Doorgaan naar hoofdcontent

Dit weten we tot nu toe over terreurdaad in Wenen: politie houdt grote klopjacht, vijf burgers komen om

HLN
Dit weten we tot nu toe over terreurdaad in Wenen: politie houdt grote klopjacht, vijf burgers komen om
In het centrum van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen hebben gisterenavond iets na 20 uur meerdere schietpartijen plaatsgevonden. Schutters vielen op zes locaties in de stad aan. De aanslag heeft aan zeker vijf mensen het leven gekost. Er vielen ook 15 gewonden. Een 20-jarige dader met zowel de Oostenrijkse als de Noord-Macedonische nationaliteit is doodgeschoten door de politie. Volgens de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken had hij banden met terreurgroep Islamitische Staat. Vanochtend vroeg zijn er nieuwe verdachten gearresteerd. Dit weten we tot nu toe over de gebeurtenissen in Wenen.
Lees verder

Hoe blijft gekleurd haar langer mooi? Celebkapper en bedenker van 'de Rachel' geeft z'n beste tips
De kappers zijn opnieuw dicht. Hierdoor zitten veel mensen - letterlijk - met de handen in het haar. Want wie z'n haar laat kleuren, heeft schrik dat er binnenkort een uitgroei komt piepen. Van #firstworldproblems gesproken. Gelukkig bestaan er een aantal trucjes om je kleuring zo lang mogelijk te behouden. We vroegen tekst en uitleg aan niemand minder dan Michael Canalé, de uitvinder van 'de Rachel' en kapper van sterren als Jennifer Anniston, Heidi Klum, Kate Hudson, Shakira en Penelope Cruz.
Lees verder

Ex-Borussiaspeler en ex-Duits international Thomas Helmer over Dortmund: "Offensief beangstigend, defensief kwetsbaar"
Kent u Thomas Helmer (55) nog? De ex-Dortmund-speler heeft nare herinneringen aan Club Brugge en omgekeerd denkt België niet graag terug aan de 68-voudig Duits international Helmer – het WK '94, weet u wel. Nu modereert Helmer al jaren de Duitse tv-voetbalshow 'Doppelpass' op Sport 1. Uw krant kon hem bevragen over het CL-duel van morgen. "Ik vind Dortmund soms té balverliefd."
Lees verder

Blijf in uw kot en stream: 8 documentaires die je tijdens lockdown 2.0 wat kunnen bijleren
De avonden worden langer en het lijstje met toegestane coronaproof activiteiten steeds korter. Het is dus verleidelijk om al vroeg onder je deken in de zetel te kruipen. Het goede nieuws? Er zijn zoveel pareltjes van documentaires te streamen dat enkele uren voor je tv zowaar als een intellectuele verrijking zullen aanvoelen.
Lees verder

26 jaar na datum geeft Helmer toe: "Ref zou die fase met Weber nu wel eens gecheckt hebben bij de VAR"
Was het dan toch een strafschop? 26 jaar na datum geeft boeman Thomas Helmer in een interview met onze krant toe dat er op z'n minst iets loos was in de zomer van 1994. "Al ben ik het natuurlijk ook niet helemaal zeker."
Lees verder

26 jaar na WK 1994 geeft Helmer toe: "Ref zou die fase met Weber nu wel eens gecheckt hebben bij de VAR"
Was het dan toch een penalty? 26 jaar na datum geeft boeman Thomas Helmer in een interview met onze krant toe dat er op z'n minst iets loos was in de zomer van 1994. "Je kan hier strafschop voor fluiten, natuurlijk."
Lees verder

Apothekers bereid om asymptomatische mensen te testen met sneltests
De apotheeksector in ons land stelt voor om asymptomatische personen in de apotheek te testen via sneltests. Op die manier kunnen apotheken de ziekenhuizen en klinische laboratoria ontlasten. "Dit is belangrijk, want 40 procent van de personen die positief testen op Covid-19 vertonen weinig of geen symptomen, maar verspreiden het virus wel", klinkt het dinsdag bij de Apothekersbond.
Lees verder

Football Talk. PSG mist Kylian Mbappé tegen RB Leipzig - Atlético haalt neef van Habibou dankzij speciale regeling
Paris Saint-Germain zal woensdag op de derde speeldag van de Champions League uit bij RB Leipzig niet kunnen rekenen op Kylian Mbappé. De 21-jarige aanvaller is out met een hamstringblessure. Dat heeft PSG dinsdag laten weten. Mbappé liep de blessure afgelopen weekend op in de competitiewedstrijd bij Nantes (0-3 winst). PSG liet niet weten hoelang de goalgetter aan de kant staat.
Lees verder

Alweer kopzorgen voor Club-coach Clement: Deli mist laatste training en moet nieuwe coronatest ondergaan
De kans is groot dat Simon Deli de Champions League-wedstrijd van morgenavond tegen Borussia Dortmund mist. Dat blijkt uit een tweet die Club Brugge vanochtend de wereld in stuurde.
Lees verder

KBC start met Apple Pay, maar niet voor basisrekening
Bijna twee jaar na BNP Paribas Fortis biedt een tweede Belgische grootbank Apple Pay aan. Klanten van KBC kunnen hun debet- of kredietkaart koppelen om contactloos te betalen met een iPhone of Apple Watch, zo kondigt de bank-verzekeraar aan.
Lees verder

Ruim 400 kilo cocaïne onderschept in haven van Rotterdam, Belg (50) geklist terwijl hij met container probeert weg te rijden
De Nederlandse douane en politie hebben afgelopen vrijdag tijdens een controle in de Rotterdamse haven 410 kilo cocaïne onderschept. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekendgemaakt.
Lees verder

Tien paddenstoelen die je nu in het bos aantreft: "Al blijft de gouden regel: eet enkel paddenstoelen uit de winkel"
In sprookjes zijn het kabouterhuisjes, in sterrenkeukens verwerken koks ze in hun meest exquise gerechten: paddenstoelen spreken tot onze verbeelding én tot onze smaakpapillen. Toch is het verboden ze te plukken en ze lukraak eten staat gelijk aan een spelletje Russische roulette. Dit zijn de tien paddenstoelen die je nu in het bos kan aantreffen. Kijken mag, aankomen niet.
Lees verder

België dient begroting in bij Europese Commissie
België heeft eind vorige week haar definitief ontwerpbegrotingsplan overgemaakt aan de Europese Commissie. Dat meldt premier Alexander De Croo. Uit de cijfers blijkt de zware impact van de Covid-19-crisis.
Lees verder

Franse politie arresteert met machete gewapende man in Parijs
De Franse politie heeft dinsdag een man opgepakt die gewapend met een machete in de buurt van begraafplaats Père Lachaise in het centrum van Parijs liep. Hij werd achteraf gearresteerd in zijn hotelkamer, zei een politiewoordvoerder.
Lees verder

LIVE VUELTA. Eerste renners rollen van het startpodium, pakt Roglic rode trui in tijdrit?
Daags na de tweede rustdag zijn de tijdrijders aan zet. Er worden 33,8 kilometers afgelegd. In het slot ligt de Mirador de Ézaro, een klim van 1,8 kilometer met een gemiddelde stijging van 14,6 procent. Neemt Roglic de rode trui weer over van Carapaz? Volg het LIVE op HLN.be!
Lees verder

KIJK LIVE. Philippe Clement en Simon Mignolet blikken vooruit naar krachtmeting met Dortmund
Club Brugge is morgenavond toe aan z'n derde opdracht in de Champions League. Tegenstander met dienst deze keer is het Borussia Dortmund van Rode Duivels Axel Witsel, Thorgan Hazard en Thomas Meunier, die dus zijn ex-ploeg in de ogen kijkt. Hoe hebben ze bij blauw-zwart het onnodige puntenverlies verteerd tegen KV Mechelen? En hoe zit het met Simon Deli, die vanochtend ontbrak op training? Om 14u geven coach Philippe Clement en doelman Simon Mignolet tekst en uitleg!
Lees verder

"Champions League spelen is leuk, maar we moeten beseffen dat we ook in eigen land moeten presteren om dat volgend jaar weer te kunnen doen"
Club Brugge is morgenavond toe aan z'n derde opdracht in de Champions League. Tegenstander met dienst deze keer is het Borussia Dortmund van Rode Duivels Axel Witsel, Thorgan Hazard en Thomas Meunier, die dus zijn ex-ploeg in de ogen kijkt. Club-coach Philippe Clement wil vooral nog niet gaan rekenen, terwijl doelman Simon Mignolet zijn ploegmaats op scherp zet.
Lees verder

Twee chimpansees ontsnappen in Nederlandse zoo: dieren doodgeschoten, bezoekers getuigen
DierenPark Amersfoort is vanochtend in allerijl ontruimd en daarna gesloten voor bezoekers. Twee chimpansees waren ontsnapt, volgens het dierenpark door "een menselijke fout" bij het sluiten van de verblijven. Beide chimpansees, Mike en Karibuna, zijn doodgeschoten, meldt AD.nl.
Lees verder

Ontsnapte chimpansees doodgeschoten in Nederlandse zoo, bezoekers getuigen
DierenPark Amersfoort is vanochtend in allerijl ontruimd en daarna gesloten voor bezoekers. Twee chimpansees waren ontsnapt, volgens het dierenpark door "een menselijke fout" bij het sluiten van de verblijven. Beide chimpansees, Mike en Karibuna, zijn doodgeschoten, meldt AD.nl.
Lees verder

Laura uit 'Blind Getrouwd' krabbelt recht na zware periode vol online pesterijen: "Ik heb al een paar dates achter de rug"
Laura Lieckens (27) en haar Sonny, een succesverhaal werd het niet in 'Blind Getrouwd'. Laura slikte de teleurstelling door, niet wetend dat ze maanden later nog achtervolgd zou worden door vlijmscherpe kritiek. "Ik kreeg commentaar op m'n 'scheef bakkes' en vermageren mocht ook wel", aldus Laura. En ze belandde op de koop toe ook een paar keer in het ziekenhuis met brandwonden en een knieblessure. Maar nu bijt ze terug, en wel met een boek. "Ik heb een ­maatje 38, op een goeie dag maatje 36. Moet het dan echt 34 zijn voor sommigen?"
Lees verder