Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 30 november 2020

Beerschot voor het eerst in 12.874 dagen op kop: “Overal gaan we vol voor de drie punten, zonder al te veel te reke...

HLN
Beerschot voor het eerst in 12.874 dagen op kop: "Overal gaan we vol voor de drie punten, zonder al te veel te rekenen"
Wel 35 jaar of maar liefst 12.874 dagen. Diego Maradona moest Argentinië nog wereldkampioen maken. Zó lang was het geleden dat Beerschot voor het laatst op kop stond in onze hoogste voetbalklasse. Afgelopen weekend braken de mannen van het Kiel eindelijk die ban, met aan het roer een landgenoot van de betreurde Maradona. "Ons doel is nu al bereikt."
Lees verder

Parket vordert 10 jaar cel voor Melikam Kucam: "Hij heeft zijn eigen belang boven het algemeen belang gezet en zich een ware leugenaar getoond"
Het Openbaar Ministerie vorderde vanochtend 10 jaar cel een boete van 20.000 euro voor Melikam Kucam. Kucam had onder voormalig staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) de opdracht gekregen om humanitaire visa te verlenen aan christelijke vluchtelingen uit Syrië. In die hoedanigheid heeft hij echter talloze vluchtelingen hoge bedragen laten betalen voor dergelijke visa, terwijl die eigenlijk gratis behoren te zijn. "Alles is een complot tegen hem. Hij heeft zijn eigen belang boven het algemeen belang gezet en zich een ware leugenaar getoond", aldus de procureur.
Lees verder

StuBru-programma 'duyster' wegens succes verlengd
Goed nieuws voor de fans van 'duyster', het radioprogramma dat in september na vijf jaar stilte opnieuw te horen was op Studio Brussel. De show wordt verlengd, klinkt het op Facebook.
Lees verder

Deze Spaanse voetbalster besloot niet mee te doen aan minuut stilte voor Maradona: "Niet voor zo iemand"
En plots gaat haar rug viraal. In een weekend dat het op voetbalvelden overal ter wereld herdenkingen aan Maradona regende, besloot één iemand in het Spaanse Galicië daar niet aan mee te doen.
Lees verder

Zij besloot niet mee te doen aan minuut stilte voor Maradona: "Niet voor zo iemand"
En plots gaat haar rug viraal. In een weekend dat het op voetbalvelden overal ter wereld herdenkingen aan Maradona regende, besloot één iemand in het Spaanse Galicië daar niet aan mee te doen.
Lees verder

"Schort gratis treintickets op tijdens kerstvakantie": West-Vlaams gouverneur doet oproep na volkstoeloop richting Brugge
De gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé wil een opschorting van de gratis treintickets van NMBS naar toeristische trekpleisters tijdens de kerstvakantie. Volgens de gouverneur is er een te groot risico voor grote drukte. Decaluwé vraagt ook duidelijkheid aan de minister van Binnenlandse Zaken over de juiste definitie van evenementen.
Lees verder

Bryan Heynen is de lijm die het Genkse geheel beter doet draaien, Van den Brom: "Ik wist dat hij de 'missing link' kon zijn"
Een galavertoning van Racing Genk op bezoek bij Cercle Brugge, dat zo zijn plaats bovenin verstevigt. De terugkeer van Bryan Heynen (23) heeft weer een (h)echte ploeg gemaakt van de Limburgers. "Hij laat de rest beter voetballen."
Lees verder

Amerikaan (71) kreeg 90 jaar cel voor smokkelen van 50 kilo marihuana maar komt nu na 31 jaar vrij
Een drugssmokkelaar die in 1989 in de VS negentig jaar celstraf kreeg voor het smokkelen van meer dan 50 kilogram marihuana, komt na 31 jaar vrij. Richard DeLisi (nu 71) uit Florida kreeg die draconische celstraf na schuldig te zijn bevonden aan een reeks drugsaanklachten rond het smokkelen van tientallen kilo's marihuana vanuit Colombia.
Lees verder

Nainggolan wordt ambassadeur van Beerschot: "De club is zoals ik. 'We do what we want', klinkt me soms niet vreemd in de oren"
"Welkom, Radja." Radja Nainggolan (32) wordt de nieuwe ambassadeur van Beerschot, zo maakte de Antwerpse eersteklasser zonet bekend. "Beerschot is zoals ik. Rauw en inventief", duidt de Inter-speler op de website van de promovendus.
Lees verder

SHOWBITS. Lesley-Ann Poppe voelt de kerstsfeer en Eline De Munck maakt het strand onveilig
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Farmabedrijf Moderna vraagt goedkeuring voor vaccin tegen coronavirus in VS en EU
Vandaag nog zal Moderna zijn vaccin tegen het coronavirus voor goedkeuring voorleggen aan de Amerikaanse en Europese autoriteiten. Dat heeft het Amerikaanse farmabedrijf aangekondigd.
Lees verder

De kracht van kerst: waarom het volgens een psycholoog zo veel deugd doet om nu al de kerstboom te versieren en kaartjes te versturen
Al jaar en dag volgen we de ongeschreven regel: pas na Sinterklaas mag de kerstboom opgezet worden. Maar dit jaar lappen we dat vrolijk aan onze laars. De verkoop van kerstbomen start vroeger dan ooit en de eerste kerstkaartjes zitten al in de brievenbus. Corona zit er ongetwijfeld voor iets tussen, maar waarom maakt kerst zo gelukkig? Psycholoog Ad Vingerhoets legt uit. "De eindejaarsperiode is bij uitstek de tijd van de nostalgie."
Lees verder

Eden Hazard weer wekenlang aan de kant met spierblessure in rechterdij
"Na tests die vandaag zijn uitgevoerd door onze medische staf, is bij Eden Hazard een spierblessure vastgesteld in de rechterdij", meldt Real Madrid over Eden Hazard. Volgens het meest optimistische scenario zal de Rode Duivel tien tot vijftien dagen out zijn, volgens het meest pessimistische een maand.
Lees verder

Bij deze villa krijg je een deel van de legendarische Kemmelberg
Welke wielerliefhebber droomt er niet van zijn eigen berg? Die droom kan nu gerealiseerd worden met de aankoop van deze villa op de zuidelijke flank van de Kemmelberg. De legendarische helling, bekend van de wielerklassieker Gent-Wevelgem, is ook het hoogste punt van West-Vlaanderen.
Lees verder

Kim Kardashian vraagt fans om hulp om executie te voorkomen
Kim Kardashian (40) heeft zich opnieuw het lot aangetrokken van een ter dood veroordeelde gevangene. Via Twitter vraagt ze haar fans om hulp om de executie van de man te voorkomen.
Lees verder

'Factcheckers'-presentator Jan Van Looveren: "De onderwerpen van 'Ze Zeggen Dat' haalden het bij ons meestal niet"
"Een glas op de hoek van de tafel, en ik krijg het al. Dat kan vallen, hé!", zegt Jan Van Looveren (52). In de nieuwe reeks 'Factcheckers', straks te zien op Eén, komt onder meer zijn controledwang aan bod, een vervelende hinderpaal in z'n dagelijks bestaan. Hij vertelt over de stress die hij daardoor ervaart, de vergelijking tussen zijn programma en 'Ze Zeggen Dat, en zijn schommelende gewicht. "Dit jaar ben ik stilgevallen en is er weer tien kilo bijgekomen."
Lees verder

"Zó veel dat er bijna te weinig namen waren": onze wetenschapsexpert over het spectaculaire orkaanseizoen van 2020
Elk jaar van juni tot en met november maken tropische stormen en orkanen de Atlantische Oceaan onveilig. Vandaag eindigt het seizoen van 2020. En dat lijkt toch wel een héél uitzonderlijk te zijn. Zo uitzonderlijk, dat er bijna te weinig namen waren voor de orkanen. "Wetenschappers voorspellen dat buitengewone seizoenen zoals 2020 zich vaker zullen voordoen én dat de stormen intenser zullen zijn." Onze wetenschapsjournalist Martijn Peters licht het weerfenomeen toe.
Lees verder

Brit raakt binnen minuut na aankoop auto kwijt
'Gone in sixty seconds' is niet alleen de titel van een kaskraker met in de hoofdrol Nicolas Cage, het was deze maand in Groot-Brittannië een feit.
Lees verder

Nog steeds "gigantische meningsverschillen" tussen EU en Verenigd Koninkrijk in brexitgesprekken
De onderhandelingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over een nieuw handelsakkoord na de brexit worden deze week verder gezet in Londen. Tot laat in de nacht werd er gesproken, maar volgens verschillende bronnen verliepen die gesprekken "redelijk moeilijk" en blijven er "gigantische meningsverschillen" over, bericht persbureau Reuters.
Lees verder

Lijkschouwer die lichaam Britse Nora (15) onderzocht nadat ze dood werd gevonden in Maleisische jungle: "Niet uit te sluiten dat ze aangerand werd"
Het is nog altijd niet duidelijk wat er precies gebeurd is met een Brits meisje dat in augustus vorig jaar verdween in de Maleisische jungle en tien dagen later dood werd teruggevonden. En de kans bestaat dat we het nooit zullen weten. Een Britse lijkschouwer die een tweede autopsie op Nora Quoirin (15) uitvoerde, zegt dat hij niet kan uitsluiten dat het meisje aangerand werd.
Lees verder