Doorgaan naar hoofdcontent

Diego Maradona herstelt “wonderbaarlijk goed” na hersenbloeding

Diego Maradona herstelt "wonderbaarlijk goed" na hersenbloeding

Diego Maradona herstelt "wonderbaarlijk goed". Dat verklaarde zijn dokter woensdagavond, een dag nadat de Argentijnse voetbalster aan het hoofd geopereerd werd wegens een subduraal hematoom, een bloeding bij de hersenen. Er zijn geen neurologische complicaties.

Lees verder

Is Biden wat Amerika nu nodig heeft?

We weten nog altijd niet definitief wie de volgende president van de Verenigde Staten wordt. De kaarten van democraat Joe Biden liggen momenteel het best. Hoe sterk is zijn mandaat als hij de zege binnenhaalt?

Lees verder

Waarom Amerikaanse media verdeeld zijn over Arizona

De zuidelijke staat Arizona, traditioneel Republikeins, werd woensdag uitgeroepen tot een Democratische staat door de 'Associated Press'. Ook 'The Guardian' en zelfs het Trumpgezinde Fox News volgen hen daarin. Ander media, waaronder The New York Times, blijven voorzichtiger. Er moet nog 14 procent van de stemmen geteld worden.

Lees verder

ING schrapt wereldwijd duizend banen

De Nederlandse bank ING schrapt tegen eind 2021 ongeveer duizend banen bij de zakenbank en de activiteiten voor consumenten in het buitenland. Volgens het financiële concern is de ingreep onder meer nodig vanwege het tegenvallende economische klimaat. Kantoren in Azië en Zuid-Amerika sluiten en ook in Spanje, Italië en Tsjechië verdwijnen er banen. Over eventueel banenverlies in België is er nog geen duidelijkheid.

Lees verder

Nederlandse leraar duikt onder om cartoon in klas

Vijf jaar lang hing er een cartoon in de klas in het Rotterdamse Emmauscollege. Maandag eisten leerlingen verwijdering. De leraar is nu ondergedoken.

Lees verder

Premier De Croo: 'We gaan ons maanden aan een stuk aan de maatregelen moeten houden'

Dat het naleven van de maatregelen tijdens deze tweede coronagolf een werk van lange adem ging zijn, zei premier Alexander De Croo donderdag al in de Kamer. Tijdens zijn bezoek aan het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis van Aalst woensdagochtend, herhaalde hij dat en voegde eraan toe dat de coronamaatregelen in ons land 'maanden aan een stuk' zullen moeten aangehouden worden. 'Tot het moment dat er een vaccin is, gaan we er een stuk strikter mee moeten omgaan dan tijdens de zomer', zo zei de premier in een gesprek met koning Filip en het zorgpersoneel van een ziekenhuis in Aalst.

Lees verder

Modewinkels willen verkoop op afspraak vanaf 1 december

Mode Unie wil dat de verkoop op afspraak in modewinkels vanaf 1 december wordt toegelaten tot aan de volledige heropening van de winkels na 13 december. De sectorfederatie noemt de verplichte sluiting sinds 2 november immers een flinke opdoffer voor de sector, die ook in het voorjaar al 8 weken de deuren moest gesloten houden.

Lees verder

Ex-Anderlechtcoach John van den Brom op weg naar KRC Genk

John van den Brom lijkt de nieuwe coach van KRC Genk te gaan worden. De 54-jarige Nederlander, die vroeger aan de slag was bij Anderlecht, ligt momenteel nog onder contract bij FC Utrecht maar heeft Genk laten weten open te staan voor de functie van hoofdtrainer. Dat meldt onze zusterkrant De Telegraaf. KRC Genk en FC Utrecht zijn nu in onderhandeling over een vertrek van Van den Brom.

Lees verder

Red Panthers hoeven in januari niet naar China

De Red Panthers hoeven in januari niet naar China af te reizen. De duels die ze daar op 23 en 24 januari in de Hockey Pro League zouden spelen, werden wegens de coronapandemie uitgesteld. Dat bevestigde de Internationale Hockeyfederatie donderdag.

Lees verder

Gentse voetenman eindelijk gevat dankzij cruciale tip vanuit Frankrijk

Na meer dan vijftien jaar is de identiteit van de Gentse voetenman bekend. Dit dankzij een cruciale tip vanuit Frankrijk. Woensdag kwam de 47-jarige man uit Frankrijk zich aangeven bij de Gentse politie en legde hij bekentenissen af. Dat laat het parket van Oost-Vlaanderen weten.

Lees verder

Ventileren kun je leren (met Eva Mouton)

Hoe meer we weten over de overdracht van het coronavirus, hoe duidelijker het wordt dat goed ventileren cruciaal is. Zeker nu we de komende maanden vaker binnen zullen zitten. Eva Mouton maakte deze handige gids.

Lees verder

David Goffin beëindigt samenwerking met coach Thomas Johansson na matig seizoen

Na een mislukt 2020 breekt David Goffin met zijn coach Thomas Johansson. "Na twee jaar samenwerken hebben Thomas en ik besloten om onze samenwerking te beëindigen", laat de beste Belgische mannelijke tennisser weten.

Lees verder

Minderjarigen opgepakt op verdenking van terrorisme

Een jongeman van zestien jaar en een van zeventien werden vorige zaterdag gearresteerd in Eupen en Kelmis, in de Oostkantons. Ze zouden van plan zijn geweest een aanslag te plegen in naam van Islamitische Staat.

Lees verder

Heel de wereld kijkt naar deze zes staten

De race naar het Witte Huis is razendspannend. Zowel Donald Trump als Joe Biden zijn nog in de running op de verkiezingen te winnen. In een zestal staten is het nagelbijtend afwachten. In bovenstaande video zetten we ze voor u op een rij.

Lees verder

Politie start intern onderzoek na verkeersagressie met twee fietsers in Brussel

Tina (28) en Romi (25) werden in Anderlecht naar eigen zeggen slachtoffer van verkeersagressie. Maar toen ze de politie belden, konden ze niet in het Nederlands worden gehoord en werden ze samen met de verdachten in dezelfde verhoorkamer gezet. De politie heeft nu een gerechtelijk en een intern onderzoek geopend.

Lees verder

UCI introduceert Champions League baanwielrennen

De Internationale Wielerunie UCI introduceert in 2021 de Champions League baanwielrennen. Op 1 maart maakte de UCI bij het WK in Berlijn al bekend dat er een nieuw circuit zou komen om het baanwielrennen aantrekkelijker en toegankelijker te maken. Donderdag stelden de UCI en mediapartner Eurosport de naam en het logo van het circuit voor. De Brit Chris Hoy en de Duitse Kristina Vogel zijn de ambassadeurs van het project.

Lees verder

Recordvangst van 11,5 ton cocaïne gevonden in onderzoek tegen ex-rijkswachter Willy Van Mechelen

De drugszaak rond de Antwerpse ex-rijkswachter Willy Van Mechelen (77) neemt astronomische proporties aan. De politie vond dinsdag maar liefst 11 ton cocaïne die de criminele bende besteld zou hebben. Een recordvangst.

Lees verder

Kwade man verstoort persconferentie: 'Criminele Biden-familie kaapt verkiezingen'

In Las Vegas in de Amerikaanse staat Nevada heeft een woedende man een persconferentie verstoord over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Toen een verkiezingsfunctionaris uitleg verschafte over de telling van de stemmen in de staat, dook de man achter hem op en begon hij luidkeels te roepen.

Lees verder

Brussels Airlines gaat in Europese winterslaap

Brussels Airlines lijdt een historisch verlies door de coronapandemie. De luchtvaartmaatschappij richt deze winter al zijn pijlen op Afrika, maar schrapt in Europa meer vluchten dan de concurrenten.

Lees verder

Basketbalclub Luik wil geen wedstrijden meer spelen in 2020

Basketbalclub Luik zal dit jaar geen competitie- of bekerwedstrijden meer spelen. Dat deelde de eersteklasser donderdag via Facebook mee. Niet alleen de thuiswedstrijden worden uitgesteld, ook op verplaatsing zal Luik ten vroegste in januari weer in actie komen. Tot dan vraagt de club tijdelijke werkloosheid aan.

Lees verder

Kan Trump een hertelling eisen en wat als hij zijn nederlaag niet erkent?

Naar welke staten is het nog uitkijken? Komt het goed met die post­stemmen? En wat als de winnaar niet meteen duidelijk is? Een vooruitblik op de clash Trump vs. Biden in vraag-antwoord.

Lees verder

Levenloos lichaam aan Franse grens uit zee gehaald

In de buurt van de grens met Frankrijk is donderdagochtend een levenloos lichaam uit de Noordzee gehaald. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen.

Lees verder

Denen ongerust over nieuwe mutatie coronavirus

Denemarken maakt alle nertsen in het land af nadat een gemuteerd virus is overgesprongen van de dieren op ­mensen. 'De werking van een ­toekomstig vaccin dreigt ondermijnd te worden.'

Lees verder

Joe Biden wil al tijdens eerste dag als president weer toetreden tot klimaatakkoord Parijs

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden wil al tijdens de eerste dag van zijn presidentschap werk maken van een Amerikaanse herintrede in het klimaatakkoord van Parijs. Dat heeft hij via Twitter aangekondigd. De VS maken sinds woensdag officieel geen deel meer uit van dat klimaatakkoord.

Lees verder

Formule 1 voegt avondrace in Saoedi-Arabië toe aan kalender 2021

De Formule 1 heeft bevestigd dat er volgend jaar in november voor het eerst een Grote Prijs van Saoedi-Arabië wordt verreden. Het wordt een avondrace op een stratencircuit in de stad Jeddah.

Lees verder

Little Havana wilde iets terugdoen voor Trump

Donald Trump wint in de belangrijke strijdstaat Florida. Zijn stemmenverlies onder witte senioren de Republikeinse president te hebben gecompenseerd met winst onder Cubanen, Venezolanen en jonge latinomannen.

Lees verder

Stergos Marinos verlaat Sporting Charleroi

Charleroi heeft de samenwerking met Stergos Marinos stopgezet. Dat maakte de club donderdag bekend.

Lees verder

Jasper Philipsen spurt naar derde Belgische ritzege in Vuelta

Jasper Philipsen (UAE Team Emirates) heeft donderdag de vijftiende etappe in de Ronde van Spanje, over 230,8 kilometer tussen Mos en Pueblo de Sanabria, op zijn naam geschreven. De 22-jarige Limburger haalde het in de langste rit in deze Vuelta in een massasprint voor de Duitsers Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) en Jannik Steimle (Deceuninck-Quick Step). Stan Dewulf (Lotto Soudal) finishte als negende. De Sloveen Primoz Roglic (Jumbo-Visma) blijft leider.

Lees verder

Gentse schepen van Mobiliteit over Ubers in Gent: 'Stad zal taxi's steunen'

Vanaf maandag 9 november zullen er ook in Gent Uber-auto's rondrijden. Dat maakte de Amerikaanse onderneming woensdag bekend. De transportwereld vreest de doodsteek van de klassieke taxisector, en ook de Gentse schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) vreest een echte taxioorlog. 'We gaan als stad ons best doen, maar veel wapens om de gewone taxi's te beschermen hebben we niet.'

Lees verder

WhatsApp lanceert berichten met vervaldatum

WhatsApp rolt deze maand een nieuwe functie uit: gebruikers zullen berichten kunnen sturen die vanzelf weer verdwijnen na 7 dagen. Dat meldt het bedrijf in een blogpost.

Lees verder

Achttien ploegen dienen aanvraag voor WorldTour 2021 in

Achttien ploegen hebben bij de Internationale Wielerunie UCI een aanvraag ingediend om in 2021 deel uit te maken van de WorldTour. Daarbij de Belgische teams Deceuninck-Quick.Step, Lotto Soudal en Circus-Wanty Gobert. Die laatste ploeg neemt de licentie van het Poolse CCC over.

Lees verder

De Sutter wil twee dagen thuiswerk voor ambtenaren

'Gemiddeld twee dagen thuiswerk per week voor de ambtenaren, is de doelstelling', zegt minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen). Daarnaast krijgen diezelfde ambtenaren 'het recht om offline' te zijn.

Lees verder

Noodwet geeft verpleging ademruimte

Onbevoegde personen krijgen tijdelijk het recht om verpleegkundige taken uit te voeren. De nieuwe wet krijgt veel kritiek. Maar de strijd tegen corona biedt geen andere optie.

Lees verder

Zangeres Angèle wint MTV EMA Award voor Best Belgian Act

De Brusselse zangeres Angèle heeft de MTV EMA Award voor 'Best Belgian Act' gewonnen. Ze haalde het voor de andere Belgische artiesten Blackwave, IBE, Lost Frequencies en OT.

Lees verder

Goedele Liekens heeft huidkanker: 'Laat huidvlekjes testen, zo snel mogelijk'

Seksuologe en Open VLD-politica Goedele Liekens (57) heeft huidkanker, zo maakte ze zelf bekend op Facebook. 'Het is behandelbaar, dat geluk heb ik.' Haar lange post sluit ze af met een oproep: 'Huidvlekjes laten testen, asap!'

Lees verder

Maradona mag mogelijk morgen al naar huis

Diego Armando Maradona, twee dagen geleden met succes geopereerd aan het hoofd, mag mogelijk vrijdag het ziekenhuis al verlaten, verkondigde zijn dokter.

Lees verder

Trump overal naar de rechter: reële kans of wanhoopspoging?

In de strijdstaten waar Joe Biden wint of dreigt te winnen, probeert Donald Trump met allerlei juridische procedures toch nog de uitkomst te veranderen. Democraten en zelfs Republikeinen zijn sceptisch over de kans op slagen.

Lees verder

Overzicht Europa League. Kane scoort zijn tweehonderdste in driehonderdste match, Benfica met tien man langszij

Over gans Europa werden 24 wedstrijden in het kader van de Europa League afgewerkt. Een overzicht.

Lees verder

Standard kan ook in Poznan niets rapen

Standard blijft na zijn eerste drie groepswedstrijden in de Europa League achter met nul punten. Donderdagavond verloren de Rouches met 3-1 bij het Poolse Lech Poznan. Nog in groep D pakte Jan Vertonghen met Benfica in extremis een punt tegen Rangers (3-3). Voor Standard is Europese overwintering verder weg dan ooit.

Lees verder

Verkiezingen Amerika | Wanneer kennen we de winnaar?

Het is een lange eindsprint tussen Joe Biden en Donald Trump in de race naar het presidentschap. Van zes staten weten we nog niet wie ze binnenhaalt.

Lees verder

UEFA vraagt FIFA om regels over handspel snel te wijzigen

UEFA heeft gevraagd aan FIFA-voorzitter Gianni Infantino om de spelregels over hands zo snel mogelijk aan te passen, nadat er nogal wat frustratie ontstond over een aantal strafschopincidenten.

Lees verder

Onherkenbaar Antwerp gaat in eigen huis de boot in tegen Linz

Antwerp heeft donderdag op de derde speeldag van de groepsfase in de Europa League zijn eerste puntenverlies geleden. Een snedig Linz kwam met 0-1 winnen op de Bosuil. Eggestein zorgde vroeg in de tweede helft voor de enige treffer van de avond. De Oostenrijkers komen zo naast Antwerp en Tottenham, dat eerder op de avond met 1-3 won bij Ludogorets, aan kop in groep J met zes punten.

Lees verder

'Zegezekere' Biden blijft kalm onder Trumps blitzkrieg

De simpele wegen naar de zege slibden gisteren dicht voor Donald Trump. Hij begint steeds wilder om zich heen te slaan. Joe Biden, op een zucht van de overwinning, riep op tot kalmte.

Lees verder

AA Gent blijft met nul punten achter na verlies in Belgrado

Net als Standard eerder op de avond heeft ook AA Gent donderdag in zijn derde groepswedstrijd van de Europa League niets kunnen rapen. De Buffalo's verloren met 2-1 op het veld van Rode Ster Belgrado. Een Europese lente in 2021 lijkt na 0 op 9 een onmogelijk scenario.

Lees verder

Trump speecht: 'Er is geen twijfel over: het is fraude.'

De Amerikaanse president Donald Trump gaf in de perszaal van het Witte Huis zijn eerste toespraak sinds woensdagochtend. 'Als je de wettelijke stemmen telt, win ik makkelijk. Als je de illegale stemmen telt, kunnen ze de verkiezing stelen van ons.'

Lees verder

Robert Fisk, de topjournalist die in de val van Assad liep

De Britse oorlogsverslaggever Robert Fisk is afgelopen weekend overleden. Wat is de impact van Fisk op de wereld geweest?

Lees verder

Pas afgetreden Kosovaarse president Thaçi opgesloten in cel in Den Haag

De pas afgetreden Kosovaarse president Hashim Thaçi is donderdag overgebracht naar de gevangenis van het Kosovotribunaal in de Nederlandse stad Den Haag. De 52-jarige Thaçi had eerder op de dag ontslag genomen als staatshoofd, omdat hij officieel werd aangeklaagd voor oorlogsmisdaden.

Lees verder

Aantal coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen stabiliseert, overlijdens nog niet

Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen bevindt zich nog altijd op een heel hoog niveau, maar lijkt zich wel stilaan te stabiliseren. Het aantal overlijds volgt die trend voorlopig nog niet. Dat blijkt vrijdagmorgen uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Zeker 63 doden door tropische storm Eta in Midden-Amerika

De doortocht van de orkaan Eta, die intussen is afgezwakt tot een tropische storm, heeft in Midden-Amerika aan zeker 63 mensen het leven gekost. Alleen al in Guatemala zijn tientallen mensen gestorven.

Lees verder

Biden op zucht van zege, maar Trump steekt lont in kruitvat aan op ongeziene manier

De zege kan Joe Biden haast niet meer ontglippen, maar Donald Trump reageert op een ongeziene en gevaarlijke manier met een persconferentie die enkele tv-zenders zelfs niet helemaal wilden uitzenden en opruiende e-mails en sms'en.

Lees verder

Nu al derde match op rij van Moeskroen uitgesteld: ook wedstrijd tegen OHL gaat niet door omwille van corona

Voor de derde keer op een rij wordt een match van hekkensluiter Moeskroen in de Jupiler Pro League uitgesteld omwille van de coronagolf die de Henegouwse club nu al weken teistert. Nu is ook de wedstrijd tegen OHL dit weekend afgelast. Het is al van 18 oktober geleden dat Moeskroen nog eens een match heeft gespeeld.

Lees verder

Zeer zacht weekend

Na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs wordt het vrijdag vaak zonnig. Soms verwacht het KMI toch meer wolkenvelden, vooral in het westen en het noorden van het land. De maxima schommelen tussen 8 en 13 graden.

Lees verder

Mark Allen wipt Ronnie O'Sullivan uit Champion Of Champions snooker

Ronnie O'Sullivan (WS 2) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finale in de Champion of Champions snooker (488.000 euro). In het Engelse Milton Keynes verloor hij de groepsfinale met 6-3 van de Noord-Ier Mark Allen (WS 6).

Lees verder

Apothekers zien opvallende trend door coronaregels: 'Verkoop hoestsiroop gehalveerd'

Hoestsiroop, keelpastilles en zelfs middeltjes tegen buikgriep: sinds maart blijven ze onaangeroerd in de schuif van de apotheek liggen. Door de maatregelen tegen het coronavirus krijgen ook banale ziektekiemen het moeilijk. Al zien apothekers nog een verklaring: 'Mensen hebben angst om met een mogelijke coronahoest tot bij ons te komen.'

Lees verder

Huiszoekingen in Duitsland na terreuraanslag Wenen

In Duitsland zijn vrijdagmorgen veiligheidstroepen aan huiszoekingen in verband met de islamistische aanslag in Wenen begonnen, zo heeft het federaal parket in Wiesbaden meegedeeld.

Lees verder