Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 11 november 2020

Europese Commissie koopt 200 miljoen doses coronavaccin en neemt optie op 100 miljoen extra: zeker 3,87 miljoen Belge...

HLN
Europese Commissie koopt 200 miljoen doses coronavaccin en neemt optie op 100 miljoen extra: zeker 3,87 miljoen Belgen zouden prik kunnen krijgen
EU-commissaris van Volksgezondheid Stella Kyriakides heeft vandaag een contract getekend met BioNTech-Pfizer voor de levering van 200 miljoen doses coronavaccin. Europa nam meteen ook een optie op nog eens 100 miljoen extra doses. Als België intekent, kan het al zeker op 7,74 miljoen doses rekenen, goed voor het vaccineren van 3,87 miljoen mensen.
Lees verder

Denemarken zwaar in de rats: naast bondscoach missen liefst 20 spelers oefenmatch tegen Zweden
De Deense nationale ploeg wordt ongemeen hard getroffen door corona. Zo berichten Deense media vandaag dat naast bondscoach Kasper Hjulmand liefst 20 internationals onbeschikbaar zijn voor de oefenmatch tegen Zweden van vanavond. Geen goed teken, met het Nations League-duel van volgende woensdag tegen onze Rode Duivels in het verschiet.
Lees verder

Auteur biografie Meghan Markle: "Op een week tijd is haar imago volledig veranderd"
Volgens de Britse auteur en royaltykenner Sean Smith (65) is Meghan Markle (39) op een week tijd helemaal veranderd, toen ze destijds het ja-woord aan prins Harry (36) gaf. "Op een week tijd ging haar imago van een serieus persoon naar 'Prins Harry's hottie'." Smith's nieuwe biografie 'Meghan Misunderstood' schijnt nieuw licht op het verhaal achter de prinses.
Lees verder

Bart Somers wil dat Join.Vlaanderen en Minderhedenforum hun krachten bundelen
Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) heeft woensdag met de bestuurders van Join.Vlaanderen en het Minderhedenforum vergaderd. De minister betreurt de commotie en het feit dat men dreigt te vervallen in onnodige tegenstellingen. Hij doet een oproep aan beide partijen om de krachten te bundelen.
Lees verder

Ondanks de nieuwe lockdown: opnames 'Thuis' en 'Familie' gaan dit keer gewoon door
De ene lockdown is de andere niet. Terwijl in maart en april de opnames van 'Thuis' en 'Familie' wel werden stopgezet, is dat nu niet het geval. "Op de set wordt alles voldoende ontsmet en we bewaren allemaal anderhalve meter afstand. Ook de acteurs voor de camera", zegt 'Thuis'-producer Hans Roggen.
Lees verder

De nieuwkomers onder Martínez: liefst 19 spelers maakten onder Spaanse bondscoach hun debuut bij Rode Duivels
Verrassingen, mislukkingen en voltreffers. Doorheen de vier jaar onder Roberto Martínez, debuteerden maar liefst 19 spelers als Rode Duivel. Een overzicht.
Lees verder

Laurens Sweeck pakt eerste seizoenszege na fraaie driestrijd in modderige Jaarmarktcross
Laurens Sweeck heeft de Jaarmarktcross in Niel gewonnen. De Belgische kampioen rekende in de derde Superprestigemanche af met Eli Iserbyt en pechvogel Toon Aerts. Een fameuze strijd op Wapenstilstand.
Lees verder

Duitsland formeel: "Thaise koning deed niets illegaals vanaf Duitse bodem"
De Thaise koning Maha Vajiralongkorn (68) heeft niets illegaals gedaan tijdens zijn verblijf in Duitsland. Dat stelt de Duitse regering. Veel Thai zijn ervan overtuigd dat hun koning vanuit Duitsland bevelen gaf om prodemocratische protesten in de Thaise hoofdstad Bangkok tegen te gaan. Ook zou hij staatszaken van afstand afhandelen. In Thailand groeit de kritiek op de koning en de monarchie.
Lees verder

Caption this: quotes om te gebruiken onder je #NINAviertvrouwendag Instagrampost vanavond
Wij zijn vrouwen. En dat mag gevierd worden. Zeker vandaag, op Nationale Vrouwendag. Nog op zoek naar een caption voor bij die ene #selflove foto? Of naar een miniversie van de #alovelettertomybody? Dan helpen wij je graag een handje. Onder het motto girls support girls kozen wij deze vijf vrouwlijke schrijfsters en kunstenaars voor je uit, die pakkende, korte teksten maakten over zelfliefde en lichaamsbewustzijn.
Lees verder

Ambulance die patiënt vervoert, crasht in Hasselt: zes gewonden
In Hasselt gebeurde deze namiddag een zwaar verkeersongeval waarbij een ambulance betrokken geraakte. Er werd op dat moment een patiënt naar de intensieve zorg vervoerd, mogelijk omwille van COVID, maar dat wilde de politie niet bevestigen. Zes personen raakten in totaal gewond.
Lees verder

Juf (59) uit Herentals met messteken om het leven gebracht: lichaam thuis gevonden
In de Fabiostraat in Herentals is het lichaam van een 59-jarige vrouw gevonden. Ze zou met verschillende messteken vermoord zijn.
Lees verder

Vonnis zaak Nicky Verstappen live op internet te volgen
De rechtbank in Maastricht gaat de uitspraak in de veelbesproken zaak over de dood van de 11-jarige Nederlandse Nicky Verstappen rechtstreeks via internet uitzenden. De uitspraak is volgende week vrijdagmiddag. De voorzitter van de rechtbank zal het vonnis voorlezen. Als er namen genoemd worden, piept de rechtbank die weg.
Lees verder

Ethiopiërs vluchten voor geweld naar Soedan, ook deserterende soldaten
Duizenden Ethiopiërs zijn op de vlucht geslagen voor het geweld in de noordelijke regio Tigray. Ze staken de grens over naar buurland Soedan, zeggen verantwoordelijken woensdag. Onder hen zijn ook deserterende soldaten.
Lees verder

Voormalig medewerkster Trump: "Melania telt elke minuut af tot haar man geen president meer is en ze scheiding kan aanvragen"
Volgens een voormalig medewerkster van de Amerikaanse president Donald Trump zou first lady Melania (50) niet kunnen wachten tot ze mag vertrekken uit het Witte Huis en daar heeft ze een goede reden voor. "Ze telt elke minuut af tot haar man geen president meer is en ze de scheiding kan aanvragen", aldus Omarosa Manigault Newman in de krant Daily Mail.
Lees verder

Amerikaanse studie: "Besmettingen vinden vooral plaats in restaurants, fitnesszalen en cafés"
Een groot deel van de coronabesmettingen vindt plaats op superverspreider-locaties, zoals restaurants, fitnesszalen en cafés. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek van wetenschappers van de universiteit van Stanford in Californië dat gepubliceerd is in het wetenschappelijk tijdschrift Nature.
Lees verder

President Trump uitgeroepen tot winnaar in staat Alaska
President Donald Trump wint - zoals verwacht - de verkiezingen in de staat Alaska. Dat voorspellen de zenders CNN en NBC News. Ook het Amerikaanse onderzoeksbureau Edison Research voorziet dat Joe Biden de staat met goed 700.000 inwoners niet meer op zijn naam kan schrijven.
Lees verder

President Trump uitgeroepen tot winnaar in Alaska
President Donald Trump wint - zoals verwacht - de verkiezingen in de staat Alaska. Dat voorspellen de zenders CNN en NBC News. Ook het Amerikaanse onderzoeksbureau Edison Research voorziet dat Joe Biden de staat met goed 700.000 inwoners niet meer op zijn naam kan schrijven.
Lees verder

Minderjarige meisjes 11 jaar lang misbruikt in Belgische parenclubs: "Ik doe er wel een pilletje in"
Een Nederlandse garagist Pascal P. (47) hield zich naast het verkopen van luxewagens ook bezig met een andere gruwelijke praktijk. Gedurende elf jaar 'verhuurde' hij de minderjarige dochters van zijn vriendin aan andere mannen. Het misbruik vond plaats in zijn garage, op snelwegparkings en in Belgische parenclubs. "Ongetwijfeld zaten er Belgische klanten tussen", zegt het parket. Het proces start vrijdag.
Lees verder

Klopjacht op inbrekers met buit van 6,5 miljoen euro na kluizenkraak in Duitse Duisburg
De Duitse politie houdt een klopjacht op drie verdachten die bij een douanekantoor hebben ingebroken. De dieven stalen al op 1 november 6,5 miljoen euro uit het douanehoofdkantoor van Duisburg, maar de politie heeft pas nu bekendgemaakt hoe groot de buit is.
Lees verder

INTERVIEW. Professor Johan Neyts: "Zelfs met een vaccin zijn we nog niet meteen van het virus verlost. Het leven zal stapje voor stapje makkelijker worden"
Begin deze week kondigden twee grote farmabedrijven, Pfizer en AstraZeneca, aan dat hun vaccin nog dit jaar klaar zal zijn. Kunnen vaccins die zo snel op de markt komen wel veilig zijn? Zullen we verplicht worden ons te laten inenten? En zijn we dan levenslang immuun? Zijn we meteen van de corona-ellende verlost als de vaccins arriveren? Viroloog Johan Neyts van het Rega Instituut (KU Leuven) legt uit.
Lees verder