Doorgaan naar hoofdcontent

Drie opleidingen Karel de Grote Hogeschool nietig verklaard, 200 studenten getroffen

Drie opleidingen Karel de Grote Hogeschool nietig verklaard, 200 studenten getroffen

Die graduaatsopleidingen, maatschappelijk werk, internet of things en voertuigtechnieken, van de Karel de Grote Hogeschool werden deels vernietigde door het Grondwettelijk Hof. Dat gebeurde na een klacht van de Antwerpse AP Hogeschool, die vond dat het gelijkheidsbeginsel geschonden was.

Lees verder

Ploeg van Victor Campenaerts heeft nu officieel een nieuwe naam

Vaarwel NTT Pro Cycling, hallo Team Qhubeka ASSOS. Victor Campenaerts kent de nieuwe naam van de ploeg waarvoor hij volgend wielerseizoen actief zal zijn.

Lees verder

Vaticaan onderzoekt hoe Instagramaccount van paus foto van model likete

Het Vaticaan onderzoekt hoe een like van de Instagramacount van de paus onder een foto van een schaars gekleed Braziliaans model terechtkwam.

Lees verder

Live | Crisiscentrum geeft persconferentie over coronavirus

Om 11 uur geeft het crisiscentrum meer uitleg over de recente cijfers. Volg de persconferentie in de video hierboven.

Lees verder

PlayStation gebruikt Gentse monumenten als reclamepaneel: 'Dit moet stoppen'

Het Gravensteen en de Boekentoren zijn gebruikt om reclame te maken voor de spelconsole PlayStation 5. Fabrikant Sony had dat echter niet aangevraagd. De Stad Gent is not amused: 'Als dit niet stopt, gaan we actie ondernemen.'

Lees verder

Geen Cristiano Ronaldo? Dat betekent geld dokken voor Zuid-Koreaanse promotor

De Zuid-Koreaanse wedstrijdpromotor The Fasta moet 162 fans compenseren, omdat het de belofte stervoetballer Cristiano Ronaldo in actie te zien niet kon waarmaken. De Portugese speler van Juventus bleef in juli vorig jaar, tot woede van 65.000 Zuid-Koreaanse fans, op de bank zitten tijdens een wedstrijd tegen een sterrenelftal van de K-League (3-3).

Lees verder

Titelverdediger Matthias Casse goed gestart aan EK judo: volg het hier op de voet

De eerste dag op het EK judo in Praag leverde bronzen medailles op voor Charline van Snick en Jorre Verstraeten. Vandaag op de tweede dag zou daar minstens nog een medaille moeten bijkomen want dan komt titelverdediger en nummer één van de wereld Matthias Casse in actie. U kan hieronder alles op de voet volgen.

Lees verder

Veldwachter schiet zelf illegaal reeën dood: 'Twintig met de feestdagen en je hebt 5.000 euro he'

In een bos bij Aalst werden twee mannen gepakt die clandestien op reeën jaagden. Bij nacht, met verboden wapens. De job van een van hen: jachtopzichter. 'Dat soort mannen bevestigt elk lelijk vooroordeel over de jacht.'

Lees verder

AS Adventure wil schuldenlast verlichten

AS Adventure is in gesprek met de banken over een schuldherschikking. Dat is nodig omdat de coronacrisis de inkomsten onder druk zet. Dat AS Adventure last zou hebben van formules als Decathlon lacht ceo Frédéric Hufkens weg. 'We verkopen meer als ze naast ons zijn dan dat ze wegtrekken.'

Lees verder

Kim Meylemans start wereldbeker skeleton met vijfde plaats in Sigulda

Kim Meylemans heeft vrijdag in het Letse Sigulda een knappe vijfde plaats neergezet in de openingsmanche van het seizoen in de Wereldbeker skeleton.

Lees verder

Duitse politici belaagd in parlement door bezoekers

In het Duitse parlement maakten een aantal bezoekers het leven van parlementsleden zuur. Ze liepen rond in het gebouw, op zoek naar parlementsleden en filmden hen ongevraagd. De bezoekers waren daar op uitnodiging van de rechts-radicale partij AfD.

Lees verder

Formule 1 wil op termijn naar 24 races per seizoen

Op middellange termijn denkt de Formule 1 aan een verdere uitbreiding van de kalender naar 24 Grote Prijzen per seizoen, zo bekende CEO Chase Carey vrijdag tijdens een video-interview.

Lees verder

Opnieuw schot in de zaak: Vlaamse regering keurt vernieuwd plan voor Brugs stadiondossier goed

Er zit opnieuw schot in het stadiondossier van Club en Cercle Brugge. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft namelijk het nieuwe gewestelijke ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor een voetbalstadion en bedrijventerrein langs de Blankenbergse Steenweg klaar. Dat moet de nieuwe thuishaven van Cercle Brugge worden. Club Brugge blijft op de site Jan Breydel.

Lees verder

Spanje-reizigers moeten coronatest ondergaan: vanaf maandag strengere regels voor Belgen die op vakantie gaan

Spanje verplicht vanaf nu maandag een coronatest voor alle Belgische reizigers. Luchtvaartmaatschappijen moeten bij vertrek in Brussel controleren of u in het bezit bent van een negatieve covid-test

Lees verder

Presentatrice Danira barst in tranen uit in laatste aflevering 'Vandaag'

Op 19 november ging de allerlaatste aflevering van de talkshow Vandaag op antenne. Bart Peeters was te gast en bracht een gedicht mee voor presentatrice Danira Boukhriss Terkessidis. De talkshowhost reageerde erg emotioneel op de verrassing.

Lees verder

Regering onderzoekt uitstel Black Friday en raadt skivakanties af

Premier Alexander De Croo doet een appel op het gezond verstand om een 'kerstmisgolf' aan coronabesmettingen te vermijden. Skiën raadt hij erg af. En megakoopjes doen zal voor later zijn.

Lees verder

Na 22 jaar duidelijkheid: Jos B. schuldig aan verkrachting en vrijheidsberoving met dood van Nicky Verstappen tot gevolg

De rechtbank heeft de Nederlander Jos B. veroordeeld voor verkrachting en vrijheidsberoving die heeft geleid tot de dood van Nicky Verstappen. Voor opzettelijke doodslag vindt de rechtbank te weinig bewijs. De elfjarige Verstappen werd in 1998 dood aangetroffen op de Brunssummerheide nabij Maasmechelen.

Lees verder

Borussia Dortmund verlengt contract van toptalent Giovanni Reyna

Borussia Dortmund heeft vrijdag het contract van Giovanni Reyna, een Amerikaans toptalent, opengebroken tot juni 2025. De aanvallende middenvelder, die vorige week achttien werd, vervoegde de club van Rode Duivels Axel Witsel, Thomas Meunier en Thorgan Hazard in de zomer van 2019 van bij New York FC.

Lees verder

Vaccins Pfizer en Moderna krijgen mogelijk in december al marktvergunning. Wat zijn de volgende stappen (voor België)?

Als alles goed gaat, kunnen de coronavaccins van BioNTech-Pfizer en Moderna tegen midden december een voorwaardelijke vergunning krijgen. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen donderdagavond aangekondigd. Het gaat om de eerste stap in het op de markt brengen van een vaccin. Wat zijn de volgende stappen? En tegen wanneer kan het vaccin dan bij ons zijn?

Lees verder

Novak Djokovic klopt Zverev en staat in halve finales van de ATP Finals

Novak Djokovic heeft vrijdagnamiddag als laatste een ticket gepakt voor de halve finales van de ATP Finals, het officieuze WK tennis. De Servische nummer één van de wereld klopte in zijn laatste groepswedstrijd de Duitser Alexander Zverev (ATP-7): 6-3, 7-6 na 1 uur en 38 minuten.

Lees verder

Nog twee jaar wachten, maar 90 procent van alle infrastructuur voor WK in Qatar is al klaar

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft vrijdag laten weten dat de infrastructuurwerken in Qatar voor het WK voetbal van 2022 al voor negentig procent af zijn. Het WK start over twee jaar, op 21 november 2022.

Lees verder

Sébastien Ogier stopt dan toch niet en gaat voor zevende (of achtste) wereldtitel rally

Het is nu officieel: Sébastien Ogier (36) neemt ook volgend seizoen deel aan het WK rally. De ervaren Fransman kondigde eerder aan te stoppen eind 2020, maar nu komt zoals verwacht op die beslissing terug.

Lees verder

Bpost kan pakjesstroom niet meer aan: sommige klanten moeten pakjes zelf ophalen

Bpost krijgt momenteel een recordvolume aan pakjes te verwerken. Alle pakjes thuis leveren lukt niet meer, en daarom zullen sommige klanten de pakjes zelf moeten oppikken in een afhaalpunt. Daarbij komt dat zakelijke klanten een 'eindejaarstoeslag' van 1 euro per pakje zullen moeten betalen.

Lees verder

AA Gent ziet ook assistent-coach Balette positief testen op corona

Na hoofdcoach Wim De Decker testte bij AA Gent nu ook zijn assistent Peter Balette positief op corona. De Gentse T2, die op bezoek bij Rode Ster Belgrado en in eigen thuis tegen Anderlecht de honneurs moest waarnemen, is nu op zijn beurt geveld.

Lees verder

Politie verspreidt camerabeelden van jogger die hondje doodstak: al meerdere tips ontvangen

In het onderzoek naar een jogger die zaterdag een hondje doodstak in het Oost-Vlaamse Waasmunster, heeft de lokale politie enkele tips ontvangen na het verspreiden van camerabeelden van de verdachte. Het onderzoek loopt, zegt het parket Oost-Vlaanderen.

Lees verder

Geen Ballon d'Or dit jaar, wel virtuele FIFA-awards op 17 december

Geen Ballon d'Or dit jaar maar de tegenhanger, de FIFA Football Awards, zullen op 17 december tijdens een virtuele show uitgereikt worden.

Lees verder

Kabinetschef van Weyts wordt nieuwe regeringscommissaris bij VRT

Jeroen Tiebout, de kabinetschef van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), wordt de nieuwe regeringscommissaris bij de VRT. Hij vervangt er Rudi De Kerpel. Dat bevestigt het kabinet van Mediaminister Benjamin Dalle (CD&V).

Lees verder

Korfbalseizoen in zaal wordt geschrapt

Er wordt dit seizoen geen indoorcompetitie in het korfbal afgewerkt. De Koninklijke Belgische Korfbalbond verwijst naar de coronapandemie en richt zich op het volmaken de competitie in open lucht.

Lees verder

Vogelgriep verspreidt zich snel in Europa: tien besmette vogels in ons land

In België zijn er tot nu tot tien vogels besmet met het H5N8 vogelgriepvirus. Dat meldt het FAVV. Sinds zondag heerst in ons land een ophokplicht. In Europa zijn al 300 besmettingen vastgesteld.

Lees verder

Luis Suarez mist weerzien met oude liefde Barcelona, Yannick Carrasco is opnieuw fit

Luis Suarez mist zaterdagavond het weerzien met zijn voormalige club FC Barcelona. De aanvaller van Atlético Madrid testte maandag positief op het coronavirus en zit nog steeds in isolatie. Dat bevestigde zijn trainer Diego Simeone vrijdag tijdens een persconferentie. Rode Duivel Yannick Carrasco is wel opnieuw fit na een spierblessure.

Lees verder

Nederlandse journalist dringt probleemloos binnen bij overleg Europese defensieministers

Een virtuele top van de Europese ministers van Defensie werd vrijdagmiddag kort verstoord door de tussenkomst van een Nederlandse journalist. Die was probleemloos in de vergadering binnengedrongen doordat de Nederlandse minister een deel van de inlogcode had prijsgegeven.

Lees verder

Timothy Castagne: out voor Rode Duivels, maar wel fit voor topper tegen Liverpool

Leicester City kan zondag in de topper bij Liverpool opnieuw rekenen op Timothy Castagne. Onze landgenoot miste de voorbije interlandperiode door een blessure aan de hamstrings. Die is nu verleden tijd. Leicester-coach Brendan Rodgers bevestigde het goede nieuws vrijdag op zijn persconferentie.

Lees verder

24-jarige man opgepakt voor versturen dreigmail naar Demir

Een 24-jarige Genkenaar heeft bekend dat hij het was die dinsdag een anonieme dreigmail naar Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) heeft gestuurd. Hij werd gisteren opgepakt. De man heeft zijn excuses aangeboden, maar zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Lees verder

Badeenden bieden Thai bescherming bij escalerend protest

In Thailand heerst al negen maand onrust door protesten tegen de regering en het koningshuis. Betogers eisen dat huidig premier Prayut Chan-O-Cha aftreedt en willen hervormingen aan het hof en in de grondwet. Terwijl het protest in de eerste maanden rustig verliep, lijkt de sfeer nu om te slaan. Bekijk in bovenstaande video een beknopt overzicht van de betogingen in Thailand.

Lees verder

FrancescoTotti hersteld van coronavirus: "Het waren vijftien lange dagen"

AS Roma-legende Francesco Totti is hersteld van het coronavirus. Dat heeft de 44-jarige ex-voetballer vrijdag op Instagram gemeld. "Maar het was niet simpel", liet de Italiaan weten.

Lees verder

Gonzalo Higuain (en zijn broer) hebben corona en missen barragematch van Inter Miami

De Argentijn Gonzalo Higuain, de sterspeler van Inter Miami, heeft positief getest op het coronavirus en mist met zijn team de belangrijke barragewedstrijd van vrijdag tegen Nashville voor de play-offs in de Noord-Amerikaanse Major League Soccer (MLS)..

Lees verder

Na de omstreden barbecue: nu al zestien (!) positieve coranagevallen bij Uruguay

Het aantal coronabesmettingen in de Uruguayaanse voetbalselectie blijft maar oplopen. Vrijdag testte met Diego Godin (Cagliari) nummer zestien positief. De lokale regering en Atletico Madrid, de club van twee van de besmette spelers, eisen een uitleg.

Lees verder

Vrouw krijgt voorwaardelijke gevangenisstraf na poging tot chantage bij Anthony Martial na delen intieme video's

Een vrouw werd vrijdag in Nancy veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden na het hebben proberen chanteren van Manchester United-aanvaller Anthony Martial, met wie ze via sociale media intieme beelden deelde.

Lees verder

Trump gaat strijd aan met farmabedrijven: 'VS moeten laagste prijs krijgen'

Farmabedrijven die in de VS medicijnen verkopen, zullen dat tegen de laagste prijs ter wereld moeten doen. Dat stelt de Amerikaanse president Trump in een nieuw plan om de kosten voor geneeskundige zorgen te drukken. In één adem voegde hij er aan toe dat de farmabedrijven hebben geprobeerd zijn verkiezingscampagne te dwarsbomen.

Lees verder

Het studentenkot waar ze blijven feesten: 'Ze trekken zich niks aan van corona'

Bubbeloverschrijdende feesten zijn verboden sinds de lockdown. Maar op het kot in de Brusselsestraat 51A in Leuven storen ze zich daar niet aan. 'Sinds de lockdown is de politie hier al vijftien keer langsgeweest om verboden kotfeestjes stil te leggen. Maar de studenten doen nooit open. Erger nog, als de politie afdruipt begint het feestje opnieuw. Ze trekken zich niks aan van corona'.

Lees verder

Italiaanse Supercup wordt na twee jaar Saoedi-Arabië opnieuw in eigen land gespeeld

De Italiaanse Supercup tussen kampioen Juventus en bekerwinnaar Napoli vindt dit seizoen, meer bepaald op 20 januari, in Reggio Emilia plaats. De voorbije twee seizoenen werd de Supercup in Saoedi-Arabië afgewerkt.

Lees verder

Ook na corona zullen er zomerscholen zijn

De zomerscholen in juli en augustus hebben de gewenste doelgroepen bereikt. De juiste leerlingen werden ingeschreven en ze kwamen ook opdagen. Het corona-initiatief wordt dan ook een blijvertje.

Lees verder

Indrukwekkende Dimitri Van den Bergh naar kwartfinales Grand Slam of Darts: "Gezwollen vingers door adrenaline"

Dimitri Van den Bergh heeft zich op indrukwekkende manier geplaatst voor de kwartfinales van de Grand Slam of Darts. In het Engelse Coventry versloeg hij de Welshman Jonny Clayton (PDC 16) met 10-3.

Lees verder

E5 Mode vraagt gerechtelijke reorganisatie aan

De modewinkelketen E5 heeft vrijdagnamiddag een verzoek tot gerechtelijke reorganisatie met overdracht onder gerechtelijk gezag ingediend.

Lees verder

ONGEHOORD. 'Als ik The Stones wil horen, hoef ik niet The Stones te horen die een jazzband proberen te zijn'
Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
Lees verder

Dagelijks aantal nieuwe besmettingen zakt onder de 4.000

Tussen 11 en 17 november raakten in ons land elke dag gemiddeld 3.939,1 mensen besmet met het coronavirus. Dat is een daling met 38 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. In totaal testten in België daarmee nu al 553.680 mensen positief op covid-19. Dat blijkt zaterdagochtend uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Klanten Bpost moeten pakjes zelf ophalen: 'Straks moeten ze nog zelf gaan sorteren'

Handelsfederatie Comeos reageert scherp op de plannen van Bpost om een deel van de klanten zelf hun pakjes te laten ophalen in een afhaalpunt. 'Dit is toch niet ernstig meer', vindt Comeos-topman Dominique Michel.

Lees verder