Doorgaan naar hoofdcontent

Elise Mertens knokt zich knap naar finale in Linz en komt uit tegen dubbelpartner Sabalenka

HLN
Elise Mertens knokt zich knap naar finale in Linz en komt uit tegen dubbelpartner Sabalenka
Elise Mertens (WTA-21) heeft zich zaterdag voor de finale van het WTA-toernooi van Linz (225.500 dollar) geplaatst. De 24-jarige Limburgse, tweede reekshoofd of het Oostenrijkse hardcourt, knokte zich in 2 uur en 5 minuten voorbij het Russische vierde reekshoofd Katerina Alexandrova (WTA-33). Het werd 2-6, 6-1 en 7-5.
Lees verder

Trump rijdt langs 'Million MAGA March' in Washington, spanning te snijden aan Hooggerechtshof
Momenteel marcheren een paar tienduizend mensen in Washington en niet het aangekondigde miljoen betogers. De deelnemers willen tijdens de 'Million MAGA March' tonen dat ze weigeren de Amerikaanse verkiezingsuitslag te aanvaarden en dat ze zich achter huidig president Trump blijven scharen. Vanuit zijn gepantserde limo zwaaide de president naar zijn achterban. In het begin verliep alles vreedzaam, zo getuigde Greet De Keyser, Amerika-correspondente voor VTM Nieuws, vanuit Washington. Maar nu is de spanning toch te snijden en dreigt het uit de hand te lopen.
Lees verder

Trump rijdt langs 'Million MAGA March' van duizenden aanhangers in Washington
Momenteel marcheren een paar tienduizend mensen in Washington en niet het aangekondigde miljoen betogers. De deelnemers willen tijdens de 'Million MAGA March' tonen dat ze weigeren de Amerikaanse verkiezingsuitslag te aanvaarden en dat ze zich achter huidig president Trump blijven scharen. Vanuit zijn gepantserde limo zwaaide de president naar zijn achterban. In het begin verliep alles vreedzaam, zo getuigde Greet De Keyser, Amerika-correspondente voor VTM Nieuws, vanuit Washington. Maar daarna was de spanning toch te snijden.
Lees verder

Franse politie legt feest met 300 mensen stil en wordt met flessen bekogeld
De Franse politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Joinville-le-Pont, in de regio rond Parijs, een privéfeest met 300 genodigden stilgelegd. De agenten werden daarbij door feestvierders aangevallen. Het parket van het departement Val-de-Marne meldde dat een onderzoek werd geopend wegens geweldpleging tegen gezagsdragers.
Lees verder

Raakt 'Big Rom' fit voor morgen? Lukaku traint daags voor België-Engeland mee met groep
Romelu Lukaku trainde de voorbije dagen individueel, vandaag sloot hij aan bij de groep. Raakt 'Big Rom' op tijd klaar voor het Nations League-duel van morgen tegen Engeland? "De signalen waren goed, hij heeft hard gewerkt", aldus bondscoach Roberto Martínez op de persbabbel.
Lees verder

Hazard legde deze week nog twee positieve coronatests af, voetbaljournalist Jarno Bertho: "Optimisme is pessimisme geworden bij bondscoach"
De kans dat Eden Hazard nog afreist naar België om eventueel nog wat minuten mee te pikken tegen Denemarken komende woensdag is stilaan onbestaande. Hazard testte afgelopen week nog twee keer positief op corona. Hem voor één wedstrijd in allerijl naar ons land sturen zou ook medisch onverantwoord zijn. "Het optimisme bij de bondscoach is intussen pessimisme geworden", stelt voetbaljournalist Jarno Bertho.
Lees verder

Twee doden en zwaargewonde bij agressie in westen van Frankrijk
Twee mensen zijn gedood en een derde is zwaargewond geraakt bij geweld op straat vandaag in Cholet, in het westen van Frankrijk, zo hebben verscheidene Franse media gemeld.
Lees verder

Vader Sabine Dardenne, slachtoffer van Marc Dutroux, dood aangetroffen in woning
Guy Dardenne, de vader van Sabine Dardenne die in 1996 door Marc Dutroux werd ontvoerd, is vandaag dood aangetroffen in zijn huis. Dat heeft het parket van Charleroi meegedeeld.
Lees verder

Vrouw (50) kritiek na hevige brand in woning: twee honden overleven vlammenzee niet
Een 50-jarige vrouw is zaterdagavond in kritieke toestand afgevoerd na een brand in haar woning langs de Sluizenstraat in Bredene. De vijftiger ademde heel wat rook binnen en liep ook diverse brandwonden op. Haar twee honden overleefden de vlammenzee niet. De hulpdiensten konden wel een kat uit de woning redden.
Lees verder

Belgian Cats hebben EK-ticket zo goed als beet na zege tegen Oekraïne
De Belgian Cats staan na een zege tegen Oekraïne op een zucht van het EK. Onze basketvrouwen wonnen met 87-65. Een topprestatie.
Lees verder

Nummer 1722 geactiveerd wegens risico op storm of wateroverlast
De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft zaterdagavond het nummer 1722 geactiveerd voor niet-dringende hulp. Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt voor slecht weer.
Lees verder

LIVE. Martial mist de openingstreffer, Ronaldo test de vuisten van Lloris
• Nations League • Aftrap: 20u45 • Estadio da Luz • Portugal en Frankrijk staan samen met 10 punten op kop
Lees verder

Tien coronapatiënten sterven tijdens brand op intensive care van Roemeens ziekenhuis
Bij een brand op de intensivecareafdeling van een ziekenhuis in Roemenië waar coronapatiënten werden behandeld, zijn tien mensen omgekomen. Zeven anderen raakten ernstig gewond. Dat meldt Sky News.
Lees verder

Op jacht naar wereldrecord van Hassan (ex-Anderlecht): Ramos breekt met 177ste interland Europees record van Buffon
Sergio Ramos jaagt op het wereldrecord van 184 caps van ex-Anderlechtspeler Ahmed Hassan. De Spaanse verdediger brak vandaag met zijn 177ste interland het Europese record van Gianluigi Buffon.
Lees verder

Afrikaanse zeearend gespot in Gooik: "Onder de indruk toen ik hem zag opstijgen"
Vliegt er een Afrikaanse zeearend rond in Gooik? De exotische vogel waarvan de vleugels een spanwijdte van meer dan twee meter bereikt werd er al verschillende keren gespot. Hans Lenvain van dierenopvang De Ark van Pollare was onder de indruk toen hij de vogel voor het eerst zag. "Ik kon het even niet vatten toen ik hem plots zag opstijgen", vertelt Lenvain. "We hopen dat iemand hem kan fotograferen zodat we zekerheid krijgen." Het blijft voorlopig een raadsel hoe een vogel duizenden kilometers verwijderd van zijn natuurlijke habitat verzeild op het Vlaamse platteland.
Lees verder

"Moordaanslag op premier en poging tot staatsgreep verijdeld in Armenië"
In Armenië is een poging tot een staatsgreep verijdeld en een plan om premier Nikol Pasjinian te vermoorden. Dat heeft de nationale veiligheidsdienst NSS zaterdag verklaard.
Lees verder

LIVE. Martial verzuimt tot twee keer toe Frankrijk met voorsprong de rust in te sturen, Ronaldo kopt centimeters over
• Nations League • Aftrap: 20u45 • Estadio da Luz • Portugal en Frankrijk staan samen met 10 punten op kop
Lees verder

"Poging tot staatsgreep verijdeld in Armenië"
In Armenië is een poging tot een staatsgreep verijdeld en een plan om premier Nikol Pasjinian te vermoorden. Dat heeft de nationale veiligheidsdienst NSS zaterdag verklaard.
Lees verder

Roman Yaremchuk scoort met heerlijke pegel tegen Duitsland
Roman Yaremchuk heeft zich op het Europese toneel laten gelden met Oekraïne. En hoe. De spits van AA Gent zette zijn land met een harde knal op voorsprong tegen Duitsland in de Nations League. Yaremchuk schoot de bal in één tijd droog in de bovenhoek. Bayern-doelman Manuel Neuer had geen schijn van kans. Ondertussen heeft Die Mannschaft de situatie wel helemaal omgedraaid. Leroy Sané en Timo Werner zorgden voor een 2-1-voorsprong aan de rust. Oekraïne en Duitsland komen uit in groep D van de A-league in de Nations League. Verder zitten ook nog Spanje en Zwitserland in die groep.
Lees verder

LIVE. Kanté volgt goed op schot van Rabiot en zet Frankrijk verdiend op voorsprong
• Nations League • Aftrap: 20u45 • Estadio da Luz • Portugal en Frankrijk staan samen met 10 punten op kop
Lees verder