Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 17 november 2020

Colruyt Group helpt ‘coronawerklozen’ aan tijdelijke job: vijfduizend sollicitanten bieden zich aan voor tweeduiz...

HLN
Colruyt Group helpt 'coronawerklozen' aan tijdelijke job: vijfduizend sollicitanten bieden zich aan voor tweeduizend vacatures
Meer dan vijfduizend sollicitanten boden zich de voorbije twee weken aan om tijdelijk mee te draaien in de winkels, de distributiecentra en de ateliers van Colruyt Group. De distributiegroep uit Halle lanceerde specifiek een oproep aan mensen die door de coronacrisis tijdelijk werkloos zijn om zich kandidaat te stellen. Zo kan het bedrijf de drukste periode van het jaar overbruggen.
Lees verder

KOERS KORT. Bert De Backer rijdt ook in 2021 voor B&B Hotels-Vital Concept
Bert De Backer blijft komend seizoen dan toch aan boord bij B&B Hotels-Vital Concept. De 36-jarige Oost-Vlaming moest lang wachten op een contractverlenging, maar in 2021 gaat dan toch zijn vierde seizoen bij het Franse ProTeam in. Voordien reed hij negen jaar voor Sunweb en haar voorgangers Skil-Shimano, Argos-Shimano, Giant-Shimano en Giant-Alpecin.
Lees verder

Wetenschappers: "Dodelijk Chaparevirus uit Bolivia overgedragen van mens tot mens"
Wetenschappers van het US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben ontdekt dat het Chaparevirus, een zeldzaam dodelijk virus, kan overgaan van mens tot mens. Voorlopig zijn alleen kleine uitbraken van het virus bekend in Bolivia. Het virus doet denken aan Ebola en is afkomstig van ratten, die het aan de mens doorgaven.
Lees verder

"Ik heb iemand anders leren kennen": de deelnemers van 'Boer zkt Vrouw' blikken terug op hun tv-avontuur
'Boer zkt Vrouw 2020' zit erop. Twee boeren vonden tijdens het programma de liefde, voor de vier anderen liep het iets minder goed af. Dag Allemaal en Story zochten alle boeren opnieuw op, om te kijken hoe het nu met hen gaat. Sommigen zijn nog steeds dolverliefd en maken al plannen voor kinderen, anderen likken voorlopig hun wonden. Maar er zijn ook enkele prille relaties ontstaan: "Na de opnames kreeg ik een berichtje van iemand die ik van vroeger kende."
Lees verder

Duivels halen opgelucht adem: bij nieuwe testronde komen geen bijkomende besmettingen aan het licht
Goed nieuws: Roberto Martínez kan morgenavond op al zijn fitte Rode Duivels rekenen tegen Denemarken. De coronatestronde van gisteren leverde geen bijkomende positieve gevallen op.
Lees verder

Sam De Bruyn vertrekt bij Qmusic: "Ik heb geen andere plannen, maar ik heb even tijd en rust nodig"
Radiostem Sam De Bruyn (34) gaat weg bij Qmusic. Dat maakte hij vandaag zelf bekend via sociale media. Sam was sinds 2015 aan het werk bij de zender. Wat de presentator gaat doen na zijn avontuur bij Q, is nog niet duidelijk. "Ik heb tijd voor mezelf nodig", klinkt het.
Lees verder

Bij zege in Bosnië zijn Jonge Duivels zeker van EK: alle hoop op herboren Openda
Van overbodig bij Club Brugge naar revelatie van de Eredivisie. Loïs Openda (21) staat met Vitesse op kop in de Eredivisie. Vanavond rekenen de nationale beloften op de spits om de poort naar het EK open te beuken.
Lees verder

Biden en Harris krijgen vandaag officieuze veiligheidsbriefing
Vandaag staat er in de agenda van president-elect Joe Biden een meeting ingepland met nationale veiligheidsexperts. Dat meldt Bloomberg. Het gaat om een officieuze briefing, want de General Services Administration (GSA) heeft de verkiezingsoverwinning van Joe Biden nog altijd niet erkend.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen en ziekenhuisopnames stabiliseren en stijgen zelfs licht in sommige Vlaamse provincies. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft dalen, maar die daling lijkt stilaan wel te vertragen. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Bent u wettelijjk verplicht uw cv-ketel te laten nakijken?
Veel energieleveranciers benaderen hun klanten met hun dienstverlening rond ketelonderhoud. Dat het belangrijk is om uw cv-ketel af en toe te laten nakijken om defecten te voorkomen, spreekt voor zich. Maar is het ook wettelijk verplicht? Mijnenergie.be belicht wat u moet weten.
Lees verder

Is het onderhoud van uw cv-ketel wettelijk verplicht?
Veel energieleveranciers benaderen hun klanten met hun dienstverlening rond ketelonderhoud. Dat het belangrijk is om uw cv-ketel af en toe te laten nakijken om defecten te voorkomen, spreekt voor zich. Maar is het ook wettelijk verplicht? Mijnenergie.be belicht wat u moet weten.
Lees verder

Iedereen moet inleveren, maar hoe zit het met de startgelden van Mathieu Van der Poel en Wout van Aert?
Wout van Aert en Mathieu van der Poel, die respectievelijk op 28 november (Kortrijk) en 12 december (Antwerpen) opnieuw het veld induiken, behouden hun startgeld. 10.000 euro, naar verluidt, al wordt die som nergens bevestigd noch ontkend. Zij hoeven dus niets in te leveren. Tenminste, daar lijkt het op.
Lees verder

Marc Van Ranst spreekt forse taal in Nederlandse krant: "Wij hebben domweg geen goed coronabeleid"
Volgens viroloog Marc Van Ranst verklaren het karakter van de Belg - van zodra die een achterdeurtje ziet, stapt hij er doorheen - en het falende Belgische overheidsbeleid, de slechte coronacijfers in ons land. Dat zegt hij in een gepeperd interview met 'De Volkskrant'.
Lees verder

Chillste job ooit: verdien geld door lekker lui in je zetel te liggen
Wil je een centje bijverdienen? Dat kan, op een wel zéér aangename manier. Het Nederlandse bedrijf Pockies zoekt een bedreven luierik die een middag op de zetel wil liggen en tv wil kijken. En je wordt er nog eens voor betaald ook. Het salaris: maar liefst 500 euro.
Lees verder

Nelle (29) en Jonas (29) investeren volop in hun eigen woning: "Deze zomer ál ons spaargeld in nieuwe ramen en deuren gestopt"
Redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Sinds ze hun laatste spaarcentjes in nieuwe ramen investeerden, hebben Nelle en Jonas geen reservepotje meer. "En dat baart mij toch wel een beetje zorgen", bekent Nelle. "Als er nu een grote rekening zoals de verzekering of kadastraal inkomen in de bus valt, is het slikken." Ze vertellen hoe ze elke maand de eindjes aan elkaar knopen.
Lees verder

Zieke acteur Michel Van Dousselaere gaat snel achteruit: "Lekker eten, daar kan hij nog van genieten"
In februari klopte de dood bij Michel Van Dousselaere (72) aan de deur, maar de acteur weigerde te openen. Maar de laatste tijd gaat hij wel snel achteruit, laat z'n vrouw Irma Wijsman (57) in een update weten. "Maar we hebben als koppel nog genoeg momenten waarop we samen dingen kunnen beleven."
Lees verder

Fabelachtige goal: Riyad Mahrez niet gehinderd door slecht veld om Algerije naar Africa Cup te trappen
Even de monden laten openvallen. Met een heerlijk doelpunt op assist van Beerschot-flankspeler Reda Halaïmi was Riyad Mahrez de grote man bij Algerije in Zimbabwe. De ploegmaat van Kevin De Bruyne bij Manchester City tekende de 0-2 aan, voldoende voor Algerije om zich als uittredend winnaar opnieuw te plaatsen voor de Africa Cup 2022.
Lees verder

HET DEBAT. Is het terecht dat de horeca wellicht dit jaar niet meer zal heropenen?
Het is bijna precies één maand geleden dat cafés en restaurants voor de tweede keer de deuren moesten sluiten. Het ziet er niet naar uit dat de horeca dit jaar nog zal opengaan, zo zeggen verschillende experts. Is het terecht dat de heropening van de horeca wellicht niet meer voor dit jaar is? Wat denk jij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
Lees verder

Franse politie ontruimt kamp met 2.000 migranten in buurt van Parijs
De Franse politie heeft dinsdagmorgen in de Parijse voorstad Saint-Denis een kamp met ongeveer 2.000 migranten ontruimd. Dat heeft een journalist van het Franse persbureau AFP gemeld. De operatie verloopt rustig.
Lees verder

Antony Arandia maakt pittige entree in 'Familie': "Hopelijk is de trein nu opnieuw vertrokken"
Jaren geleden verdween hij compleet uit beeld, maar nu staat Antony Arandia (34) er weer. Na de herhalingen van 'Sara' duikt de barman/acteur deze week op in 'Familie'. Met héél veel goesting. "Ik verkoop met plezier veel show achter mijn bar", zegt Antony, "maar acteren blijft toch mijn passie nummer 1." Ook financieel was de rol meer dan welkom. "Gelukkig kan ik een beroep doen op overheidssteun, want anders was de coronacrisis een ramp."
Lees verder