Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 november 2020

‘Big Brother’ vanaf 4 januari op VIER: kandidaten moeten kerst en nieuwjaar in quarantaine vieren

HLN
'Big Brother' vanaf 4 januari op VIER: kandidaten moeten kerst en nieuwjaar in quarantaine vieren
'Big Brother', de moeder der realityshows, gaat op maandag 4 januari van start op VIER. Daarmee herleeft 'Big Brother' twintig jaar nadat het voor het eerst te zien was in Vlaanderen.
Lees verder

Hebben je kinderen het ook moeilijk met de huidige situatie? Psychologe geeft advies: "Benadruk dat iedereen in hetzelfde schuitje zit"
We zijn intussen acht maanden na de eerste lockdown, maar sporten is alweer uit den boze, je mag maximaal met vier buiten afspreken en het ziet ernaar uit dat we Sinterklaas en andere feestdagen niet in familiekring zullen vieren. Hoe blijf je al dat minder leuke nieuws brengen aan je kroost? En hoe hou je kinderen en jongeren gemotiveerd om zich aan de regels te houden? "Sta in deze moeilijke periode stil bij wat wél nog kan", weet ontwikkelingspsychologe Inge Glazemakers. Zij legt uit hoe je als gezin deze moeilijke tijd zo goed mogelijk doorstaat.
Lees verder

Burgemeester Willebroek trekt avondklok weer in na stroom van kritiek
Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) van Willebroek trekt de omstreden avondklok in zijn gemeente weer in. Dat heeft hij aan minister van Binnenlandse Bestuur Bart Somers (Open Vld) laten weten, bevestigt hij aan onze redactie. Op de avondklok, die er was gekomen tegen de overlast van jongeren, was een stroom van kritiek gekomen wegens een ongrondwettelijke inperking van de vrijheden.
Lees verder

Bild: "Löw blijft na crisisbijeenkomst op luchthaven aan bij Duitsland"
Joachim Löw blijft ook na de afgrijselijke 6-0 nederlaag tegen Spanje gisteravond bondscoach van Duitsland. Dat meldt Bild vanmiddag.
Lees verder

Thibaut dumpt boerin Veerle in 'Boer zkt Vrouw' met belletje: relatietherapeute onthult hoe je zo'n break-up via telefoon wél goed aanpakt
Veel gelukkige koppels in de slotaflevering van 'Boer zkt Vrouw' maandag. Maar ook één pijnlijke ontwikkeling: boerin Veerle kreeg van haar uitverkorene, Thibaut, het deksel op de neus. Extra pijnlijk: hij beëindigde de relatie via de telefoon. Presentatrice An Lemmens was kwaad en met haar heel televisiekijkend Vlaanderen. "Uitmaken via telefoon kan echt niet", klonk het. Relatietherapeute Chloé De Bie licht toe waarom een break-up met een belletje zo'n slecht idee is en, als je het door omstandigheden toch via de telefoon moet doen, hoe je het wél goed aanpakt.
Lees verder

Zo bereidt Zaventem zich voor op transport miljoenen coronavaccins: "We worden dé draaischijf van Europa"
Op Zaventem is alles in gereedheid gebracht om binnenkort miljoenen coronavaccins te transporteren. Verwacht wordt dat maar liefst 50 procent van al die vaccins via de luchtvaart vervoerd zal worden. Hoeveel procent daarvan via de vrachtluchthaven van Zaventem zal passeren, is nog niet duidelijk. "Maar dat we wereldwijd één van de belangrijkste spelers zullen zijn, is nu al duidelijk", klinkt het.
Lees verder

KIJK LIVE (20u45). Per Frimann (ex-Anderlecht): "Deense bondscoach vindt België beste nationale ploeg ter wereld"
• King Power aan Den Dreef
Lees verder

Franse 'Jetman' (36) komt om tijdens training in Dubai
Een Franse stuntman die bekend stond om zijn spectaculaire stunts met jetpacks, is dinsdag omgekomen tijdens een training in Dubai.
Lees verder

Air France-KLM voert gesprekken over miljarden extra staatssteun
Luchtvaartconcern Air France-KLM voert gesprekken met Frankrijk en Nederland over extra staatssteun. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg. De Franse krant Le Monde had eerder al geschreven dat Air France-KLM nog eens 6 miljard euro aan extra kapitaal zou willen ophalen bij de Franse en Nederlandse overheid en andere investeerders.
Lees verder

Vaccin van Pfizer-BioNTech scoort beter dan aanvankelijk gedacht: 95 procent doeltreffend
Het coronavaccin van Pfizer en BioNTech is voor 95 procent doeltreffend. Dat blijkt uit de volledige studieresultaten nu de klinische proeven werden afgerond, zo heeft de farmaceut Pfizer zelf gemeld.
Lees verder

Electrabel: "Beslissing over kernuitstap moet voor het eind van dit jaar vallen, niet eind 2021"
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wijst er vandaag op dat een evaluatie van de haalbaarheid van de kernuitstap gepland is in november 2021. Dan wordt een rapport verwacht over de garantie van de elektriciteitsvoorziening van het land en de prijs daarvan. Volgens Engie Electrabel, uitbater van de Belgische kerncentrales, is dat te laat. "De beslissing over de kernuitstap moet nog dit jaar vallen", klinkt het.
Lees verder

Burgemeester laat haar groeien tot na coronacrisis: "Zotte bevlieging die nu wel héél lang duurt"
"Ik ga niet meer naar de kapper tot deze coronacrisis achter de rug is". Die uitspraak deed burgemeester van Willebroek Eddy Bevers (N-VA) in maart, nu acht maanden later gaat zijn haar al in een staartje. "Het was een zotte bevlieging, een manier om toch iéts ludiek te koppelen aan deze zware periode. Maar het begint nu écht wel lang te duren", lacht de burgervader.
Lees verder

De strafste, de spannendste en de vreemdste: dit waren de Gouden Wielerspelen in 2020
Het meest atypische wielerjaar ooit zit erop. Dat betekent dat ook de Gouden Wielerspelen anno 2020 afgelopen zijn. Wie waren de blikvangers onder de renners? Wat waren de strafste statistieken? En welke spelers zetten hun wielerkennis om in prijzen? Een overzicht.
Lees verder

Man vindt lichaam echtgenote in lege melktank: wetsdokter spreekt van verdacht overlijden
In Gemmenich, een deelgemeente van Blieberg in de provincie Luik, is dinsdagavond een macabere ontdekking gedaan. Een man vond er op een boerderij het lichaam van zijn 63-jarige echtgenote in een lege melktank. Dat meldt procureur Gilles de Villers Grand Champs.
Lees verder

Digitale tifo van vermiste Théo Hayez tijdens België-Denemarken moet nieuwe tips opleveren
Tijdens de Nations League-match van de Rode Duivels tegen Denemarken vanavond/woensdagavond zullen er geen fans in de tribune te zien zijn, maar wel een digitale tifo van Théo Hayez. De toen 18-jarige jongeman verdween anderhalf jaar geleden in Australië. De actie van Child Focus en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) moet nieuwe informatie of getuigenissen opleveren. Dat meldt Child Focus woensdag.
Lees verder

Monsterverlies dreigt voor ziekenhuizen: "Financiering moet structureel anders"
De financiële situatie van de Belgische ziekenhuizen was voor de coronacrisis al erg kwetsbaar, maar Covid-19 heeft een bijzonder zware impact op hun financiën. Zonder compensaties van de overheden, zouden de gezamenlijke courante verliezen in 2020 kunnen oplopen tot meer dan 2 miljard euro, blijkt uit een eerste prognose van Belfius. "De coronacrisis duidt aan dat het financieringssysteem op het einde van zijn krachten is. Er is nood aan een hervorming", zegt Veronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius.
Lees verder

Taiwan houdt straaljagers aan de grond nadat F-16 verdwijnt
Taiwan heeft de volledige vloot van F-16's aan de ketting gelegd voor de duur van veiligheidscontroles na de verdwijning van zo'n gevechtsvliegtuig tijdens een trainingsvlucht. Het land heeft 150 van de straaljagers. Door de beslissing is de luchtverdedigingscapaciteit van het land beperkt, net nu de afgelopen maanden Chinese legervliegtuigen aan een ongeziene frequentie in de buurt van het eiland komen.
Lees verder

'Belgische Madoff' licht tientallen mensen op met valse beleggingen: "Minstens 10 miljoen euro in eigen zak gestoken"
Meesteroplichter Stéphane Bleus (47), ook wel 'de Belgische Madoff' genoemd, riskeert 4 jaar cel. Bleus lichtte tientallen mensen op met valse beleggingen voor minstens 10 miljoen euro. Hij beloofde zijn slachtoffers woekerwinsten met rendementen tot wel 25 procent, maar hier kwam niets van in huis.
Lees verder

Severien uit 'Boer zkt Vrouw' zoekt nu zélf een man
Severien schreef in 2018 een brief naar boer Jeroen en vond zo dankzij 'Boer zkt Vrouw' de liefde. Helaas bleef het niet duren, dus draait ze nu de rollen om.
Lees verder

ASSISEN. De zaak-Alinda Van der Cruysen: op zoek naar waarheid in 29 jaar oude dubbele moord
Morgen begint voor het assisenhof van Vlaams-Brabant het proces tegen Alinda Van der Cruysen (47). De vrouw uit Schoten staat terecht voor een gruwelijke dubbele moord uit 1991, nu 29 jaar geleden. De slachtoffers waren een neef van haar grootmoeder en diens vrouw. Van der Cruysen zegt van niks te weten. Heeft een proces na al die tijd nog zin? Dat zal de komende week in Leuven leren.
Lees verder