Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 9 november 2020

Beke breidt online platform checkjezelf.be uit

HLN
Beke breidt online platform checkjezelf.be uit
Checkjezelf.be, het online platform dat Vlamingen tips geeft om mentaal gezond te blijven tijdens de coronacrisis, wordt uitgebreid. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) bekendgemaakt. Het platform wordt uitgebreid met nieuwe thema's en meer ruimte voor positieve boodschappen.
Lees verder

Soldaat doodt officier met bijl en schiet twee soldaten dood op Russische militaire basis, dader voortvluchtig
Een Russische militair heeft een officier met een bijl gedood en twee medesoldaten doodgeschoten op een militaire basis vlakbij de zuidelijke stad Voronezj in Rusland. Volgens de commissie die het incident onderzoekt, is de dader gevlucht.
Lees verder

Soldaat doodt officier met bijl en schiet twee soldaten dood op Russische militaire basis, dader gevat
Een Russische militair heeft een officier met een bijl gedood en twee medesoldaten doodgeschoten op een militaire basis vlakbij de zuidelijke stad Voronezj in Rusland. Volgens de commissie die het incident onderzoekt, is de dader gevlucht maar kon hij later worden aangehouden.
Lees verder

Finale 'The Masked Singer' is best bekeken VTM-programma ooit
Liefst 2,1 miljoen Vlamingen hebben de ontknoping van 'The Masked Singer' gevolgd. Met 2.110.316 kijkers (live + uitgelegd) is de finale van de zangwedstrijd het best bekeken VTM-programma ooit.
Lees verder

UITGELEGD. De meest complete gids over wat je moet doen bij contact met een besmet persoon of als je zelf besmet blijkt
Viroloog Steven Van Gucht heeft maandag tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum opnieuw ingezoomd op het verschil tussen quarantaine en isolatie. "We horen nog altijd uit het veld dat hier verwarring over bestaat, dat mensen het niet altijd goed begrijpen of opvolgen", verklaarde hij. Van Gucht ging meteen dieper dan ooit in over wat je nu juist moet doen als je contact hebt gehad met een besmette persoon en wat je moet doen als je zelf positief hebt getest.
Lees verder

SHOWBITS. Fabrizio wil acteren en Gilles Van Bouwel amuseert zich met z'n 'knuffelcontact'
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Twee weken na zijn afscheid als wielrenner wordt Nikolas Maes al ploegleider bij Lotto Soudal
Nikolas Maes (34) versterkt op 1 januari het ploegleidersteam van Lotto Soudal. Hij krijgt een zeer specifiek programma gericht op het voorjaar en de jeugd in de ploeg. Maes kondigde twee weken geleden zijn afscheid aan als wielrenner na een veertienjarige profcarrière.
Lees verder

Biden neemt onder Trump ontslagen klokkenluider die tweede golf voorspelde op in coronavirus-expertenteam
De toekomstige Amerikaanse president Joe Biden heeft de samenstelling van zijn expertenteam rond de aanpak van de coronapandemie bekendgemaakt. Bij de twaalf wetenschappers en deskundigen is ook Rick Bright, die in het voorjaar nog ontslagen werd na kritiek op de regering-Trump van het virus. Bright waarschuwde in mei al voor de "zwaarste winter in de moderne geschiedenis" van de VS als de regering haar aanpak van het virus niet zou bijstellen.
Lees verder

Rode Duivels blazen vandaag verzamelen: "Maar de spelers die in het buitenland spelen, worden in principe pas woensdag verwacht"
De Rode Duivels komen vandaag samen voor de oefeninterland tegen Zwitserland (woensdag 11 november) en de laatste twee duels in de groepsfase van de Nations League tegen Engeland (zondag 15 november) en Denemarken (woensdag 18 november).
Lees verder

Tina Turner (81) onthult haar levenslessen: "Door mijn geloof wist ik al mijn problemen te overwinnen"
Ze is nog altijd prachtig om te zien, maar de verrassingen en valkuilen van het leven hebben bij de zangeres diepe wonden geslagen. Met haar boek 'Geluk Staat je Goed' bewijst Tina Turner (81) dat ze veel meer dan een popster is. Ze vertelt openhartig over haar eigen spirituele ontdekkingsreis en hoe deze tot persoonlijke groei, enorm succes en vooral intense geluk heeft geleid. "Door te communiceren met de natuur leerde ik gelukkig om op mijn intuïtie te vertrouwen. Dankzij mijn instinct wist ik altijd de weg naar huis terug te vinden wanneer ik verdwaald was."
Lees verder

Van Gucht: "Bedoeling om deze maand opnieuw mensen met hoogrisicocontact te testen"
Het is zeker de bedoeling om ergens in november terug te keren naar de oude strategie waarbij ook asymptomatische personen getest worden als ze een hoogrisicocontact gehad hebben. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de persconferentie van Sciensano.
Lees verder

Verstappen pessimistisch over 2021: "Denk niet dat we Mercedes kunnen uitdagen"
Mercedes zal ook in 2021 bijna niet te verslaan zijn. Die pessimistische verwachting spreekt Max Verstappen uit in een uitgebreid interview op de website van de Formule 1. "Ik ben realistisch, persoonlijk denk ik niet dat we volgend jaar Mercedes echt kunnen uitdagen. Hopelijk is onze auto iets beter, maar het wordt gewoon weer heel moeilijk Mercedes te verslaan", zegt de coureur van Red Bull.
Lees verder

Voor wie niet meer kan kiezen: Netflix test lineair tv-kanaal uit in Frankrijk
Het Netflix-aanbod wordt steeds groter, en voor veel mensen wordt het moeilijk om de bomen door het bos te zien. Speciaal voor die twijfelaars start de streamingsdienst nu met een nieuw testproject: een lineair streamingkanaal met een vaste programmatie.
Lees verder

Nu ook prinses op sociale media: Delphine verandert achternaam op Instagram
Ook op sociale media toont prinses Delphine (52) dat ze voortaan de dochter van koning Albert (86) is. Zo veranderde ze op Instagram haar familienaam van 'Boël' naar 'de Saxe-Coburg', de Franse versie van Saksen-Coburg.
Lees verder

Nederlandse regering wil dit jaar totaalverbod op vuurwerk
De Nederlandse regering wil dat er deze jaarwisseling een totaalverbod komt op het verkopen en afsteken van vuurwerk. De voorzitters van de 25 veiligheidsregio's drongen vorige week al aan op zo'n verbod, om de hulpdiensten te ontlasten. Ook de politie en een aantal partijen in de Tweede Kamer spraken zich er al voor uit.
Lees verder

Aftellen naar Sint doet je kroost dankzij deze kalender niet met chocolade, wel met groenten en fruit
Na de adventskalender die je nu in alle mogelijke gedaantes vindt, wint ook de aftelkalender naar Sinterklaas aan populariteit. Maar je kinderen nog meer chocolade voederen? Misschien toch maar niet. Een Antwerps bedrijf bedacht samen met illustratrice Thais Verheyden een geniale oplossing: een kalender die je kroost laat aftellen naar Sint met elke dag een nieuwe groente of een stuk fruit.
Lees verder

Huis uit sitcom Full House voor enkele miljoenen verkocht
Het huis dat is gebruikt in de serie Full House en de spin-off Fuller House is verkocht. Volgens TMZ is er 5 miljoen dollar (4,2 miljoen euro) betaald voor het stulpje in San Francisco.
Lees verder

Na twee dochtertjes wordt Axel Witsel voor derde keer papa
Gezinsgeluk bij de Witsels in Duitsland: Rafaella Szabo, de vrouw van de Rode Duivel, is opnieuw zwanger. De verdedigende middenvelder van Borussia Dortmund heeft al twee dochters. Maï-Li is ongeveer vijf jaar oud, Evy is zo'n 3,5 jaar oud. De nieuwste Witsel-telg is voorzien voor mei 2021, zo maakten Axel en Rafaella bekend op hun Instagrampagina. Die datum schreef Witsel op zijn buik, onder het woord 'daddy'. De meisjes laten weten dat zij 'grote zus' worden.
Lees verder

Gouverneur Cathy Berx verbiedt kerstmarkten, schaatsbanen en winterdorpen tot 31 januari 2021
Provinciegouverneur Cathy Berx heeft maandag alle burgemeesters en politiezones in de provincie Antwerpen op de hoogte gebracht dat het verbod op kerstmarkten, schaatsbanen en winterdorpen verlengd wordt tot 31 januari 2021. De politieverordening is ter kennisgave ook gestuurd naar alle andere provincies in ons land en de federale regering.
Lees verder

"Vitaminesupplementen tegen coronabesmetting schaden niet, maar baten ook niet"
Zijn vitamines C en D nuttig in de behandeling of in het voorkomen van een infectie met het nieuwe coronavirus? Positieve berichten daarover blijven opduiken, maar arts Marleen Finoulst zegt dat het weldadig effect van deze vitamines op Covid-19 niet wetenschappelijk bewezen is. "Je kan beter een gezonde levensstijl aanhouden dan je heil zoeken in vitaminesupplementen", zegt ze.
Lees verder