Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 5 november 2020

Familie Hallaert betaalde 45.000 euro voor de grond en 190.000 euro voor de bouw van hun villa: wat is ze vandaag na ...

HLN
Familie Hallaert betaalde 45.000 euro voor de grond en 190.000 euro voor de bouw van hun villa: wat is ze vandaag na 20 jaar waard?
Voor onze woonrubriek sturen we elke week een makelaar op pad voor een onderbouwde schatting. Vandaag bezoekt Yves Deleyn een vrijstaande villa in Maldegem uit 1998. Wat mogen ze verwachten bij een eventuele verkoop? "Als ik zulke huizen in mijn portefeuille krijg, zijn die meestal een stuk ouder en moet er flink gerenoveerd worden. Dit is perfect onderhouden waardoor de waarde meer dan verdubbeld is. "
Lees verder

Brand in Overpelt-Fabriek: geen gevaar meer tot uitbreiding
Vanmiddag woedde er op de terreinen van Overpelt-Fabriek een hevige brand. Brandweer Noord-Limburg verduidelijkte dat het ging om een autodemontagebedrijf in de Haltstraat. "We konden voorkomen dat de brand zou uitbreiden", klinkt het bij de brandweer.
Lees verder

Brand in Overpelt-Fabriek: rookpluim zichtbaar tot centrum Pelt
Momenteel woedt er op de terreinen van Overpelt-Fabriek een hevige brand. Volgens brandweer Noord-Limburg gaat het om een autodemontagebedrijf in de Haltstraat. "De oproep kwam binnen omstreeks 11.40 uur. Onze diensten zijn ter plaatse. We vragen de omgeving te mijden en de hulpdiensten de nodige ruimte te geven. Een rookpluim is zichtbaar tot op de Noord-Zuidverbinding en in het centrum van Pelt.
Lees verder

LIVE VUELTA. Hattrick in de maak? Tim Wellens trekt opnieuw ten aanval
De renners krijgen vandaag in de Vuelta de langste etappe voorgeschoteld. Het peloton moet tussen Mos en Puebla de Sanabria liefst 230,8 kilometer afwerken. Een nieuwe kans voor de vluchters? Volg het hier LIVE!
Lees verder

David Goffin breekt na 2 jaar met zijn coach Thomas Johansson
David Goffin breekt na twee jaar met zijn coach Thomas Johansson. Dat maakte de Belgische tennisser zopas bekend op Instagram.
Lees verder

Lufthansa nog dieper in de min dan verwacht
De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa heeft wegens het ineenstorten van het vliegverkeer als gevolg van de coronapandemie een nog groter miljardenverlies geboekt tijdens de zomer dan verwacht. Het tekort onder de streep kwam uit op 1,97 miljard euro, zo maakte het moederbedrijf van onder meer Brussels Airlines donderdag bekend.
Lees verder

Vier jaar cel voor moeder die haar eigen zoontje ontvoerde naar de Verenigde Staten
Een 46-jarige vrouw uit Brugge heeft een effectieve celstraf van 4 jaar gekregen voor parentale ontvoering. Elizabeth M. weigert al jaren om haar zoontje naar z'n vader te laten gaan, kreeg daarvoor al een celstraf, maar vluchtte in 2017 met het toen 10-jarig kind naar de Verenigde Staten. Pas begin september werden vader en zoon herenigd.
Lees verder

José gaat viraal: hoe Mourinho's Instagram stilaan een internethit wordt
Er wordt met hem gelachen. Zijn foto's worden gretig gedeeld. De internetmemes, de spotprenten op sociale media, zijn niet meer te tellen. Welkom in de wondere wereld van José Mourinho, stilaan ook een hit op het net. "Good fun."
Lees verder

Kosovaarse president Thaçi treedt af na aanklacht oorlogsmisdaden
De Kosovaarse president Hashim Thaçi heeft ontslag genomen om voor het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag te verschijnen. Dat heeft hij bekendgemaakt op een persconferentie. Thaçi werd eerder dit jaar verhoord door het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag en hij zou nu ook zijn aangeklaagd.
Lees verder

Zweedse premier gaat in quarantaine
De Zweedse premier Stefan Löfven heeft donderdag bekendgemaakt dat hij in quarantaine gaat. In een post op Facebook zei Lofven dat hij woensdag had vernomen dat een persoon in zijn omgeving nauw contact heeft gehad met een persoon die positief testte op het nieuwe coronavirus.
Lees verder

Regering beslist morgen over tijdelijke werkloosheid wegens overmacht
De federale kern komt morgen samen om te beslissen over nieuwe steunmaatregelen voor bedrijven, werknemers en kwetsbare groepen in het kader van de coronacrisis.
Lees verder

Last van 'pandemirritatie'? Hoe we een korter lontje krijgen door Covid. "De aanslepende stress verandert ons brein"
Sneller boos op je lief, opeens geïrriteerd door traag kassapersoneel of verrassend bitsig tegen vrienden met andere meningen over corona? Je lijdt mogelijks aan 'pandemirritatie'. Of met andere woorden: door de hele Covidchaos heb je een korter lontje. De angst en onzekerheid waar we al acht maanden mee moeten leven, hebben een effect op onze hormonen en hersenen, en zo ook op ons gemoed. Extra prikkelbaar zijn is een veelvoorkomend gevolg, zeggen psychologe Elke Van Hoof en gedragsbioloog Mark Nelissen. "Ons emotionele brein neemt stilaan over en dat laat geen ruimte voor nuance." Gelukkig kan je wel iets doen om die gevoelens van irritatie in te perken.
Lees verder

Last van 'pandemirritatie'? Hoe we een korter lontje krijgen door corona. "De aanslepende stress verandert ons brein"
Sneller boos op je lief, opeens geïrriteerd door traag kassapersoneel of verrassend bitsig tegen vrienden met andere meningen over corona? Je lijdt mogelijks aan 'pandemirritatie'. Of met andere woorden: door de hele coronachaos heb je een korter lontje. De angst en onzekerheid waar we al acht maanden mee moeten leven, hebben een effect op onze hormonen en hersenen, en zo ook op ons gemoed. Extra prikkelbaar zijn is een veelvoorkomend gevolg, zeggen psychologe Elke Van Hoof en gedragsbioloog Mark Nelissen. "Ons emotionele brein neemt stilaan over en dat laat geen ruimte voor nuance." Gelukkig kan je wel iets doen om die gevoelens van irritatie in te perken.
Lees verder

Tussen Anderlecht en Genk: hoe verging het John van den Brom de voorbije jaren?
John van den Brom wordt dus naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe coach van Racing Genk. De 54-jarige Nederlander kennen we natuurlijk van zijn passage bij Anderlecht, maar na zijn ontslag bij paars-wit eind maart 2014 ging hij opnieuw in eigen land aan de slag. Hieronder een overzicht van hoe het hem daar verging
Lees verder

Het is bevestigd: Lashana Lynch wordt vrouwelijke 007 (maar daarom nog niet opvolger van Daniel Craig)
De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar nu is de vrouwelijke 007 in de nieuwe 'James Bond'-film officieel bevestigd. Lashana Lynch (32) neemt de rol van MI6-agent Nomi op zich. Dat vertelt ze in een interview met Harpers Bazaar.
Lees verder

Twee minderjarigen opgepakt die agenten in ons land wilden aanvallen: "Ze hadden al trouw gezworen aan IS"
In de buurt van Eupen (de Oostkantons; nvdr) heeft de politie vorig weekend twee minderjarigen opgepakt. Ze wilden naar verluidt agenten aanvallen met een mes en hadden ook al een videoboodschap opgenomen. Daarin zwoeren ze trouw aan terreurgroep IS, werd bevestigd aan VTM Nieuws.
Lees verder

Brengt deze studie hoop voor concertsector? Risico op verspreiding coronavirus "laag tot zeer laag" als protocollen nageleefd worden
Onderzoekers in Duitsland hebben misschien wel goed nieuws voor de concert- en festivalsector die de voorbije maanden bijna alles zagen wegvallen door de verspreiding van het coronavirus. Als protocollen gevolgd worden zoals fel doorgedreven ventilatie, strikte hygiënevoorschriften en gelimiteerde capaciteit zou er volgens de wetenschappers weinig risico op verspreiding zijn.
Lees verder

Oktober was warmste oktobermaand ooit in Europa
Oktober 2020 was de warmste oktobermaand ooit in Europa. Dat blijkt uit een rapport van de Copernicus-dienst voor Klimaatverandering (C3S). Het Arctische zee-ijs heeft de kleinste omvang voor oktober bereikt sinds 1979.
Lees verder

Rode Neuzen Scholen maken kans op muzikale ode van 'The Masked Singer'-finalisten
De drie finalisten van 'The Masked Singer' hebben een fijne, maar cryptische boodschap voor jongeren tijdens deze uitdagende lockdown: Wolf, Koningin en Duiker roepen de leerkrachten en schooldirecties van jongeren massaal op om hun school als Rode Neuzen School aan te melden op rodeneuzendag.be.
Lees verder

Nick Laenen uit 'Blind Getrouwd' stopt als steward: "Tijd voor een nieuw avontuur"
Bijna 10 jaar werkte Nick Laenen (38) als steward bij Brussels Airlines, maar aan dat avontuur is nu een einde gekomen. Dat heeft de 'Blind Getrouwd'-kandidaat zelf laten weten op Instagram.
Lees verder