Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 14 november 2020

De Wever met recordaantal stemmen herverkozen tot N-VA-voorzitter

HLN
De Wever met recordaantal stemmen herverkozen tot N-VA-voorzitter
Bart De Wever is met bijna 97 procent van de stemmen herverkozen als voorzitter van de N-VA. De Antwerpse burgemeester was de enige kandidaat.
Lees verder

Zieke Cercle-doelman Miguel Van Damme wordt voor het eerst papa
Een opsteker voor Miguel Van Damme (27). De doelman van Cercle Brugge, die sinds eind september opnieuw vecht tegen kanker, en zijn vrouw Kyana Dobbelaere (27) worden voor de eerste keer ouders. Dat meldt het paar op Instagram.
Lees verder

Deze Gentse kledingzaak kleedt presentator Jan Jaap in De Ideale Wereld: "Kostuums uitgezocht die bij het programma passen"
In De Ideale Wereld draagt presentator Jan Jaap van der Wal sinds kort kostuums van de Gentse kledingzaak Lost in Pablos. Lisa Deridder, zaakvoerster van de gezellige winkel in de Onderstraat, zocht kleren uit die bij het satirische actualiteitsprogramma passen. "Het mag wat allemaal wat afwijken van de mainstream", legt ze uit.
Lees verder

KIJK LIVE. Pakt Iserbyt in Ethias Cross Leuven eerste zege in Europese sterrentrui?
Vandaag staat in veldritland de Ethias Cross van Leuven op het programma. Kan Eli Iserbyt een eerste keer zegevieren in zijn Europese trui? En wie trekt het laken naar zich toe bij de vrouwen? U kan het LIVE bekijken op HLN.be en VTM.
Lees verder

Lance Stroll pakt eerste pole uit carrière na zinderende kwalificaties, Hamilton start in race naar zevende titel als zesde
Een verrassing na spekgladde en sensationele kwalificaties in de GP van Turkije. Lance Stroll (Racing Point) veroverde zijn eerste pole uit zijn carrière. De 22-jarige Canadees was sneller dan Max Verstappen (Red Bull) en zijn ploegmaat Sergio Pérez. Lewis Hamilton, die morgen voor een zevende keer wereldkampioen kan worden, werd slechts zesde.
Lees verder

Engelse bondscoach Southgate gelooft rotsvast in zege: "We bewezen al dat we België kunnen kloppen"
Engels bondscoach Gareth Southgate blikte vanmiddag tijdens zijn persbabbel vanuit het Penny Hill Park Hotel, de thuisbasis van de Engelse nationale ploeg in Londen, vooruit naar het topduel van morgen tegen de Rode Duivels. "België heeft een fantastisch team, maar we kunnen er zeker gaan winnen. Dat hebben we vorige maand al bewezen met de 2-1-zege op Wembley."
Lees verder

"Toen stond ik daar in mijn blootje op de gang": Eline De Munck openhartig over jeugd in 'Speeltijd'
In het JOE-programma 'Speeltijd' keert Ann Van Elsen (40) elke week met een bekend persoon terug naar de klas (middelbaar of lagere school) om samen de fijne momenten uit de tienerjaren te herbeleven. Deze week is Eline De Munck (32) te gast, die vertelt over haar kinderwens, een fout afgelopen kamp en Charles Michel onder druk zetten.
Lees verder

Een week op de IC van het UZ Gent: "Dat winkelweekend was voor ons het genadeschot"
Tientallen patiënten op intensieve zorg. Vier afdelingen van het UZ Gent liggen zo goed als vol. Voor het personeel was het lang bang afwachten of er 'harde keuzes' gemaakt moesten worden. "Een probleem bestaat niet zolang we er niet letterlijk mee geconfronteerd worden", luidt het in De Morgen. "De overheid is daar tekortgeschoten."
Lees verder

KIJK LIVE. Aerts en Sweeck muizen er vanonder, Iserbyt beleeft mindere dag
Vandaag staat in veldritland de Ethias Cross van Leuven op het programma. Kan Eli Iserbyt een eerste keer zegevieren in zijn Europese trui? En wie trekt het laken naar zich toe bij de vrouwen? U kan het LIVE bekijken op HLN.be en VTM.
Lees verder

Beestige bezoeker kiepert glazen en flessen tegen de grond in restaurant van tv-kok Jeroen De Pauw
De restaurants en cafés zijn dan wel gesloten, bij Canapé in Tervuren, het restaurant van tv-kok Jeroen De Pauw, kregen ze gisteren wel erg speciaal bezoek over de vloer. Een vos zette de boel op stelten. De medewerkers van Canapé filmden het hele gebeuren. De arme vos geraakte duidelijk verdwaald de zaak en zorgde voor heel wat scherven.
Lees verder

Contrast kan niet groter zijn op Masters: geen gebrul noch applaus van fans, enkel WAG's aanwezig
Net als vele andere (grote) sporttoernooien zien ook de Masters golf er dit jaar anders uit. Waar de voorbije jaren tienduizenden supporters verzamelden op de Augusta National Golf Club in de Amerikaanse staat Georgia, is het er door corona muisstil. Publiek is niet welkom. Dat betekent: geen enorm gebrul dat weerkaatst op de baan - een fenomeen waar heel wat topgolfers ieder jaar opnieuw niet over kunnen zwijgen - en geen applaus wanneer iemand uitpakt met dé perfecte slag. Zijn wel te zien op de green: de WAG's (wifes and girlfriends) van de spelers.
Lees verder

De Sint is eindelijk aangekomen in België: "Jullie zijn allemaal kleine helden"
Het is zover: de Sint is aangekomen in ons land. Samen met z'n gevolg liep hij deze middag Antwerpen binnen. Door corona helaas zonder een massa wuivende kinderen, maar daarom niet minder feestelijk. Kinderen kunnen bovendien opgelucht ademhalen, want volgens de Sint zijn er ook dit jaar géén stoute kinderen.
Lees verder

Jude Law legt zich neer bij vertrek Johnny Depp uit 'Fantastic Beasts'-filmreeks
Jude Law (47) lijkt er niet heel rouwig om dat Johnny Depp (57) moet vertrekken bij 'Fantastic Beasts 3'. De acteur heeft zich neergelegd bij de beslissing van de filmstudio omdat hij er naar eigen zeggen toch weinig aan kan veranderen.
Lees verder

Archeologen vinden ruim honderd sarcofagen in Egypte
Archeologen hebben in de necropolis Sakkara ten zuiden van de Egyptische hoofdstad Caïro ruim honderd sarcofagen gevonden. "De sarcofagen verkeren in goede staat. Er zijn ook ruim veertig beelden van goden en een aantal maskers gevonden", aldus minister van Oudheden en Toerisme Khaled al-Anani.
Lees verder

Twee op een rij voor de Belgische kampioen: Sweeck klopt sterke Aerts in de sprint en wint Ethias Cross Leuven
Laurens Sweeck heeft na de Jaarmarktcross van Niel ook de Ethias Cross van Leuven gewonnen. De Belgische kampioen klopte Toon Aerts in de sprint na een tactisch steekspel. Michael Vanthourenhout werd derde, Europees kampioen Iserbyt eindigde op plaats vier. Bij de vrouwen gingen de bloemen naar wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado.
Lees verder

KIJK NAAR DE NABESCHOUWING. Sweeck klopt sterke Aerts in de sprint en wint Ethias Cross Leuven
Laurens Sweeck heeft na de Jaarmarktcross van Niel ook de Ethias Cross van Leuven gewonnen. De Belgische kampioen klopte Toon Aerts in de sprint na een tactisch steekspel. Michael Vanthourenhout werd derde, Europees kampioen Iserbyt eindigde op plaats vier. Bij de vrouwen gingen de bloemen naar wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado.
Lees verder

Prins Charles wordt 72: zal hij ooit nog koning worden? "Hij zal zijn kroon in ieder geval nóóit vrijwillig opgeven"
Prins Charles viert vandaag zijn 72ste verjaardag. Dat betekent dat hij intussen al 68 jaar lang de Britse troonopvolger is. Zijn moeder, Queen Elizabeth II, is de langst regerende monarch die het land ooit gekend heeft. Het is dus niet verwonderlijk dat men zich intussen begint af te vragen of Charles ooit nog koning zal worden. Of laat hij die titel aan zich passeren ten voordele van zijn zoon, de immens populaire prins William? "Een troonsafstand zou de monarchie nog meer op zijn grondvesten doen daveren."
Lees verder

Linda (36) kreeg te maken met huiselijk geweld. Relatietherapeut Wim Slabbinck: "Hou elke sms en voicemail bij in een logboek"
Na een turbulente relatie vol beledigingen, ruzies én fysiek geweld zette Linda er drie jaar geleden een punt achter. "De zoveelste afranseling was er te veel aan", vertelt ze. Haar ex-man Erwin (41) blijft haar tot vandaag lastigvallen. "Hij zet ons zoontje van tien tegen mij op."
Lees verder

Brad Pitt wint bizarre frauderechtszaak
Brad Pitt (56) mag opgelucht ademhalen. De acteur won de rechtszaak die een zekere Kelli Christina tegen hem aanspande. Zij werd voor 40.000 dollar (33.797 euro) opgelicht door iemand die zich voordeed als de acteur, en zelfs met haar over een huwelijk praatte.
Lees verder

Aanklagers willen dat justitieminister VS onderzoeken naar fraude stopzet
Zestien Amerikaanse assistent-openbaar aanklagers hebben minister van Justitie William Barr gevraagd zijn opdracht tot onderzoek naar verkiezingsfraude in te trekken, meldt The Washington Post. De aanklagers schrijven in een brief aan Barr, die de krant heeft ingezien, dat er in hun districten geen bewijs is voor verkiezingsfraude bij de verkiezingen van 3 november.
Lees verder