Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 20 november 2020

Belgian Cat Kim Mestdagh ontbindt contract bij Franse club en trekt naar team waar vriendin actief is

HLN
Belgian Cat Kim Mestdagh ontbindt contract bij Franse club en trekt naar team waar vriendin actief is
Kim Mestdagh verlaat haar Franse club Flammes Carolos en trekt richting Italië. De Belgian Cat gaat spelen bij Schio, de club waar haar vriendin Giorgia Sottana al actief is.
Lees verder

Nooit meer overbodig verwarmen dankzij een slimme thermostaat
Wanneer het buiten wat killer wordt, gaan binnen ook de radiatoren wat hoger. Met een slimme thermostaat, die je met een beetje handigheid zelf installeert op je cv-ketel, krijg je een optimale controle over hoe warm je het in huis maakt. Je bespaart meteen ook flink op je energiefactuur.
Lees verder

Ombudsdienst Zaventem ontvangt 82 klachten op één dag na testvluchten TUI: "Is dit wel verantwoord boven dichtbevolkt gebied?"
De Ombudsdienst van Brussels Airport is niet opgezet met de testvluchten die luchtvaartmaatschappij TUI Fly Belgium donderdag liet uitvoeren rond Zaventem. Tussen 10 en 16.30 uur cirkelde een toestel voortdurend op lage hoogte rond de luchthaven. "Niet alleen kregen we 82 klachten, we stellen ons ook de vraag of dit wel verantwoord is boven dichtbevolkt gebied", aldus ombudsman Philippe Touwaide.
Lees verder

Belg spendeert gemiddeld 17 procent meer tijd thuis door coronamaatregelen
De huidige maatregelen zijn misschien iets minder streng dan de maatregelen die golden tijdens de eerste coronagolf, toch hebben ze een noemenswaardige impact gehad op onze verplaatsingen. Dat blijkt uit een rapport van Google Mobility, dat de beweginstrends van mensen in kaart brengt.
Lees verder

Remco Evenepoel test als eerste Monopoly Koers: "Ik koop sowieso La Redoute"
Vanaf vandaag ligt Monopoly Koers in de (virtuele) winkelrekken. Het populaire gezelschap werd in een uniek wielerjasje gestopt. In plaats van winkelstraten gaat het in deze editie om beroemde hellingen, kasseistroken of bekende aankomstplaatsen zoals de Koppenberg, de Velodroom van Roubaix of de Muur van Hoei. Remco Evenepoel en Philippe Gilbert engageerden zich als gezicht achter het spel.
Lees verder

Kompany over Rode Duivels: "De organisatie is heel goed. Alles verloopt volgens plan richting het EK"
Volgens waarnemers speelden de Rode Duivels "zeer matuur" tijdens de afgelopen interlandbreak. Hoe keek Vincent Kompany ernaar?
Lees verder

Lex, de Gentse hond waar zelfs Kendall Jenner voor smelt. Al 5.000 extra volgers sinds wereldster foto deelde
Lex, een vijf jaar oude cocker spaniël, verovert het internet. Sinds Valérie (23) Mortier uit Sint-Amandsberg vorige donderdag een puppy-foto van Lex op Instagram postte, gaat het beestje de wereld rond. Want niemand minder dan Kendall Jenner, halfzus van Kim Kardashian, vond de foto zo schattig dat ze hem ook op haar Instagram - met 142 miljoen volgers - plaatste. "En nu heb ik al minstens 5.000 extra volgers", lacht Valérie.
Lees verder

Kevin (36) verdubbelt loon dankzij gokje voor van Gogh: zoveel verdient hij als politie-inspecteur
Kevin (36) uit Moerbeke schatte zijn kansen fifty-fifty in, maar hij haalde het in een spannende 'Verdubbel Je Loon in 60 Seconden' op Qmusic dankzij een gokje voor schilder Van Gogh. Hij ziet nu 2304,49 euro extra op zijn bankrekening verschijnen.
Lees verder

Antwerpse papa die hilarische Instagrampagina maakte rond dochter gaat hele wereld rond: "In vijf dagen van 200 naar 40.000 volgers"
Kenny Deuss uit Antwerpen heeft de week van zijn leven. De jonge papa maakte - met de hulp van Photoshop - een hilarische pagina op Instagram waarop hij zijn dochtertje Alix (1,5) laat zien in allerlei gevaarlijke situaties. Nadat zijn verhaal zondag op HLN verscheen, gaat het nu de hele wereld rond. "Vannacht waren we nog op de Amerikaanse televisiezender Fox News te zien. In vijf dagen tijd gingen we van een 200-tal volgers naar meer dan 40.000", lacht hij.
Lees verder

Hele gemeente in de bres voor gezin dat alles kwijtraakte in verwoestende brand: "Ze hebben het heel zwaar, we moeten wel iets doen"
Het getroffen gezin dat gisteren alles kwijt raakte in een brand krijgt veel steun uit alle hoeken. Een inzamelactie is opgestart door de overburen van het gezin: Cindy Le Maire en dochter Lara Dekeyser. Op Facebook komen er enorm veel reacties van sympathisanten die het gezin zo goed mogelijk willen steunen. "Donaties, kleding, speelgoed, elektrische apparaten... Alles is welkom bij mij en zorg ik ervoor dat dit bij het getroffen gezin komt", vertelt Cindy.
Lees verder

Hele gemeente in de bres voor gezin dat alles kwijt raakte in verwoestende brand: "Ze hebben het heel zwaar, we moeten wel iets doen"
Het getroffen gezin dat gisteren alles kwijt raakte in een brand krijgt veel steun uit alle hoeken. Een inzamelactie is opgestart door de overburen van het gezin: Cindy Le Maire en dochter Lara Dekeyser. Op Facebook komen er enorm veel reacties van sympathisanten die het gezin zo goed mogelijk willen steunen. "Donaties, kleding, speelgoed, elektrische apparaten... Alles is welkom bij mij en zorg ik ervoor dat dit bij het getroffen gezin komt", vertelt Cindy.
Lees verder

Lockdown Zuid-Australië vroegtijdig stopgezet na ontdekking leugen pizzeria-medewerker
De autoriteiten van de deelstaat Zuid-Australië maken vroegtijdig een eind aan een zesdaagse lockdown, omdat deze in gang is gezet op basis van een leugen van een positief geteste man. De man leek het coronavirus te hebben opgelopen door een korte blootstelling. Daardoor dachten de autoriteiten dat een zeer besmettelijke vorm van het coronavirus was opgedoken. De premier van de deelstaat reageert woedend en zegt dat de lockdown nooit was ingevoerd als de man niet had gelogen.
Lees verder

Bijna vier miljoen Belgen hebben aanvullend pensioen
Ongeveer 78 procent van de beroepsbevolking in België, of 3,95 miljoen werknemers en zelfstandigen, had begin dit jaar een aanvullend pensioen. Hun aantal lag 5 procent hoger dan begin 2019, zo blijkt uit een publicatie van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA).
Lees verder

Zeker tot eind januari gratis omboeken bij Ryanair
De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair verlengt haar beleid van gratis omboeken. Ook klanten die in december en januari een vlucht boeken, kunnen die gratis veranderen mochten ze door het coronavirus toch niet kunnen reizen. Dat heeft Ryanair aangekondigd.
Lees verder

Een varkenshaasje in pepersaus, of wat wormen om te vissen? Door de lockdown vind je het allemaal in de automaat
Van de simpelste spaghetti tot een sterrenmaaltijd, van fietsbenodigdheden tot hengelgerei of vuilniszakken: je kan het zo gek niet bedenken of het zit vandaag in een automaat. Sinds de horeca een eerste - en vooral een tweede keer - de deuren moest sluiten en ook niet-essentiële winkels dicht zijn, vliegen de automaten de deur uit. Leveranciers kunnen de vraag niet bijhouden. "Nu ziet iedereen toch in dat de automaat een blijver is."
Lees verder

Tegen de Amerikaanse traditie in: ontvoerder die meisje levend begroef is geëxecuteerd
De Verenigde Staten hebben een terdoodveroordeelde man geëxecuteerd in de staat Indiana. Het is de achtste federale executie onder de regering-Trump. Daarmee breekt Trump met de traditie dat vertrekkende presidenten geen doodstraffen meer uitvoeren. Orlando Hall (49) had in 1994 een 16-jarig meisje ontvoerd en levend begraven.
Lees verder

België op 19e plaats in onderzoek naar gelijke kansen voor vrouwen wereldwijd: veel vrouwen in management, bitter weinig vrouwen in STEM
Gelijke kansen voor vrouwen: wereldwijd blijft het een utopie. Dat blijkt alweer uit een nieuw, grootschalig onderzoek naar gelijkheid in 100 landen. België doet het niet barslecht: we staan op de negentiende plaats, vooral omdat Belgische vrouwen goed scoren op managementposities en salaris. Maar heel wat landen doen het beter dan ons. Én slechter. Het maakt meteen duidelijk welke grote pijnpunten wereldwijd nog aangepakt moeten worden.
Lees verder

Dieumerci Mbokani viert zondag z'n 35ste verjaardag: "Kwaad word ik nog. Maar zot? Nee..."
In het Frans: 'une plongée dans ses souvenirs'. In het Engels: 'a trip down memory lane'. Als je als voetballer 35 wordt, mag je al eens terugblikken. En dat is exact wat we gisteren op de Bosuil deden. Met feestvarken Dieumerci Mbokani. En met taart, uiteraard.
Lees verder

Binche schrapt carnaval in 2021 door coronacrisis
Het carnaval van Binche vindt volgend jaar niet plaats. De editie van 2021 wordt net als de andere carnavals op het grondgebied van de Henegouwse stad afgelast wegens de coronapandemie. Dat hebben het stadsbestuur en de mede-organisatoren van de "Vereniging voor de Verdediging van de Folklore" (Association de Défense du Folklore, ADF) bekendgemaakt.
Lees verder

Hoofdverdachte in zaak-Maddie McCann komt toch niet vervroegd vrij: speurders zetten hun onderzoek verder
Het Duitse gerecht heeft vandaag de gevangenisstraf van zeven jaar bevestigd waartoe Christian Brückner wegens verkrachting veroordeeld was. De man is de hoofdverdachte in het onderzoek naar de verdwijning van de Britse peuter Maddie McCann in 2007 in Portugal.
Lees verder