Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 12 november 2020

Deze vijf Vlaamse programma’s maken kans op prestigieuze ‘Rose d’Or’ tv-award

HLN
Deze vijf Vlaamse programma's maken kans op prestigieuze 'Rose d'Or' tv-award
Vijf Vlaamse tv-programma's maken kans op een prestigieuze 'Rose d'Or' tv-award. Het gaat om 'Hoe Zal Ik Het Zeggen' en 'Code van Coppens' van VTM, de videoserie 'Labels' van VRT NWS, 'Nachtraven' op Ketnet én 'De Container Cup' op VIER.
Lees verder

Zorgwekkende enquête bij eerstejaarsstudenten Universiteit Antwerpen: "Eén op zeven worstelt met donkere gedachten"
Het gaat niet goed met de eerstejaars. Dat is de zorgwekkende conclusie van de enquête die de studentenraad van Universiteit Antwerpen hield bij 726 startende studenten. "Meer dan drie op vier voelen zich vermoeid, gestresseerd, onzeker of bezorgd. Eén op zeven geeft zelfs aan ernstig met donkere gedachten te worstelen."
Lees verder

Controleurs De Lijn mogen vanaf vandaag zelf boetes uitschrijven aan wie geen mondmasker draagt
De controleurs van De Lijn mogen vanaf vandaag boetes uitschrijven aan wie geen mondmasker draagt. De boete zal 250 euro bedragen, evenveel als wanneer de politie deze uitschrijft. Eind oktober werd al beslist dat de bevoegdheid van de controleurs werd uitgebreid, maar de beslissing gaat nu in voege.
Lees verder

Voor het eerst schreven meer mannen dan vrouwen zich in: nieuw seizoen 'First Dates' binnenkort op tv
Het 'First dates'-restaurant opent binnenkort weer de deuren. Vanaf maandag 23 november waagt een lading nieuwe vrijgezellen uit heel Vlaanderen hun kans in de zoektocht naar ware liefde. Tijdens een coronaproof en romantisch etentje met een zorgvuldig gekozen tafelgenoot leren de singles elkaar beter kennen en laten ze dieper in hun hart kijken.
Lees verder

Horeca Vlaanderen reageert op Amerikaans onderzoek naar risico coronavirus in restaurants en cafés: "Laten we dingen toch wat nuanceren"
Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat restaurants en café een belangrijke rol hebben in de verspreiding van het coronavirus. Ook bij ons wijst onderzoek in die richting, zegt biostatisticus Geert Molenberghs. Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen wil die cijfers nuanceren. "Zo maar Amerika vergelijken met ons dat lijkt me gevaarlijk", klinkt het bij hem, "we zouden dat ook niet op politiek vlak doen."
Lees verder

Europese ombudsman start onderzoek naar Frontex na aantijgingen over pushbacks
De Europese Ombudsman is een onderzoek gestart naar het Europees grens- en kustwachtagentschap Frontex. Dat staat in een brief die Ombudsman Emily O'Reilly aan Frontex-directeur Fabrice Leggeri bezorgde. Aanleiding zijn de aantijgingen over 'pushbacks' in de Middellandse Zee door de Griekse kustwacht vorige maand, waarbij Frontex-agenten niet zouden hebben ingegrepen.
Lees verder

De impact van corona: 10 manieren waarop de modewereld is veranderd door de crisis
De modewereld was de weg al een tijdje kwijt. Corona zette alles extra op scherp. Volgt nu de reset, of wordt het toch weer business as usual? Vier modekenners laten hun licht schijnen. Van een legere kleerkast tot meer lokaal shoppen en het negeren van trends: aanschouw hier het nieuwe testament van de mode.
Lees verder

Monsterhit 'Jerusalema' al 230 miljoen keer beluisterd, maar maker blijft bescheiden: "Dit verandert niets"
De wereldberoemde lockdownhit 'Jerusalema' van Master KG is inmiddels ruim 230 miljoen keer bekeken op YouTube. "De feedback was bizar", zegt de zanger, die het nummer samen met Nomcebo maakte. Toch wil hij bescheiden blijven, ondanks het ongeziene succes.
Lees verder

Politie Brasschaat betrapt minderjarige en elf anderen op lockdownfeestje in motel
De politie van Brasschaat heeft enkele dagen geleden een lockdownfeestje stilgelegd in hotel Dennenhof. De twaalf aanwezigen hadden bergen alcohol en lachgas bij. Een van de aanwezigen was minderjarig.
Lees verder

WK veldrijden lijkt op dit moment gewoon door te gaan: volgende week start opbouw van parcours in Oostende
De kans dat het WK veldrijden in Oostende eind januari gewoon plaatsvindt, is op dit moment groot. Door de heersende coronacrisis was daar de voorbije weken en maanden flinke twijfel over, maar een afgelasting is volgens onze informatie voorlopig niet aan de orde. Begin volgende week zal zelfs al gestart worden met de opbouw van het parcours.
Lees verder

Dit is het enige land in Europa dat het coronavirus stevig onder controle heeft
Terwijl de tweede grote coronagolf in alle hevigheid over Europa rolt, is er welgeteld één land dat zich stevig staande weet te houden in de strijd tegen het virus: Finland. Het is als allerlaatste nog niet rood gekleurd. En het ziet er niet naar uit dat dit snel zal gebeuren.
Lees verder

Christophe uit 'Blind Getrouwd' en vriend verbreken relatie: "Met een gebroken hart, maar als vrienden uit elkaar"
Christophe Ramont - bekend van 'Blind Getrouwd' - is weer vrijgezel. Via de sociale media laat hij weten dat hij en zijn vriend Carl uit elkaar zijn. Tijdens 'Blind Getrouwd' op tv werd Christophe nog gekoppeld aan Nick Laenen, maar de twee vroegen op het einde van het experiment de scheiding aan.
Lees verder

Football Talk. KV Mechelen wint oefenmatch tegen Union - Anderlecht oefent twee keer op twee dagen
KV Mechelen heeft een oefenmatch tegen 1B-club Union gewonnen met 3-1. Van Der Heyden opende de score met een owngoal en bracht Union even later weer op gelijke hoogte. In de tweede helft zetten youngsters Dailly en Dassy de eindstand op het bord. Vranckx, Bushiri, Peyre, Wernersson, Shved en Boni verzamelden hun eerste speelminuten na hun quarantaine. (ABD)
Lees verder

Kunstmatige intelligentie kan asymptomatische coronapatiënten opsporen door ze opzettelijk te laten hoesten
De afstandsregel, mondmaskers, het beperken van onze sociale contacten, én zodra je symptomen van Covid-19 hebt, ga je in quarantaine. Dat zijn zowat de basisregels die de verspreiding van het coronavirus moeten verhinderen. Maar wat als je het virus hebt opgelopen zonder het te weten? Dan vertelt artificiële intelligentie (AI) jou in de toekomst misschien wel dat je besmet bent.
Lees verder

Micha Marah in de wolken met de overwinning van Sandra Kim in 'The Masked Singer': "Niemand kan zingen zoals zij"
Het is 3 mei 1986. Een Waals meisje in het Noorse stadje Bergen. Ze is pas 13. Eigenlijk te jong om te mogen deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. Sandra Kim lijkt zo klein op dat enorme podium, Maar hoe klein ook, ze wint het Songfestival met 'J'aime la vie'. De éérste keer dat ons land dit presteert. En de laatste tot nog toe, weten we intussen.
Lees verder

LG WING heeft een draaibaar scherm, maar stelt verder teleur
We zagen in 2020 al een aantal experimentele smartphones passeren, met dank aan plooibare schermen. Met een draaibaar scherm slaagt de LG WING er toch in om opvallender dan opvallend te zijn. Door het scherm vooraan een kwartslag te draaien, verschijnt er een klein vierkant tweede scherm onder het dan horizontale grotere scherm. De schermen vormen dan samen een T. Maar wat is daar het praktisch nut van?
Lees verder

"U draagt het kleed binnenstebuiten": bruid geeft kritiek op bestelde trouwjurk maar beseft niet dat ze zelf flatert
Slonzig, vormloos, verkleurd en niet de minste afwerking: de armzalige trouwjurk die een bruid uit Louisville (Kentucky) opgestuurd kreeg, leek in niets op het prachtige exemplaar dat ze online besteld had. Aubrey stuurde dan ook een kwade mail naar de fabrikant, maar die liet haar subtiel weten dat ze het kleed... binnenstebuiten aangetrokken had. De 33-jarige vrouw deelt haar grappige flater nu met de wereld, in de hoop een lach op ons gezicht te toveren.
Lees verder

Commotie om foto op Instagram: Vlaams Belangster legt in dirndl bloemen neer aan graf van SS-soldaat
Een bericht op Instagram en Twitter van Carrera Neefs uit Wuustwezel zorgt voor de nodige beroering. Ze postte op 11 november een bericht dat ze bloemen was gaan neerleggen aan het graf van Willem Heubel, een SS-soldaat. Carrera Neefs wil zelf niet reageren. Vlaams Belang zegt zelf 'verveeld' te zitten met de zaak.
Lees verder

Sneeuwruimer ontdekt twee moordslachtoffers op afgelegen stuk snelweg in Californië
Grote consternatie in de Amerikaanse staat Californië nadat een sneeuwruimer twee moordslachtoffers heeft gevonden op een afgelegen stuk snelweg in de Sierra Nevada. Het gaat om een man en een vrouw van wie de identiteit nog niet is bekendgemaakt. Het onderzoek van de politie loopt nog volop.
Lees verder

Bordercollie doodgebeten in Houthalen, wellicht werk van de wolf
In Houthalen-Helchteren aan de Zalmstraat is vannacht een bordercollie doodgebeten. De hond liep samen met twee andere honden in een ren achter omheining. De eigenaar hoorden buiten lawaai, en trof 's morgens zijn hond dood aan. Alles wijst naar een nekbeet dood de wolf.
Lees verder