Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 19 november 2020

Bestuurder kritiek nadat hij inrijdt op vrachtwagen in file E17

HLN
Bestuurder kritiek nadat hij inrijdt op vrachtwagen in file E17
Een bestuurder is levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij met zijn auto op een vrachtwagen knalde op de E17 in Lokeren. Het ongeval gebeurde in de staart van de file van een eerder ongeval vanochtend in Destelbergen.
Lees verder

Bestuurder kritiek afgevoerd nadat hij tegen achterzijde van vrachtwagen botst in file E17
Een bestuurder is levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij met zijn auto op een vrachtwagen knalde op de E17 in Lokeren. Het ongeval gebeurde in de staart van de file van een eerder ongeval vanochtend in Destelbergen.
Lees verder

"Klanten kunnen niet wachten om weer op vakantie te gaan": Corendon noteert stijging in aantal boekingen voor zomer
Na de recente hoopgevende berichten over sneltesten en vaccins voor het coronavirus ziet reisorganisatie Corendon het aantal vakantieboekingen voor de komende zomer al gestaag toenemen. "We merken dat onze klanten niet kunnen wachten. Ze willen zich kunnen verheugen op een toekomstige vakantie", klinkt het.
Lees verder

Bijna één op de drie zegt toch plannen te maken om met grotere groep kerst te vieren
Bijna één op drie Belgen zegt toch plannen te maken om met een grotere groep kerst te vieren. Dat blijkt uit de Grote Coronastudie, op initiatief van de Universiteit Antwerpen. Iets meer dan 26.000 mensen namen eraan deel.
Lees verder

SHOWBITS. Het hilarische tv-debuut van James Cooke en de nieuwe look van Leontine Borsato
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Winkeliers willen op 28 november heropenen: "Eindejaarsperiode is cruciaal voor sector"
Om de zware impact van de coronamaatregelen op de retailsector te beperken, is het nodig dat winkels vanaf 28 november - het koopjesweekend na Black Friday - opnieuw openen. Dat zeggen handelsfederatie Comeos en Retail Forum Belgium (RFB), dat de belangen van winkelketens behartigt.
Lees verder

Verpleegster zag eigen vader tegen Covid vechten op haar afdeling intensieve zorg en waarschuwt: "Het is niet 'of' maar 'wanneer' je besmet zal raken"
Bridget Otto, een Amerikaanse verpleegster uit Iowa, verzorgde al sinds maart Covid-19-patiënten op de afdeling intensieve zorg, toen eind september ook haar eigen vader daar terechtkwam. Hij verbleef er enkele weken en is nog altijd herstellende. Ze wil haar landgenoten dat het virus écht wel bestaat.
Lees verder

Verpleegkundige zag eigen vader tegen Covid vechten op haar afdeling intensieve zorg en waarschuwt: "Het is niet 'of' maar 'wanneer' je besmet zal raken"
Bridget Otto, een Amerikaanse verpleegkundige uit Iowa, verzorgde al sinds maart Covid-19-patiënten op de afdeling intensieve zorg, toen eind september ook haar eigen vader daar terechtkwam. Hij verbleef er enkele weken en is nog altijd herstellende. Ze wil haar landgenoten duidelijk maken dat het virus écht wel bestaat.
Lees verder

'Supernatural', de serie zonder eind, houdt er na 15 jaar dan toch mee op: "We waren 10 jaar geleden al over ons hoogtepunt heen"
Saving people, hunting things, the family business. Met dat simpele motto trekt het fictieve duo Sam en Dean Winchester al 15 jaar de Verenigde Staten rond. De avonturen van de twee broers, die samen allerlei monsters verjagen, zijn zo populair dat de show zich ontpopte tot de langst lopende fantasyreeks ooit gemaakt. Als het aan zender The CW had gelegen hadden de Winchesters nog minstens 15 jaar langer spoken mogen vangen, maar de makers van het programma geven er zelf de brui aan. De allerlaatste aflevering van de show wordt vandaag uitgezonden. "Ons hoogtepunt zijn we 10 jaar geleden al gepasseerd, en de excuses om nieuwe afleveringen te maken zijn gewoon op."
Lees verder

Lombaerts nadat hij schoenen aan de haak hing: "Het zwarte gat is veel gezegd. Maar ik mis vooral de spanning"
In de tweede aflevering van 'Top of the League', onze gloednieuwe voetbalpodcast, had centrale gast Nicolas Lombaerts het ook over hoe het leven als voetballer op rust hem bevalt. "Ik moet zeggen dat ik de spanning van het voetbal mis", klonk het eerlijk.
Lees verder

Eden Hazard is verlost van corona en traint straks mee bij Real Madrid
Eden Hazard is verlost van corona. De 29-jarige Rode Duivel leverde een negatieve test af en kan straks meetrainen bij Real Madrid.
Lees verder

Ricky Martin wil gerust meer kinderen: "De embryo's liggen klaar"
Ricky Martin (48) en z'n echtgenoot Jwan Yosef (36) hebben samen vier kinderen. Toch staat de zanger niet afkeurend tegenover verdere gezinsuitbreiding. Dat vertelt hij in People.
Lees verder

Opzettelijk foute bevestiging deed betonplaat op auto Duitse vrouw (66) storten
Het dodelijke drama op snelweg A3 bij Keulen, waar een auto eind vorige week geplet raakte door een losgeraakte betonplaat van een geluidswal, is veroorzaakt door een foute constructie. Dat heeft het wegenbouwbedrijf van de deelstaat Noordrijn-Westfalen bekendgemaakt. De Duitse justitie onderzoekt de zaak.
Lees verder

2021 belooft druk jaar te worden: minstens vijftien interlands
Na een 2020 waarin de internationale kalender grotendeels in het water viel vanwege de coronacrisis, belooft het komend jaar bijzonder druk te worden voor de Rode Duivels, met naast het EK ook nog WK-kwalificatiewedstrijden, de Final Four van de Nations League en oefenwedstrijden.
Lees verder

Italiaanse politicus in de cel wegens banden met de maffia
Bij een operatie tegen de 'Ndrangheta-maffia in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië heeft de politie een belangrijke politicus en achttien andere verdachten opgepakt. Volgens nieuwsberichten zou de politicus de voorzitter van het Calabrische parlement zijn. De politie meent dat hij administratieve procedures zou versneld hebben ten gunste van de criminele Grande Aracri-clan.
Lees verder

Rik Verbrugghe niet langer wielerbondscoach, Sven Vanthourenhout volgt hem op
Sven Vanthourenhout (39) is de nieuwe wielerbondscoach. Hij volgt Rik Verbrugghe (46) op. Dat maakte de Belgische wielerbond zonet bekend.
Lees verder

25 jaar 'Thuis': elke dag een nieuw seizoen online
Dit jaar bestaat 'Thuis' 25 jaar. De perfecte gelegenheid om alle voorgaande seizoenen nog eens online te gooien, vindt VRT. Vanaf 28 november verschijnt er elke dag een nieuw seizoen op VRT NU. Dat schrijft het Nieuwsblad.
Lees verder

Faillissement Mega World lijkt onafwendbaar
Voor Blokker-opvolger Mega World lijkt een faillissement onafwendbaar. De voorlopige bewindvoerders geloven niet dat het bedrijf nog te redden is, meldt De Standaard. Zij vragen om de winkelketen failliet te verklaren.
Lees verder

Minister Binnenlandse Zaken zal zich burgerlijke partij stellen bij geweld tegen politie: "Volstrekt onaanvaardbaar dat onze politie aangevallen wordt"
De minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zal zich in elke zaak rond geweld tegen politie burgerlijke partij stellen. Dat maakte ze donderdag bekend tijdens het vragenuurtje in De Kamer. "Ik nodig de burgemeesters uit om hetzelfde te doen. Het is volstrekt onaanvaardbaar dat onze politiemensen aangevallen worden", aldus de minister.
Lees verder

Naalden in de nek voor strakkere kaaklijn? Eva Mendes post foto van wel erg speciale schoonheidsbehandeling
Eva Mendes vermijdt rode lopers en geeft zelden iets van haar privéleven prijs, maar onlangs gaf de 47-jarige actrice ons een kijkje in haar schoonheidsritueel. Mendes deelde een foto van zichzelf op Instagram waarin ze 'gemarteld' wordt door zeven naalden in haar nek. Auwtch? "Ik heb een lage pijngrens, maar deze behandeling doet verrassend genoeg geen pijn", zegt de echtgenote van Ryan Gosling.
Lees verder