Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 19 november 2020

CEO BioNTech: “Pfizer-vaccin kan mogelijk nog dit jaar verdeeld worden”

HLN
CEO BioNTech: "Pfizer-vaccin kan mogelijk nog dit jaar verdeeld worden"
Het vaccin van farmabedrijven BioNTech en Pfizer zou nog voor kerst verdeeld kunnen worden. Dat heeft de CEO van BioNTech gezegd. Ons land heeft er vijf miljoen stuks van besteld. Daarmee zouden 2,5 miljoen landgenoten geholpen kunnen worden, want er zijn twee vaccinatiebeurten nodig.
Lees verder

Meer jongeren met zware gedachten dan in eerste lockdown: "Ze zitten té lang alleen achter hun computer"
In deze lockdown kampen méér jongeren met depressieve gevoelens dan in het voorjaar. Dat blijkt uit een bevraging van Rode Neuzendag in het middelbaar. "Jongeren zitten te lang alleen achter hun computer. Face to face met hen praten is belangrijk", reageert meester Jeroen, die anderhalvemeterwandelingen maakt met zijn leerlingen.
Lees verder

Will Smith en 'Fresh Prince'-collega Janet Hubert leggen ruzie na 27 jaar bij
27 jaar lang konden ze niet door één deur, maar voor de reünie-aflevering van 'The Fresh Prince of Bel-Air' legden Will Smith (52) en z'n ex-collega Janet Hubert (64) hun ruzie bij.
Lees verder

"Sorry, Jan": Vertonghen zadelt Foket met panna op, maar De Bruyne geeft hem nadien meesterlijk koekje van eigen deeg
Wie uitdeelt moet ook kunnen incasseren. In een rondo - een trainingsvorm waarbij de spelers ín de cirkel moeten jagen op de bal - bij de Rode Duivels ging het er bijwijlen zeer technisch aan toe. Mét twee panna's. Eerst speelde Jan Vertonghen collega-verdediger Thomas Foket door de benen, waarna diezelfde Jan zélf het slachtoffer werd van een panna. Een koekje van eigen deeg, heet zoiets. Het was Kevin De Bruyne die de recordinternational heerlijk ringeloorde. "Wanneer iets te mooi is om het niet te posten. Sorry, Jan", schreef KDB bij de Instagram-video.
Lees verder

Nieuwe essays van Tolkien komen uit: "Schatkamer voor fans"
Een collectie niet eerder uitgebrachte essays van 'In de ban van de ring'-auteur J.R.R. Tolkien komt volgend jaar alsnog op de markt. Het boek 'The Nature of Middle-Earth' gaat over zijn fantasiewereld Midden-aarde. The Guardian bericht dat onderwerpen aan de orde komen als de onsterfelijkheid van de elven, de geografie van Gondor en welke rassen baarden kunnen laten staan.
Lees verder

Sigaretten vanaf 2024 niet meer te koop in Nederlandse supermarkten
Vanaf 2024 mogen de Nederlandse supermarkten geen sigaretten meer verkopen. Een jaar eerder zal de verkoop van tabak via internet al verboden zijn. De Nederlandse regering zal het besluit morgen officieel vastleggen, melden lokale media.
Lees verder

Na nieuwe zware klap op E17: brandweer smeekt om reddingsstrook bij interventies
Brandweerkorpsen vragen met aandrang om de nieuwe verkeersregels over de reddingsstrook te volgen. Na een zwaar ongeval in Destelbergen met vier vrachtwagens op de E17 in Destelbergen hadden de hulpdiensten deze voormiddag weer de grootste moeite om ter plaatse te geraken, zo blijkt uit beelden die gemaakt werden vanuit de brandweerwagen.
Lees verder

Na nieuwe zware klap op E17: brandweer smeekt om reddingstrook bij interventies
Brandweerkorpsen vragen met aandrang om de nieuwe verkeersregels over de reddingstrook te volgen. Na een zwaar ongeval in Destelbergen met vier vrachtwagens op de E17 in Destelbergen hadden de hulpdiensten vanmiddag weer de grootste moeite om ter plaatse te geraken, zo blijkt uit beelden die gemaakt werden vanuit de brandweerwagen.
Lees verder

Grote storing bij Telenet-apps: "We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen"
Er lopen op sociale media heel wat klachten binnen over Telenet. Onder meer Yelo Play, Yugo en webmail werken bij verschillende gebruikers niet meer.
Lees verder

Onze chef voetbal ziet hoe Rode Duivels in 2020 killers zijn geworden: "Het mooiste meisje van de klas wil nu gewoon winnen"
De Rode Duivels hebben hun laatste match van 2020 achter de rug. Het sein voor onze chef voetbal om de balans op te maken. "Martínez trok lessen uit de WK-nederlaag tegen Frankrijk. Willen sterven met je principes, is voor dommeriken. Sindsdien zijn de Rode Duivels anders geworden. Minder poëtisch als het moet. Meer zakelijk. Killer."
Lees verder

Facebook publiceert cijfers over haatdragende taal op platform
Socialemediabedrijf Facebook Inc. heeft vandaag voor het eerst cijfers gepubliceerd over de aanwezigheid van haatzaaierij op het sociale netwerk. In het derde kwartaal van 2020 werden er per 10.000 berichten tien tot elf geïdentificeerd die haatdragende taal bevatten.
Lees verder

Hoe gaan onze clubs gigantisch coronaverlies oplossen? "Dit is niet meer lang houdbaar"
"Ofwel heb je een rijke aandeelhouder die de put vult, of je tast in je reserves", zeggen clubleiders. En als die er niet zijn? "Dan heb je problemen." Het gigantische coronaverlies van 275 miljoen euro zet onze Belgische profclubs voor een enorme uitdaging. Hoe gaan ze dit oplossen? Of gaan er clubs - als dit nog lang aansleept - simpelweg failliet? Zo is de financiële toestand bij Standard en Anderlecht allesbehalve ideaal.
Lees verder

Hoe gaan onze clubs gigantisch coronaverlies proberen oplossen? "Dit is niet meer lang houdbaar"
"Ofwel heb je een rijke aandeelhouder die de put vult, of je tast in je reserves", zeggen clubleiders. En als die er niet zijn? "Dan heb je problemen." Het gigantische coronaverlies van 275 miljoen euro zet onze Belgische profclubs voor een enorme uitdaging. Hoe gaan ze dit oplossen? Of gaan er clubs - als dit nog lang aansleept - simpelweg failliet? Zo is de financiële toestand bij Standard en Anderlecht allesbehalve ideaal.
Lees verder

En of Tielemans op vraag van Jan Mulder meer op doel trapt: ook tegen Denemarken is het al snel raak
Opmerkelijk: zowel tegen Engeland als Denemarken opende Youri Tielemans de score. Met een rake afstandsknal. Telkens perfect de rechterhoek in. En dit nadat Tielemans recent in 'Vandaag is Rood' door Jan Mulder gevraagd werd meer op doel te trappen. "Wat zegt Oostende je nog?", vroeg de Nederlander aan de Rode Duivel. "Je scoorde er twee keer vanop afstand. Wordt het niet nog eens tijd? Het is lang geleden dat ik je voor België nog eens op doel zag trappen. Je hebt het schot, maar je gebruikt het niet. Iets meer verantwoordelijkheid." Waarop Tielemans: "Je hebt gelijk." En hij de daad bij het woord voegde.
Lees verder

Michael J. Fox herinnert zich ongemakkelijke ontmoeting met prinses Diana
Op de première van 'Back To The Future' in Londen zat acteur Michael J. Fox (59) vlak naast prinses Diana. Een hele eer, al bleek de ontmoeting toch vooral ongemakkelijk. Dat vertelt de acteur in 'The Tonight Show'.
Lees verder

Heropenen de skigebieden nog voor kerst? En welke regels zullen dan gelden?
Voor een pak skiliefhebbers is het nagelbijtend uitkijken naar het komende winterseizoen. Verpest het coronavirus ook die trip, of zullen we met kerst toch op de latten kunnen staan? Waar is die kans het grootst? Wanneer gaan de skigebieden weer open? En welke regels zullen daar dan gelden?
Lees verder

Achillespeesblessure houdt Klay Thompson ook komend seizoen van NBA-parket
Klay Thompson ziet voor de tweede opeenvolgende keer een seizoen in de NBA aan zich voorbij gaan. De basketter van de Golden State Warriors liep op training een gescheurde achillespees op, zo meldt de doorgaans bijzonder goed ingelichte ESPN-journalist Adrian Wojnarowski.
Lees verder

"VS willen importheffingen voor Oostenrijk, Italië en India wegens digitaks"
De Verenigde Staten willen importheffingen opleggen aan Oostenrijk, Italië en India, vanwege hun geplande digitaks voor techreuzen zoals Google en Facebook. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Door de digitaks moeten de techbedrijven belasting gaan betalen over het gedeelte van het inkomen dat ze lokaal, in die landen, verdienen.
Lees verder

Ondanks ruzie om politiek gaat Florida Georgia Line niet uit elkaar: "We zijn in therapie gegaan"
Tyler Hubbard (33) en Brian Kelley (35), de leden van de Amerikaanse countryband Florida Georgia Line, hebben de geruchten van een breuk ontkracht. De afgelopen maand kruisten ze de degens over hun politieke voorkeur.
Lees verder

Tientallen agenten gewond bij coronaprotest in Berlijn: "Zoiets in tientallen jaren niet meegemaakt"
Minstens 77 agenten zijn gewond geraakt bij de protesten in de Duitse hoofdstad Berlijn. Gisteren demonstreerden duizenden mensen tegen het coronabeleid van de regering. Politiechef Barbara Slowik reageerde in Duitse media geschokt op het geweld. "Agenten vertelden me dat ze zoiets in Berlijn al tientallen jaren niet meer meegemaakt hebben", klinkt het.
Lees verder