Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 21 november 2020

De bloedband van Harald Hauben en broer Arnout: “Onze levens zijn zo verweven dat ik soms bewust afstand neem”

HLN
De bloedband van Harald Hauben en broer Arnout: "Onze levens zijn zo verweven dat ik soms bewust afstand neem"
Eén broer achter de schermen, één broer voor de camera. Harald (51) en Arnout Hauben (44) werken samen en begrijpen elkaar zonder woorden. "We zijn heel hecht en bovendien getrouwd met twee zussen", zegt Harald (51). "Onze levens zijn ook privé erg verweven."
Lees verder

Plaats tekort in huis? Onze woonexpert legt uit hoe je kan uitbreiden in de hoogte en wat je dat kost
Onze woonexpert Björn Cocquyt toont elke week hoe je het potentieel van je woning maximaal kunt benutten. Samen met drie architecten biedt hij inspiratie voor een uitbreiding in de hoogte bij drie verschillende types van huizen. Een ideale manier om meer bewoonbare oppervlakte te creëren zonder te raken aan de tuin, al brengt het ook enkele uitdagingen met zich mee.
Lees verder

Terwijl wij nieuwe taskforce aan het oprichten zijn: zo ver staan onze buurlanden al in hun voorbereiding van vaccinaties
Terwijl ons land bezig is met de oprichting van een nieuwe taskforce die onze vaccinatiestrategie moet uitwerken, lijken onze buurlanden al een stuk verder te staan in hun voorbereidingen om hun bevolking in te enten tegen het coronavirus. Een overzicht.
Lees verder

Terwijl wij net taskforce hebben opgericht: zo ver staan onze buurlanden al in hun voorbereiding van vaccinaties
Terwijl ons land net een nieuwe taskforce heeft opgericht die onze vaccinatiestrategie moet uitwerken, lijken onze buurlanden al een stuk verder te staan in hun voorbereidingen om hun bevolking in te enten tegen het coronavirus. Een overzicht.
Lees verder

Kristien (48) voelt zich onzeker bij een latrelatie, maar haar vriend staat erop. "Samenwonen biedt ook geen garanties" zegt relatietherapeut Wim Slabbinck
Elke week tekent Anke Michiels kleine en grote liefdesproblemen van lezers op. Seksuoloog en relatietherapeut Wim Slabbinck weet raad. Vandaag: voor Kristien (48) hoeft het niet, maar door de coronacrisis en alle spanningen die het met zich meebrengt, wil haar vriend Pieter (46) enkel nog liefde op afstand. Hun prille relatie wordt verdergezet, elk in eigen huis. "Ik voel me daar niet goed bij. Hoe doe je zoiets werken?"
Lees verder

Belg (46) tot in Wenen geterroriseerd door de ex van zijn Oostenrijkse vriendin: "Angst voor deze gek is er altijd"
Frederik V., een Belg die naar Wenen verhuisde, leeft al jaren in angst. Hij wordt extreem belaagd door de ex van zijn Oostenrijkse vriendin. De 46-jarige man vertelt aan de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung over zijn lijdensweg. "Ik zal me nooit veilig kunnen voelen zolang deze gek vrij rondloopt", luidt het.
Lees verder

Opnames 'Black Panther 2' starten in juli, ondanks dood van Chadwick Boseman
Marvel Studio's maakt plannen om verder te gaan met de opnames van 'Black Panther 2'. Normaal gezien zou de productie in maart dit jaar zijn opgestart, maar vanwege het onverwacht overlijden van hoofdrolspeler Chadwick Boseman werd alles stilgelegd.
Lees verder

Chelsea (voorlopig) op kop in Premier League na zege in Newcastle
Chelsea is voorlopig de leider in de Premier League. The Blues wonnen vrij eenvoudig op het veld van Newcastle United. Het werd 0-2.
Lees verder

LIVE. Chelsea op weg naar zege op veld van Newcastle
• Speeldag 9 • Premier League • St James' Park • Ref: Craig Pawson
Lees verder

LIVE (16u15). Eden Hazard in basis bij Real Madrid voor duel tegen Villarreal
• La Liga • Aftrap: 16u16 • Estadio de la Ceramica • Ref: Alejandro Hernandez
Lees verder

Vrouw valt uit raam op vijfde verdieping tijdens lockdownfeestje
In Elsene is een vrouw in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een lockdownfeestje van een balkon op de vijfde verdieping gevallen. Dat meldt het parket van Brussel. De politie lokaliseerde het slachtoffer meteen en kon snel de hulpdiensten verwittigen, want ze stonden op dat moment klaar om het gebouw binnen te gaan en een einde te maken aan het feest.
Lees verder

Cruiseschip met 331 passagiers loopt aan de grond in Finse wateren: "Niemand in gevaar"
Het cruiseschip Grace van de Finse rederij Viking Line is vandaag in Finse wateren vastgelopen. Er zijn 331 passagiers aan boord. Dat schrijft de Zweedse krant Expressen.
Lees verder

Handbiker Zanardi zet herstel voort in Padua: "Zijn fysieke en neurologische toestand is stabiel"
Handbiker en paralympisch kampioen Alex Zanardi is overgebracht van Milaan naar Padua om daar in een revalidatiecentrum het herstel voort te zetten.
Lees verder

SHOWBITS. Bab heeft een nieuw kapsel en collega's nemen afscheid van Sam De Bruyn
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Football Talk. Einde aan ongeslagen reeks vrouwen Lyon - Duitse fans zijn vertrouwen in Löw kwijt
Tot februari vorig jaar maakte Alejandro Pozuelo het mooie weer bij Racing Genk. Hij had een groot aandeel in de landstitel, ondanks zijn vertrek nog voor de Play-Offs naar Toronto FC.
Lees verder

Nieuwe 'Deadpool'-film in de maak bij schrijvers van 'Bob's Burgers'
De makers van de cartoonserie 'Bob Burger's', Wendy Molyneux en Lizzie Molyneux-Loeglin, klimmen weer samen in de pen. De zussen gaan het script schrijven van de nieuwe superheldenfilm 'Deadpool 3'.
Lees verder

Helena (56) bezoekt voor het eerst een parenclub met haar man: "Het was als binnenwandelen in een pornofilm"
"Het was er donker, maar net licht genoeg om elkaar te kunnen zien. Iedereen was naakt. Dat was de bedoeling, want we hadden speciaal een naturistenavond gekozen. Er stonden een paar mensen te dansen, er stonden mensen te zoenen en in de kamertjes verderop waren mensen live met elkaar bezig." Helena (56) bezoekt na een tv-uitzending over het onderwerp een parenclub met haar tweede man Mark (53).* En daar beleeft ze onverwacht de avond van haar leven. Elke week gaat journalist Roxanne Wellens op zoek naar verhalen over de beste seks ooit. Deze week lees je de superseks van Helena.
Lees verder

Caeleb Dressel tekent met nieuwe besttijd op 50m vrij en 100m vlinder voor twee nieuwe wereldrecords in klein bad
Caeleb Dressel heeft op de eerste finaledag van de International Swimming League in Boedapest (klein bad) twee wereldrecords verbeterd. In minder dan een uur scherpte de Amerikaan, die uitkomt voor Cali Condors, de besttijden aan op de 100 meter vlinder en de 50 meter vrije slag.
Lees verder

Britney Spears komt in opstand tegen haar vader: "Een bewindvoerder? Oké, maar niet papa"
Slecht nieuws voor Britney Spears (38): een nieuwe poging om haar vader Jamie (68) te ontslaan als haar bewindvoerder botste vorige week op een njet van de rechter. De zangeres heeft nu besloten niet meer op te treden zolang de situatie niet verandert.
Lees verder

Zo maak je zelf overheerlijke Nutella volgens chocolatier Pierre Marcolini
De gerenommeerde Belgische chocolatier, die onlangs nog werd uitgeroepen tot beste patissier ter wereld, gaf zijn recept voor hazelnootpasta prijs. Hij deed dat in Une Cha Un Chef, een serie met Michelingidspresentatrice Charlotte Collard die je op haar Instagrampagina kan bekijken. Het goede nieuws: het recept is best eenvoudig.
Lees verder