Doorgaan naar hoofdcontent

De Wever biedt wisselmeerderheid aan om kernuitstap terug te draaien: ‘Groenen storten ons in afgrond’

De Wever biedt wisselmeerderheid aan om kernuitstap terug te draaien: 'Groenen storten ons in afgrond'

De N-VA is bereid om voor een wisselmeerderheid te zorgen om zo de kernuitstap toch nog tegen te houden. Dat verklaarde voorzitter Bart De Wever in 'De Ochtend' op Radio 1. Volgens De Wever willen ander regeringspartijen die uitstap eigenlijk niet: 'Ik denk dat ze van hun stoel gevallen zijn door de handigheid van Tinne Van der Straeten.'

Lees verder

Bewolkt en regenachtig weekend, volgende week beterschap

Zaterdag en zondag blijft het zwaarbewolkt en regenachtig. Vanaf maandag klaart het op.

Lees verder

Cybercriminelen vallen Engelse topclub aan

Manchester United is het slachtoffer geworden van hackers. In een verklaring heeft de Engelse topclub het over "een ingewikkelde aanval op zijn systemen door georganiseerde cybercriminelen".

Lees verder

Opvallend: vrouwen van Olympique Lyon lijden eerste competitienederlaag na 75 matchen op rij zonder verlies

Na bijna vier jaar zonder competitienederlaag weten de voetbalvrouwen van Olympique Lyonnais opnieuw wat verliezen is. PSG versloeg de Franse landskampioen vrijdagavond met 1-0 dankzij een vroege goal van Marie-Antoinette Katoto.

Lees verder

Wie anders? Erling Haaland krijgt Golden Boy Award

De Noor Erling Haaland heeft de Golden Boy Award gewonnen, de trofee voor het grootste voetbaltalent jonger dan 21 jaar die jaarlijks door de Italiaanse sportkrant Tuttosport wordt uitgereikt.

Lees verder

Geen nieuwe medailles op EK judo: Nikiforov en Berger al meteen uitgeschakeld, toernooi zit erop voor Belgen

Het blijft bij drie medailles voor de Belgische delegatie op het EK judo in de Tsjechische hoofdstad Praag. Zaterdag werden zowel Toma Nikiforov als Sophie Berger werden in de eerste ronde uitgeschakeld.

Lees verder

Pfizer: 'Coronavaccin voor kerst wordt steeds waarschijnlijker'

Farmareus Pfizer heeft nog eens bevestigd dat de mogelijkheid dat er nog voor kerstmis een coronavaccin op de markt komt, steeds groter wordt. 'Wat wij als het optimale scenario zagen, begint nu steeds waarschijnlijker te worden', verklaarde Marc Kaptein, ceo van Pfizer Nederland, op NPO 2.

Lees verder

Ook Donald Trump Junior besmet met coronavirus

Na zijn vader heeft ook Donald Trump Junior (42) positief getest op het coronavirus. Dat heeft zijn woordvoerder bekendgemaakt. Ook Andrew Giuliani, assistent van de president en zoon van zijn advocaat, testte ondertussen positief.

Lees verder

Blinde loopt vijf kilometer zonder begeleider

Thomas Panek, een blinde man van vijftig, was een begenadigd loper tot hij tegen een paal botste tijdens een marathon. Met behulp van artificiële intelligentie heeft hij donderdag een tocht van vijf kilometer gelopen zonder begeleider die hem zei hoe hij moet lopen. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

'Kerstpiemels' Oudenburg zijn plots wereldnieuws

De nieuwe kerstverlichting van de Oudenburgse Ettelgem heeft volgens sommige bezoekers meer weg van 'kerstpiemels' dan van kerstkaarsen. Burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD) ziet er de humor wel van in en met hem ook verschillende buitenlandse media, die het verhaal oppikten.

Lees verder

Bulgaarse tennisster Naydenova krijgt levenslange schorsing wegens matchfixing

De Bulgaarse tennisster Aleksandrina Naydenova heeft een levenslange schorsing gekregen na meerdere gevallen van matchfixing. Dat bevestigt de Tennis Integrity Unit (TIU).

Lees verder

Groen niet gediend van kritiek De Wever: 'Dat Vlaanderen voor eigen deur veegt'

Groen is niet van plan om het sluiten van de kerncentrales nog langer uit te stellen. Dat laat voorzitster Meyrem Almaci weten in een reactie op N-VA-voorzitter Bart De Wever, die met een wisselmeerderheid die kernuitstap wil tegenhouden. Almaci wijst bovendien op het tekort aan hernieuwbare energie in Vlaanderen, waar N-VA aan de knoppen zit.

Lees verder

Algerijns international Bensebaini test positief op corona

Borussia Mönchengladbach moet het zaterdag in het competitieduel tegen Augsburg zonder verdediger Ramy Bensebaini stellen. De club bevestigde dat de Algerijn, die afgelopen week interlands tegen Algerije en Zimbabwe afwerkte, positief heeft getest op corona. De ex-speler van Lierse bevindt zich nu thuis in quarantaine.

Lees verder

Familie en vrienden nemen afscheid van 'radiomoeder' Lutgart Simoens: 'Luisteraars hebben jou altijd op handen gedragen'

In het Antwerpse Edegem is zaterdag radiopersoonlijkheid Lutgart Simoens begraven. De uitvaartplechtigheid moest door de coronamaatregelen in zeer beperkte familiekring plaatsvinden.

Lees verder

Duitse voetbalbond gelooft nog wel in bondscoach Löw, Duitse voetbalfans niet meer

Het krediet van bondscoach Joachim Löw bij de Duitse voetbalsupporters lijkt op. Uit een bevraging van t-online.de, het grootste Duitse nieuwsportaal, blijkt dat amper 12 procent hem nog de geschikte persoon vindt om de Mannschaft te leiden.

Lees verder

Gezinnen zitten even zonder water door leeggelopen watertoren in Linden

De watertoren in Linden bij Lubbeek is in de nacht van vrijdag op zaterdag leeggelopen na een breuk in de toevoerleiding. In drie Vlaams-Brabantse gemeenten zaten inwoners daardoor uren zonder water. De Watergroep meldde zaterdagnamiddag dat het lek ondertussen hersteld werd.

Lees verder

Boordcamera toont nut van automatische piloot

Een chauffeur in de Amerikaanse staat Virginia schrok toen zijn Tesla, die op automatische piloot reed, plots uitweek. De wagen had gedetecteerd dat zijn voorligger plots remde en ging automatisch opzij. Achter de Tesla kwam het tot een kettingbotsing, zoals u hierboven ziet.

Lees verder

Slovaakse wint eerste WB-slalom van het seizoen, Kim Vanreusel eindigt als 49ste

De Slovaakse Petra Vlhova heeft in het Finse Levi de eerste WB-slalom van het nieuwe skiseizoen gewonnen. Ze haalde het voor de Amerikaanse Mickaele Shiffrin en de Oostenrijkse Katharina Liensberger.

Lees verder

Frans protest tegen wet die verspreiding beelden van ordediensten strafbaar maakt

In Frankrijk zijn duizenden mensen zaterdag op straat gekomen tegen een wet die de verspreiding van beelden van Franse ordediensten strafbaar maakt. De manifestanten zien onder meer de vrijheid van meningsuiting in gedrang. Er waren onder meer betogingen in Rijsel, Rennes en Montpellier.

Lees verder

Karel de Grote Hogeschool betreurt dat graduaatsopleidingen afgevoerd moeten worden

De Antwerpse Karel de Grote Hogeschool (KdG) is teleurgesteld dat ze geen graduaatsopleidingen meer mag organiseren. Het Grondwettelijk Hof vernietigde donderdag een decreet dat dat mogelijk maakte na een klacht van AP Hogeschool. Studenten die aan een graduaat begonnen waren, mogen wellicht enkel het lopende academiejaar afmaken.

Lees verder

Jogger opgepakt die hondje doodstak in Waasmunster

In het onderzoek naar een jogger die vorige week zaterdag een hondje doodstak in het Oost-Vlaamse Waasmunster, is de dader opgepakt. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen, nadat camerabeelden van de verdachte werden verspreid.

Lees verder

Opnieuw politieman in Brussel in elkaar geslagen door man die geen mondmasker droeg

Een agent van de politiezone Brussel-Hoofdstad is zaterdag met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat hij in elkaar werfd geslagen door een man die geen mondmasker droeg. Toen de agent, die met de fiets was, de voorbijganger daarop aansprak, ging de man in eerste instantie lopen. "Maar toen de fietsende politieman hem bijbeende, kwam het tot een gevecht waarbij de agent behoorlijk gewond raakte en naar het ziekenhuis gebracht moest worden", bevestigt Ilse Van De Keere, woordvoerster van de Brusselse politie.

Lees verder

Penaltyfout Thibaut Courtois en een bleke Eden Hazard: Real Madrid lijdt nog maar eens puntenverlies in La Liga

Real Madrid is op het veld van seizoensrevelatie Villarreal niet verder dan een 1-1 gelijkspel gekomen. Een snel openingsdoelpunt van Mariano werd een kwartier voor tijd uitgewist nadat Thibaut Courois een strafschop veroorzaakte. Eden Hazard startte na zijn coronabesmetting meteen weer in de basiself bij Real, maar kon geen potten breken.

Lees verder

Standard vermijdt nederlaag tegen Eupen dankzij doelpunt van doelman Arnaud Bodart

Het gelijkspel kwam eigenlijk uit de lucht vallen, want Standard maakte een machteloze indruk tegen Eupen. Philippe Montanier kon wel geen beroep doen op de door corona getroffen Mehdi Carcela, de geschorste Nicolas Raskin, de geblesseerde Selim Amallah en uiteraard Zinho Vanheusden. De Rode Duivel was samen met vriendin Lauren overigens aandachtig toeschouwer op Sclessin.

Lees verder

Thierry Smets is nieuwe CEO van NewB

Thierry Smets wordt de nieuwe CEO van NewB. Dat is zaterdag beslist tijdens de aandeelhoudersvergadering, zegt de woordvoerster.

Lees verder

Trump verlaat G20 voortijdig en gaat golfen

De uittredende Amerikaanse president Donald Trump heeft de virtuele top van de G20 zaterdag voortijdig verlaten en is naar zijn golfclub in de staat Virginia gereden. Na minder dan twee uur overleg via videoconferentie hield Trump het voor bekeken.

Lees verder

'Zeer goed bewaarde' lichamen gevonden van overleden inwoners Pompeii

Archeologen in Pompeii hebben uitzonderlijk goed bewaarde lichamen van twee mannen gevonden. Het gaat om een rijke man en vermoedelijk een slaaf. Ze stierven door de hitte en vulkanische as toen de vulkaan Vesuvius uitbarstte in 79 na Christus.

Lees verder

Andermaal puntenverlies voor Manchester City: Kevin De Bruyne en co verliezen tegen uiterst efficiënt Tottenham

Tottenham heeft thuis met 2-0 gewonnen van Manchester City. De Spurs domineerden zeker niet, maar toonden zich wel razend efficiënt. Heung-Min Son en Giovani Lo Celso zorgden voor de doelpunten. Door de zege is Tottenham nu alleen leider in de Premier League.

Lees verder

Ugbo schiet efficiënt Cercle Brugge voorbij Waasland-Beveren

Na twee nederlagen op rij weet Cercle Brugge weer wat winnen is. De Vereniging versloeg zaterdagavond Waasland-Beveren met 0-2. Chelsea-huurling Ike Ugbo nam beide doelpunten voor zijn rekening. Een efficiënt Cercle springt zo naar een voorlopige achtste plaats. Waasland-Beveren kon nu al tien matchen op rij niet meer winnen en blijft onderin bengelen.

Lees verder

Refaelov redt Antwerp nog eens: Israëliër bezorgt zijn ploeg een puntje in Oostende

Welgeteld één minuut heeft KV Oostende mogen dromen van zijn eerste stuntzege. Maar vlak na de goal van Tanghe maakte Refaelov alweer gelijk. De Israëliër speelde zo nog eens redder van Antwerp, dat vooral ook blij mocht zijn dat het geen hele helft met tien moest spelen.

Lees verder

Leider Club Brugge moeizaam voorbij KV Kortrijk dankzij spectaculair doelpunt van Noa Lang

Zakelijk en zuinig, maar wel een tweede competitiezege op rij en de leidersplaats voor Club Brugge (1-0). Kortrijk vocht voor wat het waard was, maar een prachtig doelpunt van Lang brak de dijk van de Kerels. Dinsdag zal Club wel pakken beter moeten spelen tegen Dortmund als het wil meedoen in groep F.

Lees verder

Yannick Carrasco schiet Barcelona verder het sukkelstraatje in: Catalanen kunnen andermaal niet winnen in competitie

Ai ai Barcelona. In acht competitiewedstrijden hebben de Catalanen nog maar drie keer kunnen winnen. Zaterdagavond leed het zelfs al de derde nederlaag van het seizoen. Het ging na een flater van doelman Ter Stegen met 1-0 de boot in tegen Atlético Madrid. Yannick Carrasco zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Lees verder

Zware juridische nederlaag Trump in strijd om verkiezingsuitslag

De Amerikaanse president Donald Trump is zaterdag op stellige wijze op zijn plaats gezet door een federale rechter in de staat Pennsylvania. Trumps team van advocaten had er miljoenen stemmen in vraag gesteld, maar vangt bot.

Lees verder

Gents-Baskische kokkin vandaag op vlucht naar Spanje gezet

Zondag wordt de Baskische vrouw die al jaren in Gent woont, op een vlucht naar Spanje gezet. Ze wordt beschuldigd van moord op een Spaanse militair in 1981. Maandagochtend verschijnt ze voor de Spaanse onderzoeksrechter.

Lees verder

Aantal coronabesmettingen daalt minder snel

Tussen 12 en 18 november raakten in ons land elke dag gemiddeld 4.165,6 mensen besmet met het coronavirus. Dat is een daling met 21 procent en dus minder snel dan de voorbije dagen. Dat blijkt zondag uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder