Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 november 2020

Droomjob: verdien 8.000 euro door twee weken op internet te surfen

HLN
Droomjob: verdien 8.000 euro door twee weken op internet te surfen
Willekeurig rondsurfen op de golven van het wereldwijde web en daar dik voor betaald krijgen? Het kan, dankzij het Noorse internetbedrijf Opera, dat op zoek is naar een 'personal browser'.
Lees verder

Minister van Defensie broedt op vijfde legercomponent rond cyber
Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) wil dat Defensie tegen 2025 over een vijfde component beschikt rond het cybergebeuren. Dat heeft ze gezegd in de Kamer, bij de voorstelling van haar beleidsverklaring.
Lees verder

Voorlopig geen stormloop op nieuwe Vlaamse burgemeesterssjerp: nog maar 1 besteld
Sinds 1 november mogen burgemeesters een Vlaamse sjerp dragen, in plaats van de traditionele driekleur. Dat staat zo in het Vlaams regeerakkoord. Maar die sjerp blijkt voorlopig niet al te populair, zo schrijft De Standaard.
Lees verder

Op zoek naar oplossingen voor Gents keepersprobleem: "Zorg dat ze die fouten vergeten"
Doelman zijn is vaak een ondankbaar vak, dat weet iedereen. Maar zó ondankbaar als dit seizoen bij AA Gent is uitzonderlijk. Daar tussen de palen staan lijkt dezer dagen eerder op een lijfstraf dan een droomjob. Alle vier de doelmannen die de Buffalo's dit seizoen al tussen de lijnen brachten gingen in de fout.
Lees verder

Arne wint bij Q-music en verdubbelt zijn maandloon: dit is hoeveel hij als turnleraar verdient
Historisch moment vanochtend op Q-music: Arne Ivens (32) werd de allereerste winnaar van 'Verdubbel Je Loon in 60 Seconden'. De LO-leerkracht uit Sint-Amands beantwoordde binnen de minuut 10 vragen correct en mag zich binnenkort aan € 2.001,66 extra op zijn bankrekening verwachten.
Lees verder

Het eerste echte coronavaccin: hoe Turks-Duits echtpaar in recordtijd de wereld verandert
In een recordtijd van amper tien maanden ontwikkelde BioNTech samen met het Amerikaanse Pfizer een vaccin tegen het coronavirus. Terwijl Pfizer de zoektocht grotendeels financierde, komt de baanbrekende technologie van BioNTech - een Duits bedrijf opgericht door kinderen van Turkse immigranten. Dit is het dreamteam achter het vaccin.
Lees verder

Haarfijn uitgelegd: zo train je je lokken om minder snel vet te worden (en zo vaak zou je ze minstens moeten wassen)
Onze haren wassen? Ach, tijdens de lockdown durven we al eens een dagje over te slaan. Geen kat die het ziet én zo kunnen we onze lokken trainen om minder snel vet te worden. Want elke dag shampooën is niet goed. Maar wat dan wel? Eén keer per week? En hoe kan je de vettige dagen het best overbruggen? We vroegen het aan BV-kapper Jochen Vanhoudt en dermatoloog Thomas Maselis.
Lees verder

Deal tussen investeerder Fornieri en Standard springt af: "Banken waarschuwden voor een te risicovolle investering"
In Luik zitten ze met de handen in het haar. De deal tussen Bruno Venanzi en François Fornieri, die de helft van de aandelen zou overkopen, is alsnog afgesprongen. "De banken waarschuwden mij dat het een te risicovolle investering was", vertelt Fornieri bij RTBF. De financiële toekomst van Standard oogt zo weer zeer onzeker.
Lees verder

Europese Commissie beschuldigt Amazon van overtreden concurrentieregels
De Europese Commissie beschuldigt de Amerikaanse e-commercegigant Amazon ervan de Europese concurrentieregels te overtreden.
Lees verder

Britse verpleegkundige verdacht van moord op acht baby's
De Britse politie heeft een verpleegkundige opgepakt op verdenking van de moord op acht baby's. Die overleden in een ziekenhuis in Cheshire. De verdachte, die volgens Britse media al eerder vastzat, wordt ook verdacht van een poging negen andere zuigelingen om te brengen.
Lees verder

Wie wint de race naar het vaccin? En wat is het verschil tussen twee grote kanshebbers van farmabedrijven AstraZeneca en Pfizer?
"Het vaccin is klaar in december, in januari kunnen we beginnen vaccineren", zo luidde de boodschap van farmabedrijf AstraZeneca enkele dagen geleden. Gisteren volgde de mededeling van Pfizer - een Amerikaanse farmareus met een tweede vestiging in Puurs. Hun vaccin heeft een werkzaamheid van maar liefst 90 procent. En zo zitten de twee kandidaat-vaccins van farmareuzen Pfizer en AstraZeneca elkaar op de hielen. Wat hebben ze met elkaar gemeen, en wat zijn de verschillen tussen de twee grote kanshebbers?
Lees verder

SHOWBITS. Evi Hanssen viert 42ste verjaardag en Linde Merckpoel maakt haar buurt onveilig
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Luchthavenombudsman hekelt "betreurenswaardige corona-incidenten" op Brussels Airport
De lange wachtrijen van de voorbije weken in de vertrekhal van Zaventem zijn ook Philippe Touwaide, de ombudsman voor Brussels Airport, niet ontgaan. In een brief aan de luchtvaartautoriteiten klaagt hij over de overbevolking in de luchthaven, over chaos bij de coronatests en het niet-naleven van de coronamaatregelen.
Lees verder

Klimaatminister Zakia Khattabi (Ecolo) wil snel koolstoftaks invoeren
Minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo) wil "onmiddellijk" werk maken van een koolstoftaks. Dat schrijft ze in het ontwerp van haar beleidsnota waar De Morgen vandaag over bericht. Oppositiepartij N-VA vreest voor een platte extra belasting, maar ook binnen de meerderheid is niet iedereen mee. "De MR is niet gewonnen voor een Belgische koolstoftaks", zei MR-Kamerlid Christophe Bombled vlakaf tijdens de bespreking van de beleidsverklaring in Commissie.
Lees verder

Volgende week wellicht beslissing over aankoop vaccin Pfizer
"De onderhandelingen tussen Pfizer en de Europese Commissie zijn nog aan de gang. Vrijdag zullen we normaal informatie ontvangen van de commissie en dan hebben we in principe vijf werkdagen om te beslissen of we ook vaccins willen bestellen." Dat zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) dinsdag in de Kamercommissie Volksgezondheid.
Lees verder

'Scooby-Doo'-medebedenker Ken Spears (82) overleden
Ken Spears, de medebedenker van Scooby-Doo, is gisteren op 82-jarige leeftijd overleden. Zijn zoon Kevin bevestigde aan Variety dat zijn vader is gestorven aan een vorm van dementie.
Lees verder

Huis vol onzichtbaar vuil: "Een gewoon zeepsopje is meer dan genoeg om hygiënisch schoon te maken"
Virussen verspreiden zich liever 's winters. Om te vermijden dat je besmet wordt met het coronavirus, is het dus beter om nu wat vaker schoon te maken. Maar moet je anders poetsen om bacteriën en virussen tegen te gaan? Volgens arts-microbioloog Dries Budding is ons motief bij het schoonmaken meestal fout. "Mensen willen dat alles er 'netjes uitziet', maar de meeste broeihaarden van bacteriën zíe je niet."
Lees verder

Kim Van Oncen treedt aan in 'De Slimste Mens': "Ik ben zo alert dat het niet meer plezant is"
Kim Van Oncen (37) leeft zeer gespannen toe naar haar debuut in 'De Slimste Mens'. En dat terwijl ze al een heftig jaar beleefde: de actrice en haar man Niels werden getroffen door corona, ze moest een supermarkt runnen, 'Dertigers' opnemen én voor drukke kinderen zorgen. En tussendoor probeerde ze ook nog eens wat extra kennis op te doen. "Dat er meer dan een miljoen mensen kijken, werkt voor mij ook niet bepaald kalmerend."
Lees verder

Loser.com leidt (opnieuw) naar Wikipediapagina van Donald Trump
De domeinnaam loser.com linkt weer rechtstreeks door naar de Wikipediapagina van Donald Trump. Dat gebeurde eerder al, eind 2015. De URL is in handen van Brian Connelly, die zich amuseert met doorlinks naar pagina's van mensen van wie hij niet meteen fan is.
Lees verder

Joe Biden springt over 75 miljoen stemmen en vergroot voorsprong op Trump tot bijna 5 miljoen
Terwijl de meeste Republikeinen Donald Trump blijven steunen in zijn claims dat de verkiezingen frauduleus zijn verlopen, blijft verkozen president Joe Biden zijn voorsprong in de popular vote verder uitbouwen. De Democraat heeft ondertussen bijna 5 miljoen stemmen meer dan de Republikein.
Lees verder