Doorgaan naar hoofdcontent

Bij de nieuwe versie van Monopoly kan je maar beter verliezen

Bij de nieuwe versie van Monopoly kan je maar beter verliezen

Het populaire gezelschapsspel Monopoly telt intussen meer dan duizend verschillende edities, maar de laatste toevoeging is wel een hele bijzondere.

Lees verder

Bjarne Riis stopt alweer als manager van het geplaagde NTT Pro Cycling: "Mooie ervaring"

Bjarne Riis legt zijn functie als algemeen manager van NTT Pro Cycling neer. De voormalige Deense Tourwinnaar was sinds begin dit jaar aan de slag bij het Zuid-Afrikaanse WorldTour-team, dat vanwege financiële problemen op zoek is naar een overnemer.

Lees verder

Duizenden Filipijnen op de vlucht voor vijfde cycloon in een maand tijd

Op Luzon, het grootste eiland van de Filipijnen, zijn duizenden inwoners op de vlucht geslagen voor een nieuwe cycloon. 'Vamco', die lokaal de naam 'Ulysses' kreeg, is al de vijfde cycloon op een maand tijd.

Lees verder

Wie krijgt het coronavaccin eerst? 'Eerst de meest kwetsbare mensen en belangrijkste beroepen, dan gevangenen en daklozen'

Er zijn niet genoeg vaccins, dus wie moet het eerst ingeënt worden met het coronavaccin? Professor emeritus huisartsengeneeskunde Jan De Maeseneer (UGent) pleit voor een open debat om dat te bepalen. 'Het vaccin moet voor iedereen gelijk toegankelijk zijn. Maar voor wie de meeste noden heeft, moet het nog beter toegankelijk zijn.'

Lees verder

Wanneer tweede eindigen een nachtmerrie wordt: MotoGP-rijder Andrea Dovizioso last een sabbatjaar in

De Italiaan Andrea Dovizioso, die de voorbije drie jaar vicewereldkampioen in de MotoGP werd, plant in 2021 een sabbatjaar. Dat maakte hij bekend via zijn sociale media.

Lees verder

Droge maar bewolkte Wapenstilstand

Het is woensdag overwegend droog, met vooral in Hoog-België kans op wat regen. In de loop van de dag kunnen er enkele opklaringen verschijnen, maar het blijft vaak bewolkt. De maxima gaan van 10 graden in de Hoge Ardennen tot 14 graden in het centrum van het land. Dat zegt het KMI.

Lees verder

Verontwaardiging over opmerking Van Overtveldt over VRT-journalist: 'He's gay'

Een opmerking van Europarlementslid Johan Van Overtveldt (N-VA) in verband met de homoseksualiteit van VRT-journalist Riadh Bahri, maakt dinsdagavond heel wat reacties los op de sociale media. De nieuwe staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) vraagt om "uitleg" van de vroegere Belgische minister van Financiën.

Lees verder

Dylan Groenewegen negen maanden geschorst na horrorcrash met Fabio Jakobsen

Het zat eraan te komen en woensdag werd het bevestigd: Dylan Groenewegen is voor negen maanden geschorst door de UCI voor zijn aandeel in de afschuwelijke valpartij van zijn landgenoot Fabio Jakobsen (Deceuninck - Quick-Step) in de Ronde van Polen.

Lees verder

Kinderen kunnen opnieuw brief aan de Sint met de post verzenden

Naar jaarlijkse gewoonte heeft Bpost het Sintsecretariaat geopend. Kinderen kunnen hun brief voor Sinterklaas versturen naar het adres 'Sint, Spanjestraat 1, 0612 Hemel'.

Lees verder

WK motorcross houdt op 1 augustus 2021 halt in Lommel

De promotoren van het WK motorcross hebben woensdag de voorlopige kalender voor 2021 bekendgemaakt. Het nieuwe seizoen telt twintig races. Op 1 augustus staat in Lommel de GP van België op het programma.

Lees verder

Live | Crisiscentrum geeft persconferentie over coronavirus

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus zakte tot gemiddeld minder dan 8.000 per dag. Het aantal overlijdens zit wel nog in stijgende lijn: er zijn op 24 uur tijd 345 overlijdens gerapporteerd. Volg hier de persconferentie van het Crisiscentrum over de coronacijfers mee.

Lees verder

Verkiezingsfraude ontdekt in Nieuw-Zeeland

Terwijl in de VS nog volop wordt geruzied over onbewezen beschuldigingen over fraude bij de presidentsverkiezingen, blijkt in Nieuw-Zeeland wel degelijk te zijn gesjoemeld bij een verkiezing. Er zouden zeker 1.500 frauduleuze stemmen zijn uitgebracht om de kleine grijze kiwi aan de titel 'vogel van het jaar' te helpen.

Lees verder

Prodemocratische oppositie Hongkong stapt op

Uit protest tegen het weren van vier parlementsleden uit het Hongkongse parlement hebben de parlementsleden van de democratische oppositie hun aftreden aangekondigd.

Lees verder

Langstzittende premier ter wereld overleden

Prins Khalifa bin Salman Al Khalifa, de langstzetelende premier ter wereld, die al op post was sinds de onafhankelijkheid van Bahrein in 1971, is woensdag op 84-jarige leeftijd overleden. Dat melden de staatsmedia.

Lees verder

Koning Filip herdenkt Wapenstilstand aan Congreskolom in Brussel

Koning Filip heeft woensdagmorgen om 11 uur aan de Congreskolom in Brussel Wapenstilstand herdacht.

Lees verder

Antwerpse politie betrapt achttien personen op lockdownfeest

In de Antwerpse binnenstad heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag na meldingen van geluidsoverlast een lockdownfeest ontdekt in een woning die als Airbnb werd verhuurd. Aanvankelijk leken er maar enkele personen aanwezig, maar een zoektocht doorheen het gebouw en op het dak bracht het aantal feestvierders uiteindelijk op achttien.

Lees verder

Macron krijgt bemoedigende woorden van oud-president Hollande bij herdenking Wapenstilstand

In Parijs heeft oud-president van Frankrijk François Hollande huidig president Macron een hart onder de riem gestoken tijdens een ceremonie ter ere van Wapenstilstand. De toestand in Frankrijk is uitdagend voor de president: het land is opnieuw in lockdown door slechte coronacijfers en is recent getroffen door een reeks terroristische aanslagen. Bekijk de ontmoeting tussen Hollande en Macron in bovenstaande video.

Lees verder

Eredivisie - Rode lantaarn Fortuna Sittard zet trainer Hofland aan de deur

Fortuna Sittard heeft zijn coach Kevin Hofland ontslagen. De Nederlandse club staat na acht wedstrijden onderaan in de eredivisie en heeft nog niet gewonnen. Ook zijn assistent, de Belg Kristof Aelbrecht, verlaat de club. De 41-jarige Hofland was sinds deze zomer hoofdtrainer in Sittard.

Lees verder

Istanboel mag EK atletiek in zaal in 2023 organiseren

European Athletics heeft het EK atletiek in zaal van 2023 toegewezen aan het Turkse Istanboel. Dat maakte de organisatie woensdag bekend.

Lees verder

Volleybalclub Borgworm stelt twee duels uit, virus speelt ook Menen parten

Volleybalclub Borgworm wordt geplaagd door het coronavirus. Op zijn sociale media bevestigt het team uit de Euromillions Volley League dat de volledige kern conform de regels van Sciensano en het protocol van de liga in quarantaine gaat.

Lees verder

Nog een debutant: Gaëtan Coucke vervangt Thomas Kaminski bij de selectie van de Rode Duivels

Bondscoach Roberto Martinez heeft woensdag Gaëtan Coucke opgeroepen. De doelman van KV Mechelen vervangt Thomas Kaminski, die positief testte op corona.

Lees verder

Vlaams zorgpersoneel vraagt betere lonen en arbeidsvoorwaarden, 'anders dreigt leegloop'

Zorgnet-Icuro vraagt de Vlaamse regering met aandrang dat ze op korte termijn werk maakt van een gelijkaardig sociaal akkoord als voor de federale sectoren voor het Vlaamse zorgpersoneel. Als de discriminatie aanhoudt, dreigt een steeds grotere leegloop in de Vlaamse zorgsectoren en komt kwaliteitsvolle zorg in het gedrang, klinkt het.

Lees verder

Belgian Cats staan scherp en willen EK-ticket binnenhalen: "Ik moest hen op training zelfs wat intomen"

De Belgische basketvrouwen spelen deze week in Portugal twee mogelijk beslissende EK-kwalificatiewedstrijden, tegen Portugal (donderdag) en Oekraïne (zaterdag). Mits dubbele winst mogen de Belgian Cats zich opmaken voor de eindronde van volgend jaar. "We mogen zeker Portugal niet onderschatten, maar met twee zeges zijn we praktisch zeker van de eerste plaats in de groep", zegt bondscoach Philip Mestdagh.

Lees verder

IJslandse WK-vedette Rurik Gislason (32) stop met voetballen, maar weet al wat hij gaat doen

De IJslander Rurik Gislason zet op 32-jarige leeftijd een punt achter zijn voetbalcarrière. De middenvelder maakte vooral naam op het WK van 2018 in Rusland, maar niet vanwege zijn sportieve prestaties.

Lees verder

Geen risico: EK baanwielrennen van start zonder Belgen

Het EK baanwielrennen in Plovdiv in Bulgarije start woensdag zonder de Belgische ploeg. Vanwege het coronavirus wil Belgian Cycling geen risico nemen en moet elke renner thuisblijven. België is niet het enige land dat afwezig blijft.

Lees verder

Zweedse bondscoach Andersson test positief op corona, net als die van Hongarije

De Zweedse bondscoach Janne Andersson is besmet met het coronavirus. Dat maakte de Zweedse voetbalbond woensdag bekend, enkele uren voor de aftrap van het oefenduel tegen Denemarken in Kopenhagen.

Lees verder

Britney Spears weigert nog op te treden zolang haar vader haar financiën beheert

Britney Spears is bang voor haar vader en wil niet optreden zolang hij beheerder is van haar zakelijke belangen. Dat heeft de advocaat van de Amerikaanse popzangeres dinsdag verklaard in een rechtbank in Los Angeles.

Lees verder

EU koopt 300 miljoen dosissen van veelbelovend coronavaccin

De Europese Unie kan tot 300 miljoen dosissen afnemen van het veelbelovende coronavaccin van de bedrijven Pfizer en Biontech. De Europese Commissie keurde woensdag het raamakkoord goed met de twee bedrijven, bevestigen EU-bronnen.

Lees verder

Tennisster Sabine Lisicki blijft op de sukkel: ex-finaliste van Wimbledon scheurt kruisbanden en is lang out

De Duitse tennisster Sabine Lisicki heeft op het toernooi van Linz de kruisbanden van haar linkerknie gescheurd. De voormalige Wimbledonfinaliste ging inmiddels onder het mes en staat voor een lange revalidatie.

Lees verder

Drastische maatregel in Bundesliga: hele kern van Hoffenheim gaat in quarantaine

De volledige kern van Bundesligaclub Hoffenheim is voor onbepaalde tijd in quarantaine geplaatst. Dat gebeurde nadat woensdagmorgen bleek dat middenvelder Sebastian Rudy, aanvaller Ishak Belfodil (ex-Standard) en een lid van de coachingstaff positief testten op het coronavirus.

Lees verder

Somers reageert na kritiek: wil Join.Vlaanderen en Minderhedenforum laten samenwerken

Na kritiek op zijn beslissing om het Minderhedenforum te vervangen door de vzw Join.Vlaanderen als de Vlaamse participatieorganisatie, heeft Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open VLD) vandaag overlegd met de bestuurders van beide organisaties. Om de commotie te counteren wil hij een samenwerking op poten te zetten.

Lees verder

Laurens Sweeck wint Jaarmarktcross Niel na fraaie driestrijd in de modder (én beslissende zandstrook)

Laurens Sweeck heeft voor het eerst in zijn carrière de Jaarmarktcross in Niel gewonnen. De Belgische kampioen versloeg Eli Iserbyt en Toon Aerts na een fraaie driestrijd in de derde manche van de Superprestige: voor Sweeck was het zijn eerste zege van het veldritseizoen. Iserbyt wordt alleen leider in het klassement.

Lees verder

Trek-Segafredo sluit Quinn Simmons weer in de armen na Twitter-incident over Donald Trump

Quinn Simmons kan volgend seizoen gewoon opnieuw wedstrijden rijden. Het Amerikaanse talent en zijn team Trek-Segafredo bevestigden het opheffen van de schorsing voor Simmons woensdag aan Cyclingnews. De negentienjarige Amerikaan werd begin oktober disciplinair geschorst nadat hij op sociale media op een ongeoorloofde manier liet blijken aanhanger te zijn van de toenmalige Amerikaanse president Donald Trump. Hij gebruikte daarbij de emoji van een zwaaiende zwarte hand.

Lees verder

Engeland ziet verdediger uitvallen en dat is vooral slecht nieuws voor Liverpool

Liverpool dreigt verder in defensieve problemen te komen. Verdediger Joe Gomez is woensdag tijdens een training van de Engelse nationale ploeg uitgevallen. Volgens verschillende Britse media is hij ernstig geblesseerd geraakt. Engeland treft zondag in Leuven de Rode Duivels op de vijfde en voorlaatste speeldag van de groepsfase van de Nations League. De Engelsen spelen donderdag eerst nog vriendschappelijk tegen Ierland.

Lees verder

Politie onderzoekt verdacht overlijden in Herentals

In haar woning in Noorderwijk, een deelgemeente van Herentals, is gisteren het levenloze lichaam van Mieke V. aangetroffen. Politie en parket behandelen de dood van de vrouw van middelbare leeftijd als een verdacht overlijden.

Lees verder

Laurens Sweeck heeft eerste overwinning van het seizoen beet: "Dit is een speciale zege"

Laurens Sweeck heeft zijn eerste zege van het nieuwe seizoen beet, de derde in z'n trui van Belgisch kampioen. "Dit doet heel veel deugd", sprak hij na afloop. "Al heb ik er wel heel hard voor moeten knokken."

Lees verder

Geen coronabesmettingen meer bij KV Mechelen: ook Togui mag uit quarantaine

Na enkele moeilijke weken had KV Mechelen woensdag goed nieuws. De club is volledig coronavrij. Ook William Togui, de laatst overblijvende speler in quarantaine, testte negatief. Hij mag na drie weken isolatie weer bij de groep aanpikken. Malinwa kan tijdens de interlandbreak zo op volle sterkte trainen.

Lees verder

Europese Commissie trekt lessen uit versnipperde corona-aanpak

Om bij een gezondheidscrisis meer eenheid en samenwerking tussen de lidstaten te krijgen, moet een Europese noodtoestand uitgeroepen kunnen worden.

Lees verder

Coronabesmettingen in onderwijs vooral in tweede en derde graad secundair

In de Vlaamse scholen zijn er meer besmettingen met het coronavirus bij de oudste leerlingen. De scholieren van de tweede en derde graad secundair laten meer dan de helft van alle besmettingen bij leerlingen optekenen. Dat blijkt uit het contactonderzoek van de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB's) voor de periode tussen 26 oktober en 8 november.

Lees verder

Matthias Schoenaerts creëert graffitimuur in Antwerpse gevangenis

In de gevangenis aan de Begijnenstraat in Antwerpen kunnen gedetineerden tijdens hun wandeling voortaan een echte Schoenaerts bewonderen.

Lees verder

Nederlandse burgemeesters niet te spreken over toestroom aan Vlamingen

'We hebben jullie héél graag. Maar alstublieft: wie niet in Nederland moét zijn, kom gewoon even niet.' In Zeeland, net over de grens, doen de burgemeesters een oproep aan Vlamingen om de komende dagen niet te komen shoppen of sporten.

Lees verder

Ophef over standbeeld voor Britse feministe

Een standbeeld van de Britse verdedigster van vrouwenrechten Mary Wollstonecraft stuit in Londen op veel kritiek omdat ze naakt wordt afgebeeld.

Lees verder

Oeps, foutje: FC Barcelona betaalde Neymar 10 miljoen euro te veel (en wil dat geld nu terug)

FC Barcelona eist 10,2 miljoen euro terug van Neymar, de stervoetballer die in 2017 de overstap maakte naar Paris Saint-Germain. Het bedrag zou verkeerdelijk zijn overgemaakt aan de Braziliaan, verklaarde de krant El Mundo woensdag.

Lees verder

Batshuayi en Tielemans zetten scheve situatie voor Rode Duivels recht tegen Zwitserland

Michy Batshuayi speelde negentig minuten verstoppertje maar schonk België met twee doelpunten een revanche-zege tegen Zwitserland: het werd 2-1. De Rode Duivels moesten aan Den Dreef in Leuven het spel ondergaan en rekenen op hun A-spelers om het niveau tegen Engeland en Denemarken op te trekken.

Lees verder

Onderhandelingen bij Barcelona over salarisreductie opgeschort: afkoelingsperiode moet soelaas brengen

De onderhandelingen bij FC Barcelona over een forse salarisreductie voor spelers, stafleden en ander personeel zijn opgeschort. Langdurige besprekingen tussen de betrokken partijen in de afgelopen dagen hebben niet tot overeenstemming geleid. Tot 23 november is een afkoelingsperiode afgesproken. De clubleiding hoopt dat de huidige voorstellen uiteindelijk alsnog worden aangenomen.

Lees verder

Van Overtveldt haalt 16 miljard extra binnen

Er komt meer Europees geld vrij voor onder meer Erasmus, Horizon en gezondheid.

Lees verder

Uiterst rechtse betogers steken appartement van Poolse activisten in brand

In Warschau is een appartement van activisten in brand gestoken. Uiterst rechtse betogers vuurden voetzoekers af naar een raam waar onder andere een regenboogvlag hing. De bewoners reageerden snel en niemand raakte gewond.

Lees verder

Auto rijdt in op Londens politiekantoor, bestuurder opgepakt

In het noorden van Londen is een auto woensdagavond ingereden op een politiekantoor. De bestuurder werd opgepakt, zo meldde de politie van de Britse hoofdstad.

Lees verder

Zes mensen sterven nadat boot kapseist aan Libische kust

Zes mensen zijn om het leven gekomen nadat een boot, met aan boord zo'n honderd migranten, kapseisde aan de Libische kust. Dat meldt de Spaanse humanitaire organisatie Open Arms woensdag op Twitter. Een van de slachtoffers is een baby van zes maanden oud, die ondanks medische verzorging overleed.

Lees verder

Politie schiet op betogers in Angola

De Angolese politie heeft woensdag met scherp geschoten op antiregeringsbetogers in Luanda. Dat stelde een journalist van het Franse persagentschap AFP ter plaatse vast.

Lees verder

Maakt een duif van 1.3 miljoen de duivensport niet kapot?

Vorig jaar werd duif Armando verkocht voor meer dan 1.2 miljoen euro. Niemand die dacht dat dat record snel zou sneuvelen, maar amper anderhalf jaar later is het al zo ver.

Lees verder

Ruim 8 procent van zelfmoordpogingen ondernomen door studenten: opnieuw lichte daling in 2019

In 2019 werd 8,3 procent van de in Vlaamse ziekenhuizen geregistreerde zelfmoordpogingen ondernomen door studenten. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) opvroeg bij de ministers van Welzijn Wouter Beke (CD&V) en Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Lees verder

Voor tweede dag op rij manifestaties tegen nieuwe Peruaanse president

In Lima, de hoofdstad van Peru, zijn woensdagavond zowat 5.000 mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de nieuwe president Manuel Merino.

Lees verder

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen zakt weer onder de 7.000

Het aantal patiënten die met covid-19 in het ziekenhuis liggen, is in ons land weer onder de 7.000 gezakt. Dat blijkt donderdagochtend uit de gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal besmettingen daalt verder. Voorlopig blijft het nog wel wachten tot het aantal overlijdens per dag opnieuw daalt.

Lees verder

Zweden legt voor eerst sluitingsuur voor horeca op

In de eerste golf heeft Zweden vooral gefocust op afstand houden, bij de tweede golf gaat het land noodgedwongen verder. Er komt een alcoholverbod na 22 uur, cafés en restaurants moeten om 22.30 uur sluiten. Het aantal besmettingen piekt in het land.

Lees verder

Pfizer-ceo in opspraak: verkocht reeks aandelen op dag dat doeltreffendheid van vaccin bekendgemaakt werd

De ceo van Pfizer, Albert Bourla, heeft voor 5,6 miljoen dollar aan aandelen verkocht op de dag dat het bedrijf de goede resultaten van zijn kandidaat-coronavaccin bekendmaakte.

Lees verder

'Belgische economie zal in vierde kwartaal 4,5 procent krimpen'

'De Belgische economie zal in het vierde kwartaal van 2020 opnieuw een zware terugval van 4,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp) kennen.' Dat concludeert Voka uit een enquête en economische analyse. 'De double dip of W-curve is een feit: we gaan opnieuw fel achteruit en deze jojo-beweging dreigt onze economie helemaal te ontwrichten', zegt gedelegeerd bestuurder Hans Maertens.

Lees verder