Doorgaan naar hoofdcontent

Dit is waarom u best niet te lang bij dezelfde energieleverancier blijft

HLN
Dit is waarom u best niet te lang bij dezelfde energieleverancier blijft
Uit een onderzoek van Test Aankoop blijkt dat 48 procent van de Belgen al vijf jaar of langer dezelfde elektriciteitsleverancier trouw blijft. Opvallend, omdat overstappen naar een andere energieleverancier vaak een forse besparing kan opleveren. Mijnenergie.be dook in de cijfers.
Lees verder

Volg de Amerikaanse verkiezingen vanop de eerste rij: dit mag je vanavond en vannacht verwachten van HLN en VTM Nieuws
Dankzij HLN en VTM Nieuws hoef je vandaag, vannacht en morgen geen seconde te missen van de Amerikaanse verkiezingsstrijd en krijg je de eerste uitslagen en de strafste beelden als eerste te zien.
Lees verder

Getest: is de takeaway van de sterrenchef zijn geld waard?
Keken ze bij de eerste lockdown nog wat aarzelend toe, dan springen nu ook de sterrenchefs op de afhaalkar. Zeker in de grote steden worden exquise gerechten in foodboxen en afhaalzakjes gestopt. Wij wilden die vaak prijzige sterren-in-eendoosje wel eens proeven en schoven daarvoor bij zes topzaken aan. "Waar je bij de ene echt waar voor je geld krijgt, beleef je bij de andere totaal geen sterrenervaring."
Lees verder

Onze reporter test de takeaways van de topchefs: "Dichter kom je thuis niet bij een sterervaring"
Keken ze bij de eerste lockdown nog wat aarzelend toe, dan springen nu ook de sterrenchefs op de afhaalkar. Zeker in de grote steden worden exquise gerechten in foodboxen en afhaalzakjes gestopt. Wij wilden die vaak prijzige sterren-in-eendoosje wel eens proeven en schoven daarvoor bij zes topzaken aan. "Waar je bij de ene echt waar voor je geld krijgt, beleef je bij de andere totaal geen sterrenervaring."
Lees verder

"Roken is de oorzaak van 30 procent van alle kankers": experts beantwoorden 10 van de meest gestelde vragen over kanker
Als kankeronderzoeker en ervaringsexpert weet Johan Swinnen als geen ander welke vragen kankerpatiënten en hun omgeving hebben. In 2017 liep hij in 33 dagen van Leuven naar Compostela nadat zijn zoon Pieter kanker had overleefd. In zijn nieuwste boek beantwoordt hij samen met Kom op tegen Kanker en het Antikankerfonds honderd vragen over kanker. Op deze tien moet je het antwoord kennen.
Lees verder

Limonade proeven en toch water drinken? Het kan dankzij deze innovatieve drinkbus
De Duitse start-up Air Up ontwikkelde een speciale drinkfles. Eentje waar een geurtje aanzit. Letterlijk. Met behulp van geur, wetenschap en de kronkels die onze hersenen maken zorgt de fles ervoor dat puur kraantjeswater een smaakje krijgt. "80 procent van de smaak wordt bepaald door je neus."
Lees verder

Deze bizarre codenaam kreeg 'The Masked Singer' tijdens de opnames
Om het mysterie groot te houden, werd het succesvolle VTM-programma 'The Masked Singer' de voorbije maanden opgenomen onder de titel 'Meloenenjacht'. Dat vertelt executive producer Olivier Deprez in weekblad Humo.
Lees verder

Sri Lankanen trotseren avondklok om meer dan 100 gestrande grienden te redden
Vrijwilligers en mariniers hebben afgelopen nacht in Sri Lanka meer dan 100 grienden gered die gestrand waren in de branding ten zuiden van de hoofdstad Colombo. Vier walvisachtigen overleefden de reddingsoperatie niet, bevestigt een woordvoerder van de marine aan Reuters.
Lees verder

Wendy Van Wanten bindt de strijd aan met overtollige kilo's én de menopauze: "Mijn liefdesleven met Franske is weer top"
Een burn-out, relatieperikelen, de overgang: Wendy Van Wanten (60) heeft op z'n zachtst gezegd een zware periode achter de rug. En daar kwam dan nog de coronacrisis bovenop, waardoor ze niet kon optreden. "Ik piekerde te veel, verdikte zienderogen en zat steeds slechter in mijn vel", zegt Wendy openhartig. "Maar nu heb ik mijn levensstijl helemaal omgegooid en voel ik me weer dynamisch." Ze vertelt hoe ze vier kilo afviel op twee weken, hoe het nu gaat tussen haar en Franske en geeft een update over zoon Clément. En hoe zit dat nu met die nieuwe tv-plannen?
Lees verder

Jezelf testen op corona: zo eenvoudig is het, en binnenkort doen we het misschien allemaal
Een snelle coronatest uitvoeren: het is geen kernfysica. Met de juiste test en de correcte uitleg kan u het hele proces zelf uitvoeren en weet u binnen het kwartier of u Covid-19 heeft. Wij namen de proef op de som en spraken met een expert over het nut van zelftesten: "Als we uit deze crisis willen komen, dan moeten we een nieuwe strategie uittekenen. Mensen die zichzelf testen hoort daarbij."
Lees verder

Dit weten we over de aanslagpleger die door politie werd neergeschoten: "20-jarige die eerder naar Syrië probeerde te reizen om zich bij IS aan te sluiten"
Er raken stilaan meer details bekend over de aanslagpleger die gisteren in Wenen door de politie werd neergeschoten. Het zou gaan om de 20-jarige Kujtim Fejzulai, die al eerder veroordeeld werd voor lidmaatschap aan terreurgroep IS en zowel het Oostenrijkse als Noord-Macedonische staatsburgerschap bleek te hebben.
Lees verder

Federale regering bereikt akkoord over nieuwe effectentaks: "Opbrengst gaat naar de financiering van de gezondheidszorg"
Op alle effectenrekeningen met een gemiddelde waarde van meer dan 1 miljoen euro zal een solidariteitsbijdrage van 0,15 procent per jaar worden gevraagd. Daarover is een akkoord bereikt in de schoot van de federale regering, heeft minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) dinsdag in 'De Ochtend' op Radio 1 gezegd.
Lees verder

Zoo in Amersfoort ontruimd: chimpansee ontsnapt en schoten gelost
Het Nederlandse DierenPark Amersfoort is vanochtend in allerijl ontruimd en daarna gesloten voor bezoekers. De dierentuin meldt op Twitter dat er een ontsnapping is geweest die 'mogelijk gevaar op kan leveren voor bezoekers'. De situatie zou inmiddels onder controle zijn.
Lees verder

Vrouw (29) die eigen oma sloeg toen ze geen lift kreeg, krijgt drie maanden cel
Een 29-jarige vrouw uit Wervik is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 maanden omdat ze haar 76-jarige oma sloeg en terroriseerde. Wanneer de oma haar geen geld gaf, was het kot te klein.
Lees verder

Dit weten we over aanslag in Wenen: politie houdt grote klopjacht, vijf burgers komen om
In het centrum van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen hebben gisterenavond iets na 20 uur meerdere schietpartijen plaatsgevonden. Schutters vielen op zes locaties in de stad aan. De aanslag heeft aan zeker vijf mensen het leven gekost. Er vielen ook 15 gewonden. Een 20-jarige dader met zowel de Oostenrijkse als de Noord-Macedonische nationaliteit is doodgeschoten door de politie. Volgens de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken had hij banden met terreurgroep Islamitische Staat. Vanochtend vroeg zijn er nieuwe verdachten gearresteerd. Dit weten we tot nu toe over de gebeurtenissen in Wenen.
Lees verder

Football Talk. PSG mist Kylian Mbappé tegen RB Leipzig - Ook Robben weer poosje aan de kant
Paris Saint-Germain zal woensdag op de derde speeldag van de Champions League uit bij RB Leipzig niet kunnen rekenen op Kylian Mbappé. De 21-jarige aanvaller is out met een hamstringblessure. Dat heeft PSG dinsdag laten weten. Mbappé liep de blessure afgelopen weekend op in de competitiewedstrijd bij Nantes (0-3 winst). PSG liet niet weten hoelang de goalgetter aan de kant staat.
Lees verder

Assisenproces tegen 'Duivelskoppel' wordt uitgesteld door corona
Het assisenproces tegen het zogenaamde 'Duivelskoppel' wordt uitgesteld door de coronacrisis. Gezien de huidige maatregelen kan het proces niet plaatsvinden in november. Het verschuift naar het voorjaar van 2021.
Lees verder

QUIZ. Het lijstje is bijna even legendarisch als de clubs zelf: weet jij welke spelers voor zowel Inter als Real uitkwamen?
Real Madrid en Internazionale. Het is voor beide clubs van moeten in de Champions League, ook al luiden hun namen als klokken. Weet jij welke spelers de eer hadden om voor beide clubs in hun carrière uit te komen? Test jouw kennis met onze quiz!
Lees verder

Trekt Eden Hazard de lijn door in 'do or die'-match tegen Inter? "Zet hem als schaduwspits rond Benzema"
Het is van moeten. Voor beide teams. Al start het ene wel met een duidelijk manco. Terwijl Inter de o zo cruciale Romelu Lukaku mist, kan Eden Hazard na al het leed éindelijk zijn waarde tonen voor Real Madrid. "De druk is een pak minder nu hij aan de fans kon laten zien dat hij géén flop is", vertelt Stéphane Demol, de man die assistent-bondscoach was toen Hazard in 2008 zijn eerste selectie bij de Rode Duivels bemachtigde.
Lees verder

Regering wil vaderschaps- en geboorteverlof voor zelfstandigen optrekken
De federale regering wil het vaderschaps- en geboorteverlof voor zelfstandigen, helpers en meewerkende echtgenoten optrekken van tien naar vijftien dagen vanaf 1 januari 2021. Vanaf 2023 moeten dat 20 dagen worden. "Een goede manier om zelfstandigen in staat te stellen om ten volle te genieten van een geboorte, zoals werknemers dat kunnen", zegt minister van Zelfstandigen David Clarinval (MR).
Lees verder