Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 19 november 2020

Belastinghervormingen regering-De Croo: wat betekenen ze voor jouw portemonnee?

HLN
Belastinghervormingen regering-De Croo: wat betekenen ze voor jouw portemonnee?
Premier Alexander De Croo (Open Vld) besteeg 50 dagen geleden het federale regeringszadel en dat ging uiteraard ook gepaard met een aantal belangrijke belastinghervormingen. Maar wat zijn nu de belangrijkste? En welke impact hebben ze op jouw portemonnee? "Er is aandacht voor meer sociale steun, met de coronacrisis als voorname factor, langetermijnspaarders en beleggers moeten het de komende periode met wat minder doen", zegt belastingexpert Michel Maus, die vijf belastinghervormingen onder de loep neemt.
Lees verder

Duurder dan EuroMillions, maar ook meer winstkansen: Nationale Loterij lanceert 'Vikinglotto'
De Nationale Loterij start vandaag met een nieuw wekelijks online trekkingsspel. 'Vikinglotto' bestaat al sinds 1993 in negen Europese landen, vooral in Scandinavië en de Baltische staten, en komt nu dus ook naar ons land. Volgens de Nationale Loterij vormt het "een mooie aanvulling op het aanbod van trekkingsspelen". De deelnameprijs van 10 euro is meteen de hoogste in het aanbod van de Nationale Loterij. De winstkansen liggen wel iets hoger dan bij EuroMillions.
Lees verder

Heeft u al een zorgvolmacht? Dit is waarom het van belang is die te hebben
De voorbije maanden stapten opvallend meer mensen naar de notaris om een zorgvolmacht op te stellen. Dat is een verstandige beslissing, op élke leeftijd. Zo kunt u uw naasten vlot uw vermogen laten beheren als u daar zelf plots niet meer toe in staat zou zijn. Spaargids.be legt uit wat u moet weten.
Lees verder

Zo beschermt u uw financiën als u zelf wilsonbekwaam wordt
De voorbije maanden stapten opvallend meer mensen naar de notaris om een zorgvolmacht op te stellen. Dat is een verstandige beslissing, op élke leeftijd. Zo kunt u uw naasten vlot uw vermogen laten beheren als u daar zelf plots niet meer toe in staat zou zijn. Spaargids.be legt uit wat u moet weten.
Lees verder

Coronavaccin van AstraZeneca wekt goede immuunrespons op bij ouderen
Het coronavaccin dat ontwikkeld wordt door de Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca, in samenwerking met Oxford University, wekt een goede immuunrespons op bij ouderen. Zo staat te lezen in het vaktijdschrift The Lancet, dat de tussentijdse resultaten van het onderzoek analyseerde.
Lees verder

Koen De Bouw gestart met opnames van nieuwe film
Acteur Koen De Bouw (56) is gisteren gestart met de opnames van een nieuwe film. Die zou 'L'inconnu(e)' gaan heten.
Lees verder

Gerecht wil 50 jaar cel voor vader van twee Belgische kinderen die tijdens ritueel gedood werden
Het Spaanse gerecht vraagt 50 jaar cel voor de Belg Gabriel S.C.P. Hij is de vader van twee kinderen die in maart 2019 dood werden teruggevonden nabij Valencia. De Spaanse moeder, Maria G., riskeert 25 jaar internering. Hun zoontje van 3 jaar en zijn zusje van amper 5 maanden werden vermoord tijdens een ritueel.
Lees verder

"Blokje Blokker": Blokker laat klanten mede-eigenaar worden
Klanten kunnen binnenkort mede-eigenaar worden van retailer Blokker. In samenwerking met een Nederlands fintechbedrijf wil Blokker het mogelijk maken dat klanten bij elke aankoop een percentage van het aandelenkapitaal in bezit krijgen. Dat bevestigt CEO Michiel Witteveen na eerdere berichtgeving over het plan 'Blokjes Blokker' door de Nederlandse zakenkrant het Financieele Dagblad.
Lees verder

Blokker gaat 'blokjes' aandelen uitdelen aan klanten
Particulieren kunnen binnenkort mede-eigenaar worden van retailer Blokker. In samenwerking met een Nederlands fintechbedrijf wil Blokker het mogelijk maken dat klanten bij elke aankoop een percentage van het aandelenkapitaal in bezit krijgen. Dat bevestigt Blokker-topman Michiel Witteveen.
Lees verder

Anthony Edwards is nummer 1 in draft, nieuwe blessure voor Klay Thompson
De Minnesota Timberwolves hebben guard Anthony Edwards (19) als eerste gekozen in de NBA-draft, waarin teams beloftevolle spelers kunnen aantrekken. Verder raakte ook bekend dat Klay Thompson, één van de sterren van Golden State Warriors, een nieuwe blessure heeft opgelopen.
Lees verder

"Zoon (28) van zanger Bobby Brown overleden"
Bobby Brown (51) heeft volgens TMZ opnieuw een kind verloren. Zijn zoon Bobby jr. zou gisteren dood zijn aangetroffen in een woning in Los Angeles.
Lees verder

Van Ranst: "Deze regering zal terecht langer aan versoepelingen kunnen weerstaan"
De coronacijfers in ons land blijven nog dalen, maar de laatste dagen minder snel. Viroloog Marc Van Ranst verrast het niet dat de cijfers aanvankelijk snel naar beneden gaan na de maatregelen, maar dat je dat niet kan aanhouden. Over versoepelingen zegt hij aan onze redactie dat die er uiteindelijk wel zullen komen, maar dat "deze regering er langer aan zullen kunnen weerstaan".
Lees verder

HET DEBAT. Moet de zomervakantie (permanent) ingekort worden?
In het jaar 2020 konden we onder meer proeven van een herfstvakantie die twee weken duurde. Een uitzondering, omdat de coronacrisis ons daartoe dwong. Al opperen experts dat het goed zou zijn om van deze situatie gebruik te maken en de schoolvakanties te herzien. Het voorstel? De zomervakantie inkorten tot zes weken, in ruil twee weken herfst- en krokusverlof. Wat zijn de voordelen en, misschien nog belangrijker, zijn er ook nadelen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.
Lees verder

'Bake Off'-kandidate Diane was verslaafd aan alcohol: "Al help ik één iemand om aan een nieuw leven te beginnen, dan is het de moeite waard"
'Bake Off'-kandidate Diane Van Looy (53) heeft een stralende glimlach. Maar daarachter gaan diepe emoties schuil. Diane verloor haar man aan de alcoholduivel en raakte zelf ook verslaafd. "Ik wilde niet eindigen zoals Paul en ben naar de Anonieme Alcoholisten gestapt", zegt ze. "En nu help ik daar zélf mensen."
Lees verder

Gezin met dochters van 7 en 11 jaar oud raken woning kwijt na hevige brand: "Alles is vernield"
Op de Leuvensesteenweg in Kortenberg is de brandweer massaal ter plaatse voor een hevige woningbrand. Twee aanliggende woningen hebben ook veel schade opgelopen. De bewoners van het huis waar de brand is begonnen, een familie van vijf personen, zijn net op tijd zijn buitengeraakt. "We zijn twee jaar geleden onze vader verloren", vertelt de zoon. "Mijn moeder heeft het daar nog steeds moeilijk mee en nu dit. Ze krijgt de ene tegenslag na de andere te verwerken."
Lees verder

Het Kate-effect: Kate Middleton gekroond tot meest modieuze royal ter wereld. Zo kopieer je haar stijl
Onderzoek heeft uitgewezen dat de hertogin van Cambridge het meest stijlvolle lid is van alle koninklijke families. Ze kwam op de tweede plaats in de lijst van de 10 grootste mode-iconen op aarde, net na Victoria Beckham. Modestyliste Deirdre Clehane van The Happy Closet legt uit waarom de stijl van Middleton wereldwijd zo geliefd is. "Telkens wanneer ze een stuk draagt, is het rechtstreeks uitverkocht. Dat noemt men het 'Kate-effect'."
Lees verder

Amerikaanse ex-militair en getuige in zaak van verijdelde terreuraanslag op Thalys opgenomen in ziekenhuis bij aankomst in Parijs
Een Amerikaanse ex-militair die zich op de schutter gooide bij de verijdelde terreuraanval op een Thalys-trein in 2015, is woensdagavond in het ziekenhuis opgenomen bij zijn aankomst in Parijs. Dat is donderdag vernomen van zijn advocaat. Spencer Stone zou donderdag normaal getuigen op het proces dat maandag begon en waarbij onder meer de Marokkaan Ayoub el-Khazzani terechtstaat.
Lees verder

Volgende editie weer tegen Wales? Bale en co naar eerste divisie Nations League na schicht in de bovenhoek
Op de zesde en laatste speeldag van de groepswedstrijden in de divisie B van de Nations League hebben Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië en Wales - met dank aan een heerlijke streep van Daniel James - zich gekroond tot groepswinnaar. Deze landen mogen zich dus opmaken voor een promotie naar divisie A.
Lees verder

'The Crown' brengt boulimie van prinses Diana expliciet in beeld, jammer genoeg was de realiteit niet anders: "Ze heeft de ziekte nooit overwonnen"
Nog nooit veroorzaakte Netflix-reeks 'The Crown' zoveel controverse als vandaag. Het vierde seizoen staat nog maar enkele dagen online en de Britten zijn nu al in rep en roer: "Schandalig", klinkt het. "Een partijtje royals pesten met een Hollywoodbudget". De reden? Het is de eerste keer dat publiekslieveling Diana opduikt in de serie over de Britse monarchie, en tegen alle verwachtingen in wordt ook zij door de makers niet gespaard. Vooral dat haar vermeende eetstoornis zo grafisch in beeld komt, kunnen veel kijkers niet verkroppen. Maar er schuilt waarheid achter de schokkende scènes.
Lees verder

Ventileer, verfijn en grijp in: de belangrijkste lessen uit 9 maanden coronavirus
Nadat het coronavirus in februari voor het eerst in ons land gesignaleerd werd, zit ons publieke leven voor de tweede keer op slot. De epidemie is nog niet voorbij, maar onze verdediging is er wel met rasse schreden op vooruitgegaan. Zeven lessen uit negen maanden SARS-CoV-2.
Lees verder