Doorgaan naar hoofdcontent

Elk merk zijn eigen adventskalender: de 15 leukste om cadeau te geven of zelf van te genieten

HLN
Elk merk zijn eigen adventskalender: de 15 leukste om cadeau te geven of zelf van te genieten
Aftellen naar Kerstmis? Het kan bijna, want op 29 november - de vierde zondag voor kerst - begint de advent. Een van oorsprong christelijke traditie, al wordt ze vandaag steeds meer gekaapt door bedrijven die creatief aan de slag gaan met allerhande adventskalenders. "Die eerste waren heel eenvoudig, nu is zowat iedereen die iets te verkopen heeft een adventskalender gaan ontwerpen", zegt trendwatcher Nathalie Bekx. Wij snuisterden het internet af en zochten de 15 leukste die je nog meer doen verlangen naar kerst.
Lees verder

'The Crown'-makers denken na over langer vervolg: "Normaal zouden ze stoppen voor William en Harry volwassen zijn, dat zijn ze aan het heroverwegen"
De makers van de Netflix-hitserie 'The Crown', over het leven van de Britse koninklijke familie, overwegen om nog langer dan zes seizoenen door te gaan. Royaltykenner Omid Scobie, schrijver van de veelbesproken biografie over prins Harry en Meghan, heeft daarover geruchten gehoord, zegt hij in zijn podcast Heirpod.
Lees verder

Inaugureert Eupen zijn gloednieuwe grasmat met tweede thuiszege of herovert Charleroi leidersplaats?
Vanavond wacht de Carolo's op Eupen een moeilijke opdracht. Een scharniermoment. Mits winst kunnen ze — heel even? — hun leiderspositie heroveren. Loopt het mis, dan riskeert het laatste restje gelukzaligheid waarin de club baadde, te worden overspoeld door twijfels.
Lees verder

Football Talk. Seck verovert plaats in Ploeg van de Week - Anderlecht kiest voor zonnepannelen op Lotto Arena - Carvajal out bij Real
Antwerp won donderdag met 0-2 bij LASK Linz op de vierde speeldag in Europa League-groep J. Abdoulaye Seck, verdediger bij The Great Old, heeft na zijn prestatie in Oostenrijk een plaats gekregen in de Ploeg van de Week van de Europa League.
Lees verder

Van elegant rond tot felrood en funky: 5 handtassen die je vandaag met korting op de kop tikt
Jawel, het is weer Black Friday. Het uitgelezen moment dus om je tassencollectie aan te dikken. Wij zochten voor elk wat wils. Fan van zachtroze clutches, of vind jij de klassieke Hershelrugzak helemaal het einde? Je koopt ze nu allemaal met korting.
Lees verder

Tientallen jongeren voeren actie in Anderlecht voor Adil: politie bezig met arrestaties
Het blijft onrustig in Anderlecht. Tientallen jongeren voeren momenteel actie in de straten van Anderlecht voor Adil (19), de jongeman die in april stierf na een aanrijding met een anoniem politievoertuig. De agenten die bij die dodelijke achtervolging betrokken waren, worden niet vervolgd. Adil was op de vlucht voor een coronacontrole.
Lees verder

Braziliaanse president Bolsonaro (65) zal zich niet laten vaccineren
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is niet van plan om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat zei hij donderdag tijdens een live televisie-uitzending. "Ik neem het niet, dat is mijn recht."
Lees verder

Lewis Hamilton klokt in Bahrein snelste tijd in eerste vrije oefensessie
Lewis Hamilton (Mercedes) heeft de snelste tijd neergezet in de eerste vrije oefensessie van de Grote Prijs van Bahrein, de vijftiende WK-manche van het seizoen in de Formule 1.
Lees verder

Navalny roept EU op tot nieuwe strategie: "Russische staat moet aangepakt worden als bende criminelen"
Aleksej Navalny heeft de Europese Unie opgeroepen een nieuwe strategie tegenover Rusland te ontwikkelen, waarbij de Russische staat moet aangepakt worden als "een bende criminelen". Volgens de Kremlincriticus moet Europa sancties treffen die gericht zijn op het geld van oligarchen die dicht staan bij president Vladimir Poetin.
Lees verder

220 werknemers ICT-bedrijf Getronics Belux op straat
Waar de vakbonden al enkele maanden voor gewaarschuwd hadden, is nu ook werkelijkheid geworden: ICT-bedrijf Getronics Belux uit Diegem heeft 220 werknemers ontslagen. 110 anderen werden een paar weken geleden nog 'gered' nadat ze konden overstappen naar Cegeka en Connectis.
Lees verder

Leegloop en chaos bij Forum voor Democratie: Baudet uit partijbestuur gezet, deel senaatsfractie splitst zich af
Thierry Baudet beschuldigt het partijbestuur van het Nederlandse Forum voor Democratie ervan dat hij onterecht is uitgeschreven uit het bestuur. Zijn mededeling op Twitter kwam bijna tegelijkertijd met de mededeling van het bestuur dat hij is uitgeschreven als bestuurder bij de Kamer van Koophandel. Baudet spreekt van coupplegers. Het straatgevecht over de leiding van Forum voor Democratie gaat daarmee verder. Steeds meer politici stappen ondertussen uit de partij.
Lees verder

Kneep expediteur oogje dicht bij internationale trafiek van containers met 3,2 ton cocaïne?
Vier verdachten die maandag werden opgepakt in een dossier rond de internationale smokkel van 3,2 ton cocaïne, zijn vrijdagmorgen voor de Brugse raadkamer verschenen. Naast de Antwerpse vastgoedman Ben D. (44) en horecabaas Blorim R. (46) zit ook een expediteur uit de haven achter de tralies. Dirk D. ontkent ook maar iets met de smokkel te maken te hebben.
Lees verder

Een laatste adiós: Diego Armando Maradona begraven naast zijn ouders in 'Tuin van de Vrede', die nog een hele week bewaakt wordt
Diego Armando Maradona, die op 60-jarige leeftijd overleed aan een hartstilstand, is gisteren begraven. Hij rust voor eeuwig aan de zijde van zijn ouders in de 'Tuin van de Vrede', op het kerkhof van Bella Vista. Maradona kreeg een staatsbegrafenis, gekenmerkt door gebroken fans, chaos in Buenos Aires en een emotioneel finaal afscheid.
Lees verder

Liverpool-coach Klopp: "In plaats van een selfie te vragen, hadden we ons respect kunnen tonen voor Maradona"
Liverpool-trainer Jürgen Klopp stond op zijn wekelijkse persconferentie stil bij het overlijden van Diego Maradona "Zijn levensloop toont goed aan hoe aangenaam, maar tegelijkertijd hoe moeilijk het voor een wereldvoetballer kan zijn", vertelde de Duitser. "Hij was een heel indrukwekkende persoonlijkheid. Ik heb hem een keer ontmoet, en voor een speler van mijn niveau was dat zoals de paus ontmoeten. Het was echt speciaal. Ik zal hem net als de rest van de voetbalwereld missen. Als ik de reacties van overal ter wereld op zijn dood zie, maak ik me de bedenking dat we hem misschien hadden kunnen redden. In plaats van een selfie te vragen, hadden we ons respect kunnen tonen. Dan hadden we hem mogelijk kunnen redden."
Lees verder

Franse president Macron "erg geschrokken" door politiegeweld tegen zwarte man
De Franse president Emmanuel Macron reageert "erg geschrokken" op de beelden waarop te zien is hoe de politie in Parijs een zwarte man mishandelt, zo citeert nieuwszender BFMTV uit een reactie van het Elysée. Macron heeft zich nog niet publiekelijk over de video uitgesproken.
Lees verder

Europese onderhandelaars na quarantaine terug fysiek naar Londen voor brexitonderhandelingen
Europees brexitonderhandelaar Michel Barnier keert vanavond terug naar Londen voor fysieke brexitonderhandelingen. Dat bevestigt hij op Twitter. De gesprekken met de Britten gebeurden de afgelopen week gedwongen online omdat de Fransman en zijn team in quarantaine moesten nadat een collega besmet bleek met het coronavirus.
Lees verder

Football Talk. Inter meer dan 100 miljoen euro in het verlies door coronacrisis - Seck verovert plaats in Ploeg van de Week
Inter Milan heeft een verlies van 102,4 miljoen euro geleden tijdens de periode 2019/2020 als gevolg van de coronacrisis. Inter draaide een omzet van 372,4 miljoen euro, wat een daling is van 45 miljoen op een jaar tijd. De club uit Milaan volgt zo het voorbeeld van andere Italiaanse clubs, die rode cijfers moeten voorleggen.
Lees verder

Totaalverbod op export van afval naar China vanaf 2021
De laatste vormen van vast afval die China nog binnen mochten zijn er vanaf begin volgend jaar niet langer toegelaten. Dat meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua.
Lees verder

"Een corrupte organisatie": kritiek op 'te witte' Grammy's neemt weer toe, maar is die ook terecht?
"Een corrupte organisatie." The Weeknd (30) reageerde fel toen bleek dat hij dit jaar niet genomineerd is voor een Grammy, en hij kreeg bijval van sterren als Drake (34) en Elton John (73). Het gebrek aan diversiteit bij de uitreiking van de belangrijkste muziekprijzen staat zo weer hoog op de agenda. Maar gaat het om terechte kritiek? Of is The Weeknd gewoon een misnoegde artiest die niet tegen z'n verlies kan? VRT-muziekcoördinator Gerrit Kerremans geeft hem deels gelijk: "Dat hij naast een nominatie grijpt, is onbegrijpelijk."
Lees verder

To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?
Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
Lees verder