Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 20 november 2020

Carcasse van slager Hendrik Dierendonck is eerste Belgische zaak op lijst van ‘s werelds beste steakrestaurants

HLN
Carcasse van slager Hendrik Dierendonck is eerste Belgische zaak op lijst van 's werelds beste steakrestaurants
Carcasse, gevestigd in Sint-Idesbald bij Koksijde, staat op de 44ste plaats op de ranking 'World's Best Steak restaurants'. Daarmee is Hendrik Dierendonck de eerste Belg op die prestigieuze lijst waarbij 12 steakambassadeurs 700 steakrestaurants over de hele wereld hebben bezocht.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen blijven dalen: nu al 27 gemeenten onder hoogste alarmdrempel. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft dalen, maar die daling lijkt wel te vertragen. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Brusselse Nieuwstraat krijgt volgend jaar grootste Legowinkel van België
Lego opent in het voorjaar van 2021 een winkel in de Brusselse Nieuwstraat. Het wordt de tweede en de grootste Legowinkel van het land.
Lees verder

Excelsior Virton haalt slag thuis bij BMA en eist 15 miljoen euro van de Pro League
Excelsior Virton heeft voor de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) gelijk gekregen, zo meldt de RTBF vrijdagmorgen. De Luxemburgse club diende een klacht in omdat het voor het seizoen 2020-2021 geen proflicentie kreeg. Het nieuws zou betekenen dat Virton volgend seizoen in 1B mag aantreden. De club eist van de Pro League ook een schadevergoeding van 15 miljoen euro.
Lees verder

Nieuwe live action-films 'Cruella', 'Pinocchio' en 'Peter Pan' waarschijnlijk rechtstreeks naar Disney+
Het lijkt er sterk op dat drie nieuwe films van Disney direct op de streamingdienst van het entertainmentconcern verschijnen en hun première niet in de bioscoop beleven. Dat verwacht Deadline, dat er overigens meteen bij vermeldt dat er nog geen concrete beslissing is genomen.
Lees verder

Elk woonzorgcentrum in Vlaanderen krijgt volgende maand vijftig sneltests
Komende maand zullen alle woonzorgcentra in Vlaanderen vijftig sneltests ontvangen van de Vlaamse overheid. Dat meldt het agentschap Zorg en Gezondheid.
Lees verder

"Droom is om hem nog één keer met lichtjes te zien schitteren": wie heeft oplossing voor de 12 meter hoge spar van Julien (80)?
Begin jaren 90 was het nog een kleine kerstboom, die door een sterfgeval in de kerstperiode indertijd een bijzondere betekenis en zelfs een naam kreeg. Vele jaren lang hing Julien De Dauw (80) lichtjes in 'nonkel Jules' in zijn voortuin, om zijn overleden schoonbroer in de kerstperiode te gedenken. De intussen 12 meter hoge spar is echter te groot geworden voor Julien, die nu een oproep doet aan steden, gemeenten en firma's. "Wie wil mijn spar ophalen om hem in deze kerstperiode een mooi plaatsje te geven? Het zou een droom zijn om 'nonkel Jules' nog één keer te zien schitteren."
Lees verder

Terrasverwarmers verkopen als zoetje broodjes: hoe maak je de beste keuze qua prijs-kwaliteit?
Met de feestdagen en winter in het vooruitzicht zoeken almaar meer mensen naar toestellen om hun terras warm en gezellig te maken. Verdelers van terrasverwarmers kunnen de vraag dan ook amper bijbenen. Webwinkel Bol.com zag de verkoop van terrasverwarmers in enkele weken tijd liefst vertienvoudigen. Maar waar moet je op letten als je zo'n toestel wil aanschaffen? En wat is er allemaal op de markt? Twee experts helpen je op weg.
Lees verder

Waar moet je op letten bij het kiezen van een terrasverwarmer? En wat krijg je voor welk geld?
Met de feestdagen en winter in het vooruitzicht zoeken almaar meer mensen naar toestellen om hun terras warm en gezellig te maken. Verdelers van terrasverwarmers kunnen de vraag dan ook amper bijbenen. Webwinkel Bol.com zag de verkoop van terrasverwarmers in enkele weken tijd liefst vertienvoudigen. Maar waar moet je op letten als je zo'n toestel wil aanschaffen? En wat is er allemaal op de markt? Twee experts helpen je op weg.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Dany Verstraeten, Martine Tanghe en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Ruim een derde van leerlingen gaat met fiets naar school
Ruim een derde (37 procent) van de Belgische leerlingen van de lagere en middelbare school gaat bijna dagelijks met de fiets naar school. Vlaanderen doet het met 57 procent een pak beter dan Brussel (24 procent) en Wallonië (7 procent). Dat blijkt uit een enquête bij 3.700 Belgen van mobiliteitsorganisatie Touring.
Lees verder

Gordon is sinds overval elke dag bang: "Ik kijk twee keer voordat ik naar de keuken loop"
Gordon (52) is sinds de overval, die in september in zijn huis werd gepleegd, niet meer gelukkig geweest. Dat vertelt de Nederlandse zanger en presentator in de YouTube-serie 'Open Kaart'. Intussen is ook bevestigd dat de 23-jarige verdachte van de overval op 22 december voor de rechtbank moet verschijnen.
Lees verder

Besparen op je verwarming? Installeer een slimme thermostaat
Wanneer het buiten wat killer wordt, gaan binnen ook de radiatoren wat hoger. Met een slimme thermostaat, die je met een beetje handigheid zelf installeert op je cv-ketel, krijg je een optimale controle over hoe warm je het in huis maakt. Je bespaart meteen ook flink op je energiefactuur.
Lees verder

Terwijl de Nederlandse koning iedereen aanspoort om de strenge regels te volgen: "Willem-Alexander trekt zich níks aan van coronamaatregelen"
In zijn zes jaar op de troon lag de Nederlandse koning Willem-Alexander (53) nog nooit zo zwaar onder vuur als nu. Enkele recente daden bewijzen dat hij totaal geen voeling heeft met de bevolking die door een zware sociale, economische gezondheidscrisis gaat. "Willem-Alexander is te koppig om naar zijn adviseurs te luisteren", zegt royaltywatcher Kathy Pauwels (53). "Als hij iets wil, kan zelfs Máxima hem niet ompraten."
Lees verder

Jens Dendoncker opgenomen in ziekenhuis
Jens Dendoncker (30) is opgenomen in het ziekenhuis, dat bevestigt de persdienst van VTM vandaag aan onze redactie. De opname zou te maken hebben met een chronische aandoening.
Lees verder

Holzhauser versus Zulj in clash der Oostenrijkers: "Ik ben niet beter dan Peter"
Wees maar zeker dat-ie een stream van Beerschot-Anderlecht zoekt. Oostenrijks bondscoach Franco Foda kijkt uit naar de clash tussen zijn internationals: Raphael Holzhauser (27) versus Peter Zulj (27).
Lees verder

Welke impact hebben de huidige maatregelen op onze verplaatsingen? Belg spendeert "gemiddeld 17 procent meer tijd thuis"
De huidige maatregelen zijn misschien iets minder streng dan de maatregelen die golden tijdens de eerste coronagolf, toch hebben ze een noemenswaardige impact gehad op onze verplaatsingen. Dat blijkt uit een rapport van Google Mobility, dat de beweginstrends van mensen in kaart brengt.
Lees verder

Van Gucht: "Tweede golf minder dodelijk dan de eerste"
De tweede golf van het coronavirus verloopt minder dodelijk dan de eerste. Dat heeft interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht gezegd op de persbriefing van gezondheidsinstituut Sciensano en het Crisiscentrum. Van Gucht hoopt verder dat de stabilisatie van de besmettingscijfers "een tijdelijk fenomeen" is geweest.
Lees verder

Topsport in volle stadions, het bestaat nog in Australië: 52.500 fans wonen perfect legaal rugbywedstrijd bij
Topsport in een vol stadion, het bestaat zowaar nog. Al moet je er wel naar de andere kant van de wereld voor. In Australië kwamen woensdag 52.500 mensen op de been om een rugbywedstrijd bij te wonen.
Lees verder

Piet Vanthemsche, auteur van het Belgische griepplan: "Voor deze pandemie was geen enkel plan adequaat"
Het was de bedoeling dat het griepplan regelmatig geactualiseerd zou worden, maar blijkbaar is dat niet gebeurd. Dat heeft Piet Vanthemsche vandaag verklaard in de Kamer. Vanthemsche was de auteur van het Belgische griepplan van 2006. "Voor de pandemie van dit jaar was echter geen enkel plan adequaat", klinkt het.
Lees verder