Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 13 november 2020

Buurman Jonas (42) redt samen met omstaanders zes bewoners uit brandend appartement via dak van camionette

HLN
Buurman Jonas (42) redt samen met omstaanders zes bewoners uit brandend appartement via dak van camionette
In de Despauteerstraat in Ninove is er vrijdagnamiddag brand ontstaan in een garage onderaan een appartement. Op korte tijd was er heel veel rookontwikkeling. Zes bewoners waren nog binnen, maar konden gered worden door een buurtbewoner en een man die er passeerde met zijn camionette. "Via het dak van de camionette en ladders hebben we alle bewoners in veiligheid gebracht", zegt Jonas Vleeschauwer (42).
Lees verder

Nederland gaat coronamaatregelen versoepelen: "Een groot risico", zegt viroloog Marc Van Ranst
Terwijl in ons land is beslist dat de huidige coronamaatregelen behouden blijven en er ook stemmen klinken dat de heropening van de scholen nog te vroeg komt, gaat Nederland zijn coronamatregelen komende donderdag wel al versoepelen. Bioscopen, zwembaden, musea, theaters, pretparken en dierentuinen mogen volgende week hoe dan ook weer open. Dat heeft minister-president Mark Rutte vanmiddag nog een keer benadrukt. Viroloog Marc Van Ranst ziet de strategie van Nederland als "een groot risico", zo vertelde hij in VTM NIEUWS.
Lees verder

Arbeiders warenhuisdepots dreigen met staking
De arbeiders van de handel in voedingswaren dreigen met acties als de werkgevers doof blijven voor de eisen van het personeel en weigeren een akkoord te sluiten. Dat akkoord moet de inzet van het personeel erkennen, bijvoorbeeld door een premie voor hun inspanningen of aanvullende vergoedingen in geval van tijdelijke werkloosheid. Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft een actie-aanzegging gediend, die geldt vanaf maandag.
Lees verder

KOERS KORT. Bakelants en Devriendt langer bij Wanty-Gobert - Valgren trekt naar EF Pro Cycling
Michael Valgren verlaat NTT voor EF Pro Cycling. "Ik sprak met Matti Breschel en Magnus Cort, twee landgenoten. Ze hebben allebei gezegd dat het een geweldig team is. Ik denk dat ik heel goed bij EF pas", liet de Deense ex-winnaar van de Amstel Gold Race en Omloop optekenen. "Mijn kracht als renner is mijn uithoudingsvermogen", vervolgde hij. "Ik ben ook in staat om een wedstrijd redelijk goed te lezen. Dat is een goede combinatie denk ik, zeker in eendagskoersen. Hoe langer een wedstrijd, hoe beter ik word en de andere renners kan inschatten."
Lees verder

Terrorist Nice had een foto van moordenaar van Franse leerkracht Samuel Paty op zijn telefoon staan
Speurders hebben een opmerkelijke foto teruggevonden op de gsm van Brahim Aoussaoui - de terrorist die drie mensen vermoordde aan de basiliek van Nice. Op de foto staat immers de islamist die enkele dagen eerder de Franse leerkracht Samuel Paty om het leven bracht. Dat heeft het nationale antiterreurparket van Frankrijk gemeld.
Lees verder

De maat is vol: harde kern Antwerp spuwt Lamkel Zé uit
Trop is te veel. Didier Lamkel Zé, enfant terrible van R. Antwerp FC, lijkt het nu definitief verkorven te hebben bij de Great Old. Voor de sfeergroep 'Antwerp Dynamite - AD14' is het nu echt genoeg geweest met de Kameroener. De groep hing gisteren twee spandoeken op, één aan het stadion, één aan het rondpunt, vlak tegenover Lamkel Zé's appartement. Kwestie dat hij de boodschap zeker zou meekrijgen. En die viel niet mis te verstaan: 'Niemand boven onze club, LZ buiten' en 'Va te faire foutre Didier' (Rot op Didier) stond erop. "Na alle fratsen van Didier was gisteren de druppel die de emmer deed overlopen", klonk het nog bij de sfeergroep. Lamkel Zé leek eerder nog weg te komen met z'n bezoekje aan een wedstrijd van aartsrivaal Beerschot, maar zijn uitlatingen richting Ivan Leko waren er duidelijk te veel aan voor de Antwerpse harde kern.
Lees verder

Hangjongeren in Willebroek vallen nu ook burgemeester lastig: Bevers dient klacht in
De hangjongeren die al enkele dagen voor overlast zorgden in en rondom het nieuwe park Brouwershof in Willebroek, vielen ook burgemeester Eddy Bevers (N-VA) lastig. Hij werd door een groep verbaal aangepakt en kreeg een duw. "De burgemeester diende een klacht in", bevestigt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.
Lees verder

Labo heeft handen vol na moord op Juf Mieke: "Bijkomend sporenonderzoek nodig in woning"
De politie verwacht dat het nog zeker enkele dagen zal duren voordat er een doorbraak kan komen in het onderzoek naar de moord op lerares Mieke Verlinden (59) uit Noorderwijk. Vrijdag, drie dagen na de moord, was het sporenonderzoek nog altijd aan de gang. "Om die reden is de woning ook nog altijd niet vrijgegeven", klinkt het bij de federale politie.
Lees verder

Moeder dient zoontje (8) maandenlang laxeermiddelen toe: "Duidelijk geval van Münchausen-by-proxy"
Een 38-jarige vrouw uit het Pajottenland riskeert vier jaar cel met uitstel voor het ziek maken van haar eigen zoon. De vrouw diende haar achtjarige zoon maandenlang laxeermiddelen toe. Volgens het openbaar ministerie en de verdediging lijdt de vrouw aan het Münchausen-by-proxysyndroom. Daarom werd een gevangenisstraf met probatie-uitstel gevorderd.
Lees verder

Moeder dient zoon (8) maandenlang laxeermiddelen toe: celstraf met uitstel gevorderd. "Duidelijk geval van Münchausen-by-proxy"
Een 38-jarige vrouw uit het Pajottenland riskeert vier jaar cel met uitstel voor het ziek maken van haar eigen zoon. De vrouw diende haar zoon maandenlang laxeermiddelen toe. Volgens het openbaar ministerie en de verdediging lijdt de vrouw aan het Münchausen-by-proxysyndroom. Daarom werd een gevangenisstraf met probatie-uitstel gevorderd.
Lees verder

De alligator die eerder thuishoort in 'Jurassic Park' dan op een golfterrein
"De alligator die eerder thuishoort in 'Jurassic Park' dan op een golfterrein." Kan tellen qua omschrijving, maar geef toe: er is geen woord van gelogen. Wie hem toevallig tegen het lijf loopt op de golfclub in Naples (Florida) raakt er niet op uitgekeken.
Lees verder

Mucopatiënte Demi (24) zou besmetting met corona niet overleven. "En toch ga ik me écht geen twee jaar opsluiten"
"Als je opgroeit met muco, leer je al heel snel leven met de gedachte dat je nooit oud zult worden." Net om die reden wil Demi De Ceulaerde uit Boechout geen tijd verliezen. Ook niet door corona, ook al is dat virus voor haar extra gevaarlijk. "Ik ga mezelf geen twee jaar van de wereld afzonderen."
Lees verder

Youri Tielemans aast op revanche tegen Engeland: "We willen de Nations League winnen"
Youri Tielemans schoof als tweede speler aan tijdens het persmoment van de Rode Duivels. "Ik wil zondag tegen Engeland revanche nemen voor de nederlaag vorige maand op Wembley, maar ook om van de plaagstootjes van mijn ploegmakkers in Leicester af te zijn", zei hij met een brede glimlach.
Lees verder

Omstreden uitspraak Umi Defoort over K-pop uit herhalingen 'De Slimste Mens' geknipt
Donderdagavond gaf producer en dj Umi Defoort (24) in 'De Slimste Mens' zijn mening over het fenomeen K-pop. Zijn uitspraken vielen echter niet in goede aarde bij de fans van het genre. Door de heisa heeft VIER nu beslist om de uitspraak van Defoort uit de herhaling van de quiz te halen.
Lees verder

EU-lidstaten scherpen agenda tegen terrorisme aan
Versterkte grensbewaking, meer toegang van antiterreurdiensten tot digitale informatie, meer actie tegen online haatboodschappen,... Naar aanleiding van een nieuwe golf van aanslagen hebben de Europese ministers van Binnenlandse Zaken vandaag in een gemeenschappelijke verklaring verzekerd dat ze alle beschikbare instrumenten willen inzetten in de strijd tegen "het barbaarse terrorisme".
Lees verder

Topadviseur Boris Johnson en 'brein achter brexit' vertrekt met onmiddellijke ingang
Dominic Cummings, de topadviseur van de Britse premier Boris Johnson, stapt met onmiddellijke ingang op. Dat melden meerdere Britse media. Eerder werd bekend dat de rol van Cummings tegen Kerstmis zou zijn uitgespeeld. Cummings wordt gezien als het brein achter de brexit.
Lees verder

Anderlechtspeler draagt bij aan onwaarschijnlijke ommekeer in Nigeria-Sierra Leone
Nigeria en Sierra Leone hebben in een kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup 4-4 gelijkgespeeld. Een opmerkelijke uitslag, maar op zich niet uniek. Ware het niet dat Nigeria na een half uur al de schaapjes op het droge leek te hebben. De 'Super Eagles' gaven echter een riante voorsprong nog uit handen.
Lees verder

Minderjarige meisjes elf jaar lang misbruikt in vakantiepark en parenclubs: "Jullie hebben me verkocht als een stuk speelgoed"
Minderjarige dochters die gedrogeerd werden, een 'gezinsuitstap' naar een parenclub in Oost-Vlaanderen en seks tegen betaling met andere mannen op snelwegparkings. Het was een dag vol gruwelijke feiten en emoties in de zedenzaak van Waterlandkerkje, waarvoor de Nederlandse garagist Pascal P. (47) en zijn vriendin Tanja D.(44) terechtstonden. "Onze jeugd is door jullie afgepakt", getuigen de 14- en 19-jarige dochters.
Lees verder

Trump wil nog snel vergunningen voor olieboring natuurgebied Alaska
De Amerikaanse president Donald Trump wil snel vergunningen afgeven voor olieboringen in een afgelegen natuurgebied in de staat Alaska, voordat Joe Biden wordt ingezworen als nieuwe president van de Verenigde Staten. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg. Biden heeft namelijk gezegd geen boringen in dat gebied toe te zullen staan.
Lees verder

Trump houdt om 22 uur eerste toespraak sinds televisiezenders verkiezingsnederlaag aankondigden
De uittredende Amerikaanse president Donald Trump spreekt de bevolking vrijdag om 22 uur Belgische tijd toe over de zoektocht naar een vaccin tegen Covid-19. Dat heeft het Witte Huis meegedeeld. Trump was sinds zijn nederlaag bij de presidentsverkiezingen, die hij weigert te erkennen, bijna niet meer in het openbaar te zien geweest.
Lees verder