Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 4 november 2020

De staten die de doorslag geven melden pas donderdag of vrijdag de uitslag

HLN
De staten die de doorslag geven melden pas donderdag of vrijdag de uitslag
De Amerikaanse verkiezingen blijven nog minstens een dag spannend. Het is momenteel wachten op de uitslagen van de laatste staten, en die komen naar verwachting pas morgen of later. Het gaat om stemmen die bepalend zullen zijn voor de einduitslag.
Lees verder

KIJK LIVE (21u). Simon Deli dan toch beschikbaar tegen Dortmund na negatieve test
• Derde speeldag Champions League • Jan Breydel • Ref: Damir Skomina (Slo) • KIJK LIVE op HLN en VTM 2. Uitzending start om 20u35, aftrap om 21u00
Lees verder

Na Duiker nu ook Wolf 'ontmaskerd': Jan Schepens en Kürt Rogiers beweren dat ze meedoen aan 'The Masked Singer'
Gisteren beweerden zowel Giovanni Kemper, Stan Van Samang en Ian Thomas dat ze achter het masker van de Duiker in 'The Masked Singer' zitten. Vandaag duikt er een gelijkaardige video op van Jan Schepens.
Lees verder

Na Duiker nu ook Wolf 'ontmaskerd': Jan Schepens, Kürt Rogiers en Wout Bru beweren dat ze meedoen aan 'The Masked Singer'
Gisteren beweerden zowel Giovanni Kemper, Stan Van Samang en Ian Thomas dat ze achter het masker van de Duiker in 'The Masked Singer' zitten. Vandaag duikt er een gelijkaardige video op van Jan Schepens.
Lees verder

Beruchtste huisjesmelkers van Leuven halen slag thuis: door administratieve fout mag familie Appeltans opnieuw koten bouwen
De beruchtste huisjesmelkers in Leuven krijgen toelating om panden in de Burgemeestersstraat te verbouwen tot een studentencomplex en drie eengezinswoningen. De stad Leuven had het liever anders gezien en weigerde in eerste instantie de vergunning, maar door een administratieve stommiteit krijgt de familie Appeltans nu toch het laatste woord.
Lees verder

Wellens na bisnummer: "Vuelta was al geslaagd, deze zege maakt het extra speciaal"
Een nieuwe krachttoer van Tim Wellens in de Vuelta. De renner van Lotto-Soudal hield Michael Woods knap af in Ourense. "Ik wist dat het belangrijk was om die laatste bocht als eerste in te gaan."
Lees verder

Oostenrijkse inlichtingendienst wist dat terrorist wapens wilde kopen in Slovakije
De dader van de terreuraanslag in Wenen heeft afgelopen zomer geprobeerd om wapens te kopen in Slovakije. Slovakije informeerde de Oostenrijkse inlichtingendienst (BVT) daarover, maar die deed er verder niets mee. Dat heeft Oostenrijks minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer vandaag bekendgemaakt op een persconferentie. Er komt nu een speciale onderzoekscommissie die moet achterhalen wat er is misgelopen.
Lees verder

Trump ziet voorsprong wegsmelten: "Plots duiken er overal stembiljetten op, heel vreemd"
Donald Trump noemt het "heel vreemd" dat zijn concurrent Joe Biden de leiding in een aantal sleutelstaten lijkt over te nemen. Een paar uur eerder leek de Amerikaanse president er nog relatief goed voor te staan. "Plots duiken er overal stembiljetten op en glippen die sleutelstaten één voor één weg", twittert hij.
Lees verder

Vier papegaaien uit dierenpark na 20 jaar in beslag genomen als 'illegale sans-papiers': "Pure Kafka"
Nike, Arie, Krak en Robbie, vier papegaaien die al meer dan 20 jaar in het Familiepark Harry Malter wonen, worden donderdag door de overheid in beslag genomen omdat ze niet over de nodige identiteitspapieren beschikken en dus illegaal in Heusden verblijven. En dus moeten ze noodgedwongen van een grote volière in openlucht verhuizen naar een krappe kooi in een asiel. "Pure kafka. We kunnen wel degelijk bewijzen dat de vogels al 20 jaar door ons verzorgd worden", zegt Sarah. Maar de inspecteur van CITES houdt voet bij stuk en wil van geen regularisatie weten.
Lees verder

Taylor Swift haalt slag thuis: ze mag haar oude hits weer heropnemen
Goed nieuws voor Taylor Swift (30) : de singer-songwriter heeft de controle over haar liedjes weer in eigen handen. In het contract met haar ex-platenlabel 'Big Machine Records' staat dat de zangeres vanaf november 2020 haar oude liedjes weer zelf mag opnemen, terwijl dit eerder nog door het label verboden werd. Fans lieten de maandwissel dan ook niet aan zich voorbijgaan en vierden haar vrijheid met de hashtag #TaylorIsFree.
Lees verder

Yanina Wickmayer wordt mama: "De coronacrisis heeft mijn kinderwens in een stroomversnelling gebracht"
"Als atleet ken je je lichaam als je broekzak. Ik voelde meteen dat er iets veranderd was." Yanina Wickmayer (31) kijkt samen met haar man, voormalig profvoetballer Jérôme Vanderzijl (32), uit naar 25 april volgend jaar. Dan is de geboorte van hun eerste kindje uitgerekend, een symbolische datum die haar aan haar overleden mama doet denken. Al is er eerst nog die bevalling. "Je hebt vrouwen die zeggen dat ze de geboorte van hun kind volledig willen voelen. Maar dat is níet mijn ideaalbeeld."
Lees verder

Sectorakkoord over strengere veiligheidsmaatregelen in voedingswinkels
De vakbonden uit de retailsector en Comeos, de sectorfederatie van de handel en diensten, hebben een akkoord gesloten op sectorniveau over het aanscherpen van de veiligheidsmaatregelen in de voedingswinkels. Dat meldt het gezamenlijk vakbondsfront.
Lees verder

Man komt onder tractor terecht en sterft ter plaatsse
In de Duivenstraat in Aarschot gebeurde deze namiddag rond 14.20 uur een tragisch ongeval. Om een nog ongekende reden kwam de 77-jarige man, die vlak in de buurt woont, onder zijn tractor terecht. Hulpdiensten waaronder een mug-team snelden ter plaatse maar medische hulp kon niet meer baten voor het slachtoffer dat ter plaatse overleed. De politie bracht het parket op de hoogte, die stelde een deskundige en een wetsdokter aan om de juiste oorzaak en omstandigheden van het tragische ongeval te achterhalen.
Lees verder

Man komt onder tractor terecht en sterft ter plaatse
In de Duivenstraat in Aarschot is deze namiddag rond 14.20 uur een zwaar ongeval gebeurd. Om een nog ongekende reden kwam een 77-jarige man, die in de buurt woont, er onder zijn tractor terecht. Hulpdiensten, waaronder een MUG-team, snelden ter plaatse maar medische hulp kon niet meer baten voor het slachtoffer, dat ter plaatse overleed. De politie bracht het parket op de hoogte, die stelde een deskundige en een wetsdokter aan om de juiste oorzaak en omstandigheden van het ongeval te achterhalen.
Lees verder

Mettepenningen: "Mocht ik bondscoach zijn, ik maakte Iserbyt dé kopman voor het EK", Sven Nys denkt er duidelijk het zijne van
In Rosmalen worden komend weekend de Europese kampioenschappen veldrijden gereden. "Met Eli Iserbyt hebben we de topfavoriet bij de mannen elite in de ploeg", zegt Pauwels Sauzen-Bingoal-manager Jurgen Mettepenningen. "Mocht ik bondscoach zijn, ik maakte hem de enige kopman." Maar Sven Nys denkt daar duidelijk anders over.
Lees verder

Nieuwe reisadviezen: nu kleuren ook Griekenland, Italië en Letland volledig rood
De kaart van Europa kleurt bijna helemaal rood wat de reisadviezen betreft. Woensdag zijn verschillende landen of delen van landen overgegaan van oranje naar rood, zo meldt Karl Lagatie van de FOD Buitenlandse Zaken.
Lees verder

Student Verpleegkunde Daan (22) schrijft open brief na afmattende stage: "Zelfs mijn coronatesten betaal ik uit eigen zak"
Voor Daan De Malsche (22) uit Sint-Niklaas is het genoeg geweest. De student Verpleegkunde aan de Arteveldehogeschool in Gent richt een open brief aan iedereen die hem lezen wil. De jongeman kan niet begrijpen waarom hij -en bij uitbreiding al zijn medestudenten- onbetaald de zorg moeten rechthouden. "We hebben nog geen vergunning voor een wapen", zegt hij, "maar staan wel al in de frontlinie."
Lees verder

Marc Brys was topkandidaat, maar zegt neen tegen Racing Genk
Marc Brys (58) was topkandidaat om Jess Thorup op te volgen bij Racing Genk, maar de coach van OH Leuven heeft neen gezegd tegen een avontuur bij de Limburgers.
Lees verder

Lana Del Rey verliest fan tijdens verhitte discussie over Trump
Lana del Rey heeft het flink aan de stok met een fan op Twitter. De fan beschuldigde de 35-jarige zangeres ervan op Trump te hebben gestemd, waarop Del Rey reageerde met "Go. Fu*k. Yourself.".
Lees verder

Trump vraagt hertelling in Wisconsin
Het Republikeinse kamp wil dat de stemmen in Wisconsin opnieuw geteld worden. Het campagneteam van Trump kondigde dat aan nog vooraleer de staat officieel toegewezen werd.
Lees verder