder

Rusland en China feliciteren Biden (nog) niet na overwinning: "Wachten officiële resultaat af"
Rusland en China zijn bij de weinige landen die Joe Biden nog niet officieel gefeliciteerd hebben met zijn verkiezingsoverwinning. De Russen willen eerst het resultaat van de rechtszaken van Donald Trump - en dus de officiële verkiezingsuitslag - afwachten. China houdt zich dan weer bewust op de achtergrond.
Lees verder

Vijf jaar cel voor man (29) die met 104 km per uur en 1,94 promille in bloed ongeval veroorzaakte waarbij Viviane (66) het leven liet
De 29-jarige man uit Knokke-Heist die eind 2018 een zwaar verkeersongeval veroorzaakte in Blankenberge waarbij Viviane Swaenepoel (66) om het leven kwam, is veroordeeld tot 5 jaar cel waarvan 3 met uitstel. De man had op het moment van de crash 1,94 promille alcohol in zijn bloed. Volgens de verkeersdeskundige reed E.S. bovendien aan 104 kilometer per uur in een zone 50. Bij het ongeval vielen ook nog enkele zwaargewonden. "Ik was in slaap gevallen en heb enorm veel spijt", verklaarde de beklaagde eerder.
Lees verder

Met deze gerechten word je 100 jaar: Nieuw kookboek onthult de recepten uit de befaamde 'blue zones'
"Als je gezond honderd wilt worden, eet dan als gezonde mensen die honderd zijn geworden", zo begint Dan Buettner zijn inleiding in 'Het Blue Zones kookboek - 100 recepten om 100 mee te worden'. In het boek bundelt hij niet alleen zijn eigen inzichten rond de beroemde 'blue zones' - bepaalde plekken in de wereld waar de mensen het langst leven - maar ook de recepten die hij op die verschillende plekken leerde van de locals. Is dit het geheim om gezond oud te worden? Het zou zo maar kunnen! En wij mogen je alvast 3 recepten verklappen!
Lees verder

50 jaar geleden overleed generaal Charles De Gaulle: "Na mijn dood wordt iedereen gaullist"
Maandag 9 november is het 50 jaar geleden dat generaal Charles De Gaulle in zijn huis in Colombey-les-Deux-Eglises bij het leggen van een spelletje patience in elkaar zakte en overleed. Wie was De Gaulle? Wat maakte hem tot de grootste Fransman uit de 20ste eeuw? Wat liet hij na als politieke erfenis? En waarom wordt er een halve eeuw na zijn dood nog om die nalatenschap gevochten. Vandaag deel 3: "Na mijn dood, wordt iedereen gaullist"
Lees verder

Kijk mee achter de schermen bij de opnames van de Rode Neuzen-song 'Porselein'
Komende vrijdag zie je op VTM een speciale 'Liefde voor Muziek'-aflevering naar aanleiding van Rode Neuzen Dag op 4 december. Ter ere van die goededoelactie zongen de artiesten van de meest recente reeks ook een nieuwe versie van 'Porselein' in. Wij nemen je backstage mee tijdens de opnames.
Lees verder

Nog enkele weken aan de macht: zal Donald Trump nog snel proberen zichzelf amnestie te verlenen?
Meer dan twee maanden nog blijft Donald Trump president. Tijd genoeg om "rampen" aan te richten, maar ook om een plan te bedenken voor de toekomst. Tegen de president lopen er verschillende onderzoeken, vooral rond zijn belastingaangiftes, en de vraag rijst of de president zal proberen zichzelf daarvoor amnestie te verlenen. Ook valt niet uit te sluiten dat Trumps trouwste bondgenoten de komende weken nog snel zo'n presidentieel pardon krijgen als bedankje voor gewezen diensten.
Lees verder

QUIZ. Hoe goed ken jij president-elect Joe Biden?
Joe Biden is met het hoogst aantal stemmen ooit verkozen tot nieuwe Amerikaanse president. Donald Trump moet na één ambtstermijn opkrassen, maar is dat voorlopig niet van plan. Wat weet u over de oudste president-elect (77)? Test je kennis in onze tien vragen.
Lees verder

Als opleidingsclub behoort Anderlecht nog wel tot de absolute Europese top: spelers krijgen in grote competities meeste kans
Een mooie erkenning voor Neerpede. Afgaande op een studie van het Zwitserse onderzoeksbureau CIES, behoort Anderlecht als opleidingsclub tot de Europese top. Paars-wit is zelfs de absolute nummer één wat betreft het aantal matchen dat zijn jonkies in de vijf Europese topcompetities ook mogen spelen.
Lees verder

Zogenaamde 'geldezels' moeten in rechtbank verschijnen: met themazitting vraagt parket aandacht voor fenomeen
De Dendermondse rechter kreeg maandag een reeks zogenaamde 'geldezels' of 'money mules' voor zich. Dat zijn personen die illegaal geld van phishing via hun rekening laten doorsluizen. Met een eerste van vier themazittingen wil het parket Oost-Vlaanderen het fenomeen in de kijker zetten.
Lees verder

Wentworth Miller stopt met 'Prison Break': "Ik wil niet langer een hetero spelen"
Wentworth Miller (48) zal niet langer te zien zijn als Michael Scofield in de hitserie 'Prison Break'. De acteur wil niet langer personages vertolken die heteroseksueel zijn. "Hun verhalen zijn al verteld en worden nog verteld."
Lees verder

Football Talk. Löw denkt niet aan comeback van Boateng, Hummels en Müller bij Duitse nationale ploeg - "Nilis weg bij Ankaragücü"
Luc Nilis is niet langer de spitsentrainer van het Turkse Ankaragücü. Dat meldt Sporza. Onze 53-jarige landgenoot stond sinds augustus onder contract bij de Turkse traditieclub, maar hij liet zijn contract na onderling overleg ontbinden. Nog volgens Sporza vliegt hij morgen terug naar België.
Lees verder

Vaccin tegen Covid-19 komt dichterbij: het vaccin van Pfizer is meer dan 90 procent effectief, zegt fabrikant
Pfizer Inc heeft vandaag aangekondigd dat zijn experimentele coronavaccin meer dan 90 procent effectief is in het verhinderen van Covid-19. Dat blijkt uit de eerste gegevens van een grootschalige studie. Dit is een grote overwinning in het gevecht tegen de pandemie.
Lees verder

Uit het oog, uit het hart? Sociologe vertelt hoe je vriendschappen voor het leven onderhoudt
"Je hebt een vriend. Iemand die voor jou door vuur gaat, elke dag weer voor je klaar staat. Voor altijd aan je zij", zong K3 destijds. En na een decennium radiostilte vielen 'de rosse' en 'de blonde' elkaar huilend in de armen tijdens The Masked Singer. Later volgde er nog een reünie met 'de zwarte' en daar juichte zowat het hele land om. Heeft vriendschap geen houdbaarheidsdatum? Soms, zegt de wetenschap. "Niks houdt je tegen om de banden weer aan te halen." Professor sociologie Beate Volker vertelt hoe vrienden kunnen omgaan met hindernissen.
Lees verder

Man rijdt 87 per uur met elektrische fiets op Rijksweg: "Dat wordt een zeer gepeperde boete"
De politie spoort een man op die met zijn elektrische fiets liefst 87 kilometer per uur reed op de Rijksweg in Roeselare. "Hij mag een gepeperde rekening verwachten", zegt commissaris Carl Vyncke. "Niet alleen mag hij daar niet rijden, hij reed ook dubbel zo snel als toegelaten."
Lees verder