Doorgaan naar hoofdcontent

Bart De Wever: "Het had geen enkele zin om de koopzondag in Antwerpen te annuleren”

HLN
Bart De Wever: "Het had geen enkele zin om de koopzondag in Antwerpen te annuleren"
Iedereen keek dit weekend naar Antwerpen, nadat de winkelstraten in onze steden zaterdag volliepen met shoppers. Want waarom moest er zonodig nog een koopzondag doorgaan, net voor de lockdown? Gouverneur Cathy Berx noemde het zelfs een macaber idee. Achteraf bleek het nogal mee te vallen met de drukte. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) reageert nu uitgebreid op alle uitlatingen. Met een verdediging gebouwd op vier elementen.
Lees verder

Fans massaal in rouw na dood Hasseltse vlogger Kastiop (22): "Zijn energieke filmpjes waren hilarisch"
Het overlijden van vlogger Kacper 'Kastiop' Przybylski (22) komt hard aan, zowel bij de jonge generatie volgers, als collega's uit het YouTube-wereldje. De jongeman werd zaterdag dood teruggevonden in het Nederlandse Stein net over de grens met Maasmechelen, nadat hij al meer dan een week vermist was. "Zijn energieke en hilarische manier van video's maken was ongezien in België", reageren fans. Op YouTube duiken intussen memoriamfilmpjes op.
Lees verder

Drama voor Vanheusden: kersverse Rode Duivel schreeuwt het uit van de pijn na zware knieblessure
Akelig beeld tijdens Standard-KV Oostende. Rouches-aanvoerder Zinho Vanheusden zakte tijdens een duel met Gueye door z'n rechterknie en schreeuwde het uit van de pijn. De kersverse Rode Duivel werd op een brancard afgevoerd. Intussen is hij naar huis gebracht, morgen volgt verder onderzoek.
Lees verder

Frauke schrijft spreuken op ramen om inwoners van Kruisem op te beuren: "Ik wil positiviteit brengen en mensen bemoedigen in deze moeilijke tijd"
De Zingemse Frauke Deschrevel probeert in deze donkere coronatijden haar dorpsgenoten op een creatieve manier op te beuren: ze versiert ruiten en etalages met hoopgevende spreuken.
Lees verder

LIVE. Geen goals bij rust op Sclessin, horrorblessure Vanheusden overschaduwt eerste helft
• Jupiler Pro League • Speeldag 11 • Aftrap: 18u15 • Sclessin
Lees verder

Onthutsend zwak Man United nu ook onderuit tegen Arsenal na oerdomme strafschopfout Pogba
Zeven puntjes uit zes wedstrijden. Dat is voorlopig de erg trieste balans van Man United. Groots was Arsenal nochtans niet, maar een oerdomme penaltyfout van Paul Pogba zorgde ervoor dat Pierre-Emerick Aubameyang de enige goal van de match kon aantekenen. Arsenal heeft na zeven matchen twaalf punten.
Lees verder

LIVE. Standard ontsnapt! Knal van Sakala spat uiteen op de lat
• Jupiler Pro League • Speeldag 11 • Aftrap: 18u15 • Sclessin
Lees verder

'Say Yes To The Dress'-presentator Fred van Leer opgenomen in het ziekenhuis
De Nederlandse presentator Fred van Leer, bij ons onder meer bekend van 'Say Yes To The Dress Benelux' op TLC, is zondagmiddag naar het ziekenhuis gebracht. De 44-jarige presentator en stylist is "ter observatie" opgenomen.
Lees verder

LIVE. GOAL! Standard klimt op voorsprong via Dussenne
• Jupiler Pro League • Speeldag 11 • Aftrap: 18u15 • Sclessin
Lees verder

Nederlandse politie slaat alarm: baby Tuana van drie maanden vermist
De Nederlandse politie is op zoek naar de vermiste Tuana Remmers, een baby van drie maanden uit Maastricht in Nederlands-Limburg.
Lees verder

Standard pakt zege tegen KVO dankzij late treffer Dussenne, zware knieblessure Vanheusden overschaduwt de wedstrijd
Standard heeft de rug gerecht tegen KV Oostende. De Rouches wonnen met 1-0 na een late treffer van Noë Dussenne. Een zware knieblessure van Zinho Vanheusden overschaduwde de wedstrijd.
Lees verder

Genk in shock na vertrek Thorup: hoe "grootste gentleman in 30 jaar" de club mes in de rug duwde
Racing Genk verkeert in shock. 'Gentleman' Jess Thorup houdt het na zes weken voor bekeken in de Luminus Arena en verruilt Genk voor de Deense topclub FC Kopenhagen. Een reconstructie.
Lees verder

Trump haalt uit naar "draconische" lockdowns in Europa
De Amerikaanse president Donald Trump heeft tijdens een campagnebijeenkomst uitgehaald naar de lockdowns vanwege de coronapandemie in Europa. Hij heeft die "draconisch" genoemd en heeft ook gewaarschuwd dat zijn rivaal bij de verkiezingen, de Democraat Joe Biden, diezelfde ingrijpende maatregelen wil nemen en zo "de economie zal verpletteren".
Lees verder

KIJK LIVE. Ontdek hier het parcours van de Tour de France 2021
Vanavond stelt Tourbaas Christian Prudhomme het parcours van de Ronde van Frankrijk 2021 voor. Bekijk hieronder live de presentatie van het rittenschema.
Lees verder

Strenge controles op naleven coronamaatregelen: "Niemand ontsnapt nog aan boete: geen genade meer"
Het moge duidelijk zijn: wie de strenge coronamaatregelen overtreedt, zal het voelen. De politie controleert al fors - tot nu schreven ze al 143.000 pv's uit - en voert die inspanning nog op. Dat verzekerde Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zondag. "De maatregelen zijn er om nageleefd te worden, niet om er via achterpoortjes aan te ontsnappen."
Lees verder

Dit is het parcours van de Tour in 2021: openingsweek met veel valkuilen, drie aankomsten bergop én twee tijdritten
Vanavond heeft Tourbaas Christian Prudhomme het parcours van de Ronde van Frankrijk 2021 voorgesteld. De eerste week is er eentje met veel valstrikken en een individuele tijdrit op de vijfde dag. Na drie aankomsten bergop volgt op de voorlaatste dag nog een individuele race tegen de klok.
Lees verder

Geen rijopleidingen en rijexamens voorlopig, de autokeuring blijft wel open
Rijexamens en rijlessen worden in Vlaanderen stilgelegd tot en met 13 december. Dat meldt het Departement Mobiliteit en Openbare werken zondag, nadat het Overlegcomité vrijdag besliste om de coronaregels te verstrengen. De autokeuring blijft wel open.
Lees verder

LIVE. Geen goal! Openingstreffer van AA Gent afgekeurd voor hands
• Jupiler Pro League • Speeldag 11 • Freethiel • Ref: Erik Lambrechts
Lees verder

Tunesiër verhoord die samen met dader Nice migratietraject aflegde, drie mannen vrijgelaten in onderzoek naar mesaanval
Een 29-jarige Tunesiër wordt verhoord in Frankrijk in het onderzoek naar de gruwelijke mesaanval in Nice deze week. De twintiger wordt ervan verdacht het migratietraject te hebben afgelegd met de dader, zo is uit eensluidende bronnen vernomen. Drie andere mannen zijn zondag opnieuw vrijgelaten.
Lees verder

LIVE. Gent geeft Waasland-Beveren pandoering, Yaremchuk heeft hattrick al te pakken!
• Jupiler Pro League • Speeldag 11 • Freethiel • Ref: Erik Lambrechts
Lees verder