Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 20 november 2020

De Block reageert scherp op uithaal Emmanuel André: “Hij heeft het laten steken bij het Crisiscentrum”

HLN
De Block reageert scherp op uithaal Emmanuel André: "Hij heeft het laten steken bij het Crisiscentrum"
Bij het begin van de coronacrisis was er geen leiderschap van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). Dat heeft microbioloog en voormalig interfederaal woordvoerder Emmanuel André verklaard in de Covid-commissie van de Kamer. "De epidemie was haar ding niet." Maggie De Block laat in een scherpe reactie aan onze redactie weten dat André de hand beter ook in eigen boezem steekt: "Het is goedkoop om te verzwijgen wat je zelf niet gedaan hebt."
Lees verder

PORTRET. Topgangster Petit Robert (65) overleden: de 'vriendelijke' bankovervaller en ontsnappingskoning die gratie kreeg van de koning
Matthias Schoenaerts speelde in de film 'Le Fidèle' een rol die gebaseerd was op zijn levensverhaal. De politie geeft toe stiekem altijd respect voor hem te hebben gehad. En zelfs koning Albert was zo'n fan van hem dat hij hem gratie verleende. Bankovervaller 'Petit' Robert Vanoirbeek is overleden aan kanker. Hij werd 65. In de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw was hij een van de meest gezochte gangsters van heel Europa, en deed hij het af en toe lijken alsof de Belgische gevangenissen opendeurdagen hielden, zo vaak ging hij op de loop. Zes keer ontsnapte hij, en daarmee is hij samen met Murat Kaplan dé absolute ontsnappingskoning van ons land.
Lees verder

Hét dilemma voor Joe Biden: geeft hij Elizabeth Warren en Bernie Sanders een ministerpost?
Verwacht wordt dat Joe Biden volgende week al met de aanduiding van ministers begint. Een groot dilemma is of zijn gewezen tegenstrevers Bernie Sanders en Elizabeth Warren een post in de regering krijgen. Biden is dat aan zijn linkervleugel verplicht, maar dreigt dan wel twee zetels te verliezen in de senaat.
Lees verder

Football Talk. Voorlopige geen coronapositieven bij Anderlecht - Jovic besmet met corona
Het is tegenwoordig telkens weer een opluchting: van de testresultaten bij Anderlecht die gekend zijn, is er niemand positief. Het is onduidelijk of dat ook geldt voor Zulj, Lawrence en Cullen, die later dan de rest van de groep een test ondergingen. Hoe dan ook ziet het ernaar uit dat Vincent Kompany in de topper tegen Beerschot beroep kan doen op zijn sterkhouders.
Lees verder

Amerikaanse privédetective over dood Whitney Houston: "Ze was niet alleen toen ze stierf"
Op 11 februari 2012, aan de vooravond van de Grammy Awards-uitreiking, overleed Whitney Houston, 48 jaar jong. "Er zijn nog veel te veel onbeantwoorde vragen rond haar. Een nieuw en grondiger onderzoek is de enige manier om de waarheid te achterhalen." Privédetective Paul Huebl maakt er een erezaak van. "Ik ben er zeker van dat uit een nieuwe autopsie zal blijken dat ze vermoord werd. Dat werd nooit onderzocht, omdat de politie er automatisch van uitging dat ze drugs had genomen. Er werd letterlijk gezegd: "Wie kan het wat schelen." Ik wil eerherstel voor Whitney Houston. Deze zaak móet heropend worden!"
Lees verder

Genkenaar (24) opgepakt voor dreigmail naar minister Demir: "Zwijg of je wordt verkracht"
Een 24-jarige man uit Genk is gisteren gearresteerd op verdenking van het uiten van bedreigingen aan het adres van Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA), meldt het Limburgse pakket. De twintiger heeft de feiten bekend.
Lees verder

Onderzoekers vinden microplastics bij top Mount Everest
Onderzoekers hebben dicht bij de top van de Mount Everest sporen van microplastics gevonden. De kleine plastic deeltjes zijn vermoedelijk afkomstig van spullen die worden gebruikt door de honderden mensen die elk jaar in de Himalaya de hoogste piek ter wereld beklimmen. De bevindingen zijn gepubliceerd in het milieutijdschrift One Earth.
Lees verder

PlayStation 5 vs. Xbox Series: welke moet het nu worden?
Als je dit najaar nog een PlayStation 5 of een Xbox Series S of X in het wild aantreft, is het nog maar de vraag welke van de twee je voorkeur uitdraagt. Een lastige keuze, want de twee zijn enorm gewaagd aan elkaar. Tijd dus om de écht fundamentele verschillen onder de loep te nemen. En jazeker: we delen punten uit.
Lees verder

Moet ik mijn pakjes nu zelf ophalen? En wat met de verzendingskosten die ik al heb betaald? Een antwoord op al jouw vragen over de drukte bij Bpost
500.000. Per dag. En de teller tikt voort. Bpost kan - ondanks alle voorbereidingen - niet meer volgen om alle pakjes tijdig thuis geleverd te krijgen. Gesloten winkels en de komst van de Sint, weet u wel. Een deel van de klanten zal moeten afhalen. Om hoeveel pakjes gaat het juist? Welke pakjes worden niet meer thuis bezorgd? En wat met de verzendingskosten die ik al heb betaald? Een antwoord op al jouw vragen.
Lees verder

Amal Clooney krijgt journalistieke prijs van Meryl Streep
Amal Clooney's harde werken wordt eindelijk bekroond met een prijs. De 42-jarige mensenrechtenadvocate mocht namelijk van niemand minder dan Meryl Streep (71) de Gwen Ifill Press Freedom Award in ontvangst nemen.
Lees verder

Coronavirus had voetballegende Totti flink te pakken: "Het was geen 'walk in the park'"
AS Roma-legende Francesco Totti is hersteld van het coronavirus. Dat heeft de 44-jarige ex-voetballer vrijdag op Instagram gemeld. "Maar het was geen 'walk in the park'", liet de Italiaan weten.
Lees verder

PETA is boos op koningin Elizabeth: "Dus vernoemen we een duif naar haar"
Dierenrechtenorganisatie PETA is al een tijdje boos op de Britse koningin Elizabeth (94). De koningin houdt namelijk nog steeds duiven voor wedstrijden, iets wat volgens de organisatie dierenmishandeling is. Daarom vernoemde PETA, op de trouwdag van de koningin, een duif naar haar.
Lees verder

"Bingewatchen en er het beste van maken": vier alleenstaanden vertellen over hun plannen met kerst
Kerst zullen we dit jaar in het eigen gezin moeten vieren, kondigde premier Alexander De Croo (Open Vld) aan. Niet evident voor de 1,7 miljoen mensen die alleen wonen. Welke plannen hebben zij voor Kerst? Wordt het dit keer een heel eenzaam feest of toch niet? "Je moet er gewoon het beste van maken, want dit blijft niet duren. Misschien komt het volgend jaar al goed en zeker het jaar nadien." Vier alleenstaanden getuigen.
Lees verder

Elia: "Elektrische wagens zijn in feite batterijen op wielen" en kunnen als thuisbatterij functioneren
Elektrische voertuigen zullen een belangrijke rol spelen om meer hernieuwbare energie in ons stroomnet te integreren. Dat is de overtuiging van hoogspanningsbeheerder Elia. Het elektrisch wagenpark kan als een grote batterij functioneren.
Lees verder

Populairste TikTok-ster Charli (16) wil stoppen na haatgolf over onbeschoft gedrag
De 16-jarige Charli D'Amelio, met 98,5 miljoen volgers de populairste gebruiker op TikTok, overweegt te stoppen. De Amerikaanse kreeg de afgelopen dagen naar eigen zeggen de ene doodsbedreigingen na de andere. De aanleiding? Ze had zich volgens critici verwend gedragen in een video. In zo'n online-wereld wil ze niet bewegen, zei ze huilend in een nieuw filmpje.
Lees verder

Dr. Dre wil huwelijksgasten laten getuigen in echtscheidingszaak
Tussen Dr. Dre (55) en z'n toekomstige ex-vrouw Nicole (50) gaat het dag na dag slechter. De twee zijn in een echtscheidingszaak verwikkeld en doen dan ook allebei hun uiterste best om hun slag binnen te halen. Zo dreigt Dre nu om alle gasten die 24 jaar geleden op hun trouwfeest aanwezig waren, op te roepen als getuigen. Dat schrijft The Daily Mail.
Lees verder

Eden Hazard in Real-selectie voor lastige verplaatsing naar Villarreal
Eden Hazard zit in de Real-selectie voor de wedstrijd tegen Villarreal van morgen. Hazard stond gisteren, dertien dagen na zijn positieve coronatest, opnieuw op het trainingsveld van de Koninklijke.
Lees verder

In de ban van de jogger die hondje Dribbel neerstak: "Wat voor een mens moet je zijn om zoiets te doen?"
Waasmunster is in de ban van de hondendoder. Baasjes hebben schrik om te wandelen met hun hond. Joggers met een short worden gecontroleerd door de politie. Maar de belangrijkste vraag blijft onbeantwoord: wie is de man die al joggend een mes in het hart van een hond stak?
Lees verder

Gordon Ramsay doneerde 50.000 dollar aan overleden 'MasterChef Junior'-deelnemer in strijd tegen zeldzame kanker
Eerder deze week raakte bekend dat Ben Watkins, die enkele jaren geleden deelnam aan 'MasterChef Junior', op veertienjarige leeftijd overleden was. Nu onthult TMZ dat de jongen in z'n strijd tegen kanker werd bijgestaan door een van de juryleden uit de show, chefkok Gordon Ramsay (54).
Lees verder

ASSISEN. Koppel zat 17 dagen onterecht in cel: "Had een 'sorry' verwacht in plaats van een oproepingsbrief"
"Ons DNA-onderzoek wijst met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid in de richting van de beschuldigde", getuigde de Leuvense professor Ronny Decorte vandaag op het proces tegen Alinda Van der Cruysen over de dubbele moord op Jules Bogaerts en Jeanne Jacobs in 1991. "De eerdere verdachte Katelijne B. mogen we uitsluiten." Het koppel dat in 1996 zeventien dagen in de cel zat, omdat een eerder DNA-onderzoek iets anders zei, getuigde met frisse tegenzin.
Lees verder