Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 16 november 2020

Dries Mertens tevreden na zege én doelpunt in ‘zijn’ Leuven: “Soms moet je eens verdedigen”

HLN
Dries Mertens tevreden na zege én doelpunt in 'zijn' Leuven: "Soms moet je eens verdedigen"
Dries Mertens scoorde in 'zijn' Leuven, de stad waar het voor hem allemaal begon. "Scoren in Leuven, leuk hé. Al is het zonder publiek wel niet hetzelfde. Ik had deze week nog een podcast beluisterd waar Luc Nilis sprak over zijn traptechniek. Ik heb daar aan gedacht en het lukte."
Lees verder

Onze watcher: "Martínez heeft van Mertens een volwaardige Duivel gemaakt. En van België een echte favoriet voor het EK"
Italië? Polen? Of Nederland? Waar de Final Four over een jaar zal plaatsvinden, moet nog blijken. Maar dat Lukaku en co. zullen gaan, staat zo goed als vast. Het mocht na rust wel ietsje meer zijn.
Lees verder

Bewoner krijgt messteek in de buik bij home-invasion
In de Peperdam in Vrasene is een koppel zondagavond overvallen door vier of vijf daders. De man kreeg bij de schermutseling een messteek in de buik en werd naar het ziekenhuis overgebracht.
Lees verder

Martínez: "Ik onthoud de winnaarsmentaliteit en de vastberadenheid om te winnen van een topteam"
De Rode Duivels staan op een zucht van de Final Four in de Nations League, bovendien werd de 50ste interland van bondscoach Martínez ook opgeluisterd met een zege. "Maar ik onthoud vooral de vastberadenheid om te winnen."
Lees verder

REACTIES. Alderweireld en Tielemans hebben complimenten voor defensieve werk: "Vechtlust en over-mijn-lijk-mentaliteit waren aanwezig"
Mission accomplished. België staat op een zucht van de Final Four in de Nations League na de zege tegen Engeland. Na de wedstrijd alleen maar tevreden gezichten bij de Belgen. Het was vooral in de tweede helft heel wat knokken, maar: "Dat moet je ook kunnen in het voetbal."
Lees verder

"Leger verzamelde heimelijk op grote schaal data in Nederland"
De Nederlandse krijgsmacht heeft sinds de corona-uitbraak heimelijk op grote schaal informatie verzameld over de Nederlandse samenleving en die geduid en verspreid in rapporten. Dat stelt NRC na onderzoek.
Lees verder

Engelse pers onder de indruk van Belgische eenheid achterin: "Op comfortabele wijze revanche voor nederlaag op Wembley"
"Zelfdestructie", zo omschrijven ze bij Daily Mail de exit van Engeland in deze Nations League. Lof was er niet alleen voor Jack Grealish en Harry Kane, maar ook voor de Belgische eenheid achteraan. Bij de BBC noemen ze het dan weer "een comfortabele revanche voor de nederlaag op Wembley". Een overzicht.
Lees verder

Trump: "Binnenkort grote rechtszaken tegen verkiezingsuitslagen"
De Amerikaanse president Donald Trump, die nog altijd weigert te erkennen dat de Democraat Joe Biden de presidentsverkiezingen heeft gewonnen, heeft via Twitter laten weten dat hij binnenkort "grote zaken" zal indienen waarin hij de verkiezingsresultaten van 2020 zal aanvechten.
Lees verder

SpaceX-raket gelanceerd voor tweede astronautenmissie naar ISS
Voor de tweede keer in de geschiedenis brengt een commerciële raket mensen naar de ruimte. Op de Amerikaanse ruimtebasis Cape Canaveral is om 01.27 deze nacht (Belgische tijd) een vaartuig van ruimtevaartbedrijf SpaceX gelanceerd. Aan boord zijn drie Amerikanen en een Japanner, die de komende zes maanden in het internationale ruimtestation ISS zullen wonen. Volg hieronder de lancering live.
Lees verder

SpaceX-raket succesvol gelanceerd voor tweede astronautenmissie naar ISS
Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA en SpaceX, het bedrijf van Elon Musk, hebben deze nacht vier astronauten naar het internationale ruimtestation ISS gelanceerd. De lancering vond plaats om 01.27 (Belgische tijd) vanaf de Amerikaanse ruimtebasis Cape Canaveral.
Lees verder

SpaceX-raket met succes gelanceerd naar ISS
Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA en SpaceX, het bedrijf van Elon Musk, hebben deze nacht vier astronauten naar het internationale ruimtestation ISS gelanceerd. De lancering vond plaats om 01.27 (Belgische tijd) vanaf de Amerikaanse ruimtebasis Cape Canaveral.
Lees verder

Obama: "Meer dan één verkiezing nodig om trends in de VS te doen keren"
Er is meer dan één verkiezing nodig om de trends in de Verenigde Staten te doen keren. Dat heeft ex-president Barack Obama gezegd in een interview met BBC. De overwinning van zijn ex-vicepresident Joe Biden is slechts een eerste stap om de verdeeldheid in het land, die nog groter is geworden sinds Donald Trump president werd, te herstellen.
Lees verder

Meerdere gewonden bij brand in metrostation Berlijn
In de Duitse hoofdstad Berlijn zijn verschillende mensen gewond geraakt toen brand uitbrak in een metrostation. Volgens de lokale krant B.Z. Berlin zijn vier mensen gewond geraakt, van wie één persoon zwaargewond. Het vuur was rond middernacht onder controle, meldt de brandweer van Berlijn op Twitter.
Lees verder

Pro-Europese Maia Sandu wint presidentsverkiezingen Moldavië
De pro-Europese Maia Sandu heeft de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Moldavië gewonnen. Dat blijkt uit de resultaten die de verkiezingscommissie bekendmaakte, nu meer dan 99 procent van de stemmen geteld zijn. De oud-premier haalt bijna 57 procent van de stemmen. Haar tegenstander, de ontslagnemende president Igor Dodon, kreeg 43 procent van de stemmen.
Lees verder

Bazen moeten hun tijdelijk werklozen naar schoolbanken sturen: VDAB belt 10.000 werkgevers op
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) doet een nieuwe poging om wie langdurig technisch werkloos is door corona tenminste een opleiding te laten volgen. De VDAB zal een kwart van hen - diegene uit de moeilijkste sectoren - opnieuw contacteren én ook aan de werkgevers vragen om hun personeel een duwtje in de rug te geven.
Lees verder

Michel Bourlet (71), ex-procureur die verantwoordelijk was voor dossier-Dutroux: "Tot het einde van mijn dagen zal ik met onbevredigd gevoel leven"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2020 uitziet. Vandaag: Michel Bourlet (71), ex-procureur die verantwoordelijk was voor het dossier-Dutroux.
Lees verder

Greet De Keyser in VS. Nu besef ik dat ik zelf in een 'bananenrepubliek' woon
Morgen is het twee weken geleden dat de Amerikanen naar de stembus trokken. 99% van de stemmen is geteld, Georgia hertelt nog steeds. In geen enkel ander verkiezingsjaar ooit was er met een vergelijkbaar resultaat twijfel over wie had gewonnen. Met 306 kiesmannen is het duidelijk dat Joe Biden de legale president-elect is. Zelfs hertellingen kunnen daar niets meer aan veranderen.
Lees verder

Huisanalist Marc Degryse: "De Duivels hebben serieus afgezien. Het was meer 'niet ­kunnen' dan 'niet willen'."
"De eerste helft toonden de Belgen zich ­efficiënt. Maar het was toch lichtjes zorgwekkend hoe ze na de rust de grip op de wedstrijd hebben weggegeven", zo vatte huisanalist Marc Degryse de 2-0-zege van de Rode Duivels tegen Engeland samen.
Lees verder

Slangen op maandag. Ook na de schok van deze verzengende tweede golf zullen we met het virus moeten leren leven
Vandaag zwaaien de deuren van de scholen opnieuw open. En de ramen eveneens, want directies en leerkrachten doen er alles aan om de lessen zo veilig mogelijk te laten doorgaan. Toch is er veel kritiek op de beslissing. De Waalse viroloog Marc Wathelet nam zelfs de woorden 'vrijwillige doodslag' in de mond en pleit ervoor om het hele land zes tot acht weken volledig op slot te doen.
Lees verder

LIVE. Scholen weer open na verlengde herfstvakantie: "We hebben er vertrouwen in"
Het aantal overlijdens door het coronavirus in België neemt nog toe, maar de andere cijfers gaan de goede kant uit. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van gezondheidsagentschap Sciensano. In één dag tijd zijn er 215 doden bijgekomen. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
Lees verder