Doorgaan naar hoofdcontent

Diensthoofd Intensieve Zorgen AZ Groeninge: “We hebben ook twintigers liggen. Het zijn uitzonderingen, maar ze zijn...

HLN
Diensthoofd Intensieve Zorgen AZ Groeninge: "We hebben ook twintigers liggen. Het zijn uitzonderingen, maar ze zijn er"
Wouter De Corte is het medisch diensthoofd van de afdeling Intensieve Zorgen in AZ Groeninge. De situatie in AZ Groeninge is onder controle, maar dat betekent niet dat de situatie niet ernstig is. "Dat we mensen op een bepaald moment niet meer in optimale gezondheid zouden kunnen verzorgen, is een reële vrees. Dat moeten we ten stelligste vermijden."
Lees verder

Hoe Jess Thorup haast in z'n eentje zorgt voor ongeziene stoelendans in Belgische trainerscarrousel
De trainerswals in het seizoen 2020-2021 in de Jupiler Pro League, na het vertrek van Jess Thorup bij KRC Genk.
Lees verder

241 bemanningsleden, 230 ruimtewandelingen en bijna 3000 proeven: Internationale Ruimtestation viert 20-jarig bestaan
Vandaag vieren we de twintigste verjaardag van het Internationale Ruimtestation (ISS). In het jaar 2000 noemden drie ontdekkingsreizigers deze plek in de buitenste laag van onze atmosfeer voor het eerst hun 'thuis', en sindsdien is het ruimtestation permanent bemand geweest door mensen. Het project toont niet alleen waartoe de mens in staat is, maar heeft ook geleid tot heel wat technologische en wetenschappelijke vooruitgang. Ontdek hier alle mogelijke weetjes en cijfers over het jarige ISS.
Lees verder

UZ Leuven en KU Leuven openen nieuw testlabo en verhogen daarmee capaciteit tot 9.000 testen per dag
UZ Leuven en de KU Leuven werken samen met zeven andere universitaire centra om de capaciteit van de labo's voor COVID-19-testen te verhogen. Zo werd er in Leuven vandaag een nieuw labo ingericht dat nog eens 7.000 testen per dag zou kunnen uitvoeren. Daarvoor werden er 40 nieuwe werknemers aangesteld.
Lees verder

Ruim 50.000 betogers komen de straat op voor nieuwe anti-Franse protesten in Dhaka en Jakarta
In Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, zijn maandag zeker 50.000 mensen op straat gekomen voor een betoging tegen Frankrijk. De demonstranten riepen op tot een boycot van Franse producten. Aan de Franse ambassade van de Indonesische hoofdstad Jakarta kwamen zeker 400 mensen protesteren.
Lees verder

Burgemeester De Wever over afgelopen koopzondag: "Uiteindelijk 40 procent minder bezoekers dan op zaterdag"
Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) waren er tijdens de Antwerpse koopzondag uiteindelijk 40 procent minder mensen aan het winkelen dan dat zaterdag het geval was. Dat heeft hij maandag verklaard in De Ochtend op Radio 1. "Het was een relatief rustige dag en er was een draconische politieaanwezigheid", stelt hij. De koopzondag nog op het laatste moment annuleren had geen zin, vindt De Wever.
Lees verder

Wachten op de bevestiging van Conte: Lukaku mist prestigeduel met Hazard en Courtois in Champions League
Zondag trainde hij niet. Vandaag verwachten ze hem er evenmin. Antonio Conte moet het nieuws straks officieel bevestigen, maar Romelu Lukaku mist de kraker tegen Real Madrid. Ook Atalanta zondag is een risico. Net als de interlands.
Lees verder

Thorup geeft uitleg bij snel vertrek: "Kon simpelweg geen 'nee' zeggen"
Jess Thorup (50) heeft intussen ook gereageerd op zijn snel vertrek bij KRC Genk. "Ik zag mezelf voor vele jaren in Genk, maar heb beslist om deze kans te grijpen."
Lees verder

Ryanair duikt in de rode cijfers (en komende maanden beloven nog erger te worden)
Ryanair heeft de afgelopen periode 80 procent minder passagiers vervoerd, door de uitbraak van het coronavirus. De Ierse luchtvaartmaatschappij boekte daardoor in het eerste halfjaar van zijn gebroken boekjaar een verlies van 197 miljoen euro. En er is nog geen beterschap in zicht.
Lees verder

Schoten en explosie op universiteitscampus Kaboel
Op de campus van de universiteit van de Afghaanse hoofdstad zijn vandaag verschillende geweerschoten en een explosie gehoord. Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat uit van een terreuraanval. De universiteit evacueert alle studenten en personeelsleden.
Lees verder

Spelers reageren scherp op vertrek Thorup: Bongonda steekt middenvinger op, Maehle cynisch op Twitter
Het vertrek van Jess Thorup naar FC Kopenhagen valt niet in goede aarde bij sommige spelers van Racing Genk. Terwijl Joakim Maehle een cynische tweet plaatste, stak Théo Bongonda vier virtuele middenvingers op.
Lees verder

VRT-correspondent Björn Soenens aan de vooravond van de Amerikaanse verkiezingen: "Ik heb elke keer weer moeite om afscheid te nemen van de nacht"
Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: VRT-correspondent Björn Soenens.
Lees verder

Gigi Hadid en Zayn Malik tonen voor het eerst hun dochtertje
Gigi Hadid (25) en haar vriend Zayn Malik (27) hebben voor het eerst een foto gepost waarop ze samen met hun kersverse dochtertje staan. Het model deelde op haar Instagram een aantal foto's van haar halloweenkostuum, waaronder ook het gezinskiekje.
Lees verder

Telecomoperator Orange Belgium geeft gratis mobiel internet aan klanten om telewerken te bevorderen
Na de solidaire acties van telecomoperatoren in maart wil Orange Belgium zijn klanten opnieuw een extraatje geven om de coronamaatregelen door te komen. Het bedrijf geeft 5 GB extra datategoed aan klanten en zelfstandigen tot het einde van het jaar. Ook de winkels blijven open, in tegenstelling tot concurrenten Proximus en Telenet die op afspraak werken.
Lees verder

IN KAART. Aandeel positieve testen daalt in twee provincies, aantal patiënten in ziekenhuizen blijft stijgen. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft sterk stijgen, net als de ziekenhuisopnames. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

'The Masked Singer' verpulvert record met 1.728.000 kijkers
De kijkcijfers piekten onwaarschijnlijk hoog de voorbije dagen. De aankondiging van een nieuwe lockdown werd live op tv gevolgd door bijna drie miljoen Vlamingen. 'Het Journaal' trok daarna liefst 1.699.000 kijkers en ook 'VTM Nieuws' piekte met nog eens 1.116.000 kijkers. Topper van de vrijdagavond was evenwel 'The Masked Singer' dat maar liefst 1.728.000 fans voor de buis trok.
Lees verder

Van het zuur puntenverlies van Club tot de hattrick van Yaremchuk: de samenvattingen van alle matchen van speeldag 11
Speeldag 11 in de Jupiler Pro League bracht ons veel goals en enkele verrassende uitslagen. Zo gaf Club Brugge een 2-0-voorsprong uit handen tegen KV Mechelen. Anderlecht won van Antwerp met het kleinste verschil en AA Gent-spits Yaremchuk scoorde een hattrick. Bekijk hieronder de samenvattingen van alle matchen van de vorige speeldag.
Lees verder

Tristan uit 'Boer zkt Vrouw' ontvangt veel erotische foto's: "Maar wie mij zo probeert te overtuigen is aan het verkeerde adres"
De spanning is fors gestegen op de boerderij van de sympathieke veeboer Tristan (25). Hij heeft wel afscheid genomen van Steffe, maar niet zonder eerst met hem en zijn uitverkorene Lucas een schuimparty te houden én ook met z'n drieën te gaan zwemmen. "Het wordt tijd dat de T-shirts uitgaan om te kijken wat eronder zit", klonk het speels bij Tristan. Al krijgt de boer ook zélf geregeld oneerbare voorstellen via sociale media, om nog maar te zwijgen van de vele vunzige foto's.
Lees verder

Prins Andrew houdt geheim beraad met Queen en wil comeback maken: "Geen schijn van kans"
Is de Britse prins Andrew (60) van plan om weer op het toneel te verschijnen? Alles lijkt erop te wijzen. De in ongenade gevallen zoon van Queen Elizabeth (94) heeft vorige week in alle stilte een bezoek gebracht aan het paleis, waar er een gesprek over zijn mogelijke terugkeer naar het openbare koninklijke leven op de agenda stond, zo melden Britse media.
Lees verder

Je tuin (her)inrichten? In 5 stappen naar een geslaagd resultaat
Ben je van plan om tijdens de herfstvakantie of lockdown je tuin opnieuw in te richten? Of heb je een tuin die nog volledig moet aangelegd worden? Denk dan eerst goed na over wat je wil en start met een goed ontwerp. Hoe je dat aanpakt? Met dit stappenplan van tuinspecialist Jurgen Smit helpt bouwsite Livios je op weg.
Lees verder