Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 20 november 2020

Dakbrand in appartement in De Gryspeerstraat in Deurne: geen gewonden

HLN
Dakbrand in appartement in De Gryspeerstraat in Deurne: geen gewonden
Het dak van een appartement in de De Gryspeerstraat in Deurne is vanmiddag in brand gevlogen. Dat bevestigt de politie zone Antwerpen. De brandweer kon het vuur snel meester worden, maar de woning is onbewoonbaar verklaard. Er vielen geen gewonden.
Lees verder

De emmer met toptalent stroomt nu écht bijna over: dit zijn de 16 goudklompjes waarmee Sunweb de komende jaren het wielrennen wil domineren
Nóg een toptalent erbij. Team Sunweb blijft naarstig bouwen aan de toekomst. En hoe. Henri Vandenabeele (20) maakt officieel de overstap naar de ploeg om er nog een jaartje te rijpen en dan in 2022 de stap naar de WorldTour te zetten. Klimmers, sprinters, eendagsrenners. Er is van alles wat. Ook twee Belgen. Stuk voor stuk staan ze binnen de kortste keren aan het firmament van het mondiale wielrennen. Een overzicht.
Lees verder

Buren aangeslagen na dood van Maria (79): "We hoorden haar roepen in brandend huis, maar we kregen het elektrische rolluik niet open"
Buurtbewoners van de Broekstraat in Rijmenam (Bonheiden) reageren zwaar aangeslagen na de dood van Maria. De 79-jarige overleed in de nacht van donderdag op vrijdag aan haar verwondingen die ze opliep bij een zware uitslaande brand. De vrouw probeerde nog te ontkomen, maar kreeg de elektrische rolluiken niet tijdig open. "Zelfs niet met een koevoet", zucht buurman Werner die haar nog probeerde te helpen.
Lees verder

Apple beschuldigt Facebook van gebrek aan respect voor privacy van gebruikers
Apple en Facebook ruziën over hun privacybeleid. Apps gaan in het nieuwe besturingssysteem iOS 14 van Apple -dat begin volgend jaar wordt gelanceerd- uitdrukkelijk toestemming moeten vragen aan gebruikers om hun surfgedrag te mogen volgen en zo gericht advertenties te kunnen verspreiden. Dat is een streep door de rekening van het businessmodel van Facebook, dat op zijn beurt de fabrikant van de iPhone beschuldigt van machtsmisbruik.
Lees verder

Bruin gespuis-incident: oppositie eist sancties tegen schepen, burgemeester wil zaken intern uitklaren
De Ruiseleedse oppositiepartij Respect wil dat er sancties komen tegen schepen Frans Debouck. Hij kwam begin deze week onder vuur te liggen nadat hij onder een bericht over het geweld in Elsene de opmerking 'Platkloppen dat bruin gespuis' geschreven had. Burgemeester Greet De Roo (RKD) reageert dat de kwestie intern besproken zal worden.
Lees verder

Bestuurder (24) verplaatst lichaam gestorven passagier (26) na fatale klap en vlucht weg: 4,5 jaar effectief en 10 jaar rijverbod
De zware crash die ruim vijf jaar geleden in het Waalse Bernissart het leven kostte aan de 26-jarige A.J. Breugelmans uit Brasschaat, werd wel degelijk veroorzaakt door Glen Van Roelenbosch (24) uit Lievegem. Die bleef ook tijdens het proces beweren dat hij slechts passagier was in de wagen van Breugelmans. Een leugen, zo bleek uit het onderzoek. De politierechter stuurt Van Roelenbosch liefst 4,5 jaar naar de gevangenis. Mogelijk mag de man nooit meer rijden. "Een rechtvaardige straf", vindt de familie van het slachtoffer.
Lees verder

Al tien vogels met vogelgriep besmet in ons land, virus verspreidt zich snel in Europa
In België zijn er tot nu tot tien vogels besmet met het H5N8 vogelgriepvirus. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) zegt dat er in Europa al meer dan 300 besmettingen zijn vastgesteld en waarschuwt dat het virus zich snel verspreidt.
Lees verder

Reispas op zak en andere regels die vanaf 2021 zullen gelden als Belgen naar het Verenigd Koninkrijk reizen
De Britse overheid lanceert een sensibiliseringscampagne om de Belgen en andere EU-burgers voor te bereiden op de nieuwe immigratieregels die vanaf januari van kracht worden. "Het Verenigd Koninkrijk blijft open", verzekert Martin Shearman, de Britse ambassadeur in België.
Lees verder

Football Talk. Standard-Eupen met vleugje Real Sociedad als achtergrond - Cardiologen waarschuwen voor hartproblemen bij sporters die corona hadden
Philippe Montanier (56) en Beñat San José (41) zijn morgen tegenstanders in Standard-Eupen, maar hebben een verleden bij Real Sociedad gemeen. Dat was tijdens het seizoen 2011-2012. "Nauw contact hebben we nooit gehad", aldus de T1 van de Panda's. "Hij was de succesvolle hoofdcoach, ik op dat ogenblik trainer van de U12. De kloof tussen de twee was te groot om van een samenwerking te kunnen spreken. Het jaar daarop ben ik naar Al-Ittihad vertrokken om daar de beloften voor mijn rekening te nemen. Ik kijk ernaar uit om hem te ontmoeten, want voor mij blijft Philippe Montanier de coach die de club, waar ik als trainer mijn eerste stappen zette, naar de Champions League loodste." (AR)
Lees verder

Parket vordert celstraffen tot 8 jaar voor bende die 444 kg cocaïne uithaalde in de haven
Het Openbaar Ministerie vordert gevangenisstraffen tot 8 jaar en boetes tot 40.000 euro voor Samir B. en zijn kompanen. De 7 mannen worden ervan beschuldigd op 12 december vorig jaar een partij cocaïne van 444 kg uit de haven te hebben gehaald. De feiten worden geclassificeerd als handel in verdovende middelen, bendevorming en criminele organisatie, maar de advocaten van de beklaagden achten de beschuldigingen allerminst bewezen. "De grote bazen zijn degenen die de grote straffen verdienen, maar die zijn hier vandaag niet."
Lees verder

Arnstad verlengt contract bij Anderlecht: jonge Noor zet krabbel onder verbintenis tot 2023
Nog een contractverlenging. Kristian Arnstad zette zijn handtekening onder een contractverlenging tot 2023 bij Anderlecht.
Lees verder

Fietser overleden na aanrijding op kruispunt fietssnelweg in Belsele
In Belsele is vrijdag een fietser aangereden op een kruising van de fietssnelweg met de Kerkstraat. De 90-jarige man kwam ongelukkig ten val en liep een zware hoofdwonde op. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Lees verder

Fietser van 90 jaar overleden na aanrijding op kruispunt fietssnelweg in Belsele
In Belsele is vrijdag een fietser aangereden op een kruising van de fietssnelweg met de Kerkstraat. De 90-jarige man kwam ongelukkig ten val en liep een zware hoofdwonde op. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Lees verder

Ook Djokovic naar laatste vier in ATP Finals na winst tegen Zverev
Novak Djokovic heeft zich op de ATP Finals in Londen verzekerd van een plaats in de halve finales. De Servische nummer 1 van de wereld klopte in zijn derde en laatste groepswedstrijd de Duitser Alexander Zverev (ATP 7) in twee sets: 6-3 en 7-6 (7/4). De partij duurde 1 uur en 38 minuten.
Lees verder

Emmanuel André rekent af met Maggie De Block: "Epidemie was haar ding niet"
Bij het begin van de coronacrisis was er geen leiderschap van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). Dat heeft microbioloog en voormalig interfederaal woordvoerder Emmanuel André verklaard in de Covid-commissie van de Kamer. "De epidemie was haar ding niet."
Lees verder

Protestacties in verschillende steden bij start van proces Mawda: "Belgische migratiepolitiek is hier mee verantwoordelijk voor"
Naar aanleiding van de start van het proces over de dood van Mawda Shawri vinden maandagochtend in verschillende steden protestacties plaats. Zo zal onder meer voor het Justitiepaleis op het Poelaertplein in Brussel actiegevoerd worden.
Lees verder

Matthias Casse pakt brons op EK judo na zege in Belgisch onderonsje
Matthias Casse heeft op het EK judo in de Tsjechische hoofdstad Praag brons veroverd in de klasse tot 81 kilogram. In de strijd om de derde plaats haalde de nummer een van de wereld in zijn categorie het met ippon van landgenoot Sami Chouchi (IJF 27).
Lees verder

Kristian Arnstad (17) verlengt bij Anderlecht: zes dingen die u moet weten over de Noorse middenvelder
De Noor Kristian Arnstad verlengde zopas zijn contract bij Anderlecht. Maar wat moet u weten over de 17-jarige middenvelder, behalve dan dat zijn debuut op Club geen succes was? Een voorstelling in zes weetjes, beginnend bij... Manchester United.
Lees verder

Na 17 jaar in Gent wordt Spaanse kokkin (62) toch uitgeleverd aan Spanje: "Ze wordt verdacht van aanslag op kolonel"
Het leek erop dat Spaanse kokkin Maria Espina tot aan haar dood in Gent kon blijven. Eerder werd ze twee keer gearresteerd om te worden uitgeleverd aan haar geboorteland, omdat ze met terreurgroep ETA verdacht werd voor de moord op een kolonel. Maar telkens werd de uitlevering geweigerd door de Kamer van inbeschuldigingstelling. Nu is het toch zover: ze moet binnenkort naar de gevangenis in Spanje.
Lees verder

Topgangster Petit Robert (65) overleden aan kanker: het verhaal van de 'vriendelijke' bankovervaller die gratie kreeg van de koning
Matthias Schoenaerts speelde in de film 'Le Fidèle' een rol die gebaseerd was op zijn levensverhaal. De politie geeft toe stiekem altijd respect voor hem te hebben gehad. En zelfs koning Albert was zo'n fan van hem dat hij hem gratie verleende. Bankovervaller 'Petit' Robert Vanoirbeek is overleden aan kanker. Hij werd 65. In de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw was hij een van de meest gezochte gangsters van heel Europa, en deed hij het af en toe lijken alsof de Belgische gevangenissen opendeurdagen hielden, zo vaak ging hij op de loop. Zes keer ontsnapte hij, en daarmee is hij samen met Murat Kaplan dé absolute ontsnappingskoning van ons land.
Lees verder