Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 20 november 2020

CEO BioNTech: “Pfizer-vaccin kan mogelijk nog dit jaar verdeeld worden”, Europese Commissie wil in december twee ...

HLN
CEO BioNTech: "Pfizer-vaccin kan mogelijk nog dit jaar verdeeld worden", Europese Commissie wil in december twee vaccins goedkeuren
Het vaccin van farmabedrijven BioNTech en Pfizer zou nog voor kerst verdeeld kunnen worden. Dat heeft de CEO van BioNTech gezegd. Ons land heeft er vijf miljoen stuks van besteld. Daarmee zouden 2,5 miljoen landgenoten geholpen kunnen worden, want er zijn twee vaccinatiebeurten nodig. De Europese Unie zei vanavond mogelijk in de tweede helft van december al twee coronavaccins goed te zullen keuren. Het gaat om de vaccins van BioNTech-Pfizer en van Moderna, aldus Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.
Lees verder

Veel emoties bij de bekendmaking van de tweede finalist van 'Mijn Keuken Mijn Restaurant'
Het tweede ticket voor de finale van 'Mijn Keuken Mijn Restaurant' is uitgedeeld. Na lang wikken en wegen kregen Deborah en Jasmina van Pistache te horen dat zij het op 3 december mogen opnemen tegen Ayse en Lorenzo van Bar Nazar.
Lees verder

Missy Elliot betaalt trouwjurk van fan: "Want het was de jurk van je dromen"
Een trouwjurk kan een behoorlijke hap nemen uit je trouwbudget. Dat weet ook de Amerikaanse Ireanna Bradshaw. Gelukkig kon zij op zangeres Missy Elliott (49) rekenen.
Lees verder

Minister Wouter Beke (CD&V): "Ik heb over ontslag nagedacht"
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) erkent dat er fouten zijn gemaakt bij de aanpak van de eerste golf van het coronavirus in de woonzorgcentra. 'Ik heb allicht fouten gemaakt en zaken beter kunnen aanpakken. We hebben ons best gedaan, maar op een aantal vlakken misschien niet genoeg', zei hij in De Afspraak op Canvas.
Lees verder

Haatprediker die Geert Wilders wilde onthoofden overleden
Haatprediker Khadim Hussein Rizvi is op 54-jarige leeftijd overleden. De Pakistaanse geestelijke was een van de drijvende krachten achter de protesten tegen een omstreden cartoonwedstrijd van Geert Wilders in 2018. Vorig jaar dreigde hij er ook mee de Nederlandse politicus te onthoofden.
Lees verder

EU-leiders mijden ruzie op top over rechtstaat, Polen en Hongarije blijven bij veto
Het hoogopgelopen conflict tussen de EU-leiders over de meerjarenbegroting is over de top van vanavond heen getild. Duits bondskanselier Angela Merkel erkende na afloop dat er geen consensus is en dat Polen en Hongarije bij hun veto blijven. Een videotop was volgens de 27 leiders niet de geschikte vorm om over het veto te ruziën, zeiden ook ingewijden.
Lees verder

Professor Goossens: "Kerstperiode kan enorme boost geven aan aantal besmettingen"
Bijna één op drie Belgen zegt toch plannen te maken om met een grotere groep kerst te vieren, zo bleek vandaag uit de Grote Coronastudie, op initiatief van de Universiteit Antwerpen. Gisteren drukte premier Alexander De Croo nochtans zijn vrees uit voor een 'kerstmisgolf'. Professor Herman Goossens beklemtoonde vandaag in De Afspraak dat het aantal infecties een enorme boost kan krijgen als kerstmis dit jaar niet in kleine kring gevierd wordt.
Lees verder

Danira neemt afscheid van 'Vandaag': "Ik had nog zo gezegd dat ik niet zou huilen"
Het zit erop. Na drie seizoenen valt het doek over 'Vandaag', de Eén-talkshow die gepresenteerd werd door Danira Boukhriss (30). "Ik ben zo dankbaar."
Lees verder

Uitspraak in rechtszaak van 'De Baron' tegen Bassie en Adriaan valt op 25 november
Het langlopende conflict tussen broers Bas (85) en Aad van Toor (78) (beter bekend als Bassie en Adriaan) en hun voormalige tegenspelers komt eindelijk tot een einde. Woensdag 25 november doet de rechtbank van Rotterdam een schriftelijke uitspraak. Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank.
Lees verder

Nieuwe bondscoach Sven Vanthourenhout wil tonen dat hij het ook op de weg kan: "Met Patrick Lefevere als gedroomde leermeester"
Sven Vanthourenhout (39) volgt Rik Verbrugghe op als bondscoach bij de elite. En krijgt meteen af te rekenen met de publieke opinie. Een ex-veldrijder die ons land gaat leiden op de weg? "Ik begrijp de twijfel. Aan mij om ze weg te werken." Want Vanthourenhout wil oogsten in het superbelangrijke jaar 2021. "Er zitten mooie momenten aan te komen."
Lees verder

Fred van Leer 'pakt de draad weer op' na overval
Het gaat, een dag na de brute overval op zijn huis, "naar omstandigheden goed" met stylist Fred van Leer. Dat heeft zijn management donderdag in een korte reactie laten weten. "We pakken de draad weer op."
Lees verder

Antwerp Giants uitgeschakeld in Eurocup basket na nieuw verlies
De Antwerp Giants hebben op de achtste speeldag van de Eurocup basket voor mannenteams weer niet kunnen winnen. De Giants verloren op bezoek bij MoraBanc Andorra met 82-69 en grijpen door de nieuwe nederlaag naast een ticket voor de tweede ronde.
Lees verder

Waarom nieuwkomer Serine zo boos is en het zwarte kennisgat van Conner: de hoogtepunten van de 24ste 'Slimste Mens'-aflevering
Even het gaspedaal keihard indrukken tijdens zijn finale tegen nieuwkomer Serine Ayari (29) en sp.a-voorzitter Conner Rousseau (27) was meteen zeker van een - voorlopig - tweede plaats voor de finaleweken. De edelgassen 'Xenon' en 'Argon' werden de comédienne, die nochtans uitstekend speelde en een welgekomen nieuwkomer was, fataal. En noteer alvast dat Catherine Van Eylen (49) grote kandidate is om Lieven Scheire als Slimste Mens op te volgen.
Lees verder

Biden sluit nationale lockdown uit, maar waarschuwt wel: "Er komt een donkere winter aan"
De verkozen Amerikaanse president Joe Biden heeft op een persconferentie gezegd dat de VS nog "een donkere winter" staan te wachten door de coronapandemie. De Verenigde Staten laten elke dag recordcijfers optekenen, en in verschillende staten liggen de ziekenhuizen en afdelingen intensieve zorg overvol. Toch zegt Biden niet van plan te zijn een nationale lockdown te zullen invoeren eens hij de macht heeft overgenomen van zittend president Donald Trump.
Lees verder

BuzzFeed neemt concurrent HuffPost over
Het mediaconcern BuzzFeed neemt het nieuwsportaal HuffPost over van telecomgigant Verizon. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt. Financiële details gaven ze niet vrij. Verizon krijgt wel een minderheidsbelang in BuzzFeed.
Lees verder

Nu ook officieel: MMA'er McGregor maakt nieuwe comeback in januari
De Ierse kooivechter Conor McGregor plant op 23 januari een zoveelste comeback, met een gevecht in de UFC (Ultimate Fighting Championship) tegen de Amerikaan Dustin Poirier. Dat heeft de 32-jarige MMA-vechter zopas officieel laten weten. Het duel hing al langer in de lucht, maar is nu dus een zekerheid.
Lees verder

Nadal klopt titelverdediger Tsitsipas en bemachtigt ticket voor laatste vier ATP Finals
Rafael Nadal (ATP 2) heeft zich op de ATP Finals in Londen verzekerd van een plaats in de halve finales. De Spanjaard klopte in zijn derde en laatste poulewedstrijd de Griekse titelverdediger Stefanos Tsitsipas (ATP 6) in drie sets: 6-4, 4-6 en 6-2. De partij duurde 2 uur en 6 minuten.
Lees verder

Studie: klimaatopwarming werkt verspreiding van dierenziektes in de hand en dat heeft ook gevolgen voor de mens
Naarmate het klimaat wereldwijd verder opwarmt, zullen dierenziektes die door parasieten overgedragen worden, zich verder verspreiden in de noordelijke hemisfeer. Dieren in koude regio's in het verre noorden en in hooggelegen gebieden zullen daar de zwaarste gevolgen van ondervinden, maar ook de mens loopt gevaar. Dat stelt een studie die vrijdag wordt gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Science.
Lees verder

Nieuwe Warhammer: Chaosbane is het leukst voor gamers met vrienden
Warhammer: Chaosbane krijgt anderhalf jaar na zijn verschijning een nieuwe Slayer Edition voor de PlayStation 5 en Xbox Series X. Al is het niet helemaal duidelijk waarom.
Lees verder

LIVE. Beke: "Ik heb over ontslag nagedacht" - "Vaccin Pfizer kan nog dit jaar verdeeld worden" - Bijna heel Californië krijgt avondklok
Het aantal overlijdens door het coronavirus in België heeft de trieste mijlpaal van 15.000 overschreden. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van gezondheidsagentschap Sciensano. De andere cijfers gaan wel de goede kant uit: het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft dalen, al gaat de daling de laatste dagen wel minder snel. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
Lees verder