Doorgaan naar hoofdcontent

Geen malariamuggen meer gevonden in Kampenhout

Geen malariamuggen meer gevonden in Kampenhout

In de omgeving van de woonst van een echtpaar dat aan malaria overleed, werden geen exotische muggen aangetroffen. De inheemse waren geen drager van de malariaparasiet.

Lees verder

Davy Klaassen (Ajax) speelt Champions League in Denemarken nadat hij 's middags nog thuis zat: "Van het vliegtuig recht naar het stadion gegaan"

"Hectisch", noemt hij het zelf. Ajax-middenvelder Davy Klaassen kreeg na een aanvankelijke positieve coronatest dinsdagmiddag pas te horen dat hij 's avonds toch Champions League mocht spelen in Denemarken, op bezoek bij Midtjylland.

Lees verder

Live | Stel hier uw vragen over verkiezingen Amerika aan onze chef buitenland

Stel hier uw vragen, onze journalisten proberen er zoveel mogelijk te beantwoorden. Andere lezers krijgen uw vraag niet te zien.

Lees verder

Ongeziene overwinningsclaim Trump is exact wat voorspeld werd

Donald Trump zegt dat hij de verkiezingen gewonnen heeft, en eist dat het tellen van vele honderdduizenden stemmen die per post zijn uitgebracht in Wisconsin, Michigan en Pennsylvania, wordt stopgezet. Hij doet daarmee precies wat grondwetspecialisten zoals Lawrence Douglas al weken geleden voorspelden.

Lees verder

De stijlgeheimen van Florence Cools: 'Liever een gekke stijl, dan geen stijl'

Florence Cools is de oprichtster en designer van het Belgische label La Collection. Ze is ook de eigenares van de Antwerpse multimerkenboetiek Damoy. Dit zijn haar stijlgeheimen.

Lees verder

Poetshulp verliest wél loon als u afbelt

Door de lockdown bellen veel gezinnen hun poetshulp af. Geen probleem, zei minister Frank Vandenbroucke (SP.A) afgelopen weekend, 'want de lonen van die mensen worden toch doorbetaald'. Dat blijkt niet te kloppen, zegt de sector zelf.

Lees verder

Toch geen 17-jarige in de goal bij AA Gent in Europa League: Buffalo's slagen er nog in Colin Coosemans op Europese lijst te krijgen

Dan toch geen 17-jarige doelman in de goal bij AA Gent in de Europa League. Na het wegvallen van eerste doelman Sinan Bolat (geschorst) en zijn vervanger Davy Roef (coronabesmetting), was de logische volgende in rang derde doelman Colin Coosemans, maar die stond niet geregistreerd op de Europese lijst. Daardoor zouden de Gentenaars bij tiener Owen Jochmans uitkomen. Alleen blijkt nu dat AA Gent Coosemans toch nog op de Europese lijst gekregen heeft.

Lees verder

Live | Volg hier de persconferentie van het Crisiscentrum

Het aantal gemelde positieve tests daalt voor het eerst sinds het begin van de tweede golf, maar het aantal doden schiet de hoogte in. Volg hierboven de update van het Crisiscentrum over de coronacrisis live.

Lees verder

Kanye West scoort amper maar denkt al aan 2024

De Amerikaanse rapper, producer en kledingontwerper Kanye West heeft vooralsnog niet meer dan 60.000 stemmen binnengehaald. De man van Kim Kardashian suggereerde dat hij het in 2024 opnieuw zal proberen.

Lees verder

Bezit heroïne en meth in Oregon minder zwaar bestraft, soepeler drugswetten in enkele staten

Verschillende Amerikaanse staten hebben tijdens lokale referenda, die traditioneel ook plaatsvinden op verkiezingsdag, gestemd om hun drugswetten te versoepelen. Oregon wordt de eerste Amerikaanse staat die het bezit van kleine hoeveelheden harddrugs decriminaliseert.

Lees verder

Hoe Fox News en CNN de verkiezingsnacht beleefden

Hoe verslaan Fox News en CNN de Amerikaanse verkiezingen? Koele cijferaars en heetgebakerde opiniemakers strijden om de aandacht. 'Sorry, maar de president kan Arizona niet meer winnen.'

Lees verder

Tweede editie World Rallycross in Spa tot 2021 uitgesteld

De tweede editie van de Spa World Rallycross of Benelux zal uiteindelijk niet in 2020 plaatsvinden. Dat deelde de organisatie woensdag mee. Wegens de coronapandemie kreeg de WK-manche op her circuit van Spa-Francorchamps al enkele keren een nieuwe datum. Aanvankelijk zou er begin mei gereden worden, dat werd begin oktober en vervolgens 21 en 22 november. Nu werd beslist om de tweede editie op 22 en 23 mei 2021 te laten plaatsvinden.

Lees verder

Trump claimt zege én maakt zich klaar voor verlies

Donald Trump heeft woensdagochtend in een ongeziene speech de overwinning in de presidentsverkiezingen geclaimd. Dat is opvallend, aangezien de stemmen in de bepalende swing states lang nog niet allemaal geteld zijn.

Lees verder

Rode kaart in derby levert KV Kortrijk-coach Yves Vanderhaeghe schorsing op tegen Beerschot komend weekend

Het Disciplinair Comité van de voetbalbond heeft KV Kortrijk-trainer Yves Vanderhaeghe voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één effectief, na zijn rode kaart in de slotfase van de derby tegen Zulte Waregem. Dat wil zeggen dat de coach in de thuiswedstrijd tegen Beerschot van komend weekend niet langs de lijn zal staan.

Lees verder

Arrestaties in Seattle, Los Angeles en Minneapolis na protesten

Op verscheidene plaatsen in de Verenigde Staten is het tot gespannen situaties gekomen. Onder meer in Seattle, Los Angeles, Minneapolis en Washington DC heeft de politie mensen gearresteerd.

Lees verder

Steven Van Gucht: 'Eerste grote vaccinatieperiode tegen coronavirus tussen maart en juni'

Het coronavaccin komt er wellicht pas tegen de lente van 2021. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht bevestigd op de persconferentie van Nationaal Crisiscentrum. Vermoedelijk tussen maart en juni komt er een eerste grote vaccinatiecampagne.

Lees verder

Pasgeboren baby dood teruggevonden in woning in Lodelinsart

Het lichaam van een pasgeboren kind is dinsdag in een woning in Lodelinsart, een deelgemeente van Charleroi, ontdekt. Dat heeft het parket van Charleroi bevestigd. Het gerecht opende een onderzoek.

Lees verder

Charleroi haalt voormalige rechtsback van Liverpool binnen

Charleroi heeft woensdagmiddag de transfer van rechtsback Jon Flanagan (27) bekendgemaakt. De verdediger, die doorbrak bij Liverpool en zelfs de nationale ploeg van Engeland haalde, was transfervrij na een passage bij Rangers. Hij tekende voor één jaar, met één jaar optie.

Lees verder

Valentino Rossi test opnieuw positief en dreigt derde MotoGP te missen: "Trieste situatie"

MotoGP-rijder Valentino Rossi zag door een coronabesmetiing al twee Grands Prix (Aragon en Teruel, allebei op het MotorLand Aragon-circuit) aan zich voorbijgaan en dreigt volgend weekend ook de Grote Prijs van Europa in Valencia te missen. Dinsdag testte de 41-jarige Italiaan opnieuw positief op het longvirus. Dat meldde zijn team Yamaha woensdag.

Lees verder

Het blijft zonnig

Woensdagmiddag zijn er, na een zonovergoten ochtend, stapelwolken, die zich in de loop van de dag vormen. De zon blijft echter het weerbeeld domineren. Ze zijn soms wat talrijker aanwezig ten zuiden van Samber en Maas, maar het blijft wel droog. De maxima liggen tussen 7 graden op de Hoge Venen en 11 graden in Vlaanderen.

Lees verder

België krijgt naam als 'roemloze corona-koploper'

Ons land springt in het oog als weinig trotse aanvoerder van een coronalijst van 31 Europese landen. Dat hebben ze ook in het buitenland gezien.

Lees verder

Migranten brengen economisch op, maar niet allemaal

Migranten leveren een positieve bijdrage aan het Belgische bbp, blijkt uit de langverwachte studie van de Nationale Bank. Toch zijn er grote verschillen tussen migrantengroepen.

Lees verder

Antwerp-coach Ivan Leko beseft: "Met winst tegen LASK zetten we belangrijke stap richting volgende ronde"

Antwerp FC gaat donderdagavond (21u) tegen het Oostenrijkse LASK op zoek naar een 9 op 9 in zijn Europa League-groep. Met een derde overwinning op rij is Europese overwintering zo goed als binnen voor Ivan Leko en zijn manschappen. Toch is van overmoed geen sprake bij de Antwerp-coach. "Niemand kent ze, maar LASK staat net als wij voor agressief voetbal met hoge pressing."

Lees verder

Geen nieuwe besmettingen bij KV Mechelen, spits William Togui moet nog weekje langer in quarantaine

Bij KV Mechelen moet William Togui nog een week langer in quarantaine. Daardoor zal hij de match van vrijdag tegen Charleroi moeten missen. De spits testte gisteren licht positief maar heeft nog niet genoeg antistoffen opgebouwd. Togui begint al aan zijn derde week in quarantaine.

Lees verder

Welke staten hebben Trump en Biden nodig voor de winst?

Donald Trump heeft 213 kiesmannen verzameld, Joe Biden is vrij zeker van 238 kiesmannen (al houden sommige media nog een slag om de arm over Arizona). Om aan 270 kiesmannen te raken, zullen ze nog enkele cruciale staten moeten binnenhalen.

Lees verder

Belgische turners gaan ook niet naar EK in Turkije als gevolg van coronacrisis

Een kleine week na hun vrouwelijke collega's hebben ook de Belgische mannelijke turners, junioren en senioren, besloten niet deel te nemen aan het EK toestelturnen in het Turkse Mersin (9-13 december). Dat kondigde de turnfederatie woensdag aan in een persbericht.

Lees verder

Brusselse werkgroep dekolonisatie van start:
'Koloniale verwijzingen uitwissen, maar niet vergeten'

Zestien experts buigen zich over de dekolonisatie van de openbare ruimte in Brussel. De 16 werden geselecteerd na een open oproep.

Lees verder

Vlaamse recordduif al minstens 1,31 miljoen waard

Een Zuid-Afrikaan bood gisteren liefst 1,31 miljoen euro voor 'New Kim', een Vlaamse topduif uit Berlaar. Dat is een nieuw Europees record. En dan moet het bieden vanuit China nog beginnen.

Lees verder

Tim Wellens pakt opnieuw ritzege in Vuelta

Tim Wellens (Lotto-Soudal) heeft zijn tweede ritzege beet in de Ronde van Spanje. Hij was in de 14de etappe naar Ourense (Galicië) de sterkste van een mooie vluchtersgroep van zeven met namen als Marc Soler, Michael Woods en Zdenek Stybar.

Lees verder

Wat als het too-close-to call is in de beslissende strijdstaten

In een aantal strijdstaten is het verschil tussen Biden en Trump nihil. Dit zijn de regels in Georgia, Nevada, Michigan, Wisconsin en Pennsylvania als het op een hertelling aankomt.

Lees verder

Sloveen Tim Gajser opnieuw wereldkampioen MXGP, Van Horebeek valt uit met blessure

Tim Gajser (Honda) kroonde zich eerder woensdag met een tweede plaats in de eerste manche tot wereldkampioen MXGP. De 24-jarige Sloveen won vervolgens de tweede manche en pakte zo ook de GP-zege in de Grote Prijs van Pietramurata, de zeventiende van achttien WK-manches.

Lees verder

Oostenrijk was op de hoogte dat dader terreuraanslag wapens wilde kopen

De dader van de terreuraanslag in Wenen heeft afgelopen zomer geprobeerd om wapens te kopen in Slovakije. De Oostenrijkse inlichtingendienst (BVT) is daarover door Slovakije op de hoogte gebracht, maar daar is verder niets mee gebeurd. Dat heeft Oostenrijks minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer woensdag bekendgemaakt op een persconferentie.

Lees verder

Luca Brecel gaat onderuit tegen Mark Selby in Champion of Champions

Luca Brecel ligt uit het Champion of Champions snookertoernooi (488.000 euro). In het Engelse Milton Keynes moest de Limburger in zijn groep met 4-2 het onderspit delven voor de Engelsman Mark Selby.

Lees verder

Hockey: Red Panthers gaan onderuit tegen Nederland

De Red Panthers (FIH 12) hebben vanmiddag in de Hockey Pro League niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen Nederland (FIH 1). In Ukkel verloren ze de derby der Lage Landen met 0-4.

Lees verder

Europa League: Standard-coach Montanier is 'klaar om de strijd aan te gaan'

Standard moet na een 0 op 6 donderdagavond punten pakken bij Lech Poznan om uitzicht te behouden op overwintering in de Europa League. De Rouches komen wel verzwakt aan de aftrap door blessures van aanvoerder Zinho Vanheusden en spits Jackson Muleka en een rist coronabesmettingen, waardoor onder meer Fai en Laifis achterin ontbreken. Toch klonk coach Philippe Montanier daags voor de ontmoeting strijdvaardig.

Lees verder

'Verscherpt' toezicht op veiligheidssituatie in ons land na aanslag Wenen

Na de aanslag in Wenen van maandag kijken de veiligheidsdiensten in ons land 'verscherpt' toe op de veiligheidssituatie, en volgen ze die nationaal en internationaal op. Dat is woensdag vernomen bij het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), na een bijeenkomst van het Strategisch Comité en Coördinatiecomité voor inlichting en veiligheid.

Lees verder

Linz-coach Thalhammer vreest aanvallende kwaliteit bij Antwerp: "Maar we hebben een plan"

LASK Linz stapt donderdag op de Bosuil met veel respect voor Antwerp, maar het geloof in eigen kunnen, het veld op. Dat leek woensdag, één dag voor het duel op de derde speeldag van de groepsfase van de Europa League, de rode draad in de persconferentie van coach Dominik Thalhammer. "We hebben Antwerp goed bestudeerd en gaan met vertrouwen het veld op", liet de T1 van Linz optekenen. "We weten dat we hier kunnen winnen."

Lees verder

Hockey Pro League: Red Lions spelen gelijk tegen Nederland maar pakken wel bonuspunt

De Belgische hockeymannen (FIH 1) hebben woensdag de derby der Lage Landen tegen Nederland (FIH 3) in de Pro League niet kunnen winnen. In Ukkel bleven de Red Lions steken op een 4-4 gelijkspel. In de shoot-outs om een bonuspunt haalde België het wel met 3-1.

Lees verder

Lazio niet verder dan gelijkspel op Zenit dat zijn eerste puntje pakt

Het belooft een spannende ontknoping te worden in Groep F. Zenit Sint-Petersburg pakte een eerste puntje thuis tegen Lazio Roma en is zeker nog niet uitgeteld voor de derde plaats of meer.

Lees verder

Frankrijk verbiedt officieel Turkse Grijze Wolven, Turkije noemt het 'provocatie'

Frankrijk verbiedt de ultranationalistische Turkse groepering Grijze Wolven. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin op Twitter. De voorbije weken kwam het tot gewelddadige incidenten tussen die beweging en de Armeense gemeenschap in Frankrijk.

Lees verder

'Vandaag' twee dagen opgeschort door corona

Iets meer dan twee ­weken voor de laatste aflevering van Vandaag moet presentatrice Danira Boukhriss Terkessidis in quarantaine. Deze week wordt het programma noodgedwongen opgeschort.

Lees verder

Feestje! Rafa Nadal boekt in Parijs de duizendste zege uit zijn carrière

Champagne in Parijs! Rafael Nadal (ATP 2) plaatste zich woensdagavond voor de achtste finales op het Masters 1.000 toernooi in Parijs. Het was de duizendste zege uit zijn carrière. En daar hoorde een kleine viering bij.

Lees verder

Live verkiezingen Amerika | Joe Biden geeft statement

Volg hier de toespraak van Democratisch presidentskandidaat Joe Biden. De verkiezingen in Amerika blijven een nek-aan-nekrace. Donald Trump heeft 214 kiesmannen verzameld, Joe Biden is vrij zeker van 248 kiesmannen (al houden sommige media nog een slag om de arm over Arizona). Om aan 270 kiesmannen te raken, zullen ze dus nog enkele cruciale staten moeten binnenhalen.

Lees verder

CHAMPIONS LEAGUE. Juventus en Barcelona boeken professionele zege, Manchester United en PSG gaan de boot in

Er werd niet enkel in Brugge gevoetbald. Meest verrassende uitslag was de nederlaag van Manchester United op het veld van het Turkse Basaksehir. In dezelfde groep ging ook PSG onderuit op het veld van Leipzig. Juventus en Barcelona klaarden hun klus.

Lees verder

Club Brugge onderuit tegen efficiënt Dortmund

Club Brugge heeft kennisgemaakt met het fenomeen Erling Haaland. Een efficiënt Borussia Dortmund won met 0-3. Na de eerste helft was de match al gespeld. Thorgan Hazard maakte het openingsdoelpunt, de Noorse spits scoorde twee keer.

Lees verder

De stemming is afgelopen, maar de juridische strijd gaat voort

Joe Biden zit woensdagavond dichter bij de zege dan Donald Trump. Maar die ontwapent niet. Hij probeert via gerechtelijke weg de rust belt te redden.

Lees verder

Euromillions Volley League: Roeselare en Maaseik laten geen steek vallen

Roeselare en Maaseik hebben woensdagavond allebei hun vierde competitieduel in de Euromillions Volley League met een overwinning afgesloten.

Lees verder

Zware nederlaag voor de Antwerp Giants tegen het Russische Krasnodar in Eurocup basketbal

Antwerp Giants heeft een zware nederlaag geleden tegen het Russische Lokomotiv Kuban Krasnodar (94-114) op de zesde speeldag van de Eurocup basket. De Belgen zijn momenteel laatste in de groep.

Lees verder

'Met zijn speech verraadde Trump dat hij zenuwachtig is'

De verkiezingen tonen volgens Bart Kerremans aan dat de Democraten steeds minder de laaggeschoolde blanke kiezer kunnen verleiden. 'In Europa zien we die trend al langer', zegt de professor Amerikaanse politiek aan de KU Leuven.

Lees verder

Op straat in Washington: 'Tel alle stemmen!'

Bij het Witte Huis hing gistermiddag een sfeer van stilte voor de storm. Biden-kiezers toonden groot onbegrip dat zoveel landgenoten nog altijd achter Trump staan, want deze verkiezingen waren voor hen 'een keuze tussen democratie en autocratie.'

Lees verder

Beleggers zien opportuniteiten in impasse

De marktensloten gisteren fors hoger af. Beleggers vermoeden dat door de onduidelijke uitslag enkele stokpaardjes van de Democraten zullen sneuvelen.

Lees verder

Vijftien tieners onthoofd bij vermoedelijk jihadistisch geweld in Mozambique

Een twintigtal mannen en jongeren die deelnamen aan een inwijdingsritueel, zijn maandag in het noorden van Mozambique onthoofd door een groep gewapende mannen. Dat hebben lokale bronnen woensdag meegedeeld. De aanval wordt toegeschreven aan jihadisten.

Lees verder

Protesten in VS: "Stop met tellen" versus "Tel alle stemmen"

In verschillende steden in de Verenigde Staten is protest uitgebroken terwijl op de laatste resultaten van de presidentsverkiezing wordt gewacht. Nadat president Donald Trump voorbarig de overwinning had uitgeroepen en zijn advocaten wegens vermeende fraude het tellen probeerden stil te leggen, werd op veel plaatsen geëist dat alle stemmen geteld worden. Op andere werd gescandeerd: "Stop met tellen!"

Lees verder

Trend lichte daling coronabesmettingen voorlopig nog niet voelbaar in ziekenhuizen

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is opnieuw licht gedaald. Dat blijkt donderdagmorgen uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal ziekenhuisopnames blijft wel nog stijgen, zij het minder snel. Vermoedelijk daalt dat nummer binnen een tweetal weken.

Lees verder

Pro-Trumpers omsingelen stemgebouw Arizona

In Phoenix, Arizona hebben enkele Republikeinse demonstranten een gebouw omsingeld waar stemmen geteld worden. De staat werd door enkele media al uitgeroepen tot een blauwe staat omdat de Democraten er volgens hen genoeg voorsprong hebben. Zo'n 15 procent van de stemmen moet nog geteld worden.

Lees verder

Gert Verhulst en gezin krijgen realityreeks: 'De Verhulstjes'

Na Eddy Planckaert en Jean-Marie Pfaff krijgt nu ook Gert Verhulst (52) een realitysoap. Vier start eind deze week met de opnames van 'De Verhulstjes', dat de kijker een blik moet geven op het persoonlijke leven van de Studio 100-baas en van zijn gezin.

Lees verder

Omzet Brussels Airlines daalt met 70 procent door coronavirus

Brussels Airlines heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een verlies geleden van 233 miljoen euro, 'als gevolg van de ongekende impact van het coronavirus op de marktvraag naar vliegreizen'. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij.

Lees verder

'Plezante nacht met duur prijskaartje': zij kregen al boete na verstrenging coronaregels

Sinds de verstrengingen van de coronamaatregelen in oktober, zijn al 8.448 overtredingen vastgesteld door de politie. En die boetes worden heus niet alleen uitgedeeld aan wie illegale feestjes organiseert of pertinent weigert een mondmasker te dragen.

Lees verder