Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 16 november 2020

Dit is de Chinese liefhebber die 1,6 miljoen euro neerlegde voor duurste Europese duif ooit

HLN
Dit is de Chinese liefhebber die 1,6 miljoen euro neerlegde voor duurste Europese duif ooit
1,6 miljoen euro: dat duizelingwekkende bedrag is deze blauwe duivin waard. New Kim heet het beestje, dat uit een til in Berlaar komt. De koper komt uit China, wat had u anders gedacht. Xing Wei is de naam, de man die ook al de vorige duurste duif kocht voor 1,25 miljoen.
Lees verder

LIVE. Scholen weer open na verlengde herfstvakantie: "We hebben er vertrouwen in" - Amnesty International streng voor beleid in woonzorgcentra
Het aantal overlijdens door het coronavirus in België komt stilaan op een plateau. Ook de andere cijfers gaan de goede kant uit. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van gezondheidsagentschap Sciensano. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
Lees verder

Interim-president Peru treedt binnen een week alweer af
Manuel Merino is nog geen week na zijn beëdiging als president van Peru alweer opgestapt. Hij reageert daarmee op het Congres dat hem zondag vroeg per direct af te treden. Dat gebeurde na een nacht van protesten tegen het nieuwe staatshoofd, waarbij zeker twee doden vielen en tientallen mensen gewond raakten. Het Congres dreigde met een afzettingsprocedure als Merino niet uit zichzelf zou vertrekken.
Lees verder

OVERZICHT. Coronabesmettingen en ziekenhuisopnames blijven afnemen, aantal overlijdens stilaan op plateau
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus en het aantal ziekenhuisopnames blijven afnemen. Tussen 6 en 12 november kwamen er elke dag gemiddeld 5.057 coronabesmettingen bij (-47 procent). In totaal werden nu al 535.939 besmettingen geregistreerd. Elke dag komen er 463 nieuwe ziekenhuisopnames bij. Ook het aantal dagelijkse overlijdens lijkt stilaan naar een plateau te evolueren.
Lees verder

Aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijven afnemen
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus en het aantal ziekenhuisopnames blijven afnemen. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Tussen 6 en 12 november kwamen er elke dag gemiddeld 5.057 coronabesmettingen bij (-47 procent). In totaal werden nu al 535.939 besmettingen geregistreerd.
Lees verder

20 jaar na gruwel filmt Gaia opnieuw wantoestanden op veemarkt, handelaars: "Michel Vandenbosch mag komen tonen hoe het moet"
Exact twintig jaar nadat GAIA gruwelijke beelden toonde van veemarkten in ons land, ging de dierenrechtenorganisatie er opnieuw een kijkje nemen. Van buitensporig geweld was nu geen sprake meer, maar de organisatie zag wel kreupele runderen, koeien met gebroken horens en beesten die onnodig stokslagen en schoppen krijgen. "We nodigen Michel Vandenbosch uit om ons te tonen hoe het dan wel moet", zeggen de veehandelaars.
Lees verder

Vertrokken voor misschien wel héél lange stage: "Evenepoel overwintert in Spanje"
Remco Evenepoel (20) is gisteren naar de Spaanse Costa Blanca vertrokken, waar hij zich gaat voorbereiden op het nieuwe wielerseizoen. Het plan is dat Evenepoel enkele weken zal trainen in de buurt van Calpe en Altea. Volgens ploegleider Wilfried Peeters is de kans groot dat Evenepoel een hele winter in Spanje blijft.
Lees verder

Om 18u op HLN.be: Jan Mulder en Nicolas Lombaerts schuiven aan voor nieuwe aflevering van onze podcast 'Top of the League'
Een nieuwe week, een nieuwe uitzending van 'Top of the League', de splinternieuwe voetbalpodcast van HLN.be en VTM Nieuws! Wat nemen we mee uit de 2-0-zege van gisteravond van onze Rode Duivels tegen Engeland? En waar kan het nog beter, komende woensdag tegen Denemarken? Maarten Breckx ontvangt ex-Rode Duivel Nicolas Lombaerts en analist Jan Mulder, terwijl ook voetbaljournalist Jarno Bertho mee aanschuift om het gezelschap te voorzien van de opvallendste cijfers en de strafste statistieken. Afspraak om 18u op HLN.be!
Lees verder

Welke koppels overleven 'Boer zkt Vrouw'? Frits en Hanne lijken kans te maken: "Het ging zo rap, normaal duurt het maanden bij mij"
Wie van de zes boeren de ultieme liefde overhield aan 'Boer zkt vrouw', komen we vanavond pas te weten. Maar dat kippenboer en publiekslieveling Frits (23) en zijn Hanne (24) een vliegende start namen, was voor elke kijker duidelijk. Vanaf de eerste aflevering klikte het, al kennen ze ook elkaars kleine kantjes. "Ik moet weleens achter haar veren zitten."
Lees verder

Scholen weer open na verlengde herfstvakantie: "We hebben er vertrouwen in"
Na een extra lange herfstvakantie openen de scholen vandaag opnieuw de deuren. Ondanks de verbeterende coronacijfers, zijn er kritische stemmen die vinden dat het te vroeg is om kinderen opnieuw massaal naar de klas te sturen. De scholen en de vakbonden hebben er alleszins vertrouwen in dat alles op een veilige manier kan verlopen. "Maar we houden de situatie uiteraard nauwlettend in de gaten en zullen ingrijpen als het nodig is", klinkt het unaniem.
Lees verder

'Slimste Mens' vanavond voor het eerst in lege studio
Corona laat zich ook in 'De Slimste Mens Ter Wereld' voelen. Nadat het publiek vorige week plots met mondkapjes in de studio zat, blijven de toeschouwersbanken vanavond zelfs leeg. Dat heeft alles te maken met de nieuwe lockdown die enkele weken geleden inging, net op het ogenblik dat afleveringen twintig en verder werden ingeblikt.
Lees verder

PORTRET. Radio-icoon Lutgart Simoens overleden: "Haar leven was voltooid. Ze zei het pas nog"
Ze had een stem zoals er vandaag geen meer gemaakt worden en zelfs tot in haar laatste levensfase bleef die even fluweel klinken. 'De engel van Vlaanderen' werd ze genoemd - een bijnaam die ze dankte aan haar iconische radiowerk. Minder bekend waren haar persoonlijke tegenslagen en de vloek van haar pensioen. Afgelopen weekend overleed ze. Lutgart Simoens werd 92 jaar.
Lees verder

'Slimste Mens' voor het eerst in lege studio
Corona laat zich ook in 'De slimste mens ter wereld' voelen. Nadat het publiek vorige week plots met mondkapjes in de studio zat, blijven de toeschouwersbanken vanavond zelfs leeg. Dat heeft alles te maken met de nieuwe lockdown die enkele weken geleden inging, net op het ogenblik dat afleveringen twintig en verder werden ingeblikt.
Lees verder

Silvy De Bie en Anouk Matton releasen 'Last Christmas'-duet: "Eens goed shaken, daar snakken we allemaal naar"
Normaal schitteren ze in de dancewereld, maar hun volumeknop staat al acht maanden onder nul. Daarom kiezen Silvy De Bie (39) en Anouk Matton (27) nu voor kerstjingles. Ze pompten de beats op van de Wham!-klassieker 'Last Christmas' en maakten er een vrouwelijk duet van. "Eentje om thuis eens goed op te shaken, daar snakken we allemaal naar."
Lees verder

Opschudding in Engeland over vierde seizoen 'The Crown': "Rondje royals pesten met Hollywoodbudget"
Alsof het een zaak van staatsbelang betreft: in Engeland is afgelopen weekend forse beroering ontstaan na de lancering van het vierde seizoen van de Netflix-reeks 'The Crown'. In tien afleveringen ontrafelen de makers daarin het (slechte) huwelijk van Charles en Diana. Steengoeie, maar ook pijnlijke televisie. En dat vinden de royals niet oké.
Lees verder

Trump blijft uitschreeuwen dat hij gewonnen heeft. Intussen schrapt campagne groot deel rechtszaak in Pennsylvania
De Amerikaanse president Donald Trump heeft vanmorgen op Twitter opnieuw uitgeroepen dat hij de presidentsverkiezingen gewonnen heeft. Intussen heeft zijn campagne een groot deel van haar rechtszaak geschrapt die de uitslag in strijdstaat Pennsylvania in vraag stelt.
Lees verder

Weer naar school met boekentas en regenjas, maar meer opklaringen op komst
Het is vandaag gedeeltelijk tot vaak zwaarbewolkt met af en toe nog wat lichte regen of enkele buien, vooral dan voor het zuiden en het oosten van het land. In de loop van de namiddag wordt het meestal droog en komen er meer opklaringen vanaf het westen.
Lees verder

Miguel Van Damme (27) over vader worden én vechten tegen leukemie: "Op dinsdag ontdekte ik dat ik papa werd, op donderdag was leukemie terug"
Hoeveel verder kunnen emoties uiteen liggen? Cercle-doelman Miguel Van Damme (27) beleeft de meest paradoxale maanden van z'n leven. Terwijl hij met alle middelen vecht voor z'n eigen leven, telt hij ook af naar niéuw leven: in de buik van z'n vrouw groeit hun eerste kind. "Ik zal er alles aan doen om dat kleintje in m'n handen te kunnen houden."
Lees verder

Amnesty International laakt mensenrechtenschendingen in rusthuizen: bewoner overleden na anderhalve week zonder water
Amnesty International is scherp voor de manier waarop de autoriteiten sinds de start van de coronacrisis met de bewoners van de woonzorgcentra in ons land zijn omgesprongen. In een nieuw onderzoeksrapport spreekt de organisatie van mensenrechtenschendingen. Onder meer het recht op gezondheid, het recht op leven en het verbod op discriminatie werden volgens het onderzoek met de voeten getreden.
Lees verder

Na speculaties over zijn gezondheid: Kim Jong-un voor eerst in bijna maand in openbaar verschenen
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is voor het eerst in bijna een maand nog eens in het openbaar verschenen. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap maandag op gezag van het Noord-Koreaanse staatspersagentschap KCNA. Sinds enkele maanden zijn er speculaties over de gezondheidstoestand van de Noord-Koreaanse leider.
Lees verder